no teraz to mi sie wydaje ze to wezwnie bedzie skoro zaprzestali skupu z rynku
co za dziad mi sypnal 1 akcje po 11,07, stracilem na prowizji ale, sprzedajac po 16 odrobie te 3 zl:P
nasypcie mi po 11,07 !!!
Może i dobrze, że nie skupują i na razie cena ustawiona jest w miarę nisko. Po dobrej informacji jest pole do wzrostów i jest się z czego rozpędzić.
Spekuła jeżeli już wejdzie (a możliwe, że wejdzie), to na pewno nie po 14-15 zł, a właśnie przy tej lub podobnej cenie.
jesli nie skupuja to tylko dlatego ze jest takie zalecenie pryncypala
80% ostatniego skupu szlo miedzy umowionymi stornami
obstaje dalej przy teori ze odbierali resztowki kamiskiego
wezwanie bedzie, tak jak pisales , pytanie jaka cena
Zaniżyli po to, aby we wtorek ustalic skup na niskim poziomie, czli tak, jak kupowali od Kamińskiego po 11 zeta. Tak więc do końca roku mamy poniżej 12 zeta.
Co tam POLNIACY ? Co nam tak opadły nastroje? Pan J. na pewno ma dobry nastrój. Juz wie od dawna , jak przeprowadzić ten skup, aby maksymalnie byc do przodu.
A my musimy czekać do wtorku, a komunikat podadza pewnei po sesji. Potem jest 11.11. swieto, więc tez to nie za dobrze dla notowań. Trzeba przyznać, że sprytnie to wymyślone!!
Ja biorę udzial na maxa w skupie , po ile on by nie był . Sprzedaję wszystko i zapominam o tym papierze. Polna będzie mi sie kojarzyła tylko z nazwą ulicy!!!!
Na każde ciało zanurzone w cieczy działa siła wyporu skierowana pionowo do góry i równa ciężarowi cieczy wypartej przez to ciało.
Czyli dzisiaj lub jutro pionowo do góry. Oczywiście pod warunkiem, że będzie skup w wersji pierwotnej.
widze ze nikt nie kupuje poza mna, czyli jak bedzie walek to najbardziej dostane po dupie z towarzystwa :)
ale tym razmem ostatni raz dam sie nabrac na cudawianki jakubasa
Wezwanie będzie. Z tym, że nie po 16, a np. po 12-12,5 zł - takie są moje przypuszczenia w tej sprawie.
Przy tak założonym rozwoju wydarzeń kurs zachowa się neutralnie, tzn. ani nie wzrośnie, ani też nie zmaleje. I wtedy impulsem (in + albo in -) mogą stać się wyniki za III kwartał (publikacja 14.11.2011). Super wynik netto (powyżej 1 mln zł netto) wywinduje kurs ponad poziom 13 zł. Mizeria w postaci zera sprowadzi go do poziomu 10 zł z hakiem.
tak jak piszesz jest b. realne, ale ten 1 mln zysku, przy tym co ostatnio pokazuja to by bylo niesamowicie dobrze i by poszlo z kopyta, mizeria z 0 i wezwaniem na 12,5 to bujanie przy 11
widac po obrocie i dziurawym arkuszu na S ze ludzie licza na pozywytne rozstrzygniecie i nie oddaja za bezcen
oczywiscie, Jakubas w swoim stylu znow nas moze oszukac
przypominam ze dekalracje poprarcia wezwania po 16 skladal publicznie, akurat mam czyste sumienie tym razem, i mysle ze JT takze bo nikogo nie naganialismy do zakupu, wrecz odwrotnie
Zaden nie pojechał na Walne jutro. Śmieja się w artykule na Parkiecie z drobnych Polnej.
Ja się teraz k...ma..c nie dziwię , ze to takie badziewie. Zeby tak się nie interesować swoją kasą. Wynika z tego, że to siedzą sami tacy, co sprzedają , jak urośnie parę procent i znowu odkupują.
Nie dziwi, ze Jakubas, w takiej sytuacji, robi co chce.
Uciekam stąd zaraz po wynikach.
Bardzo mnie zwiedliście. Tu nic nigy niczego nie będzie dobrego, przy takim akcjonariacie
Żaden nie pojechał bo większość tu piszących ma po kilkaset km do Warszawy i nie za bardzo to się opyla robić tyle kilosów tylko po to aby się dowiedzieć co tam postanowił ZJ.
Ale jak ktoś nie ma rodziny, a lubi długaśne, całodobowe (24h) podróże, to przecież nikt tu nikogo za uszy nie trzyma.
a to nr, JT znow miales racje ze podawala drobnica, kamiski zachowal akcje, aviva od wakacji wrecz dobrala:)
jakubas calkowicie kontroluje tu sytuacje , ale zdziwilbym sie jakby nam zrobil w tym roku mikolaja:)
powtorze to jeszcze raz
nie wierze w wezwanie po 16
mnie tylko ciekawi samopoczucie Jakubasa ktory publicznie zadeklarowal ze poprzez ten pomysl a postapi inaczej
ciekawe ile jest dla niego wiarygodnosc i skladane deklaracje
Dnia 2011-11-07 o godz. 17:58 ~Volter napisał(a):
> powtorze to jeszcze raz
nie wierze w wezwanie po 16
mnie
> tylko ciekawi samopoczucie Jakubasa ktory publicznie
> zadeklarowal ze poprzez ten pomysl a postapi inaczej
> ciekawe ile jest dla niego wiarygodnosc i skladane
> deklaracje
a co my byśmy zrobili na jego miejscu?:)
obawiam się, że scenariusz JT się wypełni - będziemy się bujać na obecnym poziomie albo nawet nieco niżej. Jeszcze kilkanaście godzin cierpliwości.
no z pewnoscia bym nie lecial do tv i skladal deklaracji bez pokrycia, bo po coz sobie psuc reputacje bez potrzeby
jesli traktuje inwestycje dlugoterminowo to z pewnoscia im skup nizej wk tym lepiej dla wartosci
jesli jednak bedzie chcial sprzedac spolke w najblizszej przyszlosci to bedzie mu zalezalo na wzroscie kursu a 16 zl to bylby pierwszy powazny przystanek po wyjsciu pow 15 bo nie udalo sie tego przebic przez 2 lata
jakaś tam reputacja... co to jest, kogo to obchodzi i co by z tego w tym przypadku było na koncie? No to dzięki za miłe towarzystwo przez jakiś czas i... trzeba będzie poszukać szczęścia gdzie indziej.
Dnia 2011-11-07 o godz. 14:49 ~her-pol napisał(a):
> Zaden nie pojechał na Walne jutro. Śmieja się w artykule
> na Parkiecie z drobnych Polnej.
Ja się teraz k...ma..c
> nie dziwię , ze to takie badziewie. Zeby tak się nie
> interesować swoją kasą. Wynika z tego, że to siedzą sami
> tacy, co sprzedają , jak urośnie parę procent i znowu
> odkupują.
Nie dziwi, ze Jakubas, w takiej sytuacji, robi co
> chce.
Uciekam stąd zaraz po wynikach.
Bardzo mnie
> zwiedliście. Tu nic nigy niczego nie będzie dobrego, przy
> takim akcjonariacie
A co ty się gosciu z choinki urwaleś??? po kiego jakikolwiek drobny ma sie pojawiać na szopce zwanej walnym (dotyczy polnej i paru jeszcze spolek) ????? co ma drobny niby ustalić? dobrze się czujesz? zarząd i tak powie to, na co pozwoli jakubas, a głosowanie? jakubas wszystko przeglosuje, a jakby zdarzył się cud, który się nie zdarza i przyjechałoby 100% drobnicy, to jakubas ma kamińskiego do pomocy i po sprawie? albo avivę? nikt o zdrowych zmyslach z drobnych nie będzie tracił czasu i nerwów na uczestniczenie w takiej ustawce
dziwia sie ze drobni zignorowali walne-udaja ze nie znaja powodow-ponad 3 lata nic nie robienia-zwodzenia z przejeciami-fatalna polityka informacyjna-totalny marazm na akcjach z wybiciem w dol na 7.5-i dziwia sie ze zrozpaczeni drobni olewaja walne.spolka zamiast inwestowac -przebimbala ponad 3 lata na gotowce a teraz skupuje za nia wlasne akcje za pol-ceny.i to ma byc w porzadku.,miejmy nadzieje ze jakubas pojdzie do rozum do glowy i w koncu polna wyplynie na szerokie wody.a jaki jest realny free-float po ujawnieniu avivy-to strach myslec-b.niska plynnosc/pozdro
dzis znow parkiet odgrzewa kotleta
Jakubas ma szanse sie zrehabilitowac poparciem wezwania
oczywiscie decyzje z pewnoscia podjal juz dawno temu ale to kluczenie oznacza na pierwszy rzut oka ze nie poprze, tylko po kiego to WZA i cala ta szopka, przeciez nikt nie wychodzil z akcji, nie ubieral itp
ech, nihil novi
dzis znow parkiet odgrzewa kotleta
Jakubas ma szanse sie zrehabilitowac poparciem wezwania
oczywiscie decyzje z pewnoscia podjal juz dawno temu ale to kluczenie oznacza na pierwszy rzut oka ze nie poprze, tylko po kiego to WZA i cala ta szopka, przeciez nikt nie wychodzil z akcji, nie ubieral itp
ech, nihil novi
no wlasnie, o kilku lat zgaduj zgadula:)
mamy ladny szeroki rynek, sprzyjajakca AT, mogli by odpalic na 2-3 widly
ale mamy tez Jakubasa i grozba zjazdu ponizje 11 realna
ech
Tak żyjesz tymi akcjami, tą spólką przez tyle lat i nie pojechałeś na Walne Volter. Wiedzielibyśmy już , co ustalili? A tak , komunikat będzie być może po sesji!
FF to tu teraz ok. 1 mnl. szt. Chca skupić połowe tego!
wiesz klopoty zdrowotne i to ze musze siedziec w domu na chrobowym nie unieozliwijaj wyjazdu, stad mam czas na napieprzanie postow:)
po drugie nawet w pelni sil bym sie nad tym 10 razy zastanowil bo przy tym ukladzie sil wiesz jak to wyglada, depozyty , blokowanie akcji po walne, koszty wyjazdu a pozniej i tak pewnie wielka lipa
mogli by zorganizoac walne w formie elelktornicznje np to by poznali nasz sile a tak
po drugie Jakubas niepotrzebnie skaldal deklaracje publicznie bo niby i po co, zeby znow mieszac?
2) Wezwanie na Sprzedaż zostanie ogłoszone na 500.000 (pięćset tysięcy) Akcji Własnych, uprawniających do 19,34% głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, przy czym Wezwanie na Sprzedaż zostanie ogłoszone bez określania minimalnej liczby Akcji Własnych objętej zapisami w ramach Wezwania na Sprzedaż, po której osiągnięciu Spółka zobowiązana będzie do ich nabycia,
3) Cena nabycia Akcji Własnych w Wezwaniu na Sprzedaż będzie wynosiła 16 (słownie:
szesnaście) złotych za jedną Akcję Własną co stanowi jednocześnie maksymalną i minimalną wysokość zapłaty za nabywane Akcje Własne; z zastrzeżeniem, iż jeśli tak ustalona Cena nabycia będzie niższa niż cena ustalona na podstawie art. 79 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Ustawa o ofercie), upoważnienie do nabycia Akcji Własnych udzielone na podstawie niniejszej uchwały traci moc,
4) termin przyjmowania zapisów w ramach Wezwania na Sprzedaż nie może być dłuższy niż 21.