moze dziesiaj popoludniu zreszta kto to WIE,w mysl piosenki przedwojennej.A tak naprawde,kto duzo czasu isilne nerwy.Najlepiej dla wnuczkow kupic,pozdrawiam wytwalego SIMONA
Tak,wsadzilismy do szafy i CZEKAMY,,,a Ci co sie doczekaja beda b. zadowoleni,Wszelkie ZLE informacje juz zostaly zjedzone,pozdrawiam wszystkich wiernych w niedoli
obecnie kolejna okazja do niezłych zakupów:), jak pisałem ostatnie podbitki nie były tymi właściwymi, one dopiero przyjdą, a kto doczeka ten doczeka.
koledzy i koleżanki,
jeżeli ktoś nie ma czasu, nerwów i jest już na granicy to pewnie nie pozostaje nic innego jak oddać, jak to się mówi, kiepskie inwestycje zdarzają się 95% inwestorów, trudno.
mnie już chyba na tyle 'poznaliście' i wiecie, że ja swój pakiet trzymam i systematycznie dobieram, teraz nie są to duże ilości bo już mi się znudziło podnoszenie kursu po to aby ktoś mógł 2gr wyżej sprzedać swoje wory, chcecie wzrostów? będą infa to popracujcie trochę, a nie tylko liczycie na innych:)
trawiaści się już doczekali, a jakie tragedie były, to i my się doczekamy:)
ps. mogę jedynie powiedzieć, że po domknięciu emisji prezes skupi się na drobnych.
Simon,
rozumie, ze wchodzisz w emisje a na wzrosty jestes gotow czekac tak dlugo, jak Trion pokaze jakiekolwiek zyski, czyli MOZE jeszcze w tym roku?! ciekaw jestem, co masz na mysli, ze prezes pomysli o drobnych, bo kazdy gracz gieldowy z doswiadczeniem wie, ze prezesom i drobnym raczej nie po drodze, bo ci ostatni ZAWSZE sa dawcami kapitalu, no moze w 99% przypadkow. interesuje mnie Twoje zdanie w kwestii samej emisji, tzn. czy spodziewasz sie wzrostow jeszcze przed odcieciem pp, a jesli tak, to na jakiej podstawie, lub w czyim interesie (mysle tu o wiekszych) moglyby one nastapic?
pozdrawiam
na początku chciałbym powiedzieć, że zgadzam się z tobą w kwestii tych 99%, jesteśmy na najniższym szczeblu drabinki i praktycznie zawsze walną nas ostro bez mydła, taka smutna rzeczywistość.
jak obecnie wygląda sytuacja kontaktów prezes/zarząd - drobni inwestorzy? od jakiegoś czasu wygląda to dość mizernie i gdyby nie jakieś moje działania, pozwólcie że tak to ujmę, to byłoby wręcz makabrycznie i bylibyśmy głęboko w czarnej du........
na obecną chwilę dla prezesa i zarządu jest domknięcie spraw związanych z bankiem gbw, konwersją akcji i emisjami z kapitału docelowego i pp., dogadanie zakupu fabryki prefabrykatów i tema z przejęciami.
do czerwca najważniejsze tematy zostaną zamknięte i wtedy będzie właśnie czas dla nas drobnych akcjonariuszy i na to prezes poświęci tyle czasu ile będzie trzeba. zostanie przygotowana profesjonalna kampania PRowska, zaczną się spotkania z prezesem i roadshow po kraju, będzie sporo artykułów prasowych i wywiadów telewizyjnych mających na celu poprawę wizerunku spółki jak i przyciągnięcie nowego kapitału, poprawę notowań spółki etc., no i powstanie portal dedykowany drobnym.
mogę zdradzić, że wiele rzeczy jest już w przygotowaniu lecz na to potrzeba czasu bo osobiście jestem zdania, że jak już coś robić to porządnie, a nie po łebkach.
jeżeli chodzi o pompkę pod pp to myślę, że możemy się owej spodziewać choćby ze względu na infa, które pojawią się do tego czasu, a będę bardzoooooooooo dobre. zawsze może podłączyć się spekuła, ja liczę na porządne działania IDMu.
jeżeli chodzi o dużych akcjonariuszy, w ich interesie nie leży podbicie kursu do 50, 60 czy nawet 70gr za akcję choćby z prostego powodu, komu sprzedadzą takie ilości akcji? drobnym? nie sądzę. każdy z większych inwestorów deklaruje chęć długoletniej inwestycji choćby do czasu zakończenia pierwszych 4 projektów i do tego czasu nie mają w planach pozbywania się akcji.
pamiętajmy, że wszyscy wierzyciele brali po 50gr czyli znacznie powyżej obecnego kursu.
w sumie to i dobrze że jest choć jeden pesymista:)
a tak na poważnie, opóźnieniami ja bym się nie przejmował gdyż jest to rzecz powszechna i nie ma co robić z igły widły, a czy podadzą teraz te infa czy pod koniec maja to co za różnica, dla mnie żadna.
sam bym się nieźle wku.... gdyby prezes i zarząd nie realizowali swoich zapowiedzi ale trzeba uczciwie powiedzieć, że porządnie wywiązują się z planu restrukturyzacyjnego.
jeszcze jedno Andrzeju, czy ty w ogóle zapoznałeś się z technologiami w jakich trion będzie budował, kiedy rozpoczynają pierwszą budowę i jak długo ma trwać budowa domku?
w tym roku będą stały już pierwsze domki i tyle w temacie, a ile się uda sprzedać to inna kwestia.
a grudzień? dla mnie piękny miesiąc:)
mam do ciebie ogromną prośbę, oglądnij jeszcze raz ostatni wywiad z prezesem i wsłuchaj się uważnie, a może znajdziesz fragment na temat przychodów triona w tym roku etc.
nie wiem czy ty tu będziesz w grudniu, ja na 100% tak i możemy się umówić na listę:
1) sukcesy (co uda się zrobić do grudnia etc)
2) porażki (czego nie udało się zrobić, a było zapowiadane)
http://www.tvncnbc.pl/ na tej stronie w zakladce firmy na 9 podstronie jest wywiad z prezesem napisz simon co prezes odpowiedzial na pytanie " czy w spolce trion beda jakies zrodla przychodow w tym roku?
Andrzej, w prawdzie pytanie skierowałeś bezpośrednio do Simona, który moim zdaniem świetnie wykazuje się w funkcji Rzecznika Prasowego Triona ;) , ale nie wytrzymałem i wcześniej Ci odpiszę.
Dla precyzji (dla kogoś kto che wysłuchać wywiadu) jest on obecnie na 8 zakładce i od 3 min. prezes wyraźnie mówi o budownictwie wielorodzinnym, a w tym planowanej sprzedaży już wybudowanych mieszkań odbiorcy hurtowemu. I to może być zaksięgowane tym roku.
Na marginesie, skoro spółka Cię w qrwia a Ty masz jej akcje to je sprzedaj. Jak ich nie masz to nie kupuj. Chyba proste. A tak zadajesz jak nauczyciel prace domowe Simonowi ;)
jezeli ktos nie jest przekonany do spolki to czesto jednym waszym argumentem jest "to sprzedaj "!! ja nie sprzedam bo po co skoro na niej zarobie ale powtorze sie jeszcze raz jeszcze nie przyszedl czas na triona!!
Andrzeju, mówisz że ' naszym' jedynym argumentem jest SPRZEDAJ, a według ciebie co ma powiedzieć, nie martw się, poczekaj jeszcze rok, dwa, a będzie dobrze? a może mam wmawiać ludziom, nie bądź głupi, gdzie znajdziesz lepszą spółkę, toż to kura znosząca złote jaj? zabawić mam się w dobrego d... i mówić o odpałach, rakietach i wszelkiej maści torpedach? no bądźmy choć trochę poważni.
jeżeli się komuś tu nie podoba, ma już dość czekania etc to co ma zrobić? oczywiście SPRZEDAĆ, czy z zyskiem czy stratą nie moja już sprawa.
ja swój portfel trionowski sukcesywnie budują, wciągnę pp i wtedy zacznie mnie interesować kurs.
zobacz jak dziś ładnie rośnie sfinks, a co wykazuje w raportach? same straty od dwóch lat, spółka powoli wychodzi z tarapatów i osobiście uważam, że można nabyć pakiecik bo przyjdą porządne wzrosty.
podobnie jest z trionem, a było tak z optimusem, synthosem etc.
na naszym trionie czas jest sprzymierzeńcem i ja poczekam na np. powtórkę z pepeesu:):)
Posługujesz się często ( nie tylko Ty )określeniem "leszcz'', w odniesieniu do inwestorów. Czy byłbyś tak uprzejmy, by bliżej określić lub scharakteryzować jakimi cechami określa się "inwestora leszcza", oraz do jakiej grupy Ty się zaliczasz.
a witam i widzę, że ktoś nie może spać po nocach:)
leszcz? swego czasu uwielbiałem jeździć na Wartę i łapałem piękne sztuki, a jakie smaczne były hmmmmmm kurcze jak to dawno było........
a tak na poważnie, dlaczego dość często używam określenia LESZCZ i kogo mam na myśli?
mówiąc LESZCZ mam na myśli tych 'najdrobniejszych' ynvestorów co to nie mają bladego pojęcia o inwestowaniu, a dokładniej w co inwestują ale żeby tego było mało inwestują choćby w takiego Tiona od kilkuset pln do kilkunastu tyś pln, czyli kupują po kilka/kilkadziesiąt K papiera i potem też tak oddają, a nierzadko kupią 10K po 43gr i oddają po 44/45gr i krzyczą jacy to nie są zarobieni. To co widzimy w ostatnich dniach to jest właśnie wyprzedaż leszczyków.
Więc powyższe przedstawia rasowego leszcza, oczywiście według mnie:)
jeżeli chodzi o mnie to śmiało mogę powiedzieć, że daleko mi do GRUBEGO RYNIA czy nawet karpia, myślę że jestem okonkiem co inwestuje kilkaset tyś i tyle. Triona mam........naprawdę dużo, a po pp będzie dużooooo i zamierzam pozbyć się części pakietu dopiero po realizacji Poznania.
ps. nie interesuje mnie zarobek 5 czy 50 gr, jak zdrówko dopisze to poczekam na satysfakcjonujące poziomy.
Miło mi, że spotykam na tym forum kolegę po kiju. Skoro byłeś lub jesteś zainteresowany wędkarstwem, to czasami leszcz bierze w nocy. Więc chyba należę do grupy leszczy.
Nie należę do rekinów finansjery, pieniądze które inwestuje na giełdzie są dla mnie jak dla małego dziecka klocki Lego. Ja się tu bawię swoimi uczciwie zarobionymi pieniędzmi. A wielkość płaconego podatku traktuje jak papierek lakmusowy do sprawdzenia swoich umiejętności w tej dziedzinie. I odnoszę wrażenie, że 95% piszących na tym forum to leszcze. Tylko niektórzy oglądając się w krzywym zwierciadle czują się karpiami.
Jestem w tej spółce nie dla ideologii. A mam nosa - na takich spółkach zaroooobiłem. Ale gdy spadnie poniżej określonego progu, sprzedam ją bez wahania. Jak na razie trzyma się dobrze.
cieszę się że kolega ma bardzo zdrowe podejście do inwestowania i to się chwali:)
ja również inwestuję ciężko zarobione pieniądze, choć jak podkreślałem jest to kasa która na obecną chwilę mnie ani nie grzeje ani nie ziębi więc wahania mnie nie wzruszają, mam swoje założenia i twardo się ich trzymam, a 'wiem' że na Trionie daleko zajedziemy, czy to będzie jutro, za tydzień czy rok dla mnie jest to bez większego znaczenia:), choć chciałbym a by w tydz poszło ze 200% up i wtedy poszedłby pakiecik, a zarobiona kasa w inną inwestycję.
No Panowie, nie jesteście odosobnieni w swoich poglądach. Ja również cieszę się, jak idzie w górę, a jak spada - no trudno, tak też bywa. Ważne, żeby wiedzieć do czego się dąży i być konsekwentnym w działaniach, a prędzej czy później cel zostanie osiągnięty. A odnosząc się do wędkarstwa, to sama wędka nie wystarczy żeby umieć łowić (wiem coś na ten temat, bo u mnie wędka tylko leży i się kurzy). Ważna jest cierpliwość, wiedza i konsekwencja, niestety większości leszczom na giełdzie brakuje jednej, dwóch a nawet trzech tych cech. Pozdrawiam!