20 zł to raczej abstrakcja......stawiam na okolice 10 zł w pod koniec maja.....a to i tak niski poziom zwlaszcza ze cena emisyjna to 8 zł..............
Abstrakcja? przychody 300mln- zysk 10% =30mln x14mln akcji ponad 2 zł na akcje wskaznik C/Z -10 daje nam 20 zł na akcje (Optimus kosztował 9 zł przy 100mln akcji i mniejszym zarobku) To sa moje prywatne wyliczenia wiec prosze sie nimi nie sugerowac.
spoko wytrzymam hehe na optyku do premiery czekalem od 1.20 mimo korekt i odleszczania, tu tez czekam przynajmniej do wynikow za 1 połrocze.a ile bedzie sie okaze jestem optymista i mysle ze szczyt z 2007 pokonamy.
Albo płatny naganiacz (chce kupic taniej) albo niemadry gosc , kilka miechow przed taka historyczna imprezą sprzedawac to jest bardzo nie rozsądne , zima super w lutym bedzie ponownie duzy wzrost obrotow , a cena nizsza niz rok temu, ps głupota ludzka niez.na granic.
Czy myslicie ze euro faktycznie moze tak bardzo wpłynąć na wyniki sprzedazy? Na pewno beda lepsze niz rok temu bo tamte byly wyjątkowo słabe ale czy az tak duze jak sie wszyscy spodziewamy? Oczywiscie tez uwazam ze trzeba bez wątpienia trzymac ale czy te fanzony i niby wylacznosc na gadzety wystarcza do wyrobienia tak dużych zysków?pozdrawiam
Postawili na kazdym poziomie po 2 tys poco? zeby sprzedac? nie sprzedac mogli duzo wyzej jak ruszyło , chca kupic jak najtaniej , i pilnuja kursu aby w 1 dzien ne wzrosło 100% hehe bo jeden grubasek moglby tyle wywindowac w kilka dni, jestem optymista i wiem ze w miare zblizania sie do euro popyt bedzie pchał woz pod gore.
a ja uwazam ze to dla schlodzenia wskaznikow i tyle.aby potwierdzic zdrowy trend a nie jakies blokowanie kursu .
owszem batonikami zablokowali ale i tak nie ma popytu wiec nikt nie skubie i tak .