• inwestycje w branzy Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    beda olbrzymie naklady na elektocieplownie:
    Koszt budowy nowej elektrociepłowni w ZAK przedstawiciele Azotów Tarnów to ok 600 mln zł do 1 mld zł.

zmodernizują też dwie elektrociepłownie węglowe działające w zakładach w Tarnowie i w Zakładach Chemicznych Police.

Inni tez mja swoje plany budowy elektrowni tacy jak Zakłady Azotowe Puławy wspólnie z PGE GiEK (840 MW) czy Grupa PKN Orlen.

ja Wam mowie ze Jakubas jako insajd z Pulaw widzi capexy i opexy calej branzy a Polanak na tym wybitnie skorzysta, stad chce nam wydrzec akcje za bezcen
  • Re: inwestycje w branzy Autor: Jethro-Tull [94.78.184.*]
    Ehh Volter naganiaczu, dziobnąłem sobie trochę tego Hydrotoru:) Na dobry początek 818 sztuk.
  • Re: inwestycje w branzy Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    nie wiem czy dobrze zrobiles, wg mnie to druga zetka, ale moze sie jeszcze pokisic rok, 2 a jak odpali to bedzie hiperbola
    lepiej bys sie nad Rafako zastawnowil :)
    podselalem Ci cos na pirv
    Hej Volter, masz ode mnie maila.
    dziekuje i ....
    vice wersa :)
    Ja miałem Rafako w 1997 roku. Pojechałem sobie wtedy nad Solinę, wracam do domu a tu szok: Racibórz zalany, Rafako zalane, błoto po kolana, maszyny zamulone, postój na kilka miesięcy. Kurs akcji spadł z 19 na 11 zł. Dostali ubezpieczenie z Warty, ale w sumie nic to nie dało - strat nie udało się odrobić.
    I od tej pory omijałem Rafako szerokim łukiem. Ale kto wie ... :)
    rozumiem Cie doskonale
    tez mam swoje ulubione spolki i te pechowe
    niestety polna to ta druga kategoria:)
    Ale oczywiście nie odradzam. Rafako jest warte około 13-14 zł.
  • Re: inwestycje w branzy Autor: ~sir-ostrowski [93.154.163.*]
    Mam kilkanaści tys.hydrotora obserwuję i dokupuję tę spółkę od 2008.Solidna spokojnie się rozwijająca,dewidendowa w bezpiecznej branża.Polecam raporty roczne i listy prezesa.Tu nie ma czczych obietnic.Tylko dla super cierpliwych.
  • Re: inwestycje w branzy Autor: ~Volter [193.19.165.*]
    szkoda ze taka niska plynnosc, ale fundamentalnie lepsza spolka niz zakichana polna sa
    Powiadasz dewidendowa? A może dywidendowa? :)
  • Re: inwestycje w branzy Autor: ~sir-ostrowski [93.154.163.*]
    Przepraszam.Ja mało piszę po polsku ale czytam raporty.Kolega chyba odwrotnie.
    przemądrowaty?
  • Re: inwestycje w branzy Autor: ~kaktus59 [79.139.108.*]
    No i przekazali sobie następny pakiecik
    Fakt: http://www.gpw.pl/kursy_transakcje_pakietowe
    Jeszcze nt. Hydrotoru:

"W III kwartale 2011r. wszystkie Spółki Grupy Hydrotor S.A. poprawiły swoje wyniki finansowe netto w stosunku do analogicznego okresu ubiegłego roku. Zysk netto Grupy wzrósł w III kwartale br. o prawie 140% i wyniósł ponad 3000 tys. zł. Uwzględniając zdarzenia jednorazowe (sprzedaż majątku trwałego) wzrost zysku ukształtował się w granicach 70%."
    Poza tym mają w swojej grupie dziada pt. DEFKA, którego chcą się pozbyć - jest to badziew nie nadający się do strukturyzacji. Ostatnio podratowali tego trupa pożyczką w kwocie ok. 400K zł.
    Także nie jest tak kolorowo, jakby to wynikało z pobieżnej analizy rachunku wyników i bilansu.
  • Re: inwestycje w branzy Autor: ~sir-ostrowski [93.154.173.*]
    Mały badziew i mały problem.Dogadali się z MSP i przeprowadzili wspólną próbę sprzedaży,co jest wymogiem przed likwidacją,podobno majatek pokryje długi.Bolesna ale dobra lekcja.Proszę zwrócić uwagę ,że właścicielem jest menagment.
    swietana spolka ale to nie jest jeszcze jej czas
    mozna dlugoterminow budowac pozycje nie podbijajajac notowan
    Volter, priv - poprawka w polu E4
  • Re: inwestycje w branzy Autor: ~Karp-polny [77.114.170.*]
    Co tam inwestycje za rok czy dwa lata. Mnie interesuje moja bieżąca inwestycja. nie mam kasy na Święta. Po ile sprzedam, aby mieć pieniadze na 23.12.2011r. i przeznaczyć je na karpie itd.

Wdzięczny będę za odpowiedż.
    Volter, priv.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.19.165.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Nazwa arkusza: RAPORT BIEŻĄCY

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 73 / 2011
    Data sporządzenia: 2011-12-09
    Skrócona nazwa emitenta
    POLNA
    Temat
    Dopuszczenie do kolejnego etapu procesu prywatyzacji spółki Archimedes S.A.
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Treść raportu:
    W nawiązaniu do Raportów bieżących nr 43/2011 i 61/2011 Zarząd Zakładów Automatyki "POLNA" S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał z Ministerstwa Skarbu Państwa informacje o dopuszczeniu Zakładów Automatyki "POLNA" S.A. do kolejnego etapu procesu prywatyzacji Spółki Archimedes S.A. z siedzibą we Wrocławiu, tj. do negocjacji z powołanym w tym celu Zespołem Negocjacyjnym.
  • Re: inwestycje w branzy Autor: ~polańczyk [77.112.115.*]
    A co z Hydrotorem i ta spólką niepubliczną z Wrocławia. Nie ma komunikau MSP na ten temat.
    Czy tylko Polna jest dopuszczona do negocjacji, czy wszyscy w jakiejś kolejności?

Widać też z tego, że będzie sprzedawał w poniedzaiłek Jakubas te 200.000 szt., (lub jego podmiot powiązany) bo podali ten komunikat dzisiaj, aby kurs skupu był 12 a nie 10,60.
    Jakubas musi dostać "godziwą" kasę, a nie ochłapy!!!!
    no AT nam sprzyja, sa wszelkie powody zeby atakowac to nieszczesne 12
    w pon emocji z pewnoscia nie zabraknie
    kij wie co kombinuja
    rynek nie lubi niepewnosci
  • Re: inwestycje w branzy Autor: ~pit [89.228.76.*]
    AT na takich obrotach to sobie możemy w dooooooo... wsadzić

Tobie Volter wystarczy jeden news, żeby z totalnej krytyki przejść na stanowiska hurrra optymisty. Polecam złoty środek :)
  • Re: inwestycje w branzy Autor: ~vinc [85.89.190.*]
    Ooo - pojawiło się nazwisko mojego ulubieńca którego niektórzy tytułowali pan z dużej literki...
    "Widać też z tego, że będzie sprzedawał w poniedzaiłek Jakubas te 200.000 szt., (lub jego podmiot powiązany) bo podali ten komunikat dzisiaj, aby kurs skupu był 12 a nie 10,60.
    Jakubas musi dostać "godziwą" kasę, a nie ochłapy!!!! "
    ==============================================================
    Zbieżność zdarzeń, przypadek, czy raczej celowy zabieg? Wczoraj info, którego nie ma na stronce SP, w poniedziałek skup w trybie ofert. Ktoś tu chce chyba kogoś ...

Mój scenariusz na poniedziałek: podciągnięcie kursu, uwalenie kursu, nie wykluczam też stabilizacji:)

o wiele rzeczy ich mozna slusznie podejrzewac ale prefabrykacja inf to juz raczej nie wchodzi w gre:)
    Ale o coś tu chodzi z tym infem tak naprędce podanym. Może nie chcą aby ktokolwiek sprzedawał - tak żeby nie wydawać tak dużej kasy na skup i żeby mieć ją dalej na koncie pod kupno Archimedesa (cena tu nie gra roli). Sam zresztą nie wiem ...
    zgadza sie , ale JT , jakby nie chcieli zeby nikt nie sprzedawal to mogli dac cene 8-10 w skupie i tez by nikt nie podal
    kij wie, najbardziej prawdopodobne ze resztowki poda kaminski , moze aviva, ale skoro to slupy jakubasa prawdopodobne to beda tu aktywni azeby dalej sterowac kursem dowolnie wg woli mocodawcy
  • Re: inwestycje w branzy Autor: ~kaktus 59 [83.1.234.*]
    Gdzie się podziali wszyscy krzykacze co tak cicho?
    daj se spokoj, myslisz ze tu piszacy to wielbiciele jakubasa ?
    wszystkich nas robi w bambuko
    Zaglądam na stronę SP: http://www.msp.gov.pl/
    W dalszym ciągu nie ma tam komunikatu, który podała Polna. Dziwna sprawa bo SP podaje te informacje w kolejności chronologicznej.
    Analogicznego komunikatu nie podał również Hydrotor.
  • Re: inwestycje w branzy Autor: ~mam-polną [95.41.180.*]
    Każdą prywatyzowana przez MSP firma ma swojego opiekuna z MSP. To jest podane na stronie MSP, kto zajmuje sie Archimedesem. W przypadku PZL WZM był to pan
    Stackiewicz.
    Ja nie mam teraz czasu, wiec prosze Cie, znajź, kto to jest dla Archimedesa i zadzwoń, może on powie czy wszystkie firmy dopuszczone są do negocjacji, czy tylko Polna Sa i ile te negocjacje potrwają!
    No i potem napisz nam, co usłyszałeś.

Pozdrawiam serdecznie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.78.184.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: Jethro-Tull [94.78.184.*]
    Mój post został usunięty przez moderatora. Prawdopodobnie chodziło o to, że podałem tam nr telefonu do MSP. Sam nie dzwonię, bo nie lubię stwarzać takiej sytuacji, polegającej na wywieraniu na kogoś nacisku w celu uzyskania informacji dotąd nigdzie nie upublicznionej.
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.