Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: OSTRZEGAŁEM !!!.

pamietam jak handlowałem centkiem jeszcze jak był po ponad 1zet, poźniej brałem pare razy jak leciałale nigdy nie trzymałem ścierwa dłuzej niż 3 dni. Kupno czysto spekulacyjne w momencie przekonania o dołku i S w najgorszym wypadku 1 grosz niżej bo z Cenkiem to jest jak z tą grą w "Piotrusia". Oby z długo z nim nie zostawać bo przecież kupić zawsze można, gorzej ze sprzedazą tym bardziej jak się ma strate.
Co wiecej nie tykam się na poważnie walorów=drukarni, dla mnie to czyste kurstwo drukować dodatkowe papiery, i bezczelane oszukiwac już obecnych akcjonariuszy. Nie masz kasy to kredyt a jak nie to jedz trawę...
Poza tym mnie sie wydaje że Centek i Gem to zarobi nawet jak sprzeda po 1 grosz (jeden grosz). Sprzedaje przecież "papiery wartościoe" których emisja kosztuje spólkę ~0 zł (jakieś zgody, parę dokumentów, znaczki skarbowe i inne takie).
I nawet jak piszą ze ktoś obejmuje papier po 1zet to i tak przeciez nie wiecie co z ta kasą sie poźniej dzieje., moze Gem przelewa cześć na prytatne konta krolicze w luksemburgu....pamietajcie "krok krokowi oka nie wykole"
Dlaczego poniższy scenariusz nie ma byc prawdziwy.
1. CZP emituje 100mln akcji czyli posiadanie wyglada:
CZP=100 mln akcji
GEM=100mln zł
Drobni akcjonariusze (chetni na kupno)= 30 mln zł
2. GEM obejmuje je po 1zł czyli posiadanie wyglada:

CZP = 100mln zł
GEM= 100 mln akcji
Drobni akcjonariusze = 30 mln zł

3. GEM upycha smieci w rynek ze srednia powiedzmy 30 groszy (wywalali chyba od 90 groszy...??)
CZP = 100mln zł
GEM = 30mln zł
Akcjonariusze = 100 mln akcji.

4. CZP przelewa na konto GEM w luksemburgu 90 mln, CZP zostaje 10mln na dziwki, a Wam smieci w portwelu...

Powtarzam jeszcze raz- im sie opłaca nawet jak wywala po 5 groszy bo emisja tych papierów praktycznie nic ich nie kosztuje!

P.S.
nie naganiam , nie jestem zwolennikime zadnej ze stron, ja tylko obserwuje (od czasu, do czasu ) i postanowiłem się troszkę uzewnętrznić...

Pozd

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IDEON 3,67% 0,01 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.