• skup Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    widze ze spolka zawiesila skup "od kolesi kroliczka" jak nazbieraja od zniecierpliwonych z rynku to pewnie zaczna znow "uczciwy" skup po "akcpetowanych" cenach
  • Re: skup Autor: ~pol-anal [77.115.207.*]
    U kogo są te pozostałe akcje, razem ponad 1 mln. sztuk. Chodzi mi o te papiery, których nie ma Jakubas z powiązanymi, Kamiński i Aviva.

Słowem ilu jest tych drobnych i ile mają papierów?

No i jak się zachowaja teraz do końca 2011 roku - tylko jescze kilkanaście sesji, oraz na początku 2012r.

Proszę tylko o poważne odpowiedzi!!
  • Re: skup Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    kaminski zostal z ladnym pakietem
    tak to jest jak sie chcialo nas zrobic w bambuko, a pozniej glosuje przeciw sobie na WZA ha ha ha
  • Re: skup Autor: Jethro-Tull [94.78.184.*]
    W sumie dobra, dość nisko wyceniona spółka, tylko ten dupiasty system skupu, w którym w istocie rzeczy wszystko polega na tym aby wy.uchać innych akcjonariuszy. Gdyby zrobili normalny skup w trybie wezwania to nie byłoby takich podchodów i montowania komunikatów w okolicach 24:00.
    Tylko wezwanie może nas uratować! Jeżeli tego nie przeprowadzą, to dalej tu się będziemy bezproduktywnie motać.
    Bo to nie jest żaden skup, a TRUP, trup śmierdzący cwaniactwem i można przy nim dostać rozdwojenia jaźni, jak to napisał Mefisto:
    "A swoją drogą to ktoś duży ma tu rozdwojenie jaźni: z jednej strony nie sprzedaje w procesie skupu prowadzonym przez Spółkę a z drugiej sprzedaje, bo jak tłumaczyć brak pozytywnej reakcji po świetnych wynikach. sam przyglądałem się w dniu kiedy pokazali kwartalnie prawie 2 mln EBITDA i papier ewidentnie był podawany. przecież nawet jeśłiby założyć pewną sezonowość sprzedaży, to wynik trzeciego kwartału sugeruje, że w ciągu roku są w stanie zrobić minimum 5 mln EBITDA. a przecież są w tej chwili spokojnie w stanie skupić kolejny 1,1 mln akcji po 11pln (8mln w kasie na koniec roku + to co odłożą w roku przyszłym) i za rok spółka miałaby zero długu, 1 mln akcji i EBITDA na poziomie 5 mln. a 1,1mln akcji to akurat tyle co ma ZJ i RK razem wzięci. niech sobie biorą po te 11pln skoro im to pasuje i myślę, że reszta odetchnęłaby z ulgą."
  • Re: skup Autor: ~Volter [193.19.165.*]
    juz teraz rozumiem po co jakubas byl w tvn, dziwnie sie skupial tylko na polnej, ech
    zenada
  • Re: skup Autor: ~pol-anal [77.115.207.*]
    Rozumiem, że w okolicach Walnego w listopadzie, a nie teraz był w telewizji?
    tak, w pazdzierniku
    i te jego zapowiedzi ze poprze wezwanie, o niedowartosciowaniu, a pozniej ze odkupi od polnej akcje jak bedzie potrzeba, tylko nie powiedzial po jakiej cenie ha ha
    ja sie pytam panie prezes gdzie ten skup z rynku do konca grudnia?
    czyzby bre dostalo zakas bo cena 10 jest za wysoka?
    jakos nie przeszkadzalo skupowac od kolesi powzyje 11
    Duszą pieniądze na Archimedesa. Jeszcze 2-3 tygodnie i wóz albo przewóz.
  • Re: skup Autor: ~onn [193.238.200.*]
    Co to za kur..a na zamknięciu rzuciła ochłap 100 akcji po pcro.
  • przypomnę i dodam Autor: ~Pan J. [79.191.225.*]
    Re: skup/wezwanie
    Autor: ~Pan J. [79.191.220.*], 2011-10-05 17:05
    A ja wierzę Kamińskiemu , jak sobie samemu. Oczywiście chce on dobra spółki i akcjonariuszy mniejszościowych... Pamiętacie Jak Przekonywałem Was trzy lata (z haczkiem) ...wstecz , o swojej niesamowicie pozytywnej perspektywie dla Polnej...
    He he....to jest mój komentarz
    Informacja o planowanym skupie???Podajcie mi jaki jest sens wypowiadania się o takim projekcie???
    ...Puszczenie bąka , ładnie brzmi lecz.....śmierdzi.

Jakubas i Kamiński grają w jednej drużynie. A Pan Volter i Jethro...nawet nie grają tylko mnie denerwują swoim pieprzeniem.
  • Re: przypomnę i dodam Autor: ~kaktus 59 [79.139.108.*]
    I właśnie takie d.... jak ty zaniżają ciągle kurs .
  • Re: przypomnę i dodam Autor: ~pit [89.228.76.*]
    ogór jak był kiszony, tak kiszony pozostaje

właściciel Polnej nie ma na nią żadnego pomysłu biznesowego, dlatego skupia się na gierkach z uchwałami, w wyniku których drobni przez kolejne lata zbierają baty

nawet jak Jakubas znajdzie kupca na Polną to do tego czasu pojęcie "mniejszościowy akcjonariusz" w tej spółce będzie pojęciem dawno wymarłym z głodu

brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ... aż człowieka skręca, że takie rzeczy dzieją się w spółce publicznej
  • Re: skup Autor: ~KNF [193.106.103.*]
    ewidentne sa 2 rzeczy:

1. jakubas z kaminskim graja w jednej druzynie i wiedzac, kto zlozyl oferty, zagrali w ten sposob i wydrenowali spolke z niezlej kasy, a udzialy ich proporcjonalnie wzrosna na swoje miejsce

2. volter i jethro zaspamowali to forum, ze się chce zygac
  • Re: skup Autor: ~pol-relig [95.40.53.*]
    Co do Kamińskiego, to powinein chłop coś robić w kierunku podciagnięcia kursu, bo "niby" został z pokaźnym ich pakietem.

Szlag mnie bierze, jak patrzę , co tu się wyprawia. Czy nie ma kary bożej na tych ludzi?
    Czemu ten goguś nie wystapi teraz w TVN CNBC i nie powie co dalej.

Wziął 2 mln. z Polnej i za to remontuje w Newagu lokomotywy dla PKP. Chyba tak, i wstyd się przyznać! Potrzebuje kasy, bo PKP pałaci dopiero po remoncie.
  • Re: skup Autor: ~pit [89.228.76.*]
    Jethro-Tull - gdzieś Ty ?

liczysz straty na KGHMie ?
  • Jethro-Tull - gdzieś Ty ? - przeniósł się na inna spółkę. Jaką? Autor: ~Kto wie? [83.6.37.*]
    Zgaduj zdaula. Hardex, a może ......... ?
  • Re: skup Autor: ~misiek [77.237.6.*]
    przepraszam za SPADAJ
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.