• Koleżko Niki Autor: ~rafał [178.36.35.*]
    Wyniki są słabe i zgodne z twoimi prognozami. Co prawda liczyłeś na zupełnie inny powód słabszych wyników niż skumulowane odpisy amortyzacyjne, ale niech ci już będzie.
    Są jednak dwie rzeczy, które mnie niepokoją:
    1. Dlaczego piszesz,że teraz co kwartał będą takie odpisy skoro w raporcie jest wyraźnie napisane jaki charakter ma odpis?
    2. Dlaczego piszesz,że spółka opublikowała prognozy jednostkowe bez uwzględnienia Fesenko skoro wersja prognoz razem z Fesenko jest w DI?

Hardy jesteś bo trafiłeś. Szansę były pół na pół. Wyniki nie są jednak dramatem i pojedynczy kwartał nie wyznacza tendencji. Zwłaszcza,że bez odpisów jesteśmy na przyzwoitym zysku.No więc: hardy jesteś, ale albo nadal nic nie wiesz o spółce i nieświadomie bredzisz albo czytałeś coś tam o spółce i świadomie manipulujesz?
    Wyjaśnij to proszę, bo KNF jest zainteresowane drugą opcją :)
  • Re: Koleżko Niki Autor: ~Niki [79.185.163.*]
    Dorośnij chociaż bo już chyba nie zmądrzejesz.
  • Re: Koleżko Niki Autor: ~Fafik [217.153.146.*]
    No Niki muszę Ci podziękować. Dobrałem perłę po 4,30. Och gdyby nie ty co bym zrobił. Nie kupiłbym po tak promocyjnych cenach.
    Ale widzę, że nadal się rozpisujesz o wynikach.
    A teraz Niki mój parobku do roboty, jak uda mi sie kupić poniżej 3zł to może jakaś premia Ci się trafi. Więc druhu naganiaj, naganiaj i do roboty, bo pensji nie dostaniesz i znów nie będziesz miał za co kupić perełki, nad którą tak ładnie sie rozpisujesz.
    Nazywanie kogoś parobkiem świadczy o kompleksach. Cieszysz się, że dobrałeś po 4,30? Świetnie. Jak już jesteś taki szczery to powiedz ile jesteś do tyłu po ogłoszeniu tych "rewelacyjnych" wyników.
  • Re: Koleżko Niki Autor: ~Fafik [79.162.131.*]
    Powiem Ci po zakończeniu sesji. Ale póki co moja średnia to 4,64. Więc sobie sam odpowiedz ile jestem do tył. Pozdrawiam.
    To zarąbiście, jesteś jakieś 25% w plecy. A takie dobre wyniki były...
  • Re: Koleżko Niki Autor: ~ufo [109.107.24.*]
    Niki masz problem oprocz czytania ze zrozumieniem problem z matematyka. Kupowal po 4,74 a ty widzisz 25% strate
  • Re: Koleżko Niki - koleżko ufo, problem z matematyką to ty masz Autor: ~Niki [77.253.116.*]
    Ja kurs zleciał 2 razy po 10% to jesteś na poziomie 80% ceny sprzed spadków, co oznacza, że aby wrócić do poprzedniej ceny kurs musiałby wzrosnąć o 25%. Poza tym co za różnica 20 czy 25% w łeb? Ale jutro będzie więcej a next week 3-ka z przodu.
  • Re: Koleżko Niki Autor: ~rafał [178.36.35.*]
    Dnia 2011-11-16 o godz. 18:23 ~Niki napisał(a):
    > To zarąbiście, jesteś jakieś 25% w plecy. A takie dobre
    > wyniki były...

A pisałem,że to analfabeta :)
    Sam tego Fafik chciałeś
    4.7 wg N. to 25%mniej niż 4.64 :)

Pozdrawiam

• Re: Koleżko Niki Autor: ~Niki [77.253.116.*]
    Jesteście tak błyskotliwi jak wyniki BDG są dobre.
    masz rozdwojenie jaźni, moze to pociagac za soba powazne skutki, o ile juz nei wystapily
  • Re: Koleżko Niki Autor: ~re [194.117.241.*]
    Dnia 2011-11-16 o godz. 20:13 ~ufo napisał(a):
    > masz rozdwojenie jaźni, moze to pociagac za soba powazne
    > skutki, o ile juz nei wystapily

Może tak..może nie..

Ale fakt faktem że siedzicie w czarnej d...e.

..a wyjść nie ma jak..

wszechwiedzocy czy majacy slabosc do czarnych dup?
  • Re: Koleżko Niki Autor: ~Fafik [217.153.146.*]
    Pan Niki odpowiadając na mój post pokazał jaki to kiep i utwierdził mnie w przekonaniu, że nie ma sensu odpowiadać na jego posty i wdawać się w jakiekolwiek dyskusje.
    I jeszcze jedno Niki z każdym twoim wpisem się coraz bardziej pogrążasz.
    Po pokazaniu jaki jesteś dobry z matematyki - poziom mojego 2 letniego syna, chciaż nie wiem czy mój syn Ci już nie odjeżdża, to ty nam będziesz mówił, czy raport był dobry , czy nie. Śmiech na sali.
  • Re: Koleżko Niki Autor: ~jac [83.7.174.*]
    nie no raport był świetny hahaha jesteście zakręceni jak gówno w przeręblu...
    pisałem że tu zarobku nie będzie dłuuugo:) co nie znaczy nigdy. Jak czytam wasze wywody na temat amortyzacji, kosztów itp. to padam ze śmiechu, fachowcy...
    wchodzę nie wcześniej jak w przyszłym roku do tego czasu narka
  • Re: Koleżko Niki Autor: ~felt lajt [83.26.205.*]
    Na koniec przed snem i ja dołączę do tych flustratów na Broadgate.Teraz tak myślę dlaczego nie mogę tego zrobić,przecież to nie kosztuje mnie żadnego wysiłku.Jakież to proste,żadnego myślenia tylko stukanie w klawiaturę i aby nie dać się.A więc-do d..py spólka,same dno,przepraszam dopiero będzie.Jutro mówię wam xxx z przodu,to śmieć nie mający żadnego zysku od początku roku.Po cholerę siedzicie na tym g....e?Śmierdzi trupem (w szafie).A mówiłem wam,jest tyle dobrych spółek a wleżliście w syfa bez zysku.

Czuję się teraz lżej,chyba dorównałem,potrafiłem dowalić a bałem się,że nie dorównam innym a to takie proste.A zawsze myślałem,że lepiej wysilić się na dyskusję.To nie ma sensu skoro sprawia mi przyjemność dowalić komuś,obrzydzić coś wszystkim i pokazać,że ja jestem gość analityk.Po co mam wysilać się na wiele analitycznych zdań,skoro mogę dowalić trzema słowami -do d..y spólka i niech mi teraz podskoczą ci flustraci to im pokaże.Czym teraz mogą mnie zaskoczyć skoro piszę ich językiem.
  • Re: Koleżko Niki Autor: ~jac [83.7.174.*]
    No możemy dywagować analitycznie ale po co, nie będzie spektakularnych zysków dopóki mają co amortyzować. Amortyzują bo podatki i tyle co więcej chcesz analizować?
    Śmieszne były te prognozy co po niektórych entuzjastów. czym różniły się od wróżenia z fusów? Wyniki i niespodzianka! Może za rok wyjdą na prostą ale do tego czasu po prostu nie ma mrozić kapitał na coś co tymczasowo niestety ale jest do d**y. Ce**uje was zbyt daleko idący optymizm, szczególnie przy takich kolejkach jakie były i są po akcje. Spekulacyjnie też nie ma już raczej co brać ze względu na tajemniczość zarządu.
  • Re: Koleżko Niki Autor: ~felt lajt [83.26.205.*]
    Dnia 2011-11-17 o godz. 22:54 ~jac napisał(a):
    Może za rok wyjdą na prostą ale do tego
    czasu po prostu nie ma mrozić kapitał na coś co tymczasowo
    niestety ale jest do d**y. Ce**uje was zbyt daleko idący
    optymizm, szczególnie przy takich kolejkach jakie były i są
    po akcje.

~jac. piszesz może za rok wyjdą na prostą?A co to oni są z wynikami w tym roku pod kreską aby mogli najpierw wyjść na zero a dopiero potem za rok na prostą?
    Oj biedaku ~jac,pewnie przeczytałeś inny raport,jakiejś upadającej spółki.Ja ci biedaku pomogę,weż przeczytaj ten raport

http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=23817&ncc_index=BDG&id_tr=4

W nim (znajdziesz to bez problemu) napisane jest:
    1.Przychody netto ze sprzedaży od 01.01.2011 do 30.09.2011 wyniosły 28 127 551 zł.
    2.Zysk netto od 01.01.2011 do 30.09.2011 wyniosły 1 054 944 zł
    3.Dynamika wzrosu przychodu:
    II kw. 8 408 573 zł a III kw. 13 606 776 zł wzrost przychodów kw/kw 61,82%
    4.Niżej też jest napisane. "Na koniec III kwartału 2011r., zysk Grupy ze sprzedaży kształtował się na poziomie 1.629.588PLN, a zysk operacyjny wyniósł 1.948.178PLN, co oznacza, że Grupa realizuje rentowność sprzedaży (ROS) na poziomie 6,93%. Rentowność sprzedaży na takim poziomie można uznać za satysfakcjonującą, gdyż przy danym poziomie przychodów umożliwia ona sprawne działania spółek z Grupy. Jeśli natomiast chodzi o wynik finansowy netto Grupy, który na koniec kwartału III 2011r., wyniósł 1.054.944PLN, to należy wskazać, że na jego poziom wpłynęły dwa czynniki; po pierwsze zrealizowanie ujemnych różnic kursowych w związku z rozliczeniem transakcji nabycia spółki RusOil oraz naliczenie odpisu amortyzacyjnego od wartości spółki Fesenko w łącznej wysokości 596.087PLN za okres od daty nabycia spółki (tj. 28.12.2010) do dnia bilansowego (tj. 30.09.2011r.)."
    4.Jeszcze niżej jest napisane. "Można dodatkowo wskazać, że na koniec III kwartału 2011r., Grupa, podobnie jak sam Emitent, zwiększał udział zapasów w swoim majątku do poziomu 19,78% przygotowując się tym samym do planowanego sezonowego wzrostu sprzedaży na IV kwartał 2011r."
    5.A całkiem na samym dole jest napisane."Można wskazać, że wzrostowi przychodów zrealizowanych przez Grupę w okresie trzech kwartałów 2011r. w stosunku do ich wartości prognozowanych wynoszącemu 30,8% towarzyszył wzrost wartości zrealizowanego zysku netto w stosunku do wielkości prognozowanej o 22,25%. Co oznacza zrównoważony wzrost wartości realizowanych w stosunku do przedstawionych prognoz. Stąd, na koniec roku można oczekiwać, że Grupa z pewnością zrealizuje założone wcześniej prognozy.
    W ocenie zarządu Emitenta, dobre wyniki za okres sprawozdawczy pozwalają estymować kilku procentowy wzrost wartości ostatecznych na koniec 2011r., w stosunku do prognoz nawet w sytuacji negatywnych czynników zewnętrznych wynikających z obecnej niestabilnej sytuacji gospodarczej w Europie i na Świecie." Są też wykresy z liczbami jasno to pokazującymi.
    ~jac,czy ja ci to dokładnie biedaku wytłumaczyłem,czy dalej nie rozumiesz bo ja ciebie rozumiem doskonale.Nie pomyliłeś Broadgate z inną spółką upadającą,przyznaj się?Wczoraj przed snem właśnie napisałem post tak jak wy to piszecie i wiesz,że faktycznie bez rozumu,bez wysiłku,bez sensu aby tylko przywalić to bardzo proste.Można zamknąć oczy i wklepać co się tylko da ale czy to wam sprawia przyjemność?
  • No bo wiesz Autor: ~Znany [83.15.252.*]
    ...... chodzi o to że spółka spada a nie chodzi po dychaczu , jak pójdzi na dychę to będą pisali jaka świetna spółka , zaraz będzie 20 itd itd ............ co nie znaczy że też bym chciał żeby była juz po 10 :-)
  • Re: No bo wiesz Autor: ~er [83.29.180.*]
    Dnia 2011-11-18 o godz. 08:52 ~Znany napisał(a):
    > ...... chodzi o to że spółka spada a nie chodzi po dychaczu
    > , jak pójdzi na dychę to będą pisali jaka świetna spółka ,
    > zaraz będzie 20 itd itd ............ co nie znaczy że też
    > bym chciał żeby była juz po 10 :-)

O 10 zapomnij - prędzej przywitasz się z 1.
  • Re: No bo wiesz Autor: sztygar [83.26.205.*]
    Dnia 2011-11-18 o godz. 10:21 ~er napisał(a):
    O 10 zapomnij - prędzej przywitasz się z 1.

~er a dlaczego napisałeś,że tylko jedynka?Przecież ktoś jeszcze ciebie prześcignie w populizmie i demagogii pisząc 0,33 zł a takich tu nie brakuje i wtedy będzie ci całkiem głupio iż nie jesteś najlepszy.
    Oj dzieci a raczej uczniowie szkoły Kaczyńskiego i Rydzyka,"jest żle,będzie jeszcze gorzej a na końcu apokalipsa".Piszcie co chcecie ale przecież jeżeli zainteresowany przeczyta raporty to was wyśmieje co tu piszecie.A chociaż dzieciaki wiecie dlaczego spółki spadają,dlaczego na giełdzie więc szczególnie na NC jest mały obrót?Dlaczego w tej chwili jest mało kupujących?I jeszcze jedno nie myślcie,że na spółkach (bo to dzieje się na każdej spółce) są wszyscy podzielający wasze zdanie.Ten wasz ciekawy folklor jest mikroskopijny ale niestety jest.

• Re: No bo wiesz Autor: ~jac [83.10.127.*]
    biedactwa... czytałem ten sam raport ale ze zrozumieniem:) jest taki sobie. I kurde spółka jest baaardzo pod kreską wizerunkowo! Nikt się nie zainteresuje czymś takim co widać po ostatnich notowaniach. Poleci dłuuugo i bez korekt bo niby kto to ma zrobić. Inną kwestią jest to, że wymagania i oczekiwania wobec spółki są ogromne. A wy nie rozumiecie, że potrzeba sporo czasu zanim ostatnie inwestycje pokażą czy był sens. Jesteście "inwestorami", lubicie kisić kapitał i żyć mrzonkami i oczekiwaniem jak na pierwszą gwiazdkę, "może jutro wypali!", "będzie bomba!" i widzicie czym się to kończy.Nie ma i nie będzie absolutnie żadnych impulsów które zmienią trend na wzrostowy przez co najmniej pół roku, bo zarząd jest jak gildia skrytobójców i nie puści pary z ryja na żaden temat a przecież reklama dźwignią handlu. Gracz nie ma na razie czego szukać na tym papierze. Tyle w temacie.
  • Re: No bo wiesz Autor: ~Niki [83.6.99.*]
    Nic dodać, nic ująć. Przy 3 złotych zacznę się zastanawiać, co przy tym tempie niechybnie nastąpi w przyszłym tygodniu. Jak na tym poziomie popytu nie będzie to poczekam jeszcze niżej. Jak ktoś się uprze to i wydusi ten papier nawet do mniej niż 2 złotych i to bardzo tanim kosztem, ryzyko jest więc spore.
  • Re: Koleżko Niki Autor: sztygar [83.26.176.*]
    Zadałem sobie trochę trudu po podpowiedziach i wygląda faktycznie że ~Niki to poprzednio ~karol młotek i tu raczej nie ma przypadku.

To ~Niki.
    1. Autor | ~Niki [83.6.151.*] 2011-11-21 09:21 Zobacz wątki dotyczące Broad Gate
    2. Autor | ~Niki [83.6.151.*] 2011-11-21 10:00 Zobacz wątki dotyczące Broad Gate
    3. Autor | ~Niki [83.6.151.*] 2011-11-21 15:15 Zobacz wątki dotyczące Broad Gate
    4. Autor | ~Niki [83.6.151.*] 2011-11-21 16:36 Zobacz wątki dotyczące Broad Gate
    5. Autor | ~Niki [83.6.151.*] 2011-11-21 17:50 Zobacz wątki dotyczące Broad Gate

Teraz ~karol młotek
    1. Autor | ~karol młotek [83.6.151.*] 2010-12-11 09:59 Zobacz wątki dotyczące Calatrava
    2. Autor | ~karol młotek [83.6.151.*] 2010-12-11 10:49 Zobacz wątki dotyczące Calatrava

[x]
BROADGATE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.