czy mógłbym prosić lepiej zorientowanych kolegów o nakreślenie aktualnej sytuacji Fota SA? Dlaczego taka niska wycena i spadki ostatnio, kiedy konkurencja ma się dobrze?
Ja się podzielę przy okazji tym co udało mi się świeżego znaleźć:
http://www.parkiet.com/artykul/7,1153457-Fota-rosnie-dzieki-oponom.html
Porównywanie się do InterCarsu w jakimkolwiek aspekcie to jakiś pusty śmiech, mowa - trawa dla finansistów, ktorzy nigdu nie wyszli poza tabelki.
Jesli chcesz się dowiedziec jak jest naprawdę to skądkolwiek to piszesz - wejdz do najblizszego sklepu motoryzacyjnego i warsztatu samochodowego i zapytaj czy są odbiorcą foty - jesli jeszcze będą pamiętać tą nazwę to niech Ci opowiedzią jak to było kiedys a jak jest dzisiaj i dlaczego - wielu rozwiąze się język i opowiedzą Ci długa historię działalnosci rynkowej firmy F.
Nie chce mi się gdzieś tam chodzić. Jak coś zaczynasz pisać to skończ, a nie jakieś tam sugestie. Raporty kwartalne wskazują, że mają przychody i zyski takie same lub lepsze niż w ostatnich latach. Więc jeżeli nie warsztaty to może piekarze od nich kupują?
ale ja nie chcę wystawiać ocen - ktos mi zaraz zarzuci ze gram na spadki lub wzrosty.
Ja proponuje najbardziej obiektywne podejście - "skądkoliwek piszesz - sprawdz to sam " u ludzi ktorzy nie maja żadnego interesu aby mówić że cos jest biale jak jest czarne.
Jesli nie chce Ci się mysleć i sprawdzać faktów to idz pograć w ruletkę - tu fakty leżą na stole obok Ciebie.
ewentualnie możesz skorzystać z opinii rexa. jest dość (momentami nawet zbyt) szczegółowa ale zasadniczo trafna, choć zabraklo tam wniosków wyzszego rzędu.
Przykro mi, że legendarna firma lat 90tych tak się ma jak ma
ale to nie przypadek -
akurat generalny powód, który wymienia rex (na końcu) jest całkowicie błędny - nie zauważył że uzasadnienia -może prawdziwe 20 lat temu- mają się nijak do dnia dzisiejszego..
Firma Fota swego czasu parę lat temu miała dość znaczną przewagę
na rynku ustępując jedynie Inter Carsowi,było trochę oddziałów,nie było
takiego rozdrobnienia oddziałów m.in.agencyjnych,firmą rządziła Bogdan Fota.
Były to sielskie czasy,firma rosła w siłę,tylko ktoś jakby stanął w miejscu i nie
potrafił przewidzieć w jakim kierunku potoczy się sytuacja w tej branży.
Wprowadzono wtedy bodajże w 2003 roku jak dobrze pamiętam markę Kager,
na początku było ok,towar się w miarę sprzedawał,internet nie opanował wtedy
całego rynku itd.. Ale już wtedy np firma Hart zaczęła tworzyć swój brand o takiej samej
nazwie,ale były to części tańsze,z czasem pochodzące z China a Kager miał być
lepszym asortymentem.I tutaj to nie wypaliło.Późniejsze gorączkowe wprowadzanie
na rynek marki Racer gdzie wszyscy inni dystrybutorzy już dawno to zrobili było
trochę po fakcie.Konkurencja było o krok do przodu.Czasem niektórzy za wzór stawiają firmę Moto Profil,która działa w sposób "prawie" profesjonalny ponieważ zdarzają się sytuacje że firma ta sprzedaje typowo sklepom internetowym,bez żadnego zaplecza ani lokalu.Ale generalnie model jest bardzo przejrzysty i nastawiony na wzajemne zaufanie klienta do tej firmy-nie sprzedają żadnym pośrednikom ani detalistom,tylko sklepom.Natomiast firma Fota sprzedaje tak naprawdę każdemu i to z dużym upustem,mam na myśli jakiekolwiek firmy np.piekarnia itp..Gdzie tu sens i logika,gdzie jakaś polityka handlowa?Ta firma sama narobiła pod siebie.Ile razy słyszałem że w niektórych miejscowościach oddziały Foty konkurują z dużymi sklepami i walczą o klienta z ulicy.Inter Cars też tak trochę działa,ale tam jest straszna biurokracja i mają potężny asortyment i sporą rzeszę klientów i mogą sobie trochę na takie rzeczy pozwolić.
Suma sumarum chciałem zaznaczyć moment w którym zaczęło się coś źle dziać.Zaczęto mnożyć filie zagraniczne,kupować jakieś spółki itd.,ale po co?Wystarczyło przypilnować tej firmy,docenić ludzi którzy tam pracują,wdrożyć systemy motywacyjne,przeprowadzić monitoring rynku na szeroką skalę,przeszkolić przedstawicieli itd.. A tak ciągle rotacja,na górze i na dole a firma coraz niżej.
Fota to nic innego jak ZDZ dla innych konkurentów rynkowych (Zakład Doskonalenia Zawodowego), potrafi wyszkolić pracownika, ale nie potrafi jego zatrzymać w swoich szeregach, a konkurencja nie śpi...;(
szkoda tylko że na górze jeszcze tego nie zauważono...
no i jeszcze promocje, które rzadko kiedy działają, czas wymienić kadrę ludzi zarządzających na takich którzy znają rynek motoryzacyjny a nie wiedzą tylko jak wygląda samochód...
co do Inter Carsu jeżeli fota wykorzysta ten rok ma szansę na podeptanie mu odcisków w tym roku, jeżeli nic się nie zmieni to nie będzie już w czołówce tylko daleko daleko...