• Stawiam na Impex Autor: ~Jacek [46.113.8.*]
    Spolka jest niedowartosciowana,ma przed soba perspektywy wzrostu,dziwie sie ze inwestorzy do tej pory jej nie zauwazaja tylko inwestuja w spolki smieciowe,do ktorych zaliczylbym Ciech lub Rubikon Stawiajcie na przyszlosc powodzenia ja to zrobilem,teraz licze na zyski
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~rex [79.162.118.*]
    Zapraszam do spojrzenia na Hawe. Wczoraj juz sie wpisalem na petrolu kto sie zainteresowal pewnie nie zaluje. Rekomendacja dobra jest jest do ugryzienia zlotowka. Odbili sie od oporu na 3,40 na ladnym obrocie. 4,30-4,60 do wziecia. A wyniki 21 marca i beda dobre jak zawsze. A wybicie juz sie zaczelo co dobrze rokuje.
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~aaaaaaaaaaaa..l [95.50.149.*]
    Z prognozy Boryszewa wynika, że szacują zysk IPX w przyszlym roku na średnio 90 mln, co imo poza technicznymi powodami i "ogolnorynkowymi" w ogole nie uzasadnia ostatniej korekty, a sprawia, że sytacja IPX jest bardziej pozytywna , niz mozna bylo oczekiwac przed jej podaniem. Oczywiście są notowania bazowych metali, ale cynk i olow jak na ostatnie korekty surowcow sa bardzo stabilne w porownaniu z pszenica, czy granym ostatnio kauczukiem na Synthosie. Zreszta na obu spolkach korekty sa porownywalne rozmiarem, co co w ogole nie znajduje uzasadnienia w sytuacji na rynku surowcow. Wyniki Ipx byly dobre, maja byc lepsze, czyli tu tez nie ma co szukac przyczyn fundamentalnych.Pozostaje technika czyli wędrówka w kanale, która musi w końcu się kiedyś skończyc

... no i trzeba przypomniec, ze przy zysku około 90 mln (+- 5%) w 2011, dzisiaj jest wyceniany na 930 mln
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~sikora [83.3.195.*]
    ten sam tekst czytałem na konkurencyjnym portalu. to ta sama osoba czy po prostu zerżnałeś?
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~malik [95.50.149.*]
    coś się szykuje
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~czas wymusi ruch ... [95.41.83.*]
    jak to co ? Jak to co ? A działka 20 ha we Wrocławiu ( należąca do Hutmenu ), a działeczka w Warszawie przy Łuckiej - szmery się zaczęły ?
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~lechu [91.225.135.*]
    Chyba jednak tak , wzrasta obrót .4,80 zł ale moze to sa moje "urojenia"?
    Czy sa jeszcze dawni Impexiarze ?
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~kalip [95.50.149.*]
    satysfakcjonuje mnie 6 zł
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~ja [78.8.136.*]
    pieprzony sypacz (pionier ? ) w koncu sie wysypal i kurs normalnieje?
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~zen [84.203.66.*]
    już widzę euforia i nowe nadzieje, a przypomnijcie co się działo przy ostatnich wzrostach. Nie pamiętacie, a no cóż pamięć czasami szwankuje. Za nim kurs urósł, to był duszony, ciągłe podpuchy i posypywanka, aż wszystkie nadzieje zginęły. A teraz myślicie, że będzie inaczej?
    Tak , to tego 5.30-5.50 zł warto sie z nimi zabrać !!
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~do roboty ! [95.41.83.*]
    ja bym im cały zarząd wymienił, bo się chłopaki cykorzą. Czas sprzyja odważnym !
    Mają kasę, nieruchomości, grunty - debatują, debatują nad strategią !!!!!!!!!
    Ile można ? Czas to pieniądz !
    WARTOŚĆ PIENIĄDZA W CZASIE !
    Nie przerabiali tego na studiach ?
    Kuźwa ! Jak trzeba, to nauczę !
    HAHAHA !! Zarzad czyta nasze opinie i wezmie sie do roboty !! klepiemy 4,80 i .... widły mi sie marza !! moze niedzisiaj ale ...
    pozdr
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~3 razy ! [95.41.83.*]
    nie zaszkodzi jak poczytają sobie ( przed snem )
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~KOMANDOS [77.65.116.*]
    JAK BĘDZIESZ CZEKAĆ NA SPADKI ,DOCZEKASZ SIĘ TEGO CO W ZESZŁYM ROKU W MARCU I KWIETNIU,POCIĄG RUSZYŁ PRZY 4,60
    Zaczyna mi to przypominać sytuacje pod wzrosty.Tak było poprzednio i nie zawiodłem sie .Wart tylko w porę zrealizowac zysk.Ja przy 5,30 zł .
    pozdr
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~taba [87.205.252.*]
    nie za bardzo rozumiem do czego zmierza wasz tok rozumowania. po jaka cholere podniecacie sie takimi podrygiwaniami kursu. mam wrazenie ze wiecej jest tutaj spekulantów (day traderów) niz inwestorów ktorzy patrza na spolke long term. dla spekuly to dobre sa futures a nie akcje - jaki to ma sens taka czcza gadanina ze przy 4,60 to to a przy 4,80 to tamto. Na spólke trzeba patrzyc poprzez jej wyniki (ale z przymrozeniem oka), zarzad i plany na przyszlosc czyli typowo dlugodystansowo. Polecam Warrena Buffeta, który twierdzi ze dobry portfel to taki gdzie w ciagu roku dokonuej sie 10% korekty a tutaj duza czesc "graczy" skacze ze spóleczki na spoleczke a pozniej na forach razem sie wspieraja i przekonuja w swoich racjach
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~Piotrek [78.9.0.*]
    Ale nie zaszkodzi wykorzystać okazji podczas korekty. Na IPX są dość głębokie i powtarzalne co najważniejsze w długoterminowym trędzie wzrostowym. Ja ostatnio sprzedałem IPX po 5,35 teraz kupilem po 4,72 a w międzyczasie zarobiłem na PKN Orlen, Lubawie i Skotanie.
    I oto chodzi !! poza tym trzeba popisac aby forum nie wymarło.
    pozdr
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~lolo [77.255.33.*]
    słabo kolega się popisał, ja puścilem po 5.48 - 5.52 , a odkupiłem w dniu paniki po 4.55 - 4.60 , a zarobiłem w miedzyczasie równiez na skotanie i sporo na gastelu....
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~spłać swoje długi [95.40.94.*]
    nie liczy się procent ale skala transaksji. Dla jednego 10 % to 1tys zł a dla drugiego 100 tys.
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~up&down [95.51.239.*]
    Dnia 2011-03-21 o godz. 22:37 ~lolo napisał(a):
    > słabo kolega się popisał, ja puścilem po 5.48 - 5.52 , a
    > odkupiłem w dniu paniki po 4.55 - 4.60 , a zarobiłem w
    > miedzyczasie równiez na skotanie i sporo na gastelu....

brawo "miszczu" górek i dołków, jak też tak chcę, zdradź proszę tajniki tej wyrafinowanej metody, masz szklaną kulę czy może z fusów potrafisz odczytać te szczyty i doliny?
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~lolo [87.205.252.*]
    odczytuje je z wykresów nastepnego dnia, hehe
    Hmmm .. nos podpowiada mi ze , spadniemy na 4,79 zł ?/ a potem marsz na 4.90 zł .niedługo 5 zl z przodu . i tego wszystkim zyczę .pozdr
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~zenek [84.203.66.*]
    skoro wszyscy zarabiają to kto traci :/
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~malik [95.50.149.*]
    chwalipięty zagościły ...papier zbierany ,,,dziatwa tylko zarabia a festiwal trwa...bedą nastepni
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~ha [81.190.100.*]
    przeciez ostatnio wychodziły fundy, ale wy wiecie lepiej.
    Chyba dalej majstruja przy kursie .Nie podoba mi sie to. co prawda zakupiłem po 4,65 zł ale ....
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~ffh [81.190.100.*]
    ja wyszedłem obok pioniera i czekam na obsuwę, bo bez powodu nie opuszcza sie okretu.
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~masza [95.50.149.*]
    5,06 przebiło na obrotach czekamy na wzrosty
  • Re: Stawiam na Impex Autor: ~masza [95.50.149.*]
    coś wyczekiwanie się przedłuża :)
[x]
IMPEXMET -0,24% 4,22 2019-08-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.