ja powiem tylko że mamy roczne minimum, papier słaby jak cholera, wszyscy oczekują słabych wyników, łącznie ze mną i takie pewnie będą bo przychody wzrosną ale zysk będzie albo może nawet nie - sytuacja dolara i ropy sama mówi za siebie i nie doszukujmy się póki co teorii spiskowej bo i ja na chwilę zapomniałem się i zacząłem doszukiwać się drugiego dna. Sytuacja jest jaka jest i jutro pewnie będzie można więcej powiedzieć, póki co nie widać gry "pod wyniki".:)
A ja pogniewałbym się, bo już nie mam kasy do łądowania w taką małą spółkę, papiery można drukować w nieskończoność ale co z tego, tzreba szukać innych możliwości finansowania nowych projektów o ile takie mają zamiar się pojawić, ktoś napisał że co którxzy nie zarobili na emisjach plastka to matoły, ja osobiście na papierze do tyłu nie ejstem ale za czas i pieniądze włożone w tą spółkę nie czuję się zarobiony. Dlatego nowa emisja byłaby tylko wyduszeniem koeljnych pieniędzy od akcjonariuszy, oczywiście grubasy z tym sobie poradzą gorzej my tzn chodzi mi o mnie dokładnie:)
Jak opchnąłeś zaraz po to może i tak, ale ja wsadzając pieniądze w nowe akcje czekałem i czekam dalej na korzyści wynikające z tej inwestycji, jeżeli grałbym krókoterminowo i spekulacyjnie to można było opchnąć i mieć z głowy, zadowolić się zyskiem jaki by nie był i szukać innej okazji. Zobaczymy co pokażą po sesji dzisiaj
no i jeszcze jedno
KM dosc jasno moim zdaniem powiedzial
jesli bedzie cos nie teges to zwoluje walne
a moim zdaniem jest to rownoznaczne z odwolaniem kiepskiego gospodarza ...
No sam nie wiem jak można to interpretować, wydaje mi się że jeżeli Moska miałby zastrzeżenia prawdziwe co do kompetencji wybranego przez siebie pół roku temu prezesa to nie wygłaszałby tego na forum publicznym przed tym jak pochwali się wynikami... Nie straszyłby może tak inwestorów. Sam nie wiem, a wyniki faktycznie mogą być w cenie, ale czy np nie byłby to mały pretekst żeby jeszcze bardziej zjebać kurs spółki? mała płynność, niski free float tutaj można naprawdę ładnie pomieszać, wystarczy chcieć i mieć trochę kasy:)
My to tutaj sobie możemy snuć teorii nieograniczenie wiele, jak jest naprawdę nie wiemy i dowiemy się jak zwykle po fakcie, uczulałbym aby nie zakładać zbyt wiele bo rzeczywistość może być zupełnie inna, snujemy sobie teoryjki róznorakie. Prawda jest taka że mamy roczne minima a na te minima doszliśmy powolotuku i bez obrotu, po cichu i spokojnie. Nikt nic nie wie i nic nie słyszał, jedynie Moska przebąkuje że go prezes zaczyna denrwować ale póki co ani on ani Sobik ani reszta nie wywala, ba fundusz dokpuje a ktoś wymienia się sporawymi pakietami... Trza przeczekać, jak nie w tym to może za rok, uruchomią zakład na ukrainie, wdrożą jakiś plan inwestycyjny może to w jakiś sposób poskutkuje i kurs odbije. Pamiętac jednak trzeba że wszystko co robimy to wyłącznie nasze decyzje i my ponosimy ryzyko związane z tymi decyzjami:)
reklamuj swoj portfel dowiedz sie wiecej od innych zawieraj przyjaznie gieldowe!!!
moder kontakt 31084713
zapraszamy tych poczatkujacych jak i doswiadczonaych !