Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Spekuła "króluje" na spółce na 10000000%

GEM w Pronoxie palców nie macza.

Ale maczał w CZP. Swego czasu, jak Centek wracał na giełdę, Król wraz ze świtą podpisali z nim umowę, w której GEM zobowiązał się do wejscia w akcje CZP po nominale (1 PLN). Problem w tym, ze małym druczkiem było napisane, że kasę z tego będzie miał ze sprzedaży pożyczonych od dotychczasowych właścicielu CZP akcji, które stanowiły ich własność i KAŻDA zmiana stanu posiadani powinna być zgłaszana odpowiednim raportem przez ESPI.

Króliki pożyczyły akcje, jednocześnie puściły info, ze mają gigantycznego zagranicznego inwestora i zanim ulica się skapnęła, o co chodzi, GEM wpuścił w rynek miliony akcji.

Król i spółka dostali nawet karę od KNF-u za to, ale jak na mój gust - się wybronią, poniewać pożyczanie akcji nie jest dokładnie uregulowane w polskich przepisach o obrocie instrumentami finansowymi.

Teraz na Pronoxie rolę GEM-u przejęli Tobor i Cannuela. Po co płacić komuś obcemu, skoro można samemu zgarnąć śmietankę... :)))

Akcje obejmowane po nominale są od 30.05.2011r. dystrybuowane na GPW, a tzw. leszcze (bez urazy) zachłystują sie takim właśnie infem, jak przytoczyłeś i mówią sobie: skoro oni brali po 1 PLN i 0,85 PLN, to jak ja wezmę po 0,X (X oznacza dowolną cyfrę od 0 do powiedzmy 7), to jest zarypista okazja...

I w ten właśnie sposób od początku dystrybucji ulokowali już w rynku ponad 100 mln papiera. średnią mają, według mnie, tak około 25 groni, więc są jakieś 15 mln PLN do przodu...

I tak się właśnie robi dużą kasę na tej spółce... :(((

Nie wiem, czy wszystko jest jasne, jak coś nie teges, to napisz, dopowiem.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
REGNON -9,66% 0,80 2020-09-30 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.