trend wzrostowy powinien trwac do wynikow 4q potem kontynuacja bo niewyobrazam sobie zlych wynikow a mysle ze beda doskonale cena aktualna jest atrakcyjna wiec jw
Dnia 2010-11-15 o godz. 18:59 ~kapucha napisał(a):
> Trochę za dużo już urosło. Ale masz rację to porządna
> spółka.
jak urosnie jeszcze troche ,to porzadny pakiet sprzedam,oby tylko nie spadla
bo szkodaby bylo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Warto , ale czy teraz ?
W piątek na 9 sekund weszły fundusze . Jak huragan . Zgarnęły duże pule po dobrej cenie . 4,03. Momentalnie . Widziałem ten moment. Są więc właścicielami dużej ilości akcji.
Muszą je sprzedać z zyskiem. To normalne. Taka ich rola. Ale kto ma to od nich odkupić i jeszcze dać im zarobić.? My skromne roślinożerne leszcze?
Mamy dać zarobić im - rekinom. Hm. Ciekawe. Pozdrawiam
wpadły bo ilości były hurtowe a czas to oni mają.. do emerytury. Ja też.
Z resztą nie będą musieli tak długo czekać najwyżej do połowy marca do raportu
Cześć Ban.
Twoje tłumaczenie co do funduszy jest irracjonalne. Proponuje poczytać o roli i zadaniach funduszy.
Nie mają czasu. Wpadają koszą kasę i znikają. Szukają następnej dogodnej chwili na jakiejś spółce. Jeżeli jest tak jak twierdzisz to tylko kupować do chwili ogłoszenia raportu. Bo cena musi regularnie iść w górę. Może tak będzie . Ja nie mam nic przeciwko temu.
Ale giełda to gra hazardowa. Nie grają tu w otwarte karty. Gdyby tak było, nie było by przegranych. Nie wszystko wiemy o nabytej przez Mieszko spółce. Gdyby ten kontrakt był transparentny, to Mieszko już dziś grawitowało by w okolicach 7-8 zł. Tak nie jest. Zapominamy też o korekcie. Jest tuż tuż. Tak to widzę.
Pozdrawiam.
Jeżeli ktoś ma inne umotywowane spojrzenie to zapraszam do dyskusji.