• Jeszcze nie tak blisko Autor: ~voltor [83.29.58.*]
    Polna już raz wzieła kredyt w kwocie 10 milionów na budowę odlewni to do drzwi syndyk już pukał.W zakładzie jest jeszcze dużo do zrobienia aby ubiegać się o taki kredyt. W pierwszym rzędzie trzeba usprawnić produkcję a następnie pozyskać większą ilość zamówień.Większe i w miarę stałe zyski pozwolą uniknąć bankructwa.Ja myślę że drugiego takiego błędu zakład nie popełni.Takie jest moje zdanie.pozdrowienia
  • Re: Jeszcze nie tak blisko Autor: bolo7 [77.237.18.*]
    tylko nie zapomnij, że jeśli już, to będzie kredyt na sfinansowanie części zakupu innej firmy, która już produkuje, zarabia na siebie i nie trzeba czekać, jak w przypadku dopiero co budowanej odlewni; poza tym kredyt 10 mln zł z wkładem własnym drugie 10 mln zł - śliczne zabezpieczenie 50/50, miodzio; żadnych innych kredytów, produkcja się rozkręca pełną parą; miodzio;
    tu nie widzę problemu, jedynie z samą akwizycją, czy uda im się coś dogadać... okazje są (na razie), można zrobić to korzystnie, tylko jeszcze trzeba WIEDZIEĆ: JAK?

a bieżące notowania wzbudzają co najwyżej mdłości
  • Re: Jeszcze nie tak blisko Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    jest czas dolowania, bedzie czas wzrostow, wstrzymuje sie z zakupami pomimo ze wydaje mi sie smiesznie tanio, jak gruby zacznie lykac to sie przylaczam :)
    dopiero wówczas mają sens dalsze zakupy, bo teraz, gdy kurs Polnej podobny jest do rozwiniętej rolki komunistycznego papieru toaletowego (płaski, szorstki, szary i do dupy) zwiększanie zaangażowania w te akcje może przyprawić Cię o zawał :)

no co tu dużo pisać, jest ch...nia jak nie wiem co, trzeba wrzucić na zupełny luz, bo i tak się nic nie wskóra; miejmy naprawdę nadzieję, że ten nowy, Miro, cosik tam wykombinuje, jeszcze go nie grzebmy
  • Re: Jeszcze nie tak blisko Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    ja to szczerze mowiac to na niego klade maly krzyzyk
    generalnie licze na jakis skup akcji bo jak teraz spartacza to nikt tych bajek o szukaniu mozliwosci ewe. przejec nie kupi
  • Re: Jeszcze nie tak blisko Autor: ~kris b [83.21.98.*]
    ja akurat po tych cenach podskubuje.oczywiscie lepiej by bylo aby w koncu doszlo do ciekawj akwizycji-a tym decyduje niestety jakubas a nie miroslav.ale patrzac na biezace notowania-to az sie prosi o uruchomienie skupu-ale to jest gorszy wariant-wtedy polna sprowadza soe do roli zapomnianego rurkowca na dnie oceanu-a to ma byc tsunami- i na to czekamy juz pare lat/pozdro
    no no, ostrożnie z tym tsunami, w świetle bieżących wydarzeń, ale wulkan to bym tu chętnie zobaczył :)

na razie, to jest płaski strumyczek - można zasnąć, zwymiotować, albo nie wiem co

też uważam, że Polną stać na akwizycję, to jej da kopa, ale ja sobie mogę uważać...
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.