Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,01 zł , zmiana od tamtej pory: 556,44%

Re: dziadunio przeszrazował z kredytami 90.000.000 za ALTUSA ???

" KJ celowo zbił kurs aby mostek wypadł z ciągłych i mógł to w miarę kontrolować (niskie obroty)."
Tu bym się zdecydowanie nie zgodził.
To KJ zatrudnił prezesa który zadecydował (w skrócie)
Jesteśmy potężną firmą będziemy robić duże tematy ,idziemy na obrót
(mało na tym zarobimy ale dużo się narobimy i dużo ryzykujemy) to jest ewidentna głupota bo czas pokazał jaki był tego skutek i to było do przewidzenia że na którymś kontrakcie zaliczą stratę i na to czekałem , ale strata przekroczyła moje szacunki czterokrotnie.
Tu po podjęciu takiej decyzji przez ówczesnego prezesa KJ powinien tego prezesa wypieprzyć z funkcji ale tego nie zrobił i zaskutkowało to utratą KOPEXU
Bo szacowałem że to będzie jedna wpadka a były 3 na 80 000 000.
Ten sam prezes jedną decyzją doprowadził do upadku KOPEX i osadził go tam KJ.
Więc na 100 % nie jest tak " KJ celowo zbił kurs aby mostek wypadł z ciągłych"
To był ratunek przed upadkiem i upadłość była jak najbardziej realna.
Natomiast nowy prezes podjął decyzję "będziemy robić małe tematy z małym ryzykiem z jak największym zyskiem"
Tylko czekać kiedy ta decyzja przyniesie pozytywne skutki , to czas długi bo trzeba się odgrzebać z pozostałości po poprzednim prezesie.
"będziemy robić małe tematy z małym ryzykiem z jak największym zyskiem" - i dlatego tu jeszcze jestem, powyższe przerabiałem osobiście bez "(mało na tym zarobimy ale dużo się narobimy i dużo ryzykujemy)" a tylko z tym "będziemy robić małe tematy z małym ryzykiem z jak największym zyskiem"
Od 20 lat mi się to sprawdza wyśmienicie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MOSTALZAB 0,30% 6,63 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.