Prawdziwy odjazd zacznie się po 7 listopada po ogłoszeniu wyników za 3-ci kwartał -zysk najwyższe od trzech lat.Zysk jednostkowy za 2011 r z produkcji zasadniczej twierdzą ,że będzie ponad 30 mln zł .Kursy walut są tak sprzyjające ,że przyszły rok może byc rekordowy od 20 ostatnich lat -tyle ,a więc kupujcie za wszelką cenę.
do obserwtora , tak optymistyczny bym nie był , 30 mln to może będzie miał Impexmetal .... ale przy dobrych wynikach może Hutek będzie trochę inaczej spostrzegany przez rynek
Dnia 2011-10-25 o godz. 17:54 ~obserwator napisał(a):
> Prawdziwy odjazd zacznie się po 7 listopada po ogłoszeniu
> wyników za 3-ci kwartał -zysk najwyższe od trzech lat.Zysk
> jednostkowy za 2011 r z produkcji zasadniczej twierdzą ,że
> będzie ponad 30 mln zł .Kursy walut są tak sprzyjające ,że
> przyszły rok może byc rekordowy od 20 ostatnich lat -tyle
> ,a więc kupujcie za wszelką cenę.
zwłaszcza że mają kontrakty zabezpieczjące na miedź i cenę euro...
Akurat sie zabezpieczyli w porę...
Bzdura totalna. nie ma znaczenia ani kurs ani cena miedzi...
Dziwne, że nie biorą przykładu z Boryszewa. W Boryszewie zyski pochodzą w znacznej części z przeszacowania nieruchomości w Toruniu.
A w HUTMENIE mają grunty wycenione znacznie poniżej wartości godziwej i są znaczaco niedoszacowane. Może zaczną robić tak jak w Boryszewie juz w tym roku?
Dnia 2011-10-27 o godz. 16:56 ~fifka napisał(a):
> coś smierdzi mi wezwaniem , rynek tego nie dotyka , będzie
> wielkie gówno pod choinkę !!!!
Myślałem ze na wezwaniach sie zarabia?! Ale jesli do tego dojdzie to będzie moje pierwsze wezwanie w 7 letniej historii inwestowania na GPW.
Czy ktoś moze rzeczowo opisac scenariusze dla tego papiera bo nie wiem czy sie tu jeszcze kecicczy sprzedac PKC i spadac na inne bardziej płynne spółki.
Na razie jest coraz lepiej. Boryszew podniósł prognozy wyników finansowych za ten rok. W jakiejś części chyba i Hutmen się do tego przyczyni. Czy będzie wezwanie trudno stwierdzić. Jeśli Impex przekazał akcje spółce zależnej po cenie nominalnej to i wezwanie powinno być w cenie nie niższej.
I tu nie liczyłbym na zbytnią hojność. Max z ostatnich 12 m-cy to 5,79. Średnia roczna to niecałe 4,40 więc wezwanie o ile w ogóle do niego dojdzie nie będzie po 10 PLN. Nie oznacza to, że obecna cena nie jest atrakcyjna bo wydaje się, że jest. Niestety obroty skutecznie zniechęcają do wejścia w spółkę.