1.Uwalili przez ostatnie miesiące kurs z około 95gr do około 20 groszy.
2.Kilka m-cy temu podbitka do 38 groszy . Pytam się pod co ????? ( wtedy widłowy nie miał żadnego problemu z uwalnianiem kursu )
3.Nurkowanie z 38 gr do 8 gr . Ciekawe ile Ci co sprzedali na tej podbitce odkupili na najniższych poziomach ?? Chyba troszkę za mało , bo ..........
4. Widać , że ktoś na siłę chce utrzymać kurs na 13 gr i dokupić to co nie udało mu się wcześniej. Wystarczyło obserwować piątkowe zlecenia . 1300k na S do tego dochodzą zlecenia malutkich i ktoś to wszystko wciąga .
5.Nie udało im się jeszcze zapakować i pomaga im w tym widłowy. Czysta spekulacja.
Dlatego wiem , że mimo mojej średniej 19 groszy wyjdę stąd z podniesioną głową i niezłym bonusem . A jak kolesie zapakują się to kurs poleci wysoko w górę . Pamiętajcie o pozytywnych info , które będą publikowane już niebawem.
Mam podobne odczucia co do Pronox-a w najbliższym czasie wszyscy , którzy mają akcje na poziomie 0.20 zł wyjdą na plus. Oby tylko byli na tyle cierpliwi i jeszcze trochę wstrzymali się ze sprzedażą.
04 lipca 2011 - akcje pronoxu kupuje Kancelaria Prawnicza Dr hab. Zygmunt Tobor, Mirosław Możdżeń Sp.J. cena nominalna 0,10 natomiast cena tranzakcji to 1zł !!!
Czyli kancelaria pół roku temu kupiła akcji za 20 mln zł żeby po pół roku mieć 2mln zł czyli 18mln strat - dla jasności MILIONÓW!
Canuela Holdings Limited od 29 grudnia 2011 zwiekszyła stan posiadania akcji z 25mln do 35mln - po co wiadomo o emisji którą ma zabrać inwestor a jednak skupywali akcje po co? Wcześniej kupowali akcjie w okkolicach do 1zł, można poczytać wszystko na stockwatchu w analizie fundamentalnej.
Grubymi nićmi szyte, jak widzimy cena nominalna to... cena nominalna nie ma się ni jak do wartości rynkowej.
Kancelaria 18mln strat, canuela główny udziałowiec okolice 1zł (tak minimalnie), średnia ile wychodzi żeby wyszli na 0 40-50gr? Bo kancelaria to wogóle załatwiona.
Grubymi nićmi szyte, spekulacje na całego. Kurs musi podskoczyć, nie dajcie się zwieść. Ile czasu Kancelaria musi odrabiać 18mln zł strat?
Ale maczał w CZP. Swego czasu, jak Centek wracał na giełdę, Król wraz ze świtą podpisali z nim umowę, w której GEM zobowiązał się do wejscia w akcje CZP po nominale (1 PLN). Problem w tym, ze małym druczkiem było napisane, że kasę z tego będzie miał ze sprzedaży pożyczonych od dotychczasowych właścicielu CZP akcji, które stanowiły ich własność i KAŻDA zmiana stanu posiadani powinna być zgłaszana odpowiednim raportem przez ESPI.
Króliki pożyczyły akcje, jednocześnie puściły info, ze mają gigantycznego zagranicznego inwestora i zanim ulica się skapnęła, o co chodzi, GEM wpuścił w rynek miliony akcji.
Król i spółka dostali nawet karę od KNF-u za to, ale jak na mój gust - się wybronią, poniewać pożyczanie akcji nie jest dokładnie uregulowane w polskich przepisach o obrocie instrumentami finansowymi.
Teraz na Pronoxie rolę GEM-u przejęli Tobor i Cannuela. Po co płacić komuś obcemu, skoro można samemu zgarnąć śmietankę... :)))
Akcje obejmowane po nominale są od 30.05.2011r. dystrybuowane na GPW, a tzw. leszcze (bez urazy) zachłystują sie takim właśnie infem, jak przytoczyłeś i mówią sobie: skoro oni brali po 1 PLN i 0,85 PLN, to jak ja wezmę po 0,X (X oznacza dowolną cyfrę od 0 do powiedzmy 7), to jest zarypista okazja...
I w ten właśnie sposób od początku dystrybucji ulokowali już w rynku ponad 100 mln papiera. średnią mają, według mnie, tak około 25 groni, więc są jakieś 15 mln PLN do przodu...
I tak się właśnie robi dużą kasę na tej spółce... :(((
Nie wiem, czy wszystko jest jasne, jak coś nie teges, to napisz, dopowiem.
Dobra tu jest o centrozapie i GEM:
http://www.parkiet.com/artykul/1019555.html
Pronox musi poinformować wcześniej że GEM obejmuje akcje i zasili pronox odpowiednią kwotą - natomaist jeśli jest nowy inwestor który ma objąć emisję to po co GEM. Natomiast jeśli GEM działał wcześniej to było by info.
A teraz zobaczmy na kurs centrozapu... po dołku i jest odbicie.
Dalej nie wiem jaki interes miała by mieć kancelariaq, to GEM zarabia dając im kaptał i odbierając przyszłe akcje.
Tobor kupił akcje, ale za wkłady niepienięzne, zapewne. Skupili z rynku zadłużenie upadłej spółki, po 15-20% i zamienili je na akcje po 100% wartości zadłużenia + odsetki, jak znam życie...
Potem wystarczyło pożyczyć akcje jakiemuś słupowi, on je wrzucił w rynek, potem ten sam słup odkupi od spółki po nominale z nowej emisji (10gr) te 20 mln szt. i odda je z powrotem do Tobora i jego kancelarii...
A na końcu i tak wszystkie akcje weźmie ulica, bo za chwilę, już przy kolejnej emisji, udziały zarówno Tobora, jak i Cannuleli spadną poniżej 5% i nie będzie trzeba nic raportować przez ESPI.
Oczywiście umowy są tak skonstruowane, aby Tobor i spółka na tym nie tylko nie stracił, ale jeszcze zarobił...
"średnią mają, według mnie, tak około 25 groni" - dziękuję ustawiam się na tej pozycji
"Tobor kupił akcje, ale za wkłady niepienięzne, zapewne. Skupili z rynku zadłużenie upadłej spółki, po 15-20% i zamienili je na akcje po 100% wartości zadłużenia + odsetki, jak znam życie..." - jakie wkłady niepieniężne - czyli chcesz powiedzieć że spłacili wierzycieli i dostali akcji za fikcyjną wycenę - czyli oświadczenie że kupili akcji po 1zł za 20mln jest fikcją tak? Czyli wierzycieli już nie ma? Extra długu też nie.
Nowy inwestor: Esotiq & Henderson S.A - nie wiem czy byłby zainteresowany wsparciem finansowym tej firmy, wydaje się być spółką Silnie startuje ostatnio, przejmuje 51% udziałów w spółce Ewy MInge.
Na koniec to co wałkujemy od dawna:
ulica - pakiety po 100k i potem ponad 800k PKC - nie mogę zrozumieć jak to może wziąść ulica. Schodzi to wg mnie za szybko, za duże obroty są generowane od cofnięcia decyzji PKO - nawet jeśli częsć akcji jest ściągana z prawej strony to reszta PKC już kupuje ulica? 800k akcji po 0,13 to 104 000 zł. Tych tranzakcji jest masę. Mówię ci że sam bym kupił za 0,14 a nie wpadło i po równoważeniu dalej 0,13. Wziąłem taniej.
Twierdzę i będę twierdzić dalej że zmiana FF to kwestia czasu.
Średnią SPRZEDAŻOWĄ mają po 25 groni. Czytaj, Elmuś, ze zrozumieniem... :)))
Długu też częściowo nie ma. Ale nie spółka zyskała na tym oddłużeniu, ale królicza banda. Jak sobie podrukują zaraz akcję za free, w zamian za "sukces procesu restrukturyzacji", to też tak będziesz ucieszony...??
E&H to kolejna spółka-wydmuszka. Zobacz, jak powstała, od kiedy działa i kto jest jej udziałowcem. W przypadku zamiany akcji E&H i PRO będzie, jak w przysłowiu: zamienił stryj siekierę na kij... Zyska na tym TYLKO niejaki Jawoszek, który zamiast w ogóle nie płynnej spółki z NewConnect zyska papier, na którym dzienne obroty to 0,5 - 1 mln PLN.
I zgadnij, co się stanie, jak będzie mógł wywalać akcje w takiej ilości...
I na konie zgodzę się z Tobą, że zmiana FF to kwestia czasu. Z 70% FF urośnie do 80%.
Wywody masz dobre, a co z PKO czemu oddaliła zażalenie, co znowu obiecali? NIc nie warte akcje, czy znowu jakiś przekręt? To jest bank i nie daruje żadnej złotówki.
Kancelaria Prawna dalej ma tyle akcji ile miała, oczywiście można wmawiać ludziom, że wszyscy kupowali za 1zł potem po 80 gr, a na końcu uśrednili cenę sprzedaży do 25gr i wyszli na swoje. Teraz opychają resztę za 13 gr i dalej robią majątek. Można wszystko pisać.
Jeszcze numer z centrozapem który ostatniego grudnia sprzedał akcje za 22gr poza rynkiem gdzie cena rynkowa była już 9-10 gr w trakcie sesji.
Sam widzisz, że chłopaki "drukują" infa pod ustawianie ceny na rynku...
Z PKO właśnie do końca nie wiem, o co chodzi, ale myślę, że dostaną jakiegoś bonusa w postaci akcji po 10 groni, ewentualnie, w związku z tym, iż jest to korporacja, po miesiącu dopiero dotarło do nich, ze PRO spłacił ich zadłużenie, sprzedając budynek w Katowicach do ich spółki zależnej... Tego zażalenia właśnie nie rozumiałem, od początku twierdziłem, ze go nie powinno być.
Król to profesjonalista w postępowaniach układowych, ma ich troszkę na swoim koncie i nie pozwoliłby na to, aby nawet ktoś taki, jak PKO, mieszało mu szyki...
Mistrzuniu, ja zawsze chciałem tu z wszystkimi rozmawiać merytorycznie... Niestety, ale z drugiej strony moi adwersarze chcą z reguły rozmawiać o mnie, o tym, dlaczego tu jestm, itp., a nie o spółce...
Względnie się na mnie wyładowują, bo jestem... hm, jak by to ująć... niepolitycznie poprawny...??
Ciekawe to co tu napisałeś o tych przewracankach na pronoxie i centrozapie. Obrazuje to w pewien sposób jakim przebiegłym typem jest królik oraz jaki jest rzeczywisty obraz firmy. I faktycznie można wnioskować po tym że raczej kurs będzie spadać. Tylko że na kurs akcji oprócz tych technicznych uwarunkowań jeszcze ma wpływ propagandowe oddziaływanie królika na akcjonariuszy. A w Twojej układance tego aspektu brakuje. Z niedawnych wydarzeń widać że założenie że królik będzie chciał szybko wyzerować firmę jest raczej nietrafione. Czemu by miał sprzedawać akcje po 6 gr jak może po 13 a może i po 15 ? (można po czasie pytać). Nie wiadomo jakie propagandowe ruchy szykuje. Sztuczne podbitki i pozytywne infa - tego pewnie możemy się jeszcze spodziewać. W końcu chyba za to dostał te maliny i tym się szczyci:)) To będzie powodować wzrost wartości akcji mimo złej sytuacji firmy. I paradoksalnie tego zakłamanego stylu bycia królika akcjonariusze tutaj oczekują, bo kurs będzie rósł w cudowny sposób.
Natomiast Tobie mają za złe że demaskujesz królika i że nie uwzględniasz w prognozach kursu, aspektu propagandowego, przez co prognozy są zaniżone.
To chyba tak na prawdę główny zarzut Twoich przeciwników, choć nikt go tak nie formułował.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr, jak już pisałem na innym wątku, nie mam tu dobrej prasy, gdyz w obecnej sytuacji mieć ich po prostu nie mogę. Ale czas pokaże, kto miał rację...