• Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~muchomorek [217.96.70.*]
    ....oznacza że ubranka na zimę rozdane :)

Jak się czujecie wizjonerzy od żwiru hahaa.Gdzie te wasze wzrosty?
    Cisza na forum bo wszyscy ubrani to co mają powiedzieć :)

Jak na razie to ubranka rozdane ale nie martwcie się będzie wam ciepło w nich przy zbieraniu żwirka , acha w łopaty to już musicie się sami zaopatrzyć ,wazonik gratis.

Tego nikt nie chce już brać a wy się łudzicie miesiącami i ile zarobiliście 0zł a może minus 20% no jak na kilka miesięcy dużo.

• Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~mikpi [89.228.216.*]
    Twoja mądrość powala z nóg! :)
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~muchomorek [217.96.70.*]
    Piszesz tak bo jesteś ubrany solidnie?
    Ile masz 500K po 7 czy po 8gr a może wyżej?

Ile już taczek żwiru zarobiłeś??

Skoro tak pięknie to dlaczego nikt nie bierze po 7 ?

Niby tak dobrze ,co do żwirka to wiadomo jak to załatwią,podane wszystko to dlaczego nie zbiera nikt papierka skoro cena okazyjna i ma to takie zyski przynieść??

Taka mega okazja a chętnych na papier tylu że nie da się załapać?

Co czekają wszyscy na ostatni moment?

Powaliłem z nóg?
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~bolek [95.51.7.*]
    ten się śmieje kto się śmieje ostatni... nie martw się o akcjonariuszy spółki, mamy się dobrze a czy stracimy czy zarobimy to nie twoja sprawa
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~zzz [217.96.70.*]
    Ja się nie martwię ,tylko przedstawiłem proste pytania i nie potraficie odpowiedzieć.

Trzymanie 5 miesięcy bez zysku to jest wtopa,można było jedynie obserwować bo wiadome było że będzie kilka aneksów,takie sprawy potrzebują czasu, ale byli mądrzejsi i wykrzykiwali "to ostatni " "odpał" ,tak jasne.

Niby tak dobrze ,co do żwirka to wiadomo jak to załatwią,podane wszystko to dlaczego nie zbiera nikt papierka skoro cena okazyjna i ma to takie zyski przynieść??

Taka mega okazja a chętnych na papier tylu że nie da się załapać?

I co wy na to ?
    Sprzedaj. nie masz. Nie kupuj.

Tyle w temacie
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~Dan [89.69.133.*]
    Prezes jak zwykle dal ciala, w ciagu paru dni mialo byc info co z zakupem spolki, zaraz beda 2 tygodnie i kompletnie nic do przekazania co dalej postanowili ? Moze byc ze wszyscy czekaja na jedno info, tylko ilu sie na nie zalapie?
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~bolek [95.51.7.*]
    jak już kiedyś pisałem, nie pasuje komuś to niech sprzeda papier art ze stratą 20% i przeniesie się na taką co da mu straty 90%, nie brakuje przecież takich spółek na nc...
    mikpi musiałem tak zacząć wątek bo inaczej by nie zareagował.

Piszę co widzę,dlatego zadałem te proste pytania ale widzę że są za trudne.

Powiedz coś ciekawego ,odnieś się do moich wątpliwości,może się mylę.
    Albo przedstaw co cię nurtuje w spółce.

Uważasz że wszystko jest idealne ?

Trzymanie 5 miesięcy bez zysku to jest wtopa, można było jedynie obserwować bo wiadome było że będzie kilka aneksów, takie sprawy potrzebują czasu.

Obserwowałem i widziałem jak na forum pisali wizjonerzy o cudownych zyskach i niebotycznym kursie,gdzie oni teraz są ,zamilkli bo zwyczajnie naganiali.

Skoro tak pięknie to dlaczego nikt nie bierze po 7 ,tyle wizjonerów tu było .
    Przecież tak cudowną przyszłość widzieli i co?

Podali w ostatnim infie jak sfinansują żwirownię to dlaczego nie zbiera nikt papierka skoro cena okazyjna i ma to takie zyski przynieść,czekanie na ostatni moment?

Dan dobrze pisze a wy się bronicie przed faktami .

Najlepiej napisać sprzedaj jak nie pasuje, bo jak się nie ma nic do powiedzenia to co ma się napisać.
    Proste pytania a jaki mętlik wywołały.
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~ciekawe [109.236.80.*]
    Gość ma rację ,spróbował wywołać dyskusję ,zarzucił kilka prostych faktów które okazuje się że stanowią wielki problem.

Pisać kilka miesięcy o odpałach i marzyć o 20gr to potraficie ale poza tym nic sensownego.

Wychodzi na to że sami nie wiecie w co włożyliście kapitał ,tak jest prawda.

Prezes przy którymś aneksie pisał ,termin na wyrost i co mamy kolejny i kolejny, obiecywał wiele rzeczy i co mija pół roku i dalej nic.
    Poprawcie mnie jak się mylę?

W ostatnim raporcie z dnia 14 X czytamy:

"Zarząd podjął rozmowy z Domem Maklerskim AmerBrokers S.A. w sprawie przygotowania emisji obligacji na kwotę 14 mln zł. Szczegóły emisji, jej warunki i koszty zostaną szczegółowo kreślone w ciągu kilku najbliższych dni."

Od 14 minęło już dużo czasu i co gdzie te warunki,wyjaśnijcie,kolejna pusta obietnica?

Podejmijcie dyskusję ,mydlenie oczu tu nic nie pomoże.
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: arty3223 [94.192.225.*]
    O tym ze Prezes nie jest zbyt wylewny z wiadomosciami to chyba juz wiemy.
    Choc jakos ufam ze ma tez w tym swoj interes wiec tez jestem zawiedziony.

Jezeli nawet beda kolejne opoznienia kurs nie zleci nizej niz 5gr bo tylko w akcie desperacji trzeba by sie bylo tego pozbywac. Moze kurs nie szybuje w gore, ale ktos chyba trzyma reke na pulsie wiec jest dosyc bezpiecznie. Przyznaje jednak - dziwi mnie fakt ze nie chetnych do kupna na 6gr - teorie spiskowe tez chodza mi po glowie.

Tyle ze z drugiej strony jesli ktos wiekszy chce cos wziasc to musi spokojnie zbierac bo nie ma bata zeby wziasc z rynku ot tak kilka mln. Moze info po sesji sie jak zwykle pojawi?
    Zgadzam się z tobą, może być też że jak gruby zechce zebrać to popchnie to na 3gr tym co ma a drobnica zacznie mu sypać do worka w strachu.
    Pan "ciekawy" poruszył też ciekawą kwestie.

Widzę że krzykacze co się pierwsi odezwali nie potrafią dalej odpowiedzieć na moje proste pytania i uzasadnić się do poruszonych obietnic prezesa.
    Wystarczyło ich sprowokować na początku to zaraz tekst

I jak będzie mikpi, bolek i reszta co widzą mega zysk ale nie mają nic na swoją obronę ,podyskutujcie.

Napisać sprzedaj ,nie kupuj to łatwo a może podacie wasze spostrzeżenia ?

Po pierwsze.
    Nigdy nie naganiam i nie stosuję zwrotów typu "odpał", "rakieta"itd.
    Po drugie.
    "Uzasadnić się do poruszonych obietnic prezesa" nie potrafię. Nie potrafię gdyż nie wiem co to znaczy "Uzasadnić się....". Mógłbym odnieść się do obietnic Prezesa, ale co to zmieni. Domysły i spekulacje. Wolę analizę techniczną. Mamy trend boczny i trzeba czekać. Im dłużej tym mocniej wybije się z trendu. Ale to przecież wszyscy wiedzą.
    Po trzecie.
    Gdy uznam, że wtopiłem sprzedam
    Po czwarte.
    Twoja napastliwość świadczy o Twoim strachu czy też frustracji. Naucz się cierpliwości.
    Pozdrawiam.
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~Dan [89.69.133.*]
    Tu cierpliwosc nie ma nic do rzeczy, mozna bylo spokojnie zalatwiac sprawe po cichu bez informowania rynku, przeciez wiedzieli od poczatku jakie bagno jest w tej zwirowni z dzialkami, czemu nie podali infa ze kwestia do rozwiazania moze potrwac 6-10 miesiecy? Rynek by to zdyskontowal, ale ktos mial do ugrania pare groszy i drobnica ruszyla na zakupy, a teraz lament. Powazna firma podaje konkrety jak kwestia kontraktu jest dopieta na ostatni guzik, a nie sciemnia ze czarne jest biale, skoro nie jest?
    Dnia 2011-10-28 o godz. 15:57 ~Dan napisał(a):
    > Tu cierpliwosc nie ma nic do rzeczy, mozna bylo spokojnie
    > zalatwiac sprawe po cichu bez informowania rynku, przeciez
    > wiedzieli od poczatku jakie bagno jest w tej zwirowni z
    > dzialkami, czemu nie podali infa ze kwestia do rozwiazania
    > moze potrwac 6-10 miesiecy? Rynek by to zdyskontowal, ale
    > ktos mial do ugrania pare groszy i drobnica ruszyla na
    > zakupy, a teraz lament. Powazna firma podaje konkrety jak
    > kwestia kontraktu jest dopieta na ostatni guzik, a nie
    > sciemnia ze czarne jest biale, skoro nie jest?

mikpi powyżej ten pan poruszył bardzo ważne rzeczy,takiego postu oczekiwałem i zgadzam się z nim jak najbardziej.

Skoro brali się za tą żwirownię to dobrze wiedzieli ile to potrwa a tu było mydlenie oczu.
    Poszło pod zagrywkę ,ktoś zarobił a reszta została z papierem i nadzieją na kilka miesięcy bo nie chciało im sprawdzić ile takie coś może potrwać.

Obligację idą w ruch ale czy jak dopną to kurs ruszy ? czy będzie kolejna podbitka i cisza.
    I kto się tu frustruje. Jestem bardzo dobrze zorientowany ale lubię poruszać wątpliwe kwestie po potem wychodzi szydło z worka a czy tu wyjdzie zobaczymy.

Napisałem specjalnie głupi tekst na początku to pierwszy się wyrwałeś do komentowania więc widocznie jesteś dobrze poinformowany .

A jak bym zadał najpierw konkretne pytanie to byś nawet się nie odezwał ale to docinków pierwszy byłeś .
    Jak ktoś napisał że spadnie do 4gr to go wyśmiałeś ,skoro uważasz że nie spadnie to powiedz dlaczego jesteś tego taki pewien że śmiejesz się z innych.

Czasem warto poruszyć kwestie negatywne , bo się o nich pod napływem emocji zapomina.

Wolisz analizę techniczną ,ona też musi być poparta fundamentami i faktami inaczej jest mało znacząca .
    Skoro masz akcje to spróbuj podyskutować za i przeciw .

I dalej uważam że wielu kupiło to pół roku temu pod napływem emocji pozytywnych bo tych negatywnych nie chcieli zrozumieć że to potrwa miesiące ,nawet pisano na forum .
    Omamieni wzrostami wyśmiewali takich co patrzyli sceptycznie i co teraz kwitną z papierkiem do dziś albo wyszli ze stratą.

Komentować głupie teksty potrafisz ale podjąć dyskusję już nie.

• Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~mikpi [77.115.54.*]
    Muchomorku. Uparłeś się co do mojej osoby choć nigdy nie pisałem o odpale na tej spółce. Wiesz co było powodem takiej a nie innej reakcji na post o 4groszach? Śmieszą mnie takie posty typu: "lecicie na 4...3...gr" pisane bez uzasadnienia a będące tylko naganianiem na spadki.
    Co do Artefe. Prawdą jest, że Zarząd wylewny nie jest ale u mnie kredyt zaufania do planów spółki jeszcze nie wygasł. Czekam na walne i wyniki. Po tych wydarzeniach uaktualnię swoje postrzeganie zarobku/straty na tej spółce.
    Dobranoc:)
    Pisząc o "odpałowcach " miałem ogół na myśli ale dziękuję za wyjaśnia, od razu lepiej się czyta.Pozdrawiam.
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~koczis [89.76.162.*]
    Od mówienia jak ma być nie stanie się jak być ma.......................
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~art [89.75.81.*]
    jak nie pasuje to kupuj i nie sprzedawaj, wyjedz na dlugi urlop , odpocznij , decyzje podejmiesz na wiosne
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~zzz [109.236.80.*]
    Dnia 2011-11-01 o godz. 07:39 ~art napisał(a):
    > jak nie pasuje to kupuj i nie sprzedawaj, wyjedz na dlugi
    > urlop , odpocznij , decyzje podejmiesz na wiosne

Aleś ty bystry, nie rozumiesz o co gościowi chodzi w tym poście i ośmiesza się pisząc takie formułki "nie podoba się", nie masz nic do powiedzenia sensownego co uzasadni że warto wchodzić lub zaprzeczyć jego pytaniom? To tylko ma pomóc w wyjaśnieniu paru kwestii.

Zawsze na forum wszyscy poruszają tylko pozytywy a gość zwrócił uwagę na stronę negatywną i sytuacje jaka jest a wy boicie się już o tym pisać i prawicie głupie docinki.
    Co tylko oznacza że włożyliście kapitał w spółkę biorąc pod uwagę tylko pozytywy a o negatywach nawet nie chcecie słyszeć ani podyskutować a też je trzeba brać pod uwagę.

Przecież można rozpatrzyć wszelkie za i przeciw o to chyba chodzi , tu nie chodzi o obsmarowanie spółki tylko rozważenie pewnych sprawa .
    Post pokazał że niektórzy nie potrafią się obronić przed negatywnym spojrzeniem na spółkę ponieważ nie chcę przyjąć ich do wiadomości tylko docierają do nich pozytywne informacje.
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~Karol@Gdańsk [94.231.60.*]
    Koledzy,
    Akcje artefe posiadam jeszcze zanim temat żwirowni się pojawił, nie powiem, pomysł i mi przypadł do gustu, więc trochę dokupiłem. Jednak pierwsza decyzja o zakupie podyktowana była przekonaniem, że główny obszar ich działalności ma szansę przynieść zysk - elementy dekoracyjne. Tym bardziej, że próbują wejść na rynek rosyjski, trzeba poczekać na wyniki - świeczka z 11.05 - dla mnie wygląda, że ktoś (może dystrybutor na Rosję) zrobił zakupy, bo widzi potencjał spółki. Druga sprawa to zlecenia na montaże w telekomunikacji - to akurat moja branża, więc wydaję mi się, że na tym długofalowo nie stracą, o ile będą solidni, bo zleceń będzie coraz więcej :) żwirownia, jak dla mnie to wisienka na torcie... jak dojdzie do skutku, to zyski powinny być sowite i szybkie.
    Odniosę się to głównego pytania, że skoro jest tak pięknie, to czemu jest do d***y? :)
    Otóż, jak mawia Warren Buffett, dopóki na studiach ekonomicznych uczą teorii efektywnego rynku, dopóty on nie musi się martwić czy zarobi :D
    Ktoś może zapytać, jak to się ma do naszej sytuacji? Mówicie, nie może być dobrze bo NIKT TEGO NIE CHCE PO 6GR! no cóż, każdy decyzje podejmuje sam, ale przemyślcie zdanie buffetta i porównajcie to do przykładu leżącego na chodniku banknotu 100zł. Czy któryś z Was schyli się by go podnieść, czy uznacie, że to fałszywka albo przywidzenie, bo przecież prawdziwa stówka powinna być u kogoś w portfelu...
    Spokojnych głów życzę Nam Wszystkim, w tych trudnych giełdowych czasach...
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~Sartan [77.255.145.*]
    No wkrótce mamy NWZA i po nim będzie jasne jaką drogą pójdziemy. Wiem, że będzie wybrana najszybsza aby zyski ze żwiru zaczęły zasilać kasę spółki Artefe.

Mi bardziej podoba się zakup udziałów w spółce posiadające prawo do wydobycia ponieważ nie trzeba by było brać wtedy kredytu ani obligacji co powinno znacznie przyspieszyć procedury. Kredyty stają się coraz droższe i trudniej dostępne przez co ceny nieruchomości będą spadać w długim terminie. Dlatego uważam, że zakup terenu na własność w tym momencie to nie koniecznie musi być najlepsze rozwiązanie skoro za 2 lata można będzie go nabyć 20% taniej.

Czekamy do NWZA, a później jeszcze troszkę ale mam nadzieję, że nie tak długo jak teraz.
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~Ceelofan [31.60.103.*]
    Kłania się "ukryta wartość" lub "niedowartościowanie" Buffeta.... Krótko i węzłowato... Trzeba tylko chcieć ........i umieć poszukać.
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~taz [84.204.79.*]
    Pocieszajcie się dalej, nawet nie macie jak zrzucić papierka w razie czego, wystarczy że ktoś spanikuje i sypnie 500K i już jest 4gr ,takiej opcji nie bierzecie pod uwagę bo po co .
    Co na taki scenariusz powiecie?
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~Ceelofan [31.60.103.*]
    To się dokupi , możesz rzucać!!!
    Czy ty masz coś po kloszem celofan,chyba tak.Ale metryczna wypowiedz i tak będziesz dokupywał do jednego grosza?

To może tak zapytam ,tylko się nie denerwuj .
    Jak widzicie taki scenariusz ,ktoś sypie np. 500k za nim reszta spanikowanych i kurs ląduje na np.2gr (patrz arkusz zleceń,dużo nie potrzeba żeby zrzucić na 2gr ).
    A jak ktoś posypie to na pewno drobnica poleci za nim ,zawsze tak jest.
    Jak się odniesiesz do takiej wersji ?
    I nie traktuj tego jak nagonkę tylko zwyczajne rozważanie jeśli by się tak stało w obecnej sytuacji.
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~Karol@Gdańsk [195.116.120.*]
    Kolego,
    jeżeli ktoś będzie sypał akcjami po 2gr, to i tak wszystko będą weryfikować wyniki. Jeżeli będą dobre, to będzie chętnych na te akcje sporo. :)
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~mikpi [77.114.153.*]
    Pytanie było do Celofana, ale może ja Tobie odpowiem.
    Często jest tak (przerabiałem to już na kilku spółkach...ostatnią był nicolas games brany po 7gr) że po długim trendzie bocznym część inwestorów zmęczonych, tracących wiarę w pozytywny scenariusz czy też idących w panice za głosem stada wyrzuca akcje. I wtedy właśnie wchodzi nowy kapitał a trend boczny zmienia się na wzrostowy.
    Zaraz pewnie powiesz, że są takie spółki które już nigdy nie podniosły się z 1gr. Zgadza się. Ale to dotyczy spółek bankrutujących bądź generujących potężne straty. Na Artefe nie zakładam takiego scenariusza (upadłość) gdyż nie ma danych które taki scenariusz by dopuszczały. Przynajmniej nie obecnie.
    Oczywiście to giełda, NC. Wszystko się może zdarzyć. Ale po walnym jak już Sartan napisał kierunek zostanie określony. Takie jest moje zdanie:)
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~mikpi [77.114.153.*]
    Poza tym jak w powiedzeniu:
    "Jeden lubi zapach pomarańczy, a drugi jak mu skarpetki śmierdzą"

Ilu ludzi tyle zdań:)
    Dziękuję za wasze spostrzeżenia i normalne wypowiedzi ,o to chodziło ,mam podobne do was spostrzeżenia i nie zamierzam sprzedawać ,obecnie nie ma podstaw do wychodzenia z papierka jak dla mnie.
    Zaproponowałem dla odmiany taki scenariusz żeby poznać opinie bo zazwyczaj porusza się pozytywne wersje a pomija te negatywne. Rozmowa nie boli.
    Konkretne osoby zrozumiały o co mi chodziło i odniosły się do tego normalnie ,dziękuję.

Tylko celofan nic nie wiedzący napisał "To się dokupi , możesz rzucać!!!" - typowa wypowiedz forumowego "leszcza" ,boi się normalnej rozmowy , najpierw kupił a potem się zastanawiał dlaczego i do teraz nie wie.
    Pozdrawiam

• Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: arty3223 [217.18.23.*]
    Tak obserwujac spoleczke dluzej, zwlaszcza codzienny wolumen, nie macie wrazenia ze ilosc akcji w realnym obrocie, w rekach tzw skoczkow jest naprawde mala. Wydaje mi sie ze moze 1-2 mln akcji,a reszta zakupila 6-8gr i spokojnie czeka. W zwiazku z tym te drastyczne spadki nawet w celu objecia akcji serii C wydaja mi sie malo realne, tym bardziej ze nie ma negatywnych przeslanek.
    No i do tego ktos kursu pilnuje jesli obserwujecie czasem dogrywke wiecie o co chodzi.

Tez nie mowie nie mozliwe, ale po 4,5gr poszlo naprawde nie wiele akcji, a wywalac ze strata 20-33 % bo tak dlugim oczekiwaniu to juz chyba desperacja. Jesli nie bedzie zadnych niespodzianek na walnym, nawet grecka zawierucha nie powinna nam obnizyc kursu.

A ze nie ma zainteresowania no coz chyba na ogolnie na gieldzie zupelnie nie ma sygnalu kupna, wiec szanse na zarobek to jedynie takie pojedyncze odpaly.
    Czekam na jakies info jeszcze przed walnym.PZD
  • Re: Cisza oznacza tylko jedno.... Autor: ~odświerzacz [109.236.80.*]
    odświeżam wątek
[x]
ARTEFE -50,00% 21,04 2016-11-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.