Prawdą jest natomiast to, że pan Piotr Zalitacz zrezygnował z członkowstwa w Radzie Nadzorczej Elkopu. Jesli ktos pamieta, pan Zalitacz, psychiatra z zawodu, miał 5,29% akcji Polnej w 2006r.
Moze pan Zalitacz powróci na Polną? Dobrze by było, bo kiedyś robił tu niezły ruch!!!
Misiek, Ty nie przesadzaj chłopie - trzy stówki zamiast pięciu to nie jest zero ! A takie zerowa podwyżki ma nie jeden Polak.
Fajną mieszankę poglądów prezentujesz, ja bym to nazwał marksizm katolicki. I na papieża się powołasz, i bogaczom z kieszeni chcesz wyrwać :) Skoro myślisz, że biznes powinien być taki hojny dla wszystkich pracowników to zakładaj S.A. i oddawaj zyski swoim robotnikom - przecież to takie proste :-)
Dnia 2011-11-26 o godz. 11:19 ~misiek napisał(a):
> encyklika laborem exercens
Dnia 2011-11-26 o godz. 11:19 ~misiek napisał(a):
> encyklika laborem exercens
Encyklika "Laborem exercens" to znaczy po polsku "O pracy ludzkiej" jedna z następnych encyklik Jana Pawła II po pierwszej encyklice "Redemptor Hominis" tzn."Odkupiciel człowieka". Dobrze że ktoś o tym wspomniał, bo przydałoby się w dzisiejszych czasach sięgnąć do nauczania Jana Pawła II szczególnie do encykliki "Solicytudio rei socjslis"
Zamiast prostej odpowiedzi na moją prośbę o podanie źródła informacji dot. Mennicy mamy stek filozoficzno-religijnych wywodów nie mających nic wspólnego z tematem wątku. Taki tu mamy akcjonariat. Bez przerwy tylko to biadolenie na Zb. Jakubasa. Facet stworzył miejsca pracy dla tysięcy Polaków tylko po to żeby go obrzucano błotem i kazano mu dopłacać do tego interesu. Kompletna żenua.
Czy koncepcja społecznej gospodarki rynkowej zawarta w nauczaniu Jana Pawła II to stek filozoficzno-religijnych wywodów? Nie ma to nic wspólnego z uduchowieniem! Najpierw trzeba się z tym zapoznać a dopiero potem oceniać. Sytuacja Polnej ma uwarunkowanie w sytuacji w jakiej znajduje się gospodarka światowa. O ewentualnych przejęciach warto śledzić dyskusje na różnych forach ale to wymaga pracy. Są one bardzo ciekawe.
jakby bylo info to juz by wisialo z linkiem do strony wiec szkoda dewagowac. Nie wiesz, nie wpisuj nieistniejacych faktow kolego , lepiej szczera dyskusja zadziala niz mydlenie oczu pozdr
Mam w d... ile miejsc pracy stworzył j... jakubek bo nikt nie kupował altruistycznie tych akcyjek i h...mu w jego szerokie d...sko !!! A żenua to bronić takiego kogoś sz. kolego!
Powiedział, że poprze wezwanie o ile nie pojawi się coś realnego do przejęcia. Ponieważ pojawił się Archimedes to nie poparł tej uchwały - więc słowa dotrzymał. A jak się nie podobają miejsca pracy to wy.ierdalać, na wasze miejsca czeka 2-milionowa armia. Armia bezrobotnych!
Oszukuja nas drobnych na miliony, a sami brzydzą się jedenastką . Dobre i 12 groszy poniżej 11 zeta , o to walczą!
Jeśli chca skupic 59.000 szt to te 11 groszy daje ok 6000 zł zysku nie odejmując prowizji
.
A nas rąbią na tych 59.000 szt na 300.000 zł, bo wartośc księgowa 16 zł i takie powinno byc wezwanie.
Tania szmaciarnia , jakich mało na GPW.
WK po III-cim kwartale to 16,07 zł. Po zakończeniu obecnie trwającego kwartału będzie to około 16,50 zł, a w przypadku umorzenia dotychczas skupionych akcji grubo powyżej 17 zł. Także ja jako wartość księgową upatruję już minimum 17 zł.
Polna poprawia swoją sytuację rynkową. Sytuacja finansowa jest doskonała. Stopniowy wzrost WK będzie musiał pociągnąć za sobą wzrost wyceny akcji Polnej na giełdzie.
Na starcie pragnę zaznaczyć że nie było moim celem obrażanie kogokolwiek prócz naszego ulubieńca...///odp do . J-T ; odniosłem wrażenie że nie do końca się rozumiemy bo cyt. kolegę'' ... A jak się nie podobają miejsca pracy to wy.ierdalać, na wasze miejsca czeka 2-milionowa armia. Armia bezrobotnych! ''... Informuję że mam to szczęście nie pracować u tego podobnych ''p''anów bo sam jestem pracodawcą paru osób i jakimś trafem nikt z byłych lub obecnych nie ma do mnie żalu ale gloryfikowanie pewnych osób czasami wzbudza u mnie niezrozumiałe reakcje, jednak szanując poglądy innych odpuszczę pisania obelg lub tym podobnych...co nie zmienia faktu że ludziom dobrze by zrobiło zrozumienie pewnych zasad panujących kiedyś a nawet tak niedawno.Rocznik 72.
co do wynikow za 4Q moga byc lepsze od porzedniego
wiec 2,5 - 3 mln zysko netto rocznie i JT moze miec racje
PKB
"Pozytywnie zaskoczyła dynamika nakładów inwestycyjnych – na poziomie +8,5% była najwyższa od drugiego kwartału 2008 roku. Podobnie silnie zaskoczyła dynamika eksportu (7,7%)."
Zawód cinkciarza wywiera ślad w psychice do końca życia i walkę o każdy grosz a szeroki gest zaczyna się po godzinach pracy ...ps- dziś lepiej teraz zobaczyć walkę diablo na pols-sport...pozdro.
Po bardzo dobrych danych makro (dobre dane z amerykańskiego rynku pracy + info z Chin o obniżeniu obowiązkowych rezerw) Wig-20 rośnie ponad +3,5% w górę, szorciarze w popłochu zamykają swoje pozycje.
My na razie czekamy. Polnej do pełnych 10% akcji brakuje zaledwie 3.500 akcji.
Patrzcie, checią skupu po 10 z groszami udusili obrót i płynność. A kupuja tylko 2000 szt.
dziennie. Nie ma siły na tych polnych żulików. ?
co im zrobic, aby ich stąd pogonic?
Ale faktycznie większość zleceń na sprzedaż powyżej 2000 szt została dziś wycofana w okolice 16. Może to nic nie znaczy, a może jednak coś jest na rzeczy.