wydaje mi się, że:
- powoli kończy się nam wąski klin wzrostowy
- jeżeli przebijemy opór 9,25, to następny jest przy 10,53,
- jeżeli wyjdziemy dołem to czeka nas testowanie wsparcia na 8,29,
co widze :) koledzy inwestorzy zwarli zwieracze :) jednak tu gra idzie nie o pietruszke ! bo gdyby ..dawno już by te mizerne pakieciki po 200 latały jak buraczane łby
nie wiem czy wiecie ale własnie przeszło prawie 20% akcji Energopolu.
Odpadł zapewne Jupiter no chyba ze tak jak ostatnio ktoś skupił akcje od korków, tak czy siak jesli ma to jedna osoba to musi sie ujawnic do 4 dni.
KOnkretnie poszło akcji za 15,9 miliona zł dlatego ostatnio było tko prawie 0 zł na szczescie przeszlo poza rynkiem.
Niezaleznie od wszystkiego do konca tygodnia licze na informacje od firmy kto to kupił.
Pozdrawiam starych akcjonariuszy.
Wydaje mi się, że jutro rynek może testować dzisiejszy wzrost.
Wygląda na to, że weszliśmy w kanał wyznaczony przez przełamany opór (ok 9,20) - teraz oporowsparcie, a pośredni opór w ok. 9,56. Możliwe, że będziemy szli bokiem w tym zakresie ( 9,20 - 9,56). Jeżeli wyjdziemy z tego górą, to droga na 10zł otwarta; jeżeli dołem, możliwe, że spadniemy w okolice 9zł a nawet 8,92.
W/g mnie, jutro podejdziemy pod 9,50 - czyli niewielki plus...
Jest to moja subiektywna opinia - proszę nie brać tego jako pewnik.
Dzisiaj przeszedł bokiem cały pakiet w ilości odpowiadającej pakietowi Jupitera za dokłądnie 17.754.417,5 zł
Kto to kupił ?
Moze ktoś zadzwoni do Jupitera i spyta czy to ich pakiet i komu to sprzedali.
wtedy byly transakcje miedzy korkami.Inaczej firma złamała by prawo nie informując o zmianie stanu posiadania.
Mozliwe ze ktoś kupil ok 4,5 % za te 8 zł średnią 7-10 zł jak pamietam wywalił miedzy 10,4 a 8,50 psując nam nastroje , zeby teraz odkupic taniej całego Jupitera .
Przynajmniej wiemy ze kurs nie zjedzie tylko będzie rósł w spokoju.
Ciekawi mnie tylko kto to wziął.
szkoda, że nie łyknęliśmy oporu 9,56, bo może to oznaczać, jak pisałem wcześniej, że możemy podążać bokiem...
I teraz wielka niewiadoma: czy jutro będzie udany atak na opór? W sumie jeśli wyszlibyśmy ponad 9,56 to mielibyśmy spokojną głowę, przynajmniej na jakiś czas.
Jeśli się nie uda, to bujamy się do końca tygodnia w zakresie 9,20 - 9,50.
Osobiście chciałbym jutro zobaczyć minimalny plus np. 9,60zł, co by wyklarować sytuację.