• no to mamy <10 Autor: ~ed [85.119.21.*]
    No i doczekalismy sie jednocyfrowego kursu, co niektórzy tu zapowiadali, wbrew wiekszosci wieszczacej budowe grupy kapitalowej, natlok zamowien i inne tego typu banialuki.
    Mysle, ze obecna wycena zblizona jest do obiektywnej - firma przynosi przeciez straty, koniunktura na razie jest nie najlepsza i na poprawe trzyba poczekac do 2012. Firmie brakuje tez chyba jasnej strategii rozwoju.
    A'propos przejęc - nie sadze, że Polna kogos przejmie. Pytanie, czy Polna może byc przejeta - czy ta firma może byc dla kogokolwiek wartościa dodana?
  • Re: no to mamy <10 Autor: ~Machine [217.212.230.*]
    Gowniana spolka dopiero zaczyna spadki. Kryzys zaczyna sie lada moment i wtedy sobie zobaczycie wyniki :D
  • Re: no to mamy <10 Autor: ~roman [109.243.10.*]
    No i co z tego? Realny obrót zerowy, wszystkie transakcje pomiędzy "zaprzyjaźnionymi" stronami i nic z tego nie wynika. Jak będzie chciał zrobić wezwanie, to i tak nikt mu nie odda akcji po tej cenie.
    W marcu Polna miała 10,5 mln zł gotówki, teraz ma ponad 11 mln zł. Ile to jest na 1 akcję każdy wie:)
  • Re: no to mamy <10 Autor: ~oj [193.19.165.*]
    trzeba to przetrzymac do czerwca , koncem maja spodziewam sie odwrocenia trendu
  • Re: no to mamy <10 Autor: ~ed [85.119.21.*]
    na jakiej podstawie się spodziewsz? w ogóle to spodziewasz się pod róznymi nickami na tym forum juz od pewnego czasu
    wg mnie nie ma żadnych przesłanek poprawy - ten rok bedzie słaby - wyjscie na minimalny plus bedzie juz pozytywem - zeby wzrosl kurs, musi kotos to chciec kupic - kto ma chciec, jesli perspektywy zadne
    ale tak jak stwierdzilem obecny kurs mniej wiecej odzwierciedla wartosc spolki, jesli spadnie nizej na pewno bedzie jakies odbicie
  • Re: no to mamy <10 Autor: ~oj [193.19.165.*]
    jak ten kurs odzwierciedla wartosc spolki to ja sie nie znam rzeczywiscie na wycenie AF i mozesz sobie po mnie pojezdzic...w kasie ponad 4 zl gotowki na akcje, wiec liczac oglednie powinni przjeac podmiot generujacy mniej wiecej polowe tego CF co polna, a nie powinni po tak dlugim due dilligance brac podmiotu niertentowego bo to by byla kolejna kompormitacja zarzadu
    slaby rok tzn jaki? wg mnie 2 banki zysku zrobia i c /z powienien spasc do ok 10
    no ale mozesz miec inne zdanie, wniki poprawily sie kdk , rdr tez bedzie lepiej przeciez to widac po przychodach ze w kolejnych kwartalach beda klepac powyzej pkt rentownosci (juz marzec byl rentowny, od kwietnia podniesli ceny wyrobow dopiero)
    na sprzedajacych nic nie poradze
  • CHCWD Autor: ~maszyno-edek [109.243.184.*]
    najbardziej to mnie śmiszą takie ciuliki, które najpierw kupują akcje po 14 zł, a później przy kursie 10 zł twierdzą, że kurs mniej wiecej odzwierciedla wartosc społki. skoro tak to sprzedaj i kup coś niedowartościowanego:) a tak na poważnie to posłuchaj gamoniu: aktualna kapitalizacja tej spółki to 26,7 mln zł - śmiech na sali, w tym jakubasowy pakiet to warość około 13 mln zł. wartość najbardziej płynnych aktywów to 11 mln zł plus kredyt który spółka zaciągnie pod przejęcie czyli minimum 9 mln zł daje razem kwotę 20 mln zł. czyli Polna może sobie pozwolić na przejęcie 50% akcji spółki o kapitalizacji 40 mln zł, a w perspektywie kolejnych lat już jako grupa na stopniowe jej poszerzanie. nie ma żadnych kredytów więc jak najbardziej może to teraz zrobić. to co się w tej chwili dzieje na polnej to jest zwykła manipulacja kursem i za to idzie sie do pierdla.
  • Re: CHCWD Autor: ~ed [85.119.21.*]
    widze, ze frustracja nie pozwala ci sie podpisywac dawnym nickiem,
    moje intencje sa szczere, nie chce pozwolic, zebys dalej wypisywal swoje bzdety,
    nie kupowalem polnej po 14 zl, bo taka cena to absurd, co pokazał kurs w ostatnich miesiacach, plynne aktywa jak ktos zauwazyl daja 4 zlote na akcje, wiec o czym mowimy,
    oczywiscie, ze Polna moze kosztowac wiecej, moze miec jakas przyszlosc, moze kogos przejac, moze zaczac generowac zyski, problem w tym ze caly czas tylko może - bo cały czas nie ma koncepcji, w branży jest trudna sytuacja, a oczekiwanie pozytywów w w kolejnych kwartałach to naiwnosc
    zapewniam też cie towarzyszu, ze wartośc likwidacyjna Polnej jest znacznie mniejsza niz obecna kapitalizacja - jeżeli Polna nie ma jasnej strategii, planu rozwoju i perspektyw na rentowność, to nie rozumiem, na jakiej podstawie wycena miałaby byc wyższa
  • Re: CHCWD Autor: ~oj [195.205.39.*]
    ze niby jaka wartosc likwidacyjna???
    wiesz , widac ze spolka lezy na dnie i kwiczy ale likwidacja to nie strasz:)
    w takim wariancie jakubas by napomopowal to cos na 30 zl min ktore tak obsmiewasz a pozniej by zenil albo na rynek lub komus innemu
    chetni na ta spolek by sie znalezli, aplisens, inni branzowi
    zreszta niewazne , poki co masz racje bo na to wskazuje rynke
    ale poczekajmy do czerwca, zobaczysz ile spolka warta:)
    smialo wywalajcie bo jest gdzie, kosze nadstawione ,,,,spolka leci na 5 zl , to pewne !!!!
  • Re: no to mamy <10 Autor: ~kris b [83.9.121.*]
    nie ma sie co klocic-rynek ma zawsze racje-ewidentnie widac brak kapitalu i wlasciciele nie bronia kursu spolki mimo ze w samej polnej jest ok i na tygodniach akwizycja.cena marzenie.podobnie bylo z kompapem-mial kase z emisji-nie robil 2-3 lata-i spadl na 5 zl.teraz kase uruchomil -kupil 2 spolki-i juz prawie 10.na polnej bedzie podobnie.w gore serca-z nami jest przeciez boski zibi plus kamyk/pozdro
  • Re: no to mamy <10 Autor: ~oj [195.205.39.*]
    rynek ma racje w krotkim termini
    w dlugim terminie powinien dostrzec potencjal i prawdziwa wartosc spolki
    jak teraz mamy skrajne niedoszacowanie to w przyszlosci bedzie skrajne przeszacowanie
    tredn spadkowy powinieni sie wktroce wygasic , mala konsola i szybki odwrot
    to malutka spolka , nie trzeba duzo czasu
  • Re: no to mamy <10 Autor: ~Basia [78.8.195.*]
    Powitać moje ulubione towarzystwo, już dawno tu nie zaglądałam, przejrzałam pobieżnie wątki z ostatnich miesięcy, ed tylko twoje przewidywania się sprawdzają, a reszta wciąż marzy, tu się nic nie zmieniło
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.41.225.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Basia [78.8.115.*]
    nic się nie zmienia widzę, mój ulubieniec jethro-trello-oficerro zgłasza moje posty do usunięcia i jeden mój post całkowicie zniknął, a poza tym ktoś się próbował podszyć pode mnie i mnie obrazić, tu też się nic nie zmieniło
    a w ogóle to przestańcie tak ujadać na Pana Zbigniewa Jakubasa, do pięt mu nie dorastacie chłystki, możecie sobie pisać ile wejdzie na tym forum, robić różne pseudoanalizy, a i tak nigdy nie dojdziecie do pieniędzy ZJ
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.