Dnia 2011-11-17 o godz. 22:54 ~jac napisał(a):
Może za rok wyjdą na prostą ale do tego
czasu po prostu nie ma mrozić kapitał na coś co tymczasowo
niestety ale jest do d**y. Ce**uje was zbyt daleko idący
optymizm, szczególnie przy takich kolejkach jakie były i są
po akcje.
~jac. piszesz może za rok wyjdą na prostą?A co to oni są z wynikami w tym roku pod kreską aby mogli najpierw wyjść na zero a dopiero potem za rok na prostą?
Oj biedaku ~jac,pewnie przeczytałeś inny raport,jakiejś upadającej spółki.Ja ci biedaku pomogę,weż przeczytaj ten raport
http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=23817&ncc_index=BDG&id_tr=4
W nim (znajdziesz to bez problemu) napisane jest:
1.Przychody netto ze sprzedaży od 01.01.2011 do 30.09.2011 wyniosły 28 127 551 zł.
2.Zysk netto od 01.01.2011 do 30.09.2011 wyniosły 1 054 944 zł
3.Dynamika wzrosu przychodu:
II kw. 8 408 573 zł a III kw. 13 606 776 zł wzrost przychodów kw/kw 61,82%
4.Niżej też jest napisane. "Na koniec III kwartału 2011r., zysk Grupy ze sprzedaży kształtował się na poziomie 1.629.588PLN, a zysk operacyjny wyniósł 1.948.178PLN, co oznacza, że Grupa realizuje rentowność sprzedaży (ROS) na poziomie 6,93%. Rentowność sprzedaży na takim poziomie można uznać za satysfakcjonującą, gdyż przy danym poziomie przychodów umożliwia ona sprawne działania spółek z Grupy. Jeśli natomiast chodzi o wynik finansowy netto Grupy, który na koniec kwartału III 2011r., wyniósł 1.054.944PLN, to należy wskazać, że na jego poziom wpłynęły dwa czynniki; po pierwsze zrealizowanie ujemnych różnic kursowych w związku z rozliczeniem transakcji nabycia spółki RusOil oraz naliczenie odpisu amortyzacyjnego od wartości spółki Fesenko w łącznej wysokości 596.087PLN za okres od daty nabycia spółki (tj. 28.12.2010) do dnia bilansowego (tj. 30.09.2011r.)."
4.Jeszcze niżej jest napisane. "Można dodatkowo wskazać, że na koniec III kwartału 2011r., Grupa, podobnie jak sam Emitent, zwiększał udział zapasów w swoim majątku do poziomu 19,78% przygotowując się tym samym do planowanego sezonowego wzrostu sprzedaży na IV kwartał 2011r."
5.A całkiem na samym dole jest napisane."Można wskazać, że wzrostowi przychodów zrealizowanych przez Grupę w okresie trzech kwartałów 2011r. w stosunku do ich wartości prognozowanych wynoszącemu 30,8% towarzyszył wzrost wartości zrealizowanego zysku netto w stosunku do wielkości prognozowanej o 22,25%. Co oznacza zrównoważony wzrost wartości realizowanych w stosunku do przedstawionych prognoz. Stąd, na koniec roku można oczekiwać, że Grupa z pewnością zrealizuje założone wcześniej prognozy.
W ocenie zarządu Emitenta, dobre wyniki za okres sprawozdawczy pozwalają estymować kilku procentowy wzrost wartości ostatecznych na koniec 2011r., w stosunku do prognoz nawet w sytuacji negatywnych czynników zewnętrznych wynikających z obecnej niestabilnej sytuacji gospodarczej w Europie i na Świecie." Są też wykresy z liczbami jasno to pokazującymi.
~jac,czy ja ci to dokładnie biedaku wytłumaczyłem,czy dalej nie rozumiesz bo ja ciebie rozumiem doskonale.Nie pomyliłeś Broadgate z inną spółką upadającą,przyznaj się?Wczoraj przed snem właśnie napisałem post tak jak wy to piszecie i wiesz,że faktycznie bez rozumu,bez wysiłku,bez sensu aby tylko przywalić to bardzo proste.Można zamknąć oczy i wklepać co się tylko da ale czy to wam sprawia przyjemność?