zobaczcie na strone wnp-feroco-spolka jakubasa jest bliska przejecia spolki gazowniczej z poznania-polna wiec miala by co robic-czyzby dzis ostatni dzien promocji-pozdro
tak sie skalda kolego ze ta spolka jest oblozona robota juz od tamego roku na maxa..o to sie nie martwimy, tylko czy potrafia rozszerzyc biznes poprzez przejecia i czy maja pomysl na biznes i zagospodarowanie wagownow z gotowka :) dodaktowo eur sie umacnia i jakies dodatni efetk z roznic kursowych za I Q 2010 odczujemy na + juz w raporcie za maj :)
jak "dobry" rozwód, to kobieta mogłaby Cię zostawić nie z połową majątku, tylko w skarpetkach... zaniżające obroty podobno robi niejaki Caritass, który się udziela na Parkiecie - trzeba być niezłą leszczynką, pomimo przechwałek, żeby spuszczać akcje przy takiej kiszonce w takich ilościach, tylko żeby zrobić komuś na złość i pokazać... im szybciej się chłopina wysypie, tym lepiej... myślałem, ze na Polnej takich już nie ma...
volter, widzę, że na Parkiecie emocje zaczynają sięgać pen...sa, sorry - zenitu :) jeszcze parę ku...ew poleci, pognojenie kursu i może na tyle tego i jakieś odbicie w końcu - byle nie do 14 zł i z powrotem, ha
co poradzisz, jaki zarzad i kurs takie zachowanie akcjonariatu, a cieszyc sie nie ma czego
czlowiek ciagle kupuje zeby jakos to trzymac w ryzach a tu znow hujnie serwuja
wszyscy sa znudzeni i zawiedzeni postawa zarzadu i jakubasa, ciagle obiecanki cacanki i zero konkretow , a cena taka ze szkoda sypac i dac spekulantom zarobic
z kupowaniem ciąglym, żeby jakoś trzymać w ryzach kurs, daj sobie spokój :) bo to i tak nic nie da, poza chwilową satysfakcją... ;)
co do pracy Zarządu, to niestety trzeba poczekać, nowy musi trochę podziałać; a jakby co, to tak, czy inaczej fundamentom krzywda się nie dzieje, wręcz przeciwnie; kurs nijak nie odzwierciedla kondycji spółki; Polna to nie jest spółka do grania, jak ktoś tu wlazł, żeby wyjść szybko, jakby dowiedział się, że [ona] ma hiva :) to się pomylił; tu się akumuluje akcje na odpowiednich poziomach i czeka na moment, gdy przewala się tu parę % emisji na wybiciu mocniejszym, niż pe...is Catitassa :) ile czekać? ch...j wie, jak już jesteśmy w temacie :)
Taż to chyba bankrut.
Nawet Jakubas sprzedaje , Kamiński wyrywa se włosy z klatki piersiowej i nosa , głowy nie rusza bo ma ładną fryzurę . Ja też bym sprzedał ale komornik zajął mi komputer i nie mogę złożyć zlecenia . Idę sprzedać złom i sie upiję.
Voltera i Bolo7, aby się zdecydowali, co wybierają akwizycję, czy skup akcji.
Wg mnie nie będzie, ani tego, ani tego.
Proponuję pod hasłem Ferocco, Jakubas, BRE odszukać artykuł dot. pierwszej spółki z tytułu straty 150 mln na opcjach i sprawdzić jakie zobowiązania ma Jakubas w stosunku do WBK, BRE i 3-go banku i jaki jest termin ich realizacji.
1/ Pisałem o tym.
Z. J obejmował akcje PLA po 3,8 zł. To może zrobić co zechce i jak długo będzie chciał.
Pisałem też o rentowności tej branży.
2/ BRE objął akcje w podwyższonym kapitale Ferocco, ale WBK i Skanska NIE.
Szukaj dalej, a dowiesz się, że spłata zobowiazań wobec tych banków "została" przesunięta na 2012r. Jakie to są zobowiązania - kto to wie???
3/ Kasa z OPTIKA, POLNEJ i RAFAMETU (o ile pamiętam ZJ już nie ma tych akcji) może nie starczyć. W obwodzie jest MNC obstawiona przez OFE (AMPLICO) powiązane z WBK.
Rekomendacja 179 zł. dla MNC to nie przypadek.
4/ Metodę zaniżnia kursu Z.Jakubas opanował do perfekcji vide OPTIK, MNC i PLA.
Jak kupowałem akcje Polna , wiedziałem o zobowiązaniach Zbynia , nie myślałem w tym czasie o tak długim tu pobycie . Następnie zdarzyło się coś niesamowitego. Postarzałem się i straciłem częściowo tę... no ...jak to się cholera nazywa????
Teraz się bardzo z takiego obrotu sytuacji cieszę ,ponieważ jestem bogatszy o nowe doświadczenie:" aleś chłopie mądry !!!"
... jeśli mogę wybrać to poproszę o akwizycję :)
resztę Volter wyjaśnił
patrząc na notowania ma się wrażenie, że tylko się cofamy (w kursie, w rozwoju spółki), a ja nieodparce przeczuwam, że Miro coś wykombinejszyn, lecz zanim się to stanie i upubliczni, to ciekawym jak bardzo jest w stanie zeszmacić się kurs jeszcze...
Spokojnie, zeszmaci się jeszcze bardziej.
Odpowiedzcie sobie na pytanie - kto ma kupować Polną i dlaczego, skoro stoi tu cały tłum chętnych do wywalenia, razem z pierwszym obecnie oszołomem V. Nerwy puszczą i wam, kwestia czasu.
A naiwnych na kupno niet i nie budziet.
Pozdro
nie ma sie co spierac spolka testuje dolne ograniczenie kanalu -jak zwykle bez obrotow.widac ze ogolnie na rynku brak kapitalu-a tym bardziej fundy nie beda ciagnac spolek prywatnym wlascicielom.ktorym totalnie zwsa.polna jest najzdrowsza spolka na gpw ale ma wyjatkowego pecha co do osoby wlasciciela-jak mozna bylo przeoczyc takie odbicia na gieldach w dodatku majac wolna kase z emisji-to jest dzialanie na szkode akcjonariuszy spolki