jak leszczyna odda to się korekta skończy co niektórym już kalesony popękały jeszcze troche i się ruszy spokojnie jeśli chcesz kupić to ustaw się na tym poziomie co ci pasuje a może ci kapnie chyba że się ustawisz po 50gr to poczekasz jeszcze troche. igoria już ruszyła i my ruszymy wolumen mizerny co leszcz sypnie to zaraz zbierane tak więc trzeba troche poczekać może dziś może jutro albo w poniedziałek ruszy tego nikt nie wie. KGHM przejeło jakąś spółkę i jest na 4 miejscu na świecie.
Ja nadal uważam,że to jest korekta. Wolumen zanika,widać nie ma już wielu chętnych do oddawania w tych cenach. Tak na marginesie drobnych akcjonariuszy jest tu chyba niewielu,spodziewałbym się wkrótce jakiegoś komunikaty o zwiększeniu zaangażowania.
Na wykresie niemal identyczna sytuacja jak w zeszłym tygodniu,ostatni dzień korekty kończy się młotem i wzrost następnego dnia.
Fundamentalnie sytuacja również ciekawa,przejęcie przez KGHM kanadyjskiej spółki (dzięki czemu będzie 4 potęgą na świecie w tej branży ) na pewno będzie skutkować większym zapotrzebowanie na produkty ZWG. Ponadto zarząd zapowiada także ekspansję na rynki zagraniczne,a czy odnisą sukces poza Polską ? Na pewno ponieważ ZWG posiada najnowocześniejszy zakład w Polsce jak również własne laboratoria współpracujące z wybitnymi naukowcami.
wiadomo.... ja zrealizowalem zysk przy 2zl
i teraz mam kolejny pakiet akcji ....za sredni kurs 1.73 ( poprzednio mialem 1.40 )
spokojnie dokupie jesli spadnie znowu na 1.40 :) wiec nie pekaj swoje zarobilem...
jesli ktos ma oleju w glowie to nie wyjdzie z ZWG... w 1kw 2012
zapowiedziane przejecie konkurenta z rynku polskiego....wiec po co to oddawac?
bedzie trend boczny moze w granicach 1.70 / 1.98 a po info o przejeciu wybicie i 2.60
pzdr dla cierpliwych i aktywnych akcjonariuszy na rynku....
Realny Optymista grasz na giełdzie nic nie czytasz
http://www.macronext.pl/makro-d-14-2-2012
Na przełomie 2009 i 2010 roku ZWG SA przejął Wydział Wyrobów Gumowych ZUP ZAM Kęty Sp. z o.o., znacznie wzmacniając tym samym swoją pozycję rynkową, w najbliższym czasie (I kwartał 2012) ZWG SA planuje sfinalizować kolejne przejęcie bezpośredniego konkurenta (METAL-GUM Zielona Góra?), a także przedsiębiorstwo produkujące mieszanki surowcowe, co pozwoliłoby zwiększyć udziały w rynku i zredukować koszty materiałowe.