l się informacją. mnie w sprawie Anioły interesuje rola Amerbrokers z uwzględnieniem osób z biura mających dostęp do informacji, właczając prezesa tego przybytku
k. Fajnie, że forum umożliwia skrzyknięcie się drobnych akcjonariuszy. Powiem szczerze, pan Anioła urósł dla mnie na wroga publicznego numer 1. W końcu spółka publiczna to i wróg publiczny. Szkodnik planowym działaniem okradł spowodował stratę środków finansowych swoich dobroczyńców o 60%!!!!!! Bez Jaszczołta by tego nie zrobił, cudów nie ma.
jak to ma rosnąć jak anioła wypłaca sobie 40K miesięcznie, a dwaj pozostali niewiele mniej. Niech zarabiają ale niech to będzie funkcją kursu i wypłacanych dyidend. Był już jeden miś który okradł spółkę, nazywa się Skipietrow a spółka którą okradł MSX. Znaleźli sobie wzór do naśladowania!
pewnie trzeba będzie to jakoś sformalizować i znaleźć sposób na kontaktowanie sie poza tym forum. Im więcej nas tym lepiej. Myślałem o stowarzyszeniu ze statutowym celem zbadania, czy nie doszło do działania na szkodę akcjonariuszy, świadomego wprowadzenia akcjonariuszy w błąd, wobec Amerbrokers doprowadzenia do niekorzystnego rozporządzenia swoim mieniem itp. SII to lipa i głownie służy do pobierania wynagrodzenia przez zarząd. Tu powinno być non profit, a dla prawników kasa jak coś ugrają. Stowarzyszenie ze stroną, za pośrednictwem której drobni będą mogli udzielać pełnomocnictw do reprezentowania ich w sprawie i na walnym. Tak to widzę i jest to chyba do zrobienia. Muszę pogadać z kolegą prawnikiem, który wokół podobnych spraw się kręci. IPO Anioły to osobna od trwającej bessy sprawa. Cwaniacy wymyślili sobie Vabank III to teraz będą świecić oczami. Jak się ludziska ruszą to może coś z tego wyjdzie. Żadnych funduszy w IPO nie było (nie dali się koledze Jaszczołtowi wkręcić) , więc sytuacja jest czysta nabici w butelkę akcjonariusze i ONI. Przez długi czas (jeszcze przed bessą ktoś planowo i metodycznie zaniżał kurs. To wszystko jest do sprawdzenia. I czuję, że Amer ma w tym łapy ubabrane po pachy.
Dnia 2011-09-13 o godz. 20:50 ~glina napisał(a):
> pewnie trzeba będzie to jakoś sformalizować i znaleźć
> sposób na kontaktowanie sie poza tym forum.
to jest dobry pomysł, zwłaszcza, że publiczna dyskusja nie zachęca do inwestowania w spółkę a wręcz przeciwnie, jest kolejnym sygnałem do wyrzucania papieru
> Przez
> długi czas (jeszcze przed bessą ktoś planowo i metodycznie
> zaniżał kurs. To wszystko jest do sprawdzenia. I czuję, że
> Amer ma w tym łapy ubabrane po pachy.
to, że ktoś sprzedawał papiery i zbijał w ten sposób kurs nie jest w żaden sposób karalne - takie są po prostu reguły gry na gpw. Tak więc nawet jesli Amer maczał w tym palce to kompletnie nic z tego nie wynika. Moim zdaniem trzeba się skupić na IPO, treści prospektu emisyjnego i aneksów, rzetelności danych i analizie Amera (słynne 12,80 zł)
sprzedawanie nie, ale rekomendowanie 12,8 i ubijanie kursu już rodzi pytanie czy nie dochodzi do naruszenia przynajmniej kilku przepisów. I nie ma znaczenia czy robi to Amer, czy jego prezes, czy znajomy. Zlecenia charakterystyczne i trzeba je notować.
to brakuje nam jeszcze kliku osób (6) i możemy zaczynać,
mam nadzieję, że to coś przyniesie i ruszymy do przodu, bo inaczej to będziemy tak czekać
aż miną okresy kiedy zarząd będzie mógł sprzedawać swoje udziały i po tym dopiero zacznie im zależeć na dobrym kursie
ja jestem jak najbardziej zainteresowany i tak jak już kiedyś pisałem mam dwa punkty zaczepienia (na forum oczywiście nie będę ich opisywał). Zaproponujcie jakiś alternatywny sposób komunikacji plus jakaś weryfikacja czy wśród nas są faktycznie osoby, które mają te śmieci w portfelu czy też ktoś przypadkiem robi za "kreta" (może ktoś ma listę akcjonariuszy PBO na potrzeby WZA?)
Proponuje wszystkim zainteresowanym kontakt mailowy. Weryfikacją niech będzie print screen z rachunku maklerskiego z informacją o akcjach. Mój mail m.kowalczyk(szympans)interia.pl
przejście na e-mail to w zasadzie najlepsza forma, ja wysyłam e-maila do kowala,
niech każdy poważnie zainteresowany napisze do niego i będziemy wiedzieć na czym stoimy
a_mikos(małpa)wp.pl
Zbieracz - zajmę się zbieraniem kontaktów od zainteresowanych osób oraz weryfikacją . Podaj mi swojego maila żebym mogł Ci je wszystkie wysłać.
Wszystkich zainteresowanych proszę o szybkie nadsyłanie zgłoszeń !!!
ja się chętnie przyłączę do inicjatywy (i podzielę się swoimi pomysłami/sugestiami) ale żeby od razu być głównym macherem??? ;-)
tu chyba kolega "glina" jest najbardziej wskazany
do mnie już dwie osoby napisały na e-maila + kowal, glina, zbieracz i ja to byłoby nas już 6 osób.
Kolego "glina", myślę że uzbiera się nas tyle osób ile trzeba, czy jesteś w stanie pociągnąć nas formalnie i właściwie od strony prawnej?
mam nadzieję, że będzie to precedens dla innych spółek, w któych interesy drobnych akcjonariuszy nie są szanowane przez zarządy i głównych udziałowców. w międzyczasie czytajcie panowie przepisy o głosowaniu grupami na WZA. trzeba się w tym trochę podszkolić. Na SII nie liczcie bo to front wspołnego dmuchania balona i sposób na kasę dla prezesów. naprawdę jestem podbudowany postawą (kolegów i koleżanek). Może przestaniemy być zwierzętami ofiarnymi dla pana Anioły.
Dołanczam sie do Was chłopcy.W spółkę zaangażowałam całe swoje oszczednosci Ktore miały sie pomnożyć i teraz zamierzałam kupić mieszkanie dla syna który bedzie studiował w Warszawie.Niestety teraz trzeba wynająć stancje dla niego.Podpisuje sie.
Dnia 2011-09-16 o godz. 17:13 ~bambum napisał(a):
> W ten papier zainwestowałem w sumie tylko ~4k zł ale jeśli
> mój podpis będzie potrzebny to chętnie pomogę.
poza podpisem trzeba będzie też wyłożyć kolejne sumy (koszty wpisu sądowego i ewentualne koszty drugiej strony na wypadek jej wygranej), prawdopodobnie proporcjonalnie do wysokości zgłaszanych roszczeń (przy pozwie zbiorowym te kwoty sa chyba niższe niż przy sprawach indywidualnych)
Dnia 2011-09-19 o godz. 13:47 ~glina napisał(a):
> jak będą konkluzje sam napiszę
ze strony prawnika nie spodziewaj się innej konluzji aniżeli "są szanse na wygraną" (oczywiście o procentowej wielkości już ci nie powie bo nawet 5% dalej mieści się w tym co powiedział...)
moim zdaniem jeżeli nie będzie twardych dowodów i argumentów to jedyna szansa w tym, że niejaki Anioła zacznie dbać o reputację swojej firmy w obrocie gospodarczym (chociaż jakoś sam w tę jego dbałość o reputację nie wierzę...) i będzie chciał uniknąć nagłośnienia rozróby ze sporem zbiorowym. W sumie sam nie wie komu nadepnął na odcisk. Wśród akcjonariuszy mogą być różne wysoko postawione osoby, które pośrednio mogą zaszkodzić takiej firmie jak PBO. Kontrahenci pewnie nie będą szczęśliwi wiedząc o takich perypetiach swojego wykonawcy. A jeśli do tego dojdą np. różne pierepałki przy realizacji poszczególnych inwestycji (kontrole, wizytacje, protesty, problemy z pozwoleniami na budowę, z pozwoleniami na użytkowanie, jakieś greenpeac'y doszukujące się gniazd kumkających rzekotek tuż obok planowanej budowy kolejnej Biedronki itp, itd) wtedy kontrahenci wypną się na waldusia. Problem w tym, że wtedy cena akcji zacznie oscylować wokół 0,5 zł co w zasadzie najbardziej zaboli właśnie waldusia , pozostałych członków zarządu i kolesi z Blumeranga i T2I (nas też niestety no ale trudno, jak grać to o wysoką stawkę). Jeżeli uświadomimy waldusiowi, że grupka akcjonariuszy może doprowadzić jego firemkę do upadłości a jemu samemu możemy zafundować prokuratora i zakaz prowadzenia działalności, to wtedy jest szansa, że prezesik się czymkolwiek przejmie.
nych 8 mln co powinno pokryć inwestycje na zakup gruntu. Uwierz mi, że można oszustowi życie uprzykrzyć inteligentnie i zgodnie z prawem. spokojna głowa. wytrzymajcie jeszcze chwilę. kilka dni nas nie zbawi. Gra jest po to żeby zmeczyć ludzi i tanio odebrać lichwiarsko wciśnięte przez Jaszczołta akcje. W rozdaniu Amerbrokersom też powinno się dostać. w końcu to dwie drużyny, my i oni,
nie denerwuj się i nie zdradzaj pomysłów na forum, bo ci naciągacze też to czytają. wymy ślimy jakiś sposób na komunikację i od teggo zaczniemy. no i będziemy regularnie pojawiać się na WZA.
Chętnie bym wam pomógł, ale nie uczestniczyłem w IPO, za to złapałem "spadajacy nóż", ale inicjatywe popieram w 1000000%. Ludzi zamykaja za kradzieże kilku złotych a tu mamy do czynienia z pewnego rodzaju przekrętem i to na niemałą skalę. Tylko jak nadać bieg sprawie. Zgłoszenie, pozew zbiorowy- KNF??, prokuratura?? Najgorsze, że ktoś tym musi się zająć a zapewne większość drobnych co uratowali "d.." Aniole wyrzuciła ze stratą.
ja brałem udział w tym IPO i wtopiłem narazie 5000, niby niedużo, ale sposób w jaki to straciłem mnie doprowadza do szału. Najchętniej to wymierzyłbym fizycznie sprawiedliwość, a kase odebrał w postaci ich majątku. Wiadomo że biorąc udział w tym ipo nikt nas nie zmuszał, nikt nam nie kazał i niby wzięliśmy to ryzyko na siebie, ALE to nie spadło w dwa lata, tylko to była chwila, sposób przeprowadzenia tego gowna jest po prostu jakąś kpiną, złodziejstwem w biały dzień. Bardzo, ale to bardzo chciałbym żeby go zaskarżyć albo po prostu mu uprzykrzyć trochę życia. Zero zainteresowania ze strony tego oszołoma, tak nas traktuje...
jednak na początek proponuje zwrócić się za pośrednictwem SII do PBO Anioły o udzielenie szczegółowej odpowiedzi na pytania dotyczące drastycznego spadku kursu od IPO. SII nie tak dawno realizowala i to z powodzeniem zapytanie inwestorów dotyczące bodajże firmy petroinvest lub innej związanej z poszukiwaniem złóż ropy. Dlaczego nie wykorzystać potencjału SII do uzyskania informacji ze spółki na temat kursu akcji i działań zarządu ???
i nie o pytania nam chodzi tylko o załatwienie sprawy, zgodnie z prawem, tak żeby wyszło szydło z worka. Pan Anioła miał 4 miesiące na odniesienie się do sytuacji i z okazji nie skorzystał. Zaniechanie w tym wypadku jest działaniem na szkodę akcjonariuszy. Takiego numeru z IPO to chyba jeszcze nikt nie wyciał jak pamiętam prawei 20 lat GPW. Był tadzio wesołowski z prospera, który po debiucie powiedział, że mógł sprzedać akcje 10% drożej (bo o tyle wyżej zadebiutowały) i na pożegnanie z giełdą jeszcze raz oszukał inwestorów, bo dał się przejąć bez wezwania. Ten jest podobny no i do wyjaśnienia rola Amerbrokers w wykreowaniu tego smrodu. Bessa jest okazją do czyzczenia rynku, również pod względem standardów. Anioła jest człowiekiem źle życzącym swoim dobrodziejom inwestorom i tyle w temacie. SII niech pyta sam. specjalnych pozwoleń potrzebuje czy co? Piękna nazwa i zero działania. są jakieś pozory a nie o to na pewno chodzi oszukanym przez Aniołę i Jaszczołta akcjonariuszom PBO.
O co chcecie go skarżyć ? Że sprzedał wam akcje za drogo?
To skarżcie też od razu Skarb Państwa . Debiut JSW w podobnym czasie , tylko ubranych ciut więcej.
Do licha przecież od razu było wiadomo jak się to skończy - IPO z wyceną z hossy a rynek niedźwiedzia.
Jak tylko przeczytałem informację o alokacji akcji , ( a właściwie o tym ze wszystko wcisnęli indywidualnym ) byłem pewien że tak właśnie będzie.
Spisujcie podejrzane rzeczy. Ja zapisałęm sobie kilka podejrzanych zleceń. Na 100% są to zlecenia Anioły albo tego jego fundusiku. częściej będziemy na WZA oprotestowywać uchwały i powoływać biegłych do zbadania spraw. sposobów na utrudnienie życia naciągaczom w polskim systemie prawnym znajdziemy wiele. kto wie może model się przyjmie i w nasze ślady pójdą faulowani akcjonariusze innych giełdowych spółek. Kluza był bardzo złym szefem KNF bo programowo przymykał oczy na wszystko. Na odchodne chciał zrobić wrażenie karając pajacy z Awbudu (i dobrze).
i niech jeszcze nie zrealizuje prognoz. to będzie kolejny punkt. Metodycznie wynajdziemy każdy punkt zaczepienia. A reklamę panowie Anioła i Amerbrokes przy okazji dostaną gratis.
Dla zdechlaków jak Amerbrokers nie ma miejsca na rynku. W interesie polskiego rynku kapitałowego najlepiej gdyby to biuro zakończyło działalność.
Witam. Jeżeli szukacie osób do tego pozwu to ja też chętnie złożę podpis, bo to co się dzieje to jest jakaś farsa... w razie czego piszcie na domcu@o2.pl
A czemu STOWARZYSZENIE INWESTOROW INDYWIDUŁALNYCH be LEPSZE kowala2200 bo ma niecłe 5% i prawie 15zł na wyciągniecie ręki
ZARZYJAZNIONE GRONO DAŁO SIE ZWIES CWANIACZKOWI U UBRAŁ WAS wojne z WROGIEM NR 1 na lataaa
OLAN BYL SPRYTNY ALE BRAKUJE FRAJEROW A TERAZ PIENIEDZY NA CO KOLWIEK
ALE N PAKIET PODPROGOWY SIE ZNAJDA NIE TERAZ NIE ZA MIESIAC CZY POL ROKU ONE BEDA SCHOWANE NA CZARNA GODZINE TYLKO DLA SGII BO Z CZGO BEDA ZYC Z TYCH DOBNYCH CO ZOSTALO 50 KOLA HEHEHEEEEEEEEEEEEEE