• DYWIDENDA 1 zł Autor: kr1974 [77.253.48.*]
    j.w.

http://www.parkiet.com/artykul/7,1178276-Pekaes-moze-wyplacic-okolo-1-zl-dywidendy-na-akcje.html
  • Re: DYWIDENDA 1 zł Autor: prof_wiatr [79.191.62.*]
    No i znowu wielu du....niów sie nabierze.
    Przed ewentualnym zakupem proponuje, poczytać wątki dotyczące Pekaesu z ubiegłego roku.
    Ku przestrodze.......
  • Re: DYWIDENDA 1 zł Autor: ~nieogar [89.68.77.*]
    1 zeta to się opłaca - czyli to wezwanie po 8 zeta to wałek!!
    jak można 1 zeta dywidendy dostać to po 10 zeta akcjie powinny być minimum!!!!
  • Re: ~nieogar Autor: prof_wiatr [95.49.61.*]
    Dokładnie, zaczynasz myśleć jak nabrani w ubiegłym roku.UWAŻAJ !!!!!
    Myślisz, życzeniowo, a nie racjonalnie.
    1złotówka zasłoniła Ci obraz rzeczywistosci. Ale to Ty decydujesz o swoim kapitale.
    PZDR
  • Re: ~nieogar Autor: ~nieogar [89.68.77.*]
    kupuj plotki sprzedawaj fakty!!!!!
    nazie to pogłoski jak będzie informacja o wielkości dywidendy to mamy 10 zeta!!!
  • Re: ~nieogar Autor: prof_wiatr [95.49.61.*]
    Proszę zadaj sobie trud, to nie wymaga wielkiego wysiłku, i poczytaj posty z ubiegłego roku, Naprawde, będzie to dla Ciebie bezcenna informacja.
    Bez wyraźnego skoku indeksów np. wig o 20% cena nie przebije 8zł- zobaczysz.

Wejście aktualnie w ten papier to przedział 6,00 do 6,20 aby spokojnie z zyskiem sprzedać przed wypłata dywidendy.
    Zostanie do dnia dywidendy na tym papierze to samobójstwo.
    PZDR

Ps. Obserwuje i gram na tym papierze już 2 lata i mam jakie takie doświadczenie.
    Np.\skup nie wuwołuje u mnie jakichkolwiek emocji.......
  • Re: DYWIDENDA 1 zł Autor: lundek [164.127.25.*]
    Pamiętam jak kompan Wiatra z tego forum pisał:
    ..."lepiej mieć petrola po 400zł,niz pekaes po2zł".
    Przypominam to po raz 2-gi bodajze,dlatego zeby nie pisać takich totalnych bzdur jak sie ktoś uwaza za wielkiego znawce a nim nie jest.
    Inny tez z "z tytułem" pisał cos o trupach w szafie.
    Nawiazując do powyzszego zycze ( przede wszystkim p.Wiatrowi) żeby nakupili sobie akcji Pekaesu po 6zł albo jeszcze niżej. Pozdrawiam.
  • Re: lundek Autor: prof_wiatr [95.49.61.*]
    Dziekuje, za radę, tak mam zamiar zrobić, :
    1.Czy nie potrafisz sobie wyobrażić głębokiej zwały na rynku w ikw.
    Ja taki zakładam scenariusz.

2.Czy skup akcji powoduje wzrost wolumenu sprzedaży
    Nie...

3. Dzisiaj wzrost o 2,79 na obroty wzrosły o 600%, co to znaczy?

Ja zostaje przy swoim, ty przy swoim.
    Ps. O 2zł nigdy nie pisałem.
    Przed dywidenda oczywiście pojawi sie wielu frustratów, których należy w te akcje ubrać.
    I to wszystko
  • Re: lundek Autor: lundek [164.127.25.*]
    ad1)potrafie
    ad2)często gęsto wolumen na tym papierze nie przekraczał 5tys.
    ad3)to znaczy ze dzisiaj niewielką cześc swoich akcji sprzedałem po 7zł z zamiarem odkupienia niżej(ale nie po 6zł!-to się nie uda)

O 2zł pisał
    I to chyba wszystko.Pozdrowienia z gór!
    O 2zł pisał redaktor(zapomniałem dopisać)
  • Re: lundek Autor: prof_wiatr [95.49.61.*]
    No to pozdrów redaktora, a przede wszystkim niejakiego gline tuza giełdowego.
    Ja zapisałem ten post i myslę, że w ciagu miesiąca , max dwóch znajdziesz odpowiedź.
    Ta spółka ma tak wiele niewiadomych, że można wchodzic z malutkimi pakietami, ale wyobraż sobie co by sie działo gdybys chciał kupić np, papierków za 100tyś, suma nie zwalająca z nóg, a na takiej spółce wulkan.
    Taka zabawa w grosze i tyle.
    O, Gdyby płynność była wieksza, a jeszcze z rynku planują zdjąc pare procent akcji, co wtedy?
    Ps.
    Wybieram się w góry, ale w "naszych" za drogo i za wielu "amerykanów" zza wschodniej granicy.
    W porządku.Ja nie zapisałem ale mam b.dobrą pamięć.
    A fakt faktem glina przesadzał znowu w druga strone.

• Re: lundek Autor: ~nieogar [89.68.77.*]
    jeżeli sytuacja dalej będzie się poprawiac to wypłacą 1 zeta dywidendy!!
    to jest moje zdanie!
  • Re: lundek Autor: prof_wiatr [95.49.72.*]
    No i co z tego.?
    Dostaniesz 1zł dywidendy - 19% podatku, a kurs odetną o dokładnie 1zł, jaką masz gwarancje, że kurs po odcięciu wzrośnie zgrubsza o 1,19zł.
    W ubiegłym roku wielu się na tym przejechało.
    Nadal uważam, że można wejść w tą spółkę, ale aktualna wycena odbiega mocno, od realnego poziomu ryzyka
  • Re: lundek Autor: ~krops [195.93.143.*]
    Kolego wietrze największy ze znawców pekaesu, może przypomnisz raczej jak to z niejakim gliną namawiałeś w lipcu żeby uciekać z pekaesu poniżej 5,00 ilu się wtedy nabrało i co teraz do was czują (miało być 2,00 trupy z szafy itp...) spekuła zrobiła sobie atak i tyle, prezes zgłosił sprawę do KNF że ktoś mu robi burdel na kompanii (wiesz może znawco jaki był wynik kontroli...???) ja nie słuchając waszych wypocin załadowałem pekaesu po 4,85 na max sprzedając inne moje akcje (ciech,polnord,kghm,jsw,pkobp) i to był najlepszy deal w moim życiu, i powiem że obecnie mógłbym wszystko sprzedać i być extra "zarobionym", ale jestem optymistą co do dalszego rozwoju akcji na pekaesie i mam zamiar tu być przynajmniej do końca 2013, no chyba że wcześniej zdejmą go z GPW.
    Pozdrawiam
  • Re: ~krops Autor: prof_wiatr [95.49.72.*]
    1. Pokaż post w którym z gliną namawiałem do ucieczki z Pekaesu, jeśli nie wskarzesz uznam , że jesteś KŁAMCĄ.
    2. Glina, to jakis niedorozwój , ubrany po uszy w Pekaes, nie moja bajka.
    3. Grauluje Ci wejścia w papier po 4,85, jesteś GENIUSZEM.
    Napisz tylko ile kupiłes akcji 1 czy 20 bo więcej wątpię.
    4. Jestem ciekaw jak mocno będziesz zarobiony do końca 2013r- JEŚLI TA SÓŁKA BĘDZIE JESZCZE ISTNIAŁA.
  • Re: ~krops Autor: prof_wiatr [95.49.72.*]
    Oczywiście czekaj na dywidendę, i w kajeciku licz przyszłe "ogromne" zyski, jak wielu w ubiegłym roku.OBYS SIE NIE PRZELICZYŁ
    Po prostu nie naganiaj w tak dziecinny sposób, ludzie w sposób łatwy mogą poszukac posty i sprawdzic IP.
    Ja poprostu staram sie ostrzec ludzi przed robieniem głupoty.
    Nadal potwierdzam, że można wejść w taką spółkę, ale tylko spekulacyjnie, grając pod dywidendę.
  • Re: DYWIDENDA 1 zł Autor: ~WNIOSEK DO KNF [2.97.37.*]
    Wiatr jest odpowiedzialny za spadek kursu Pekaesu poniżej 5 zł. Jutro wyślę e mailem wniosek do knf o ukaranie go
    Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.
  • Re: DYWIDENDA 1 zł Autor: ~WNIOSEK DO KNF [2.97.37.*]
    Już wysyłam łobuzie jeden
  • Re:~WNIOSEK DO KNF Autor: prof_wiatr [83.24.170.*]
    A ja na podstawie:
    Regulaminu forum:
    Cyt:
    Zabrania się umieszczania komentarzy, które:
    zawierają wulgaryzmy (art. 3 Ustawy z dnia 7 października 1999 r. o języku polskim,

złożyłem wniosek do moderatora aby, Te posty usunąć, gdyż nie są zdodne z w/w regulaminem.
  • Re: DYWIDENDA 1 zł Autor: ~rentier [83.26.41.*]
    i po co te sfary i dąsy ... jeżeli kupiłem akcje poniżej 6 zł i co roku mam wypłacaną dywidendę ok 1 zł to z tej inwestycji mam ok. 18% rocznie zwrotu z kapitału czy znajdę lepszą lokatę?! kurs akcji mnie specjalnie nie rajcuje, jest bessa i większość akcji jest niedowartościowanych, a mało która płaci takie dywidendy... no może jeszcze rankprogres.
    Ale to bezpieczna inwestycja, a jak bedzie hossa to i wartość akcji wzrośnie. Tyle
  • Re: DYWIDENDA 1 zł Autor: ~humidor [83.24.32.*]
    cały czas jest skup akcji ........myślę że fundy zbierają.
  • Re: ~humidor Autor: prof_wiatr [95.49.71.*]
    To bardzo interesująca wiadomość.
    Prosze napisz gdzie znalazłeś taką informacje, chetnie przeczytam.
    Bo to istotne.
    PZDR
  • Re: ~humidor Autor: ~humidor [83.24.32.*]
    OFE ING do przekroczenia 10% --nie musi informować. OFE AMPICO --do przekroczenia 5% --nie musi informować. stan na dzień 30. 12. 2011r.--- są jeszcze OFE AXA, OFE POCZTYLION, OFE POLSAT, OFE ALIANZ....// WRESZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! najwięcej dobrał OFE POLSAT. myślę że teraz po podkręceniu śrubki zarządzających wreszcie będą obchodzić wyniki a nie tylko ,,benchmark,, . zreszta za ok. tydzień,, nie zostana nawet okruszki na stole,, . a tłuste kąski sa jedynie wyżej i to w małej ilości, a tu jeszcze premia.......:)
  • Re: ~humidor Autor: prof_wiatr [95.49.71.*]
    Pomoge Ci: (OFE)
    ING 9,08%-bez zmian
    AMPLICO 4,99%
    POCZTYLION 0,38%
    AXA 1.67%
    jEDYNIE
    POLSAT ZMIANA 2,24% BYŁO 1,45%

i TYLE>>>>>
    Co do okruszków, to pewnie jeszcze długo bedą polegiwac na stole, bo nikt ich nie chce jeść.
    Jeśli chcesz sie posilic, TWOJA SPRAWA.
    Ja poczekam, aż będzie info o dywidendzie, bo na razie to przypuszczenia (oby nie bez pokrycia).
  • Re: ~humidor Autor: ~j.w. [83.24.32.*]
    ja skupuję ....ze względów fundamentalnych. c/z 3,8 . mam nadzieję że dywidenda będzie wyższa niż 1 zł. umożenie akcji podwyższy wartość księgową. do końca stycznia info............
  • Re: ~humidor Autor: prof_wiatr [79.185.142.*]
    Coś nie widzę, Twojego skupu, jeszcze nie ma transakcji.
    Może komp mi sie popsuł ? ? ?
  • Re: ~humidor Autor: ~humidor. [83.24.50.*]
    wczoraj wpadło.......dziś czekam na sygnał. przebije opory , biorę ile wlezie.
[x]
PEKAES 4,49% 15,00 2016-11-09 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.