• dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~POLATACH [83.7.164.*]
    Zbigniewa Opacha cisną kredyty, a odkupujący od niego akcje Krzysztof Jędrzejewski (na zdj.) już nie przeczy, że jego rola w akcjonariacie może wzrosnąć.

Krzysztof Jędrzejewski
    Tagi
    Budownictwo
    Notowania
    RAFAMET, PB Jedrzejewski, KOPEX
    Zmiany, zmiany. W akcjonariacie Mostostalu Zabrze Holding (MZH) jest coraz więcej Krzysztofa Jędrzejewskiego, a coraz mniej Zbigniewa Opacha. Ten drugi sprzedaje akcje dużymi pakietami. Pierwszy je odbiera. Do jakich poziomów dojdą?

— Mamy z panem Krzysztofem Jędrzejewskim umowę, w której zawarty jest cel, do którego dążymy. Nic więcej nie mogę powiedzieć — mówi Zbigniew Opach, główny akcjonariusz budowlanej spółki.

— Działamy w pewnej zgodzie — potwierdza Krzysztof Jędrzejewski. Krzysztof Jędrzejewski, znany jako główny akcjonariusz i prezes Kopeksu, produkującego maszyny górnicze, i Rafametu, specjalizującego się w produkcji obrabiarek, pojawił się w akcjonariacie MZH na wiosnę 2011 r. Od tego czasu kupił łącznie 14 proc. akcji MZH, o wartości ponad 33 mln zł. Ma już członków rady nadzorczej, a od niedawna — również członka zarządu w randze wiceprezesa. Nic dziwnego, że rynek spekuluje, że może mieć ochotę na przejęcie kontroli nad MZH. Inwestor dotychczas zaprzeczał. Teraz już nie zaprzecza.

— W ciągu kilku tygodni wyjaśni się formuła mojej obecności w akcjonariacie MZH — twierdzi tylko Krzysztof Jędrzejewski. Nieoficjalnie branża wskazuje, że Zbigniew Opach sprzedawał i sprzedaje papiery, bo cisną go kredyty. Sam zainteresowany nie odnosi się do sprawy.

— Ostatecznie decydujące znaczenie i tak będzie mieć moja ocena strategii i perspektyw MZH — podsumowuje Krzysztof Jędrzejewski. A perspektywy są dobre, choć dopiero w długim terminie. MZH ma doświadczenie w budowie instalacji podawania biomasy oraz kotłów, więc liczy na kontrakty przy inwestycjach w energetyce, a na te trzeba jeszcze poczekać.

— W tym roku można się spodziewać wyniku porównywalnego z tym z 2011 r.

Mam tu na myśli wynik „oczyszczony” z operacji jednorazowych — mówi jeden z giełdowych analityków, pragnący jednak zachować anonimowość. W wynikach w 2011 r. widoczne będą bowiem pozytywne wydarzenia wynikające m.in. z umorzenia zobowiązań w ramach układu z wierzycielami. Analityk szacuje, że po ich odjęciu czysty zysk MZH za okres styczeń-wrzesień wyniesie kilkanaście milionów złotych. W 2012 r. takich one-offów będzie już mniej.

— Warto jednak pamiętać, że MZH może się już domagać zwrotu należności związanej z niekorzystną sprzedażą katowickiego wieżowca Altus w 2003 r. Należność z odsetkami to dziś ok. 90 mln zł — podkreśla analityk.

• Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~rb [78.88.71.*]
    Bardzo ciekawy artykuł ,który ukazuje się po udanej sesji z dużo większym niż zwykle obrotem.Jest dobrze ,zapowiada się jutro ciekawa sesja i chyba nawet Grecja nie zdoła zniechęcić do kupna akcji.
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Madroy [77.252.99.*]
    Głupi ch....z tego O. Jak kilka lat temu chciał wejść jakiś fund i dawał mu 10 zł per walor to grymasił, że walor warty więcej, itd. Chytry dwa razy traci .....Święta słowa. Przez swoją pazerność i dziadowanie mu wyje.....ać całą spółę .....
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~POLATACH [83.7.164.*]
    bo on ma papiery doradcy !! zarżnął mnóstwo akcjonariuszy
    ot cała prawda
    idzie ku lepszemu tylko od kiedy
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~pankracy [95.160.250.*]
    tak kończą cinkciarze i złotnicy

dziś musi sprzedawać po 1 zł. ....
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Madroy [77.252.99.*]
    Mam nadzieje, że J.K wprowadzi porządek w spółce, skończy się cwaniactwo i walenie z ludźmi w ch.....ja. Ale dobra nauczka dla Mr. Opacha......Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka.
    BTW. Ciekawe na czym sie chłopina tak poślizgnął.....
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~POLATACH [83.7.164.*]
    podobno poślizgnął się na wakacjach w Grecji (brał z nich przykład) , nabrał kredytów tak jak oni i je po prostu wydał na akcje MZH po 5 PLN i drożej
    skup akcji nie pomógł dziadunio nie sprzedał spółce po 3 i drożej bo liczył , ze podbije kurs , a tu fundy sypaly och sypały
    za dywidendę żoneczka kupiła waciki a resztę banki zabrały
    pewnie to banki wywalały po 1 PLN , żeby dziadunia udupić i zabezpieczenia popękały
    liczył na kasę za Altusa a tu Sądy robią kuku . Kredyt Bank chce się dobrze sprzedać to i płacić nie chce
    taki kraj dziki kraj

z korektami pójdziemy wyżej tylko czasu potrzeba dziadunio też się odkuje
    TYLE
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~All [85.11.64.*]
    z całym szacunkiem dla twojej fantazji , ale ja się z tym nie zgodzę ,dziadziunio nie jest tak prymitywny jak napisałeś , raczej tak zakręcony ,że chyba najbliżsi nie wiedzą o co chodzi , myslę że obaj panowie będą z nami jeszcze długo grali grali w pingponga !
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~ppp [31.131.55.*]
    skoro pb się zainteresował spóką, to kierunek może być tylko jednen ;(
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~waldus [83.11.243.*]
    http://www.wnp.pl/wiadomosci/162677.html
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~waldus [83.11.246.*]
    http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=1760941
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Zenon [88.156.132.*]
    K.J. przejał stery w mz w 2011 roku ... od tej pory ..... sprawdzic kurs od 2011
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Inwestor [83.31.94.*]
    Dnia 2020-12-09 o godz. 01:57 ~Zenon napisał(a):
    > K.J. przejał stery w mz w 2011 roku ... od tej pory ..... sprawdzic kurs od 2011

Ten star mu się chyba urwał i statek popłynął na mielizne i tak powoli sie z tego wygrzebuje.....

• Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~pipi [77.111.247.*]
    Tak teraz wygląda ALTUS ( lewy dolny róg foto) obok budowanego tuż obok KTW, za którego dla MZ wg anala miało być 90 mln pln a dostali po długiej batalii sądowej ledwo kilkanaście mlnlink 
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Eryk [5.173.120.*]
    Spółka się nie rozwija przez lata ,rok 2017,18... tragedia dla akcjonariuszy.
    A scalenie akcji po co komu było?
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Zenon [89.151.45.*]
    Pamięta ktoś jeszcze Zbigniewa Opacha?
  • świetność mostostalu Autor: ~Eryk [5.173.97.*]
    Jeśli to on to tak skończył:
    https://www.bazar-dlugow.pl/upadlosc/warszawa/zbigniew-opach/10600
  • Re: świetność mostostalu Autor: ~Inwestor [83.31.94.*]
    Dnia 2020-12-09 o godz. 23:30 ~Eryk napisał(a):
    > Jeśli to on to tak skończył:
    > > https://www.bazar-dlugow.pl/upadlosc/warszawa/zbigniew-opach/10600

Jeżeli to on to po ludzku szkoda gościa. Coś nie pykło mu w biznesie jak tak skończył, a miał wiele, z tego co pamiętam.

• Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Frajer [178.43.2.*]
    Dnia 2020-12-09 o godz. 20:43 ~Zenon napisał(a):
    > Pamięta ktoś jeszcze Zbigniewa Opacha?

Tak pamiętam POLATACH, SEBASTIANA, MISIA i wielu, wielu innych. Ich dawno nie ma, a ja jestem i swoje akcje trzymam i gdy mnie wkurzyli sprowadzając kurs do 17 groszy dużo dokupiłem. I cały czas je mam. I się nie podniecam. Ciszej jedziesz- dalej zajedziesz.
    Krosno 2020 i Początkujący jak możemy wymienić poglądy poza Forum?
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~nowy_stary [94.63.133.*]
    Też siedzę z 10 lat, ze sporym pakietem, uśredniłem konkretnie koło 25 gr, teraz średnia 1,5zł
    Dużo mnie nauczyły ostatnie lata i nie zamierzam sprzedawać poniżej 3zł.
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Frajer [78.9.150.*]
    Dnia 2020-12-10 o godz. 07:52 ~nowy_stary napisał(a):
    > Też siedzę z 10 lat, ze sporym pakietem, uśredniłem konkretnie koło 25 gr, teraz średnia 1,5zł
    > Dużo mnie nauczyły ostatnie lata i nie zamierzam sprzedawać poniżej 3zł.

Ja tak nie liczę. Pierwotną kasę uważam za straconą. Do 12zł nie dobije za mojego życia - to było jakieś 5000 akcji. Tak więc jak zbili do tych 17 groszy za średnią 28 gr dokupiłem akcji za podobną kwotę i przy cyfrze pojawiły się dwa zera więcej. Może się skontaktujemy poza forum, tylko jak?
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~kolo [185.46.171.*]
    Jak nie wiecie jak to wam podpowiem
    Załóżcie sobie tymczasowe konta email (wirtualne) wymienicie prawdziwymi kontaktami (konta tymczasowe usunąć lub wygasną same jak nie będzie na nich ruchu elektronicznego)
    I gratuluje zysku 100 000 zł i odwagi przy zakupie za 0.28 gr bo jak by wtedy banki zerwały umowy kredytowe to by była kaplica i byś umoczył wszystko. ja się wtedy nie zdecydowałem na zakup.
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Frajer [78.9.150.*]
    Dnia 2020-12-10 o godz. 12:40 ~kolo napisał(a):
    > Jak nie wiecie jak to wam podpowiem
    > Załóżcie sobie tymczasowe konta email (wirtualne) wymienicie prawdziwymi kontaktami (konta tymczasowe usunąć lub wygasną same jak nie będzie na nich ruchu elektronicznego)
    > I gratuluje zysku 100 000 zł i odwagi przy zakupie za 0.28 gr bo jak by wtedy banki zerwały umowy kredytowe to by była kaplica i byś umoczył wszystko. ja się wtedy nie zdecydowałem na zakup.

O koncie tymczasowym też pomyślałem. Chciałem jednak otrzymać odpowiedź osoby do której sie zwracałem. Zagrożenia zerwania umów kredytowych sie nie bałem, ponieważ banki nie są skore do straty, a w przypadku bankructwa wcale nie były by pierwsze. Poza tym kurs do wartości majątku holdingu miał sie nijak. Widziałem tu raczej wrogie przejęcie Syndyk bez trudu by sprzedał firmę np. takiemu budimexowi. (stąd myśl o wrogim przejęciu), który zaspokoiłby żądania wierzycieli i przejął know-how oraz zamówienia. KJ celowo zbił kurs aby mostek wypadł z ciągłych i mógł to w miarę kontrolować (niskie obroty). Pietra to ja miałem gdy kurs ciągle odbijał się od 80 gr (stare 40) i ciągle sie zmieniały fundy. Teraz tak jak ktoś napisał, zeszli poniżej 5% aby kumulować z ukrycia. Zabawa będzie trwała do momentu ogłoszenia jakiegoś dużego napływu gotówki. Co to będzie (sprzedaż, wygrany proces) niestety nie wiem.
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~kolo [185.46.171.*]
    " KJ celowo zbił kurs aby mostek wypadł z ciągłych i mógł to w miarę kontrolować (niskie obroty)."
    Tu bym się zdecydowanie nie zgodził.
    To KJ zatrudnił prezesa który zadecydował (w skrócie)
    Jesteśmy potężną firmą będziemy robić duże tematy ,idziemy na obrót
    (mało na tym zarobimy ale dużo się narobimy i dużo ryzykujemy) to jest ewidentna głupota bo czas pokazał jaki był tego skutek i to było do przewidzenia że na którymś kontrakcie zaliczą stratę i na to czekałem , ale strata przekroczyła moje szacunki czterokrotnie.
    Tu po podjęciu takiej decyzji przez ówczesnego prezesa KJ powinien tego prezesa wypieprzyć z funkcji ale tego nie zrobił i zaskutkowało to utratą KOPEXU
    Bo szacowałem że to będzie jedna wpadka a były 3 na 80 000 000.
    Ten sam prezes jedną decyzją doprowadził do upadku KOPEX i osadził go tam KJ.
    Więc na 100 % nie jest tak " KJ celowo zbił kurs aby mostek wypadł z ciągłych"
    To był ratunek przed upadkiem i upadłość była jak najbardziej realna.
    Natomiast nowy prezes podjął decyzję "będziemy robić małe tematy z małym ryzykiem z jak największym zyskiem"
    Tylko czekać kiedy ta decyzja przyniesie pozytywne skutki , to czas długi bo trzeba się odgrzebać z pozostałości po poprzednim prezesie.
    "będziemy robić małe tematy z małym ryzykiem z jak największym zyskiem" - i dlatego tu jeszcze jestem, powyższe przerabiałem osobiście bez "(mało na tym zarobimy ale dużo się narobimy i dużo ryzykujemy)" a tylko z tym "będziemy robić małe tematy z małym ryzykiem z jak największym zyskiem"
    Od 20 lat mi się to sprawdza wyśmienicie.
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~nowy_stary [94.63.133.*]
    Dnia 2020-12-10 o godz. 11:36 ~Frajer napisał(a):
    > Dnia 2020-12-10 o godz. 07:52 ~nowy_stary napisał(a):
    > > Też siedzę z 10 lat, ze sporym pakietem, uśredniłem konkretnie koło 25 gr, teraz średnia 1,5zł
    > > Dużo mnie nauczyły ostatnie lata i nie zamierzam sprzedawać poniżej 3zł.
    >
    > Ja tak nie liczę. Pierwotną kasę uważam za straconą. Do 12zł nie dobije za mojego życia - to było jakieś 5000 akcji. Tak więc jak zbili do tych 17 groszy za średnią 28 gr dokupiłem akcji za podobną kwotę i przy cyfrze pojawiły się dwa zera więcej. Może się skontaktujemy poza forum, tylko jak?

Widzę, że mamy w takim razie takie same pakiety. Jestem otwarty na wymianę poza forum (jedna z moich śmieciowych skrzynek to error79@o2.pl), ale nie chcę też sprawiać wrażenia bycia eksperta w inwestowaniu, moja strategia jest prosta - wierzę w potencjał spółki długoterminowo, zaciskam zęby i uczę się cierpliwości.

• Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Zenon [88.156.132.*]
    Uważacie że scalenie akcji to zabieg celowy KJ i czy było to naprawde potrzebne ? W sumie każdy stracił połowe akcji
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~aleale [89.45.6.*]
    >>>> W sumie każdy stracił połowe akcji

????????
    W takim razie Jedrzej i Quercus rowniez :))))))))

• Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~aleale [89.45.6.*]
    Scalenie akcji to zabieg celowy w tym sensie, że gdyby tego nie zrobili, to do dzisiaj spółka była by notowana na 2 fixach. Nikt na samej operacji scalenia nic nie stracił, po prostu kapitał akcyjny dzielący się na 150 mln akcji podzielono przez 2 i teraz wynosi 75 mln akcji. Tu nie było jakiś splitów resplitów i znów splitów ...itd. Była VII emisja akcji w której rozwodniono kapitał o 130 mln akcji i przez lata gufno po totalnym ratunkowym rozwodnieniu zarabiali na rozwodniony kapitał i o to można mieć wielkie pretensje do RN i Zarządów. NN się wkurzył i pogonił posiadany pakiet akcji co doprowadziło do poziomu 0,15 na stare ( na nowe 0,30)
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Archx [37.47.115.*]
    Rozstrzygnięcia spraw sądowych będą miały duże znaczenie np Redzikowo czy zwłaszcza Stadion sprawa z Województwem Śląskim.
    Ciekawe czy covid / finanse publiczne tu pomoże ? Pozytywne info w tych kwestiach ustawilo by msz i kurs akcji może nawet x 3
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Frajer [178.43.2.*]
    Zgadzam się z pkt. 1 (spory sądowe). Covid to polityka, a ta różnymi ścieżkami chodzi. Sprawy sądowe to fakty, które należy zinterpretować o posiadaną wiedzę co do faktycznych przyczyn zerwania kontraktów, a Covid to wróżenie z fusów (chyba że się wie że władze MSZ mają kumpli w rządzie).
    cd. poprzedniego wpisu
    "Arch" jak byś wiedział to by Cię tu nie było, tylko byś kupował lub sprzedawał. Nie uwierzę, że jesteś altruistą ich chcesz aby Ci co mają akcje zwrócili na to uwagę
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Zenon [89.151.45.*]
    Myślę że bez scalenia bylibyśmy ciągle na ciągłych bo zmienili zasady wystarczy by kurs utrzymywał się na powyżej 0,15 zł ...
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Eustachy [5.173.96.*]
    Dokładnie tak
    teraz musi djość do 20 by osiągnac stare 10
  • wartość mz Autor: ~Zenon [88.156.132.*]
    Może do gry wchodzi nowy /stary rozgrywający ?

• gdzie w MZ duże fundusze? Autor: ~Eustachy [5.173.121.*]
    Ciekawe czy jakiś fundusz zawita w akcjonariacie?
  • Re: gdzie w MZ duże fundusze? Autor: ~Zenon [89.151.44.*]
    Zawitał...Quercus

Witam starą gwardię forum MZ , Frajer siedzisz dalej w MZ?
    Coś drgnelo w spółce
  • Re: gdzie w MZ duże fundusze? Autor: ~Bs [79.191.51.*]
    Jak dla mnie świeżaka :/ aż miło było przeczytać takie stare wpisy :)
    Stare ale jare - ten sam zarząd o mały włos doprowadził spółkę do upadku - przełom 2017/2018 , negatywny sentyment na rynku do spółki jest cały czas stad brak wzrostów a smród za spółka ciągnie się cały czasz (stadion śląski , co chwila nowe arbitraże i pozwy wzajemne)...

Wielebny spółki to też nie żaden boss giełdy, kopex wysadził w proch ...
  • Re: gdzie w MZ duże fundusze? Autor: ~Mietek [5.173.105.*]
    Pakowanie sie w ten papier to strata czasu i pieniędzy
    Zarabia sie gdzie indziej
  • Re: gdzie w MZ duże fundusze? Autor: ~Bs [79.191.51.*]
    Ja od dawna obserwuje co ogólnie się dzieje na giełdzie i stwierdzam że zdrowie psychiczne jest dla mnie najważniejsze :p i chodź darze szczera sympatia i podziwiam tu pare osób to jest tak jak piszecie. I może wszystko wskazywać na wzrosty to tu przez nasze polskie sądy i nie odbudowane jeszcze zaufanie nie można być pewnym niczego :/
  • Re: gdzie w MZ duże fundusze? Autor: ~Zenobiusz_Furman [5.173.96.*]
    Zgoda.
    W MZ mamy nowe rozdanie obecnie,ale czy zarząd wytrzyma presję? Różnie z tym bywało w przeszłości !
    Ale to MZ może być beneficjentem nowych standardów w ekologii, zapotrzebowanie na nowoczesne spalarnie śmieci w gminach w Polsce będzie coraz większe a MZ ma w tym obszarze spore już kompetencje
    Zobaczymy czy czasem z ta spalarnią w WarszaFce nie zrobią znowu akcjonariuszom KUKU ...
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~inwestorGPW [5.173.40.*]
    W latach 90 i 2000 Zbigniew Opach był jednym z najlepszych inwestorów na GPW.
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~kara [80.255.2.*]
    mimo emisji ratunkowej w 2007, zarządzający spółką pod nadzorem RN kolejny raz w 2018 r doprowadzili spółkę na skraj upadłości. A idz ty w PISdu z takimi zarządzającymi
    Jestem nadal
    cytat
    "będziemy robić małe tematy z małym ryzykiem z jak największym zyskiem"
    I skutek widać, a będzie jeszcze lepiej może i 5 zł w zakresie 3 lat jeśli ten zarząd będzie postępował tak jak dotychczas.
    Będę tu jeszcze max 7 lat uzasadnienie jest powyżej
    Zaczynają się pojawiać duże tematy to bardzo dobrze po etapie w skrócie (ogarnięcia się w każdym zakresie organizacyjno wykonawczym aby żadne ogniwo nie nawaliło w procesie wykonawczym) bo małe tematy organizacyjnie pochłaniają dużo energii.
    Ale weryfikacja kontrahenta pod względem podjęcia się dla niego realizacji zadania to powinien być majstersztyk i oczywiście 100 -u % pewność otrzymania zapłaty jak się wykona pracę tak jak klient oczekuje czyli bezproblemowo.
    Pozdrawiam Frajera , nowy stary, Początkujący i wielu innych
    Zysk za 2022 za 3 kwartały 23 mln netto + szacowany 4-y kwartał 10 mln to 33 mln
    starta za lata poprzednie 36 mln orientacyjnie.
    Przekazanie w całości zysku na pokrycie straty jej w całości nie pokryje i będzie musiała zostać przeniesiona na kolejny rok.
    W tym też roku 2022 spółka musiała spłacić co najmniej 10 mln kredytów.
    ma też + 25 mln z sprzedaży działki co by dawało orientacyjnie 48 mln. do dyspozycji
    30 mln na pokrycie straty z lat ubiegłych to by zostawało 18 mln ale przeznaczenie takiej kwoty w sytuacji jak jest strata w bilansie to by była zła decyzja , i moim zdaniem należało by umacniać pozycję finansową spółki nie wypłacając dywidendy.
    Ale jest silne parcie na tą dywidędę i być może Zarząd będzie skłonny ją wypłacić, szacował bym ją na nie więcej niż 10 gr na akcje tak jak podał wcześniej Mercik bo to dało by kwotę 7.5 mln .
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~nowy_stary [10.42.4.*]
    Pozdrawiam back, kolo, twoje wpisy tutaj były dla mnie zawsze jednymi z najciekawszych.
    I dzięki za obliczenia - bardzo przydatne!
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~nowy [37.225.55.*]
    Czy ktoś z forum pamięta kogoś takiego jak Opach? Jak by teraz był na miejscu JK pewnie kurs był by w okolicach 10 zł
  • Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ??? Autor: ~Zenon [77.222.225.*]
    Za Opacha kurs był 18 zł - obecne 36 ...a tak zrobili scalenie i po staremu kurs to 2 zł ;D
[x]
MOSTALZAB -0,91% 6,50 2025-12-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.