• zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: ~boss [82.177.118.*]
    PBG kontra Gasinowicze!
  • Re: zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: ~drobny ciułacz [217.98.85.*]
    spekulanci już wyczuli interes
  • Re: zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: ~tom [193.138.241.*]
    spokojnie przebicie 4 zł jest narazie niewykonalne

papier jest slaby i nie bedzie wzrostow

szkoda
  • Re: zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: ~js [83.9.112.*]
    a z ciebie taki znawca jak z koziej dupy trąba ! Wróżka sie znalazła!!!!!!!!
  • Re: zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: ~w.j.k [83.2.237.*]
    KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO

Raport bieżący nr 55 / 2010
    Data sporządzenia: 2010-12-06
    Skrócona nazwa emitenta
    ENERGOPLD
    Temat
    Zawiadomienie akcjonariusza o zmianie stanu posiadania akcji Emitenta
    Podstawa prawna
    Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
    Treść raportu:
    Działając na podstawie art. 70 pkt 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych Zarząd Energomontaż-Południe S.A. (Emitent, Spółka) informuje, iż w dniu 6 grudnia 2010 roku Emitent otrzymał od Pani Renaty Gasinowicz zawiadomienie o zwiększeniu stanu posiadania akcji Emitenta powodującego przekroczenie progu 20% ogólnej liczby głosów w Spółce, o następującej treści:
    "Zgodnie z artykułem 69 ust.1 pkt. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych informuję, iż w związku z transakcją nabycia 1.000.000 szt. akcji spółki rozliczoną w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych w dniu 02.12.2010, posiadam łącznie 14.504.179 szt. akcji spółki co stanowi 20,44% udziału w kapitale zakładowym spółki i uprawnia do 14.504.179 głosów na Walnym Zgromadzeniu, co stanowi 20,44% ogólnej liczby głosów. W dniu poprzedzającym transakcję nabycia posiadałam 13.504.179 szt. akcji spółki co stanowiło 19,03% udziału w kapitale zakładowym spółki i uprawniało do 13.504.179 głosów na Walnym Zgromadzeniu, co stanowiło 19,03% ogólnej liczby głosów."
  • Re: zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: copoile [178.37.129.*]
    kto jest za wklejeniem rakiety EPD? Jutro startujemy! ;)
  • Re: zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: ~max [95.49.107.*]
    W końcu PBG zrozumie że wpychanie aportu jako najtańszy sposób zapewnienia sobie większości w EPD tak łatwo nie przejdzie. Być może PBG obmyśliło sobie plan że w ten sposób zepchną dotychczasowych głównych akcjonariuszy na margines tanim kosztem a tu się okazuje że po roku "współpracy" z poczatkowych obietnic PBG nie wiele zaoferowało co w końcu zrozumieli państwo G.
    Zapowiada sie bardzo ciekawy okres i mam nadzieje że przełoży sie na dynamiczne wzrosty kursu EPD.
  • Re: zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: ~Grzywka [82.145.208.*]
    PBG zapewne wciąż wierzy że się dogada.Gasinowicze zapewne mają jednak inną koncepcję na rozmowy i chwała im za to.Prawdziwe wrota w kierunku rozwoju dopiero się otworzą ale z tymi którzy na to zasługują.EPD znowu ma szansę by stać się perełką GPW.
  • Re: zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: ~avocadon [178.73.48.*]
    to juz wiemy kto stal za ostatnia pakietowka :)
  • Re: zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: ~kamil [87.99.113.*]
    Ale od kogo Pani Gasinowicz kupiła ten milion ?

Nie wiem jak Wy, ale mnie spadł z serca cholernie duży kamień. Po kilku latach trzymania EPD wierzyłem, że przecież nie można tak zeszmacić tak dobrej spółki. Przecież nie może tak być, że PBG robi co chce, a w zasadzie nic nie robi dla EPD. Gromy jakoś na Państwa Gasinowiczów się nie sypały w przeciwieństwie do Pana Hołdy, któremu się oberwało niemiłosiernie.

Wierzę, że Hydrobudowy bis w naszym przypadku nie będzie.

Brawo dla Państwa Gasinowiczów !
  • Re: zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: copoile [178.37.129.*]
    "Ktoś" próbował zapędzić największych akcjonariuszy EPD w kozi róg, ale tak bandycki numer jaki wycięli Hydrobudowie na giełdzie udaje się tylko raz.
    Nikt wcześniej a tym bardziej Gasinowicze nie spodziewali się takiego obrotu sprawy, że EPD nie będzie otrzymywało zleceń od "wielkiego brata" na takim poziomie jak zakładano przed emisją akcji dla PBG, a niestety do dzisiaj Energomontaż musi radzić sobie sam. Jak widać Gasinowicze nie byli w trepie bujani i mają w pełni uzasadnione prawo do buntu. Brawo, brawo!
  • Re: zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: ~avocadon [83.6.113.*]
    Do 20.12. coraz mniej czasu ale mam jakies dziwne przeczucie, ze Prezes AH nie działa we wspolpracy z Panstwem Gasinowiczami tylko z PBG. Obym sie mylil stad Gasinowicze sukcesywnie powiekszaja swoj pakiet. Mam nadzieje, ze maja rowniez sojusznkow.
  • Re: zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: ~Janek7 [95.40.128.*]
    Raczej się nie mylisz.Pństwo G posiadają około 27%,gdyby AH popierał Państwo G byłoby po zakupach,a wygląda na to że dalej dokupują.Mam nadzieję że prezesa czas w tej spółce się kończy.
  • Re: zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: ~max [95.49.100.*]
    Może Hołda jest na "wylocie" i dlatego z nim nie rozmawiaja po której stronie jest lub skupuja póki jest tanio lub nie wiedza ile dokupiło nieoficjalnie PBG dlatego chcą "dmuchać na zimne". Skoro dokupują takie ilości to chyba PBG za marne "grosze" chce przejąć kontrolę nad EPD a państwo G. przy ostatniej emisji zostali "nabici w butelke" "świetlaną" przyszłością pod skrzydłami PBG tylko teraz okazuje się że te skrzydła są bez piór.
  • Re: zapowiada się ostra walka o przejęcie! Autor: ~BEN [85.222.87.*]
    a. Pani Reniu i Panie Stasiu, jesteście naszym jedynym ratunkiem!
    b. apel do R.Kamińskiego o przyłączenie się do koalicji przeciw PBG
    c. kurs jest ordynarnie trzymany, ale do czasu. Doradzam p. Gasinowiczom bezzwłoczne rozpoczęcie rozmów z inwestorami, którzy są w stanie "odblokować" akcje EPD (Mostostal Polimex, Rafako)
    d. Wiśniewski, wariant z Energobudową nie przejdzie!
    e. Hołda, pakuj walizki, dość tych kłamstw!!!
[x]
ENERGOPLD 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.