• Polna: kontynuacja wzrostów Autor: ~invest [95.160.34.*]
    przebity opór i target na 15,00 ?

http://www.fxone.pl/analizy/100-analizy-akcje-i-indeksy/25513-polna-kontynuacja-wzrostow
  • Re: Polna: kontynuacja wzrostów Autor: Jethro-Tull [94.78.188.*]
    Bolo, coś się dzisiaj skracałeś? Czy może ta podaż (2% emisji) to tylko i wyłącznie resztówka ze strony pana Kamińskiego?
  • Re: Polna: kontynuacja wzrostów Autor: bolo7 [77.237.20.*]
    ja skracać przy tej cenie? musiałbym być desperatem finansowym, a do tego dużo mi brakuje :)

patrzę ze zdumieniem na to, co się teraz dzieje, bo nie mogę za bardzo zrozumieć, o co w końcu biega, bo spółka wydaje w końcu bardziej wyraziste sygnały, ale za to w pewien sposób sprzeczne...

przyjemnie jest patrzeć jak rośnie, a nie spada, lecz jak długo to potrwa? tu już za dużo było nadziei, rozpoczynanych wzrostów, a nie skończonych; jak będzie dobra cena, sprzedam, to powiem, że jest ok, a teraz tylko ze zdumieniem będę patrzył na dalszy rozwój wydarzeń i czekał co najwyżej na kolejną odsłonę falstartu
    Myślałem o spekulacyjnej sprzedaży kilkuset góra 1000 szt. w celu tańszego ich odkupienia - np. dzisiaj.
  • Re: Polna: kontynuacja wzrostów Autor: ~Pan J. [83.11.143.*]
    OBY DALEJ
    Na Polnej przerabiane są teraz 3 wątki:

1) skup akcji własnych, w tym prawdopodobne ogłoszenie wezwania,
    2) przejęcie Archimedesa lub innej spółki,
    3) sprzedaż akcji Polnej inwestorowi strategicznemu.

Na forum dominują pierwsze dwa. O ewentualnym wyjściu Zbigniewa Jakubasa z Polnej mało kto pisze. A przecież w jednym z wywiadów ZJ oświadczył, że w najbliższym czasie chce wyjść z kilku inwestycji i skupić swoją uwagę tylko na kilku wybranych branżach. Wśród podanych przez niego sektorów nie było przemysłu elektromaszynowego.

Więc podejrzewam, że za jakiś czas dojdzie do odsprzedaży pakietu kontrolnego. Do tego czasu możemy się spodziewać wezwania do sprzedaży akcji po ... zł i powolnego podchodzenia ceny do okolic wartości godziwej.
  • Re: Polna: kontynuacja wzrostów Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    a kaminski to czemu nie przekazal do wczoraj komunikatu o zejsciu ponizje 10 %?
  • Re: Polna: kontynuacja wzrostów Autor: ~zimoar [89.229.68.*]
    Jakubas nie wychodzi z tego co powiedział w TVNCNBC
    Ktoś se przerzucił 50K akcji - z wora do wora:)
  • Re: Polna: kontynuacja wzrostów Autor: ~Votler [193.19.165.*]
    ostatnio po pakietowce przy 8 zl poszlo do gory 50 % :)
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.