OKAZJA dla UŚREDNIACZY ( śmiać się ,czy płakać) !!! Teraz pytanie ( na które odpowiedź wy nie ,a ja się domyślam ): jaki poziom Centek osiągnie w tym miesiącu?. Pisałem przy 39 gr., że 37 gr. macie, jak w banku, wyraziłem również swoje obawy, że na tym poziomie końca nie będzie. Dodam ,że 36 gr też nie jest kresem waszej gehenny. Ale wam tłumaczyć ,to jak pisanie na Berdyczów. Wasze ( wiem , co mnie to obchodzi - napiszecie ) pieniądze poszły ,jak psu w dupę. Szkoda mi tylko naiwnych ,którzy dali wiarę różnej maści NIEUDACZNIKOM ( hanysy dejokaty i inne takie ) wieszczącym rychły ODPAŁ i dziwiącym się sprzedającym to badziewie na poziomie, powiedzmy 40 gr. .CO ZA DURNIE SPRZEDAJĄ NA TYM POZIOMIE... retorycznie pytali - pamiętacie?. Dzisiaj o takiej cenie możecie tylko pomarzyć, ale wy tak macie, ze cieszycie się, że SPADŁO, bo będzie okazja załadować wory do pełna, tylko istnieje jedno ale..........nie macie za co ! GOLASY!. Powtórzę to, co pisałem kiedyś: siedzicie po uszy w .....GÓWNIE. Dalej słuchajcie wyżej wymienionych i ufajdanych " doradców". Ciekawe, jakie mają teraz miny???
NO teraz to może polecieć, z AT wynika że zostało przebite wsparcie na 0,40 gr i teraz powstaje pytanie gdzie będzie dno bo może warto by kupić:D??? Obserwuje centka długi czas kiedys na nim troche zarobiłem potem wtopiłem a teraz obserwuje i czekam na ubicie dna. Na jakim poziomie przewidujecie dno???
Dnia 2011-06-09 o godz. 11:44 zyga_1 napisał(a):
> OKAZJA dla UŚREDNIACZY ( śmiać się ,czy płakać) !!! Teraz
> pytanie ( na które odpowiedź wy nie ,a ja się domyślam ):
> jaki poziom Centek osiągnie w tym miesiącu?. Pisałem przy
> 39 gr., że 37 gr. macie, jak w banku, wyraziłem również
> swoje obawy, że na tym poziomie końca nie będzie. Dodam ,że
> 36 gr też nie jest kresem waszej gehenny. Ale wam tłumaczyć
> ,to jak pisanie na Berdyczów. Wasze ( wiem , co mnie to
> obchodzi - napiszecie ) pieniądze poszły ,jak psu w dupę.
> Szkoda mi tylko naiwnych ,którzy dali wiarę różnej maści
> NIEUDACZNIKOM ( hanysy dejokaty i inne takie ) wieszczącym
> rychły ODPAŁ i dziwiącym się sprzedającym to badziewie na
> poziomie, powiedzmy 40 gr. .CO ZA DURNIE SPRZEDAJĄ NA TYM
> POZIOMIE... retorycznie pytali - pamiętacie?. Dzisiaj o
> takiej cenie możecie tylko pomarzyć, ale wy tak macie, ze
> cieszycie się, że SPADŁO, bo będzie okazja załadować wory
> do pełna, tylko istnieje jedno ale..........nie macie za co
> ! GOLASY!. Powtórzę to, co pisałem kiedyś: siedzicie po
> uszy w .....GÓWNIE. Dalej słuchajcie wyżej wymienionych i
> ufajdanych " doradców". Ciekawe, jakie
> mają teraz miny???
dzwońcie do spółki i do tv żeby prezes wyjaśnił co się dzieje że kurs spada
Twoja propozycja "zadyndania" do prezesa i w ogóle inwestowania w tą spółkę świadczy li tylko o poziomie ( twojego przede wszystkim) intelektualnym drobnego akcjonariatu Centka - jest .................żenujący. Od dwóch ponad lat piszę ,że spółka zarządzana przez krętaczy chyli się ku ............., a wy zdziwieni (?), jak mantrę powtarzacie: ' że dno pewnie już uklepane" i " będzie okazja napychania worów" . NAPYCHAJCIE!!!. Tak na marginesie; sam dzwoń sobie do spółki, a nie proponuj tego innym. Zapewniam ,że zostaniesz OLANY. Ponadto istnieje powiedzenie, które powinno być mottem dla takich , jak ty: "nie graj Wojtek ,nie przegrasz portek ". Ta zabawa jest dla dorosłych i kumatych, a nie dla dzieci.
słowa prawdy brałem jak zleciało na 0,58 zł i mysłałem że niżej nie zleci przy 0,52 zł nie wytrzymałem - wywaliłem i powiedziałem nigdy więcej.
Teraz czasami się przyglądam i wszpółczuje tym którzy to kupują
Dnia 2011-06-09 o godz. 12:18 ~zul napisał(a):
> Prezes ma w d...e takich akcjonariuszy jak My byle sie
> nachapać premie 2 milionową sobie przyznać itp...
chyba czas to zmienić
dzwońcie do spółki i do tvn ja to zrobiłem
zyga - a kim ty jesteś ?
prorok ?
mało komu uda się dołek złapać a kupić na górce nie sztuka
jak mnie spółka nie interesuje nawet wątka nie otwieram co ciebie tu interesuje ?
naganianie rzecz pewna kto ma czas zarobi.
..............., kurna,co ja piszę, jaka spółka ?! To trzeba nazwać tak ,jak na to zasługuje. Ten ŚMIEĆ sam się walił będzie pod ciężarem........... podaży. Zastanawiające jest, że tylu przegranych wierzy jeszcze w to badziewie. Mało im blisko trzy lata gehenny? Potrzebują kolejnych kilku lat lub agonii śmiecia, żeby zrozumieć, iż kopią się z tzw. koniem. I jak tego akcjonariatu nie nazwać ................., ach nie będę się wyrażał, bo moderator mnie wykasuje.
Każdy ocenie ryzyko jakie może ponieść. Powiem tak na lekkich podbitkach wyrównałem swoją stratę sprzedając to co kupiłem na spadku + trochę z zawyżonym kursem i jestem prawie na zero. Choć wyjścia dołem po rozprawie się spodziewałem ale mimo to nie po prostu nie zdążyłem wszystkiego sprzedać co kupiłem po 0,38-0,39. Jeśli ktoś nie oczekuje suuuper wybicia typu 0,4x to może spokojnie jeszcze wyjść na 0,39 bo papier podskoczy w najbliższym czasie. Gadanie moje i zygi nie ma to żadnego wpływu. Zatwardziali inwestorzy wiedzą kiedy opuścić spółkę ja mówię że jeszcze jest czas Zyga że już nie mam i trzeba sypać ile wlezie nie patrząc na starty. W moim odczuci trochę to głupie kierować się na giełdzie emocjami.
Obstawiam................., nie, nie będę straszył. I tak posiadacze badziewia są w niekończącym się stresie, więc wedle przysłowia: "nie dobija się koni ( czyt. osłów )". A z drugiej strony , czy warto ich żałować? Kiedyś pajace : hanysy, dejokaty, sadowniki i inne takie, zarzucali , że wychodzę z nory tylko jak spada ( jakby kiedykolwiek rosło ?) , ciekawe gdzie teraz podziały się te gamonie? Pewnie UŚREDNIAJĄ !
pamietam jak handlowałem centkiem jeszcze jak był po ponad 1zet, poźniej brałem pare razy jak leciałale nigdy nie trzymałem ścierwa dłuzej niż 3 dni. Kupno czysto spekulacyjne w momencie przekonania o dołku i S w najgorszym wypadku 1 grosz niżej bo z Cenkiem to jest jak z tą grą w "Piotrusia". Oby z długo z nim nie zostawać bo przecież kupić zawsze można, gorzej ze sprzedazą tym bardziej jak się ma strate.
Co wiecej nie tykam się na poważnie walorów=drukarni, dla mnie to czyste kurstwo drukować dodatkowe papiery, i bezczelane oszukiwac już obecnych akcjonariuszy. Nie masz kasy to kredyt a jak nie to jedz trawę...
Poza tym mnie sie wydaje że Centek i Gem to zarobi nawet jak sprzeda po 1 grosz (jeden grosz). Sprzedaje przecież "papiery wartościoe" których emisja kosztuje spólkę ~0 zł (jakieś zgody, parę dokumentów, znaczki skarbowe i inne takie).
I nawet jak piszą ze ktoś obejmuje papier po 1zet to i tak przeciez nie wiecie co z ta kasą sie poźniej dzieje., moze Gem przelewa cześć na prytatne konta krolicze w luksemburgu....pamietajcie "krok krokowi oka nie wykole"
Dlaczego poniższy scenariusz nie ma byc prawdziwy.
1. CZP emituje 100mln akcji czyli posiadanie wyglada:
CZP=100 mln akcji
GEM=100mln zł
Drobni akcjonariusze (chetni na kupno)= 30 mln zł
2. GEM obejmuje je po 1zł czyli posiadanie wyglada:
CZP = 100mln zł
GEM= 100 mln akcji
Drobni akcjonariusze = 30 mln zł
3. GEM upycha smieci w rynek ze srednia powiedzmy 30 groszy (wywalali chyba od 90 groszy...??)
CZP = 100mln zł
GEM = 30mln zł
Akcjonariusze = 100 mln akcji.
4. CZP przelewa na konto GEM w luksemburgu 90 mln, CZP zostaje 10mln na dziwki, a Wam smieci w portwelu...
Powtarzam jeszcze raz- im sie opłaca nawet jak wywala po 5 groszy bo emisja tych papierów praktycznie nic ich nie kosztuje!
P.S.
nie naganiam , nie jestem zwolennikime zadnej ze stron, ja tylko obserwuje (od czasu, do czasu ) i postanowiłem się troszkę uzewnętrznić...
Wchodzę na wątek Centka,a tutaj siuśmajtek Zygmunt napewno nie 1-wszy dostał orgazmu.Jak pisałem,że czekam na 0,35,to mamusia wycierała nosek,bo zasmarkałeś monitor i nastała ciemność więc nie widziałeś.Monitor wytarto,nastała jasność,a w Twojej głowie dalej ciemność.Dwa lata na Centku i nic się nie nauczył,ale to taka drobna wada PiSujących.Ucz się chłoptasiu,a my może zrobimy zrzutkę na korki zrytego bereta.Proponuję po 1% od zysku.A na ból po takich stratach jak masz,to psychiatra znajdzie jakieś prochy.
Ja obstawiam że przed nadchodzącą rozprawą 21 lipca kurs zostanie podkręcony w okolice 0,5X na to wskazuje wybicie dołem i duże obroty które były zasługą podaż zbierającej swoje akcje z niższych o 2-3 gr. progów. Gdyby nie pojawiła się ta lawina sprzedaży to kurs i tak by spadał na obecny poziomy z powodu niskich obrotów i braku zainteresowanie potencjalnych inwestorów/spekulantów krótkoterminowych. Widzę że czas tu ma znaczenie bo do sprawy jeszcze trochę poczekamy więc coś mi się wydaje że szykuje się jakieś info przed sprawą i parę odbić na których da radę zarobić + 20-30% bo dla mniejszych nie sądzę aby warto było tak kombinować.
Resumując zastanawiam się na wejściem tylko nie wiem jaki pułap będzie tu najniższy.
Raz już inwestowałem w tą spółkę i straciłem około 10 % za późno kupiłem i leciało SL na szczęście zadziałał. Teraz widzę że spółka jest prawie na granicy do wybicia (kupowałem 0,54 a puściłem po 0,50-0,49). hmm.. tylko ile może jeszcze spaść, przypuszczam ze obroty w przyszły tygodniu pokażą co się kryje z piątkowych wynika spadnie do 0.35.Proszę o rozsądne komentarze w temacie.
Dnia 2011-06-11 o godz. 18:25 ~boo napisał(a):
> Ja obstawiam że przed nadchodzącą rozprawą 21 lipca kurs
> zostanie podkręcony w okolice 0,5X na to wskazuje wybicie
> dołem i duże obroty które były zasługą podaż zbierającej
> swoje akcje z niższych o 2-3 gr. progów. Gdyby nie pojawiła
> się ta lawina sprzedaży to kurs i tak by spadał na obecny
> poziomy z powodu niskich obrotów i braku zainteresowanie
> potencjalnych inwestorów/spekulantów krótkoterminowych.
> Widzę że czas tu ma znaczenie bo do sprawy jeszcze trochę
> poczekamy więc coś mi się wydaje że szykuje się jakieś info
> przed sprawą i parę odbić na których da radę zarobić +
> 20-30% bo dla mniejszych nie sądzę aby warto było tak
> kombinować.
Resumując zastanawiam się na wejściem tylko
> nie wiem jaki pułap będzie tu najniższy.
Raz już
> inwestowałem w tą spółkę i straciłem około 10 % za późno
> kupiłem i leciało SL na szczęście zadziałał. Teraz widzę że
> spółka jest prawie na granicy do wybicia (kupowałem 0,54 a
> puściłem po 0,50-0,49). hmm.. tylko ile może jeszcze spaść,
> przypuszczam ze obroty w przyszły tygodniu pokażą co się
> kryje z piątkowych wynika spadnie do 0.35.Proszę o rozsądne
> komentarze w temacie.
Dlaczego moderator usuwa moje wpisy!!!!!
Ja obstawiam że przed nadchodzącą rozprawą 21 lipca kurs zostanie podkręcony w okolice 0,5X na to wskazuje wybicie dołem i duże obroty które były zasługą podaż zbierającej swoje akcje z niższych o 2-3 gr. progów. Gdyby nie pojawiła się ta lawina sprzedaży to kurs i tak by spadał na obecny poziomy z powodu niskich obrotów i braku zainteresowanie potencjalnych inwestorów/spekulantów krótkoterminowych. Widzę że czas tu ma znaczenie bo do sprawy jeszcze trochę poczekamy więc coś mi się wydaje że szykuje się jakieś info przed sprawą i parę odbić na których da radę zarobić + 20-30% bo dla mniejszych nie sądzę aby warto było tak kombinować.
Resumując zastanawiam się na wejściem tylko nie wiem jaki pułap będzie tu najniższy.
Raz już inwestowałem w tą spółkę i straciłem około 10 % za późno kupiłem i leciało SL na szczęście zadziałał. Teraz widzę że spółka jest prawie na granicy do wybicia (kupowałem 0,54 a puściłem po 0,50-0,49). hmm.. tylko ile może jeszcze spaść, przypuszczam ze obroty w przyszły tygodniu pokażą co się kryje z piątkowych wynika spadnie do 0.35.Proszę o rozsądne komentarze w temacie.
Dzięki za normalną odpowiedź w sumie masz rację.
Czyli poczekam do pierwszego pozytywnego info i wtedy może wejdę jak kurs faktycznie zacznie odrabiać starty z 6 miechów.
Pozdrawiam i życzę zysków z papierów.
Nadworny klaunie Centka,Zygmuncie na pewno nie pierwszy,zapomniałeś o nas?Może poradzisz co robić,no chyba,że nie masz czasu,bo uczysz się giełdy oraz j.polskiego.