MIAŁEM JUŻ Z TOBĄ NIE PISAĆ...ALE CO MI TAM SKORO TY RZĄDZISZ NA TY, FORUM (A PRZYNAJMNIEJ TAK UWAŻASZ...BU haha), TO MUSZE ATAKOWAC WŁAŚNIE CIEBIE....GDY WYPUNKTUJE TWOJE SŁABE PUNKTY TO WTEDY BIEDNIE UMO CZENI ZOBACZĄ ŻE ICH KROOL (IRENEUSZ ?!?! BU haha) JEST NA GI...BU
POWIEM CI CZEMU UWAŻAM, ŻE TRU P NIE UROSNIE,I CZEMU OSTATNIO SPADA (CO PRZEWIDZIAŁEM JUŻ DAWNO, ALE TY ZAGŁUSZYŁES MNIE SWOIMI HISTORYJKAMI O GAGARINIE I ŁAJCE....NIEWAŻNE).
W PERSPEKTYWIE MACIE WAGONY AKCJI I PP- TO ROZWADNI AKCJE I PODNIESIE FF. OK, SAJMI POWIESZ, ŻE GRUBY NIE POPUŚCI TAKIEJ PERŁY I WODOSPADU NIE BĘDZIE , A POZA TYM SĄ LOK APY.
OK, LOK APY SĄ, ALE AKCJE OBJĘTE ZA 0,2 ZŁ TEŻ- GRUBY MOŻE PRZETRZYMAĆ KURS GNIOT A PRZEZ TE DWA LATA LOK APÓW NA OBECNYM POZIOMIE (CO AKURAT BYŁO BY DOBRE DLA WAS, BO KURS BY NIE SPADAŁ), ALLE POWIDZ MI CI SIĘ ZACZNIE JAK MINIE OKRES LOK APÓW, A KURS BĘDZIE TR UP BĘDZIE GRANY NP. PO 0,40-0,5 Zl??????????????????/ CZY DASZ TU NA FROUM GWARANCJĘ ŻE NIE ZACZNIE SIĘ SYPANKO ??????
PEWNIE NAPISZESZ ŻE ZAPEWNISZ NAS ŻE PEREZES I INNI PO MINIĘCIU LOK APÓW NIE BĘDĄ SYPAĆ(BO KTO WYRZUCA ZŁOTO?!?! BU haha)......
ODPOWIEM CI TAK: CIĄGLE TYLKO PISZESZ ŻE : "ZAPEWNIAM WAM, ŻE JA ŚPIE SPOKONIE" , 'ZAPEWNIAM WAM ŻE NIE BĘDZIE SYPANIA ' ZAPEWNIAM WAS, ŻE COS........................TO JA SIĘ PYTA, BYSTRZAKU, CZEMU TWOJE SŁOWA...SĄ WIĘCEJ WARTE OD MOICH???!?!?
CZEMU MOJE SĄ KŁAMSTWEM I NIEPOPARTYM NICZYM FARMAZONEM, A TWOJE "ZAPEWNIAM WAS" TO GWARANT I PEWNIK.BU haha.......
INNY PRZYKŁAD (PIŃKNISIU.BU haha) PISZESZ CZĘSTO : "I IREK JA TO WIEM I CH.....CI DO TEGO".- TO JA SIĘ PYTAM GDZIE TU MERYTORYCZNOSĆ.TAK TAK BO TY WIESZ WSZYSTKO W WIESZ ŻE TRUP NIE SPADNIE PONIŻEJ 0,4 ZŁ I NIE BĘDZIE NJAGARY........BU HAHA
TO TAK SAMO JA - TAK SAMO MERYTORYCZNIE JAK TY bu HAHA)moge ci napisac: bo ja wiuem , że TAK BEDZIE I CH...CI DO TEGO...........
ALE WTEDY TY PISZESZ: NAPISZ ŹLE TO TRIONIE JESZCZE RAZ TO CIE POZWE....BU haha............
JESTEM TU PO TO BY WAS RATOWAĆ, A NIE ŻEBY WYRWAĆ OD WAS AKCJE.
SAJMI: CZY OD KĄD TU JESTEM TO WIDAĆ ŻEBY KTOS ZBIERAŁ??????????????????/ NIE NIE NIE ...........CZY KURS ROŚNIE??????// NIE NIE.............PRZECZYSZ SAM SOBIE BU haha............SKORO NIKT NIE ZBIERA TO ZNACZY ŻE NIE PO TO TU JESTEM.....A CHCE WAS BRNOĆ I RATOWAĆ PRZED M IN TOBĄ I TYM ŻE TYLKO TWÓJ PKT WIDZENIA JEST DOBRY, I JAK COŚ NAPISZESZ TO ZARAZ TWOI WYZNAWCY PISZĄ: O TO MI WŁAŚNIE CHODZIŁO, TO CHCIAŁEM USŁYSZEĆ...BU haha........TAK TAK A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA I RÓW MARIACKI PO CAŁOŚCI
PS. NIE LICZE NA MERYTORYCZNĄ ODPOWIEDŹ Z TWOJEJ STRONY, BO SIĘ NA TOBIE ZAWIODŁEM. JA ZWYKLE NAPISZESZ PEWNIE COŚ W STYLU: 'JAK BYS WIEDZIAL TYLE CO JA, TO BYS COS TAM...' ALBO "IREK ZAPIER...MURZYNKI". BU haha....ŻAL.PL
ROZWALAJA MNIE TEZ TEKSTY TYPU : 'NIE MA TU 1K, 10K,50K, 100K, TO ZNACZY ŻE WIEM ŻE BĘDZIE DOBRZE'.....BU haha.....POOWIEM CI TO OZNACZA ŻE JESTEŚ MEGA MEGALOMANEM...BO SORRR SAJMI, TY TU NIE JESTEŚ WYZNACZNIKIEM I GWARANTEM UDANYCH INWESTYCJI........A WRECZ PRZECIWNIE JESTEŚ ANTYWSKAŹNIKIEM.......OD ROKU SIEDZISZ NA WALORZE KTÓRY NIE DAŁ CI ZAROBIĆ....A BIORAC INFRACJE TO NAWET STRACILES BU haha
SMIECH PO STOKROĆ...........OTO JAK PUNKTUJE WASZEGO KROOLA..........
NAPISZ TERAZ - W SWOIM STYLU - IREK A TY ZALADOWALES OILA PO 13 I SPRZEDAŁEŚ PO 9 .....TA TAK GRATULUJE BYSTRZAKU - PEŁNA MERYTORYKA.BU haha
naprawdę ciężko zrozumieć co masz na myśli tak 'bazgroląc' więc będę odpowiadał na domysły.
- wagony akcji pp i takie tam? mówiąc że przybędzie akcji masz rację:) brawo, udało ci się przewidzieć wagony akcji:), odpowiem na twoje pytanie/zarzut zadając bardzo proste pytanie, co byś zrobił gdybyś jako spółka miał długi wobec wierzycieli:
1) zaczął sprzedawać lody i watę cukrową na plaży i za tysiąc lat spłacił dług?
2) dogadał się z wierzycielami na objęcie akcji za długi? co de facto czyści zadłużenie i daje możliwość nowego finansowania/kredytowania rozpoczynanych projektów? a jak już obejmują to wydaje mi się, że mają podstawy sądzić, że restrukturyzacja i plany są wiarygodne.
Irku, jak bank ma oddawać za 20gr skoro objął za 50gr? dobry interes, a żeby tego było mało, wiesz co to jest gwarancja wykupu akcji powyżej ceny objęcia? wykaż się bystrzaku
- podniesie się FF? ff podniesie się w przypadku kiedy GRUBI nie skorzystaliby z pp i oddawali akcje, a na to się nie zanosi i wszystko zostanie po staremu.
pytanie, czy niski FF jest gwarantem wzrostów? ja znam sporo spółek z mniejszym niż 15% FF, a kurs stoi w wielkiej D.....
- co będzie się działo po 2 latach? patrząc z perspektywy obecnego akcjonariatu to zapewne 90% + będzie to latało koło D bo ich tu dawno nie będzie, a to czy grubasy zaczną oddawać po tym czasie to mam to w poważaniu bo będą mieli do tego prawo, i czy to zrobią po 1pln czy 10gr ich sprawa. wydaje mi się dość naturalne, że po osiągnięciu założonych korzyści ktoś się wycofuje, czyż nie? rozumiem, że Irek kupuje akcje po 1pln, kurs idzie na 2pln, a Irek wychodzi z inwestycji po 50gr? genialne
proste pytanie Irku, czy ty wytrawny grasz giełdowy uroniłeś łzę opylając biednym i wydymanym leszczom petrola po 13PLN, a teraz stoi po 8..? co chciałbyś im powiedzieć Irku, że zarobiłeś na ich nieszczęściu? czy aby na pewno oni tak cię bardzo interesują i tak się o nich troszczysz, a sam ich dymasz bez mydła? wstydź się Irku, wstydź, ty taki społecznik, a tylko czekasz na okazję aby zarobić na czyimś nieszczęściu:)!
- zapewniam was? Irku, czy zapewnisz akcjonariuszy, że w najbliższym czasie nie wejdzie kolejny duży akcjonariusz do spółki, czy zapewniasz akcjonariuszy, że Trion nie przejmie fabryki prefabrykatów, czy zapewnisz akcjonariuszy, że emisja z pp się nie uda i wierzyciele będą sypać, czy zapewnisz akcjonariuszy, że inwestycja w Kiekrzu nie zacznie się na jesień, czy etccccccccccccc??? Ja zapewniam, że wszystko będzie na TAK
pochwalisz się swoją obszerną wiedzą na temat spółki proszę?
- nie spadnie poniżej 40gr? tego akurat na 100% nie wiem:), natomiast wiem jedno, jak zajdzie taka potrzeba to na odpowiednim poziomie włączą się do gry odpowiedni ludzie.
- czy ktoś zbiera? odpowiem zadając pytanie, czy widać, że ktoś gruby sypie?
- czy walor nie dał mi zarobić? Irku, obiecuję, że jak tylko sprzedam swój pakiet to wkleję tu wyciąg z rachunku gdzie będzie po ile K i po ile S, a wtedy sam odpowiesz sobie na to pytanie czy dla mnie było warto 'kisić' tu nawet ze 2 lata:)
Irku i inni, naprawdę możecie 'objąć' akcje jak prezes, wystarczy mieć już 400tysia, chcecie mieć i zazdrościcie tego DYSKONTA to zaryzykujcie i wyłóżcie trochę grosza. Ty Irku pewnie chciałbyś hmmm 50-100 kilo po 20gr, sorry stary, tak się nie da:)
Irku, wiesz po co tu jestem? przyświeca mi zdrowy cel, ZAROBIĆ i sprzedać komuś takiemu jak ty, sorry za szczerość.
Irku, wiesz po co ty tu jesteś? przyświeca ci jeden cel, NAGANIAĆ na spadki ZAKUPIĆ odpowiednio nisko i OPCHAĆ pierwszemu lepszemu leszczowi, twoje działanie jest bardzo powtarzalne więc nie musisz zaprzeczać.
Zasadnicza różnica między nami jest taka, że ja mówię prawdę, CHCĘ ZAROBIĆ, ty mijasz się z prawdą bo nie chcesz POMÓC, chcesz WYDYMAĆ i ZAROBIĆ.
cieszę się, że po raz kolejny mogłem merytorycznie odpowiedzieć na twoją niemerytoryczność, a gdybyś miał kolejne pytania to dawaj śmiało choć już dziś odpowiedzi nie dostaniesz.
cHCIAŁBYM OD CIEBIE USŁYSZEĆ W KOŃCU COŚ MERYTORYCZNEGO I REALNEGO. COŚ W STYLU: KRS JEST MEGA ZDOŁOWANY I PRAWDOPODOBNIE, GRUBYJAŻDA PODBITKĘ WYKORZYSTA DO WYJSCIA I UBRANIA LESZCZA. aLE NIE WOLISZ TU RYSOWAĆ IDYLLĘ, O YNWESTYCJACH I RESTRUKTURYZACJI.
pISZESZ CZESTO: ZNAM WIELE SPÓŁEK CO MAJĄ MNIEJSZY FF I D... . TO JA CI POWIEM, ŻE ZNAM WIELE SPÓŁEK PO RESTRUKTURYZACJI, I MIMO NIEJ NIE BYŁO GAGARINA.... JESTEŚ TAKI BYSTRZAK TO SE ZNAJDŹ (TĘ ZAGRYWKĘ ZAPOŻYCZYLEM OD CIEBIE BU haha)......
A SKORO JEST TAK DOBRZE NA TRIONIE, TO ODPOWIEDŹ MI NA JEDNO NA CO NIE ODPOWIEDZIAŁEŚ NIGDY!!!!!!!! CZEMU NIKT NIE SKUPUJE TR UPA ? CZEMU NIKT GO NIE AKUMULUJE? CZEMU TU OBRÓT JAK NA TARGU W YNNOWROCŁAWIU? PRZEZCIEŻ TO PERŁA I TU PROMOCJA? WIĘC CZEMU NIKT TEGO NIE TYKA.
ALE WIEM NIE ODPOWIESZ NA TO PYTANE , ALE NAPISZESZ, ŻE RYNEK MUSI PRZETRAWIC TO INFO I WTEDY ZAREAGUJE. UWAZAM ZE JESLI NIE BYLOO POMPY POD INFA (WG CIEBIE POZYTYWNE), TO TERAZ JUŻ RYNEKO WAS ZAPOMNI....I BEDZIE POWOLNY ZJAZD Z LOKALNMI PODBITAMI POD WYJSCIE.
BU
haha
PS. ROBIĘ TO DLA WAS.
PS2. NA CENCIE TEŻ SĄ PODOBNE BYSTRZAKI: DEJOKAT, HANYS, SADOWNIK - UPARCIE WEIRZĄ ZE CZP ODPALI I ZAROBIĄ KROCIE....SAJMI ZAWSZE MOŻESZ SIĘ Z NIMI ZAKOLEGOWAĆ I POYMIENIAĆ WRAZENIAMI I PRZECHWALAĆ ILE ZAROBIŁEŚ NA GPW.
WIEDZIAŁEM, PRZEWIDIAŁEM TO. ZNOWU TO SAMO, ZE CI SIE WYDAJE ZE NIKT NIE BEDZIE SYPAL TYM PAPIREM. A MNIE SIE WYDAJE ZE TO BEDZIE UZALEZNIONE OD KURSU GNI...PEREŁKI. NP. GNI OT BĘDZIE ŁAZIŁ PO NP. 0,5 ZŁ - WTEDY WIADOMO BEDZIE ŻE 'TU NIC INNEGO OPRÓCZ ROWU MARIACKIEGO NIE BĘDZIE' - I WTEDY WG. MNIE JEST OCZEWISTE ZE GRUBY ZACZNIE SYPAC.
ALLE MOZE TEZ BYC TAK, ŻE TR UP BĘDZIE GRANY NP. PO 1-2ZŁ (W CO WATPIE PATRZAC NA OBECNY OBRÓT I DYSTRYBUJE - PRZY DUŻYM OBROCIE - W SIERPNIU/WREZESNIU 2010R.), TO WTEDY JUZ NA 1--% GRUBY ZACZNIE SYPAĆ...AKCJE OBJETE ZA 0,2 I 05 TO WADOME. CO SPOWODUJE TO SYPANKO?!??! WODOSPAD. MYŚLISZ ŻE KAŻDY SIĘ ZMIEŚCI W WĄSKIE DRZWI DO UCIEKCZKI. ZDĄRZĄ TYLKO CI CO USTAWIĄ SOBIE LIMIT AKYTYWACJI I BEDA SPRZEDAWAĆ Z UKRYCIA.
uMOCZENI I TAK STRACĄ BO GRUBY BEDZIE PRZEWALAL MIEDZY SOBA I DROBNY NIE BEDZIE MIAL SZANS POHANDLOWAĆ. CZY TAK CZY INACZEJ UWAZAM ŻE SYPANKO BEDZIE, I TO JEST MOJE ZDANIE. I TAKIEJ ODPOWIEDZI OCZEKIWAŁEM, A NIE ZNOWU: "TU NIKT NIE BEDZIE SYPAL, PO DWÓCH LATACH, A POZA TYM OBECNI UMO CZENI BEDA MIELI TO W D..." TAK TAK BYSTRZAKU A ŚWIASTAK SIEDZI.
cHCIAŁBYM OD CIEBIE USŁYSZEĆ W KOŃCU COŚ MERYTORYCZNEGO I REALNEGO. COŚ W STYLU: KRS JEST MEGA ZDOŁOWANY I PRAWDOPODOBNIE, GRUBYJAŻDA PODBITKĘ WYKORZYSTA DO WYJSCIA I UBRANIA LESZCZA. aLE NIE WOLISZ TU RYSOWAĆ IDYLLĘ, O YNWESTYCJACH I RESTRUKTURYZACJI.
pISZESZ CZESTO: ZNAM WIELE SPÓŁEK CO MAJĄ MNIEJSZY FF I D... . TO JA CI POWIEM, ŻE ZNAM WIELE SPÓŁEK PO RESTRUKTURYZACJI, I MIMO NIEJ NIE BYŁO GAGARINA.... JESTEŚ TAKI BYSTRZAK TO SE ZNAJDŹ (TĘ ZAGRYWKĘ ZAPOŻYCZYLEM OD CIEBIE BU haha)......
A SKORO JEST TAK DOBRZE NA TRIONIE, TO ODPOWIEDŹ MI NA JEDNO NA CO NIE ODPOWIEDZIAŁEŚ NIGDY!!!!!!!! CZEMU NIKT NIE SKUPUJE TR UPA ? CZEMU NIKT GO NIE AKUMULUJE? CZEMU TU OBRÓT JAK NA TARGU W YNNOWROCŁAWIU? PRZEZCIEŻ TO PERŁA I TU PROMOCJA? WIĘC CZEMU NIKT TEGO NIE TYKA.
ALE WIEM NIE ODPOWIESZ NA TO PYTANE , ALE NAPISZESZ, ŻE RYNEK MUSI PRZETRAWIC TO INFO I WTEDY ZAREAGUJE. UWAZAM ZE JESLI NIE BYLOO POMPY POD INFA (WG CIEBIE POZYTYWNE), TO TERAZ JUŻ RYNEKO WAS ZAPOMNI....I BEDZIE POWOLNY ZJAZD Z LOKALNMI PODBITAMI POD WYJSCIE.
BU
haha
PS. ROBIĘ TO DLA WAS.
PS2. NA CENCIE TEŻ SĄ PODOBNE BYSTRZAKI: DEJOKAT, HANYS, SADOWNIK - UPARCIE WEIRZĄ ZE CZP ODPALI I ZAROBIĄ KROCIE....SAJMI ZAWSZE MOŻESZ SIĘ Z NIMI ZAKOLEGOWAĆ I POYMIENIAĆ WRAZENIAMI I PRZECHWALAĆ ILE ZAROBIŁEŚ NA GPW.
Irek k... masz racje :) , merytorycznie czy nie ale masz, zawsze oprocz super zyskow trzeba widziec mozliwosc straty, kto tego nie dostrzega predzej czy pozniej zostanie dawca kapitalu, technicznie na 0,40 wsparcie , zejscie ponizej da mocny sygnal sprzedazy
Po przeczytaniu kilku linijek tych wypocin IRENEUSZA, łeb mnie rozbolał, bo za nic w świecie nie rozumiem co ten gość chce i o co mu chodzi.
Chłopie jakieś ty szkoły kończył, gdzieś ty nauki pobierał,..................dobra nie chwal się uciekaj czym prędzej a kysz !, a kysz! , paszoł stąd "ciemna maso".
Pamiętaj że przed nami kilka dużych targetów budowlanych na rozpoczęcie których już teraz jest zapewnione finansowanie i zapewniony jest profesjonalny PR do sprzedaży tych inwestycji.
Do czasu zakończenia tych inwestycji nikt cierpliwy o zdrowych zmysłach nie wysiądzie z tej spółki...bo po co. Chyba że faktycznie ktoś wsadził w to całą kasę i teraz czeka na odpał i nie może się doczekać a chętnie zainwestował by w takiej sytuacji w inną spółę.
Większościowy udziałowiec i jednocześnie właściciel też nie odda tego teraz...bo w jakim celu? Większościowy buduje poważną grupę, która ma być liderem na rynku a nie po to żeby się to rozpadło za dwa lata.
To jest spółka dla tych, którzy dotrwają do zakończenia zaplanowanych inwestycji. A jak te się udadzą to w planach pozyskanie następnych gruntów itp.