Irku Irku,
naprawdę ciężko zrozumieć co masz na myśli tak 'bazgroląc' więc będę odpowiadał na domysły.
- wagony akcji pp i takie tam? mówiąc że przybędzie akcji masz rację:) brawo, udało ci się przewidzieć wagony akcji:), odpowiem na twoje pytanie/zarzut zadając bardzo proste pytanie, co byś zrobił gdybyś jako spółka miał długi wobec wierzycieli:
1) zaczął sprzedawać lody i watę cukrową na plaży i za tysiąc lat spłacił dług?
2) dogadał się z wierzycielami na objęcie akcji za długi? co de facto czyści zadłużenie i daje możliwość nowego finansowania/kredytowania rozpoczynanych projektów? a jak już obejmują to wydaje mi się, że mają podstawy sądzić, że restrukturyzacja i plany są wiarygodne.
Irku, jak bank ma oddawać za 20gr skoro objął za 50gr? dobry interes, a żeby tego było mało, wiesz co to jest gwarancja wykupu akcji powyżej ceny objęcia? wykaż się bystrzaku
- podniesie się FF? ff podniesie się w przypadku kiedy GRUBI nie skorzystaliby z pp i oddawali akcje, a na to się nie zanosi i wszystko zostanie po staremu.
pytanie, czy niski FF jest gwarantem wzrostów? ja znam sporo spółek z mniejszym niż 15% FF, a kurs stoi w wielkiej D.....
- co będzie się działo po 2 latach? patrząc z perspektywy obecnego akcjonariatu to zapewne 90% + będzie to latało koło D bo ich tu dawno nie będzie, a to czy grubasy zaczną oddawać po tym czasie to mam to w poważaniu bo będą mieli do tego prawo, i czy to zrobią po 1pln czy 10gr ich sprawa. wydaje mi się dość naturalne, że po osiągnięciu założonych korzyści ktoś się wycofuje, czyż nie? rozumiem, że Irek kupuje akcje po 1pln, kurs idzie na 2pln, a Irek wychodzi z inwestycji po 50gr? genialne
proste pytanie Irku, czy ty wytrawny grasz giełdowy uroniłeś łzę opylając biednym i wydymanym leszczom petrola po 13PLN, a teraz stoi po 8..? co chciałbyś im powiedzieć Irku, że zarobiłeś na ich nieszczęściu? czy aby na pewno oni tak cię bardzo interesują i tak się o nich troszczysz, a sam ich dymasz bez mydła? wstydź się Irku, wstydź, ty taki społecznik, a tylko czekasz na okazję aby zarobić na czyimś nieszczęściu:)!
- zapewniam was? Irku, czy zapewnisz akcjonariuszy, że w najbliższym czasie nie wejdzie kolejny duży akcjonariusz do spółki, czy zapewniasz akcjonariuszy, że Trion nie przejmie fabryki prefabrykatów, czy zapewnisz akcjonariuszy, że emisja z pp się nie uda i wierzyciele będą sypać, czy zapewnisz akcjonariuszy, że inwestycja w Kiekrzu nie zacznie się na jesień, czy etccccccccccccc??? Ja zapewniam, że wszystko będzie na TAK
pochwalisz się swoją obszerną wiedzą na temat spółki proszę?
- nie spadnie poniżej 40gr? tego akurat na 100% nie wiem:), natomiast wiem jedno, jak zajdzie taka potrzeba to na odpowiednim poziomie włączą się do gry odpowiedni ludzie.
- czy ktoś zbiera? odpowiem zadając pytanie, czy widać, że ktoś gruby sypie?
- czy walor nie dał mi zarobić? Irku, obiecuję, że jak tylko sprzedam swój pakiet to wkleję tu wyciąg z rachunku gdzie będzie po ile K i po ile S, a wtedy sam odpowiesz sobie na to pytanie czy dla mnie było warto 'kisić' tu nawet ze 2 lata:)
Irku i inni, naprawdę możecie 'objąć' akcje jak prezes, wystarczy mieć już 400tysia, chcecie mieć i zazdrościcie tego DYSKONTA to zaryzykujcie i wyłóżcie trochę grosza. Ty Irku pewnie chciałbyś hmmm 50-100 kilo po 20gr, sorry stary, tak się nie da:)
Irku, wiesz po co tu jestem? przyświeca mi zdrowy cel, ZAROBIĆ i sprzedać komuś takiemu jak ty, sorry za szczerość.
Irku, wiesz po co ty tu jesteś? przyświeca ci jeden cel, NAGANIAĆ na spadki ZAKUPIĆ odpowiednio nisko i OPCHAĆ pierwszemu lepszemu leszczowi, twoje działanie jest bardzo powtarzalne więc nie musisz zaprzeczać.
Zasadnicza różnica między nami jest taka, że ja mówię prawdę, CHCĘ ZAROBIĆ, ty mijasz się z prawdą bo nie chcesz POMÓC, chcesz WYDYMAĆ i ZAROBIĆ.
cieszę się, że po raz kolejny mogłem merytorycznie odpowiedzieć na twoją niemerytoryczność, a gdybyś miał kolejne pytania to dawaj śmiało choć już dziś odpowiedzi nie dostaniesz.
dobranoc,
sajmi