• co z tym mieszkiem? Autor: ~ss [87.99.114.*]
    jw
  • Re: co z tym mieszkiem? Autor: ~vio [217.70.49.*]
    a konkretnie to o co ci chodzi ?
  • Re: co z tym mieszkiem? Autor: ~ss [213.227.95.*]

Będzie spadać, czy rosnąć? Historycznie Mieszko przed świętami sobie rósł, spadki były zazwyczaj dopiero na wiosnę.
  • Re: co z tym mieszkiem? Autor: ~cukierek [83.238.4.*]
    mieszanka rewela ! ale papier wq...łem sie . jtro to wypir jak znowu spadnie .
  • Re: co z tym mieszkiem? Autor: ~omega12345 [83.31.58.*]
    Tak jak szybko rosło , tak też szybko spada. Myślę, że jutro jest świetna okazja do zakupów.A swoją drogą , korekta po takich wzrostach była wskazana.
    Mimo wszystko nic nie wskazuje na złe fundamenty i prognozy. Idą święta , a to zawsze najlepszy okres dla branży. Jeśli ktoś chce teraz sprzedawać to albo frajer albo sprzedaje po zaniżonym kursie w celu jeszcze niższej transakcji zakupu. Ciekawy jestem jaki będzie kurs za tydzień . Moja prognoza to nie mniej niż 3,5 zł/ akcję
  • Re: co z tym mieszkiem? Autor: ~been [83.5.94.*]
    jak bym wiedział że tyle młodych pralinek weszło w mieszka to bym pomieszał swoim pakiecikiem.
    Szkoda, kusiło mnie żeby trochę sprzedać ale cóż. ..
    A do świeżaków powiem tak sprzedawajcie bo spadnie do 3,3 a ja od was odkupie. Pewnie jest nas więcej przyczajonych :)
  • Re: co z tym mieszkiem? Autor: ~dyziol [77.114.74.*]
    Będzie dobrze !!!
    Co ?
    Niecierpliwi już wypróżnili się ?
    Niezłą sraczke dostali - gratuluje.
    Kuzwa , sprzedawać po 14 % spadku , toż to debilizm.
    Sprzedawać trzeba było po 3,90 a teraz to czas na kupowanie jest.
  • Re: co z tym mieszkiem? Autor: ~greg [79.163.233.*]
    w dalszym ciagu warto kupic
  • Re: co z tym mieszkiem? Autor: ~dyziol [77.113.111.*]
    W jednym z marketów cena pralin 21 zł z hakiem. Ludziska biorą kiełbasę z haka za komuny !!! Wymiana akcji w celach podatkowych tak jak na Jutrzence. Możliwy zjazd do 3.20 zł.
    pozdrawiam
  • Re: co z tym mieszkiem? Autor: ~ss [87.99.114.*]
    jakie to są cele podatkowe?
    do ss.... chodzi o to że sprzedając po niższej cenie zapłacą mniejszy podatek o ile nie mieli wcześniej straty która to pomniejsza podatek. Tzn. sprzedają powiedzmy 100000 papiera po 3.40 i natychmiast odkupują po zbliżonej cenie. Odwlekają w ten sposób podatek.
    pozdrawiam
  • Re: co z tym mieszkiem? Autor: ~omega12345 [83.31.58.*]
    Trwa szukanie i naganianie frajerów na sprzedaż akcji Mieszka .
    Ciekawe , kto będzie sprzedawał po 3,20 z/akcję , jak pisze mój poprzednik ??
    A może sam zbija i szuka naiwnych...

cześć omega. Bez urazy ale zjazd z 3.90 do 3.34 w takim czasie wydawał się mało prawdopodobny a jednak. Sprzedałem końcówkę (2 kilo)po3.89 zł i zacząłem odkupywć po 3.55 jak również dziś po 3.41 zł. Na Mieszku siedzę z przerwami od 2005 roku po 2.41 zł jak również przeżyłem największe spadki. Udało mi się sprzedać Mierszka w 2007 po 4.44 zł średnio ale potem za wcześnie odkupywałem i zjechałem aż do poniżej nominału. Odnoszę wrażenie że fundy albo grubasy bawią sie ceną Mieszka i Jutrzenki, tzn ustawiają na podobnych poziomach.
    nie porównuj Jutrzenki do Meszka bo to tak jak byś porównywał Merca do 126P
    Oczywiście 126P to Jutrzenka
  • Re: co z tym mieszkiem? Autor: ~aaaa [78.8.71.*]
    tak tak merc tylko ten merc ma jeszcze kredytów do spłacenia :) a co do zabawy kursem to może dość do wymiany akcji na linii Kolański (Jutrzenka) - Litwini (Mieszko). Jutrzenka będzie miała swoje przejęcie a Litwini pozostaną w grze na polskim rynku to jest tak proste jak 2+2=4 tylko czy mądre głowy na to wpadną
    Gdyby nie miał kredytów to byłby Rolls-Royce a tak do tej marki może kandydować tylko Wawel niestety , bo on kredytów nie ma.

Moja klasyfikacja to
    Wawel - ekstraklasa
    Mieszko I Liga
    Jutrzenka klasa śmieciowa
  • Re: co z tym mieszkiem? Autor: ~dyziol [77.114.0.*]
    Jak okiem sięgnąć Mieszko wychwalany pod niebiosa. Jutrzenka w tyle ??? Jak to możliwe ??? Solą w oku są surowce. Wczoraj w RMF ,,słodycze będa bardzo drogie na święta,, i dwie wypowiedzi że cena nie ma znaczenia jak się kocha słodycze. Może w końcu inwestorzy zakochają się w Zozolkach.
    pozdrawiam
[x]
MIESZKO 1,31% 3,95 2014-11-25 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.