I znów mamy klin... Wyznaczony przez maksima z 27/08 (10,48) i 02/11 (9,49) oraz minima z 02/07 (6,20) i 14/10 (8,60). Niemal przez srodek przebiega wspacie, ok. 9,20zł. Wsparcie to jest jednocześnie dolną granicą kanału "bocznego" w zakresie 9,20 - 9,50...
Jeśli jutro podejdziemy pod 9,50 - dobra nasza. Znaczyć to będzie, że opuścimy klin górą i będziemy atakować opór 9,57. Jeżeli nie, możemy odbijać się w wąziutkiej końcówce klina, aż do 9,36 (byłby to wtorek/ środa) by ostatecznie wykonać gwałtowny ruch. Góra lub dół, jeszcze nie wiem.
Pocieszające jest, że dzisiejszy spadek był na stosunkowo małych obrotach.
Osobiście sądzę, że jutro będzie zdecydowana próba wyjścia z klina górą i atak na opór 9,57zł.
Przecież nasz Nowy Udziałowiec nie może pozwolić na zwałę, czyż nie?! :-)
Pozdrawiam
I tradycyjnie - Jest to moje subiektywne zdanie, proszę nie brać tego jako pewnik.
mam sceptyczne podejscie do AT ale mimo wszystko skoro ludzie się tym sugerują to automatycznie ma to wpływ na kurs i często się sprawdza.
Jak tam farciarz teraz wygląda AT EPLu?
Gdzie najbliższy opór ?
Dnia 2010-11-04 o godz. 13:19 ~kazek napisał(a):
> mam sceptyczne podejscie do AT ale mimo wszystko skoro
> ludzie się tym sugerują to automatycznie ma to wpływ na
> kurs i często się sprawdza.
Jak tam farciarz teraz wygląda
> AT EPLu?
Gdzie najbliższy opór ?
Dzisiaj daliśmy czadu.
Zakończyliśmy na 9,80zł czyli na poziomie z 06/09 i tym samym tu właśnie powstał opór. Trzeba pamiętać, że w AT kolejne sygnały nie muszą być od razu widoczne, gdyż pojawiają się w miarę rozwoju sytuacji. Tak jak w tym przypadku. Trzeba też pamiętać, że każdy pokonany opór automatycznie staje się wsparciem (tu - 9,57zł).
Powstał nam kanał z zakresu 9,57 - 9,80.
Osobiście nie nastawiam się jutro na wzrost (Daytraderzy mogą chcieć zrealizować gotówkę), jeżeli już to niewielki. Spodziewam się raczej spadku w okolice 9,60 i obrony wsparcia.
Fajnie jest, że obroty rosną - znaczy gracze zaczęli interesować się papierem. Nie można tylko przedobrzyć (patrz DGA).
Co do oporów.
Obecnie mamy 9,80, następny, tak jak pisze torukmacto, okolice 10,02-10,3 no i 10,48.
Jestem przekonany, że przy tym ostatnim trzeba zachować cholerną ostrożność.