dziś test 1,80( rejon silnych wsparć).Pomimo upadłości spółki, zarząd walczy o zmianę decyzji, Są inwestorzy, którzy dofinansują spółkę jezeli sąd zmieniłby upadłość, Nie widzę powodu aby polskie państwo uwalało nasz biznes, Dlatego patrząc na ksiegi bilansowe: wartość spółki po odliczeniu zadłuzenia to 133 mln, a nie kilkanaście jak spółka warta na giełdzie.
Szansa jest duża, a wówczas wzrosty sowite, Jednak w portfelu nie powinniście mieć więcej jak 10% tej spółki. Możliwość straty występuje, jednak duża szansa na 100% i wiecej w średnim terminie.
Poziomy 1,80 wsparcia, 2,5 opór
tą spółkę, to zły znak dla techmexa!!! on to jakieś fatum giełdowe, identycznie pisał o IGR nie tak dawno mogę wstawić linka a dziś każdy widzi co tam się dzieje... masakra, teraz to dopiero mam dylemat czy nie wywalić przy najbliższej okazji jak będzie podbitka
bankier1972 z jednym się muszę zgodzić - na pewno nie można mieć tego (nawet spekulacyjnie) więcej niż 10% portfela. Reszta niestety nie tak. Zamiast inwestorów są listy intencyjne. A wartość księgowa spółki po roku czasu od ostatnich sporządzanych przez zarząd sprawozdań i uwzględnieniu olbrzymiego długu raczej jest już na sporym minusie.
Ale juz powoli zaczyna mnie to meczyc chociaz coraz lepsze ceny.
Bo jak dlugo mozna czekac na jakies sensowne info. Ja lubie ruch albo w gore, albo w dol a tutaj ruchy niewielkie i nie ma jakis konkretnych terminow. Robie sie coraz bardziej niecierpliwy bo chcialbym wreszcie wiedziec czy mam zysk czy strate (oba rozwiazania akceptuje byleby cos bylo wiadomo.
Ciekaw jest czy sprzdali akcje by znależć sie poniżej progu 5% po to by nie było widac jak skupują czy jak wywalają po 500 czy 1000...
Akcje ma i trzymam
Dnia 2010-10-19 o godz. 10:54 ~Mati napisał(a):
> Ciekaw jest czy sprzdali akcje by znależć sie poniżej progu
> 5% po to by nie było widac jak skupują czy jak wywalają po
> 500 czy 1000...
Akcje ma i trzymam
Ja też mam, i stoicki spokój również. Jeszcze klamka nie zapadła...a GPW to ryzyko-zawsze.
hahaha:D:D jaka ordynarna nagona. Skumaj płociu, że IGR jest po pierwszym wyroku, i tam nie wiadomo jeszcze co będzie. A SII nie wywaliło tylko z porozumienia wyszedł jeden z członków i na skutek tego zmniejszył się ich udział. Nie wiadomo czy ta osoba dokupiła czy sprzedała. Co więcej mogła dać możliwość pozostałym członkom dokupienia prawie 100 tys. i nie przekroczenia 5%, a co za tym idzie nie informowania. Już drugi raz takie zagranie, że w kluczowym czasie występuje 1 z porozumienia, wywołując strach i spadki. Dziwny przypadek co? Szczegolnie, że między tymi zdarzeniami były sesje gdzie mozna było uplynnić caly ich pakiet jednego dnia i to na duzo wyzszych poziomach.
Piotrek zrealizował zysk twierdząc, że ma informacje które zapowiadają spadki... o czym pisał tu jakiś czas temu. Czy miał rację czas pokaże... Póki co idziemy na 1,5
"Syndyk Masy Upadłości Techmex SA (Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał od Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych z siedzibą we Wrocławiu, ul. Długopolska 22, 50-560 Wrocław, zawiadomienie z dnia 18 października 2010 o zmianie stanu posiadania akcji Techmex SA w upadłości likwidacyjnej przez członków Porozumienia (Patrz: Raport bieżący 24/2010 z 20 września 2010) i o zejściu poniżej progu 5 % ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, w związku z dokonaniem przez członków Porozumienia transakcji sprzedaży akcji Techmex SA w upadłości likwidacyjnej w dniu 15 października 2010."
Jasno jest napisane że w wyniku sprzedaży zmiejszył się udział ,a nie z powodu wyjścia jednego z członków.
Nie wciskaj ludziom kitu.
się tutaj pojawił wiedziałem że będzie wodospad, on i ten cały maciek_z_krakowa to największe mega szuje giełdowe NIGDY im nie wierzcie a róbcie zawsze odwrotnie!!!
wysypałeś sie leszczu i plujesz na ludzi co mają mózg a nie siano w głowie
jak pisałem w wątku szansa na 100% zysku b.duża.
teraz dziwne bo to Calatrava zarobi, a czy włoży w techmex zależy od sądu,
jednak kto buduje portfele inwestycyjne powinien nie mieć wiecej jak 10%Techmexu, jak je budować odsyłam na stronę mojej firmy: http://cdepartners.pl/panel/images/uploads/32389cap_management.pdf
i co bankier?
co z tego ze papier gra technicznie skoro nie ma fundamentow
ciekawe czy ty tez nie brales udzialu w tych machlojakach techemxu
nagle sie twoje wpisy pojawiły przed dobrymi informacjami z CAlatravy
a potem taki sajgon przynaj sie
Z ciekawości tu zajrzałem bo nie posiadam papieru,ale mogę potwierdzić że BANKIER faktycznie nagania . Z tego co ostatniao zaobserwowałem to VICTORIA wg. niego miała poszybować powyżej 21 gr, a na DGA z tego co pamiętam jak napisał że będzie powyżej 5 zł to faktycznie było,ale zaraz po tym jak się pewnie wysypał,zjazd. Ja jego wpisy też już traktuję jako sygnał do uciekania. Tyle w tym temacie ,taka jest moja prywatna opinia.
tam gdzie pojawia sie bankier1972 tam trzeba spierdalac jak najszybciej z walorka. rok temu pojawił sie na watku TFONU i kurs wszedł w pół roczny tred spatkowy .on ma jeszcz parę innych spólek na sumieniu.pozdro
Ktos mi tutaj zarzucil ze obwiniam bankiera o wyrok sadu - nie nie obwiniam - napisalem tylko dzieki stary -bo jak tylko sie pojawil sprzedalem wszystko. Cos ostatnio nie ma chlop szczescia ze swoimi rekomendacjami ... wiec trzeba to wykorzystac, akurat tym razem mi sie udalo. Natomiast na Koperniku sie kisze bo za bardzo wierzylem. Tamta lekcja przyniosla szybko efekty.
czekałem keidy wyjmiecie ten wątek na pierestał i będziecie go próbowac wykorzystać przeciwko mnie: odpowiadam :"on ma jeszcz parę innych spólek na sumieniu.pozdro " : zgadza sie kilka niewypaliło, ale wypaliło kilkadzisiąt, dlatego 90% skuteczność jest dużo wyższa niż sredniecj klasy analityka(70%).
dalej:
Cos ostatnio nie ma chlop szczescia ze swoimi rekomendacjami ...:
DGA przy 5,50 z ceną na 10 zł: 80%
wejscie:
https://www.bankier.pl/forum/temat_dga-mamy-czym-szczycic-sie,8947438.html
wyjście:
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-widzac-bankiera1972-wiem-ze-warto-zainteresowac-sie-spolka,8967038.html
Victoria przy 6 na 15-16 : ponad 150%:
wejście , wyjście:
https://www.bankier.pl/forum/temat_victoria-mozliwy-zasieg-wzrostu-150-w-okresie-1-2-tygodni,8925007.html
nasiloną podaż pokazłame na 15-16 przy 6 było 17,
teraz trwa 4 konsolidacyjna z lekkim wzrostem.
CWPE, z polecenia dałem wam 230%, aczkoliwek od rekomendacji macie już ponad 600%!!!
https://www.bankier.pl/forum/temat_cwpe-debiut-zasieg-mozliwy-18-19,8865431.html
dlatego tex-mex ignoancie! jak oceniasz ludzi to oceniaj całokształem, życzę tobie takich trafnych strałów.
kontynuując o techmexie z mojego głównego wątku:
czytacie to co chceice, a nie co piszę:
"Jednak w portfelu nie powinniście mieć więcej jak 10% tej spółki."
czyli, stratę macie na tym walorze 2%!!!, dlaczego? 10% portfela przy 2 zł z wyjściem przy 1,79, bo przeciez napisałem wsparcie ,1,80 zł
czyli autmat SL 1,79, grosz poniżej wsparć:
"Poziomy 1,80 wsparcia, 2,5 opór"
wiec ja was pytam w czym macie problem "inwestorki"?
odpowiedź brzmi: ze swoją niezrównoważoną psychą.
bez dalszych odpowiedzi i dyskusji, odpowiedzi wam dałem wyczerpujace w tym wpisie , nikt wam tego czytać nie każe co piszę, ilosć maili jakie otrzymuję świadczy o statystyce poziomu zadowolenia, a ten wpis jest odpowiedzią na kłamliwe, wyssane z paca zarzuty wobec mojej osoby, pomijam fakt , że skoro jestem tu jednym z najbardziej czytanych ludzi, to nie powinniscie manipulować informacją zniekształcając jej obraz na kłamliwy, bo ludzi najnormalniej wprowadzanie w bląd. poniżej w tabeli macie art 39.
Bankier1972 - obserwuję Twoje opinie i przewidywania na kilku spółkach - jedne są mniej trafne inne bardziej - jednak wszystkie dość konkretne. Na te czasami zmasowane ataki zfrustrowanych forumowiczów odpowiadasz do bólu rzeczowo wykazując to w % zysków i strat. Imponuje mi ten spokój i dystans - polacy mają taką mentalność, że osoby konkretne i wydające opinie na chłodno bardzo często budzą zazdrość wyrażany pretensjami(anonimowymi obelgami), znam to z własnego podwórka.
Pozdrawiam
Srtary ja Ci dziekuje - masz zwolenników masz i wrogów ja na pewno nie zaliczam sie do twoich wrogów - po prostu moge wyrazic swoja opinie - i to tyle o zachowaniu technicznym - TEX'a
No ale GÓWNO prawda z tego co piszesz - ktos wszedl po 2 zeta - Debil jak dla mnie ale to inna sprawa - mowisz 1,79 SL automat - tez gówno prawda bo Notowania byly zawieszone i otworzylo sie z 1,94 od razu na okolicach 1,5
wiec Panie Kolego wtopił 25% wkładu .... kapitału bo tam włąsnie sie twój automat zrealizowal.
Wiec nie nazywaj mnie od Inwestorków - bo przynajmniej zweryfikowac głupoty które piszesz potrafie
ponizej post z ICI
Pozwoliłem sobie skopiowac twoj post: mam nadzieje ze prawa autorskie nie sa zastrzezone do tej analizy - bo moze ja jescze za kilka miesiecy odswierzysz i nie bedziesz musial nic nowego tworzyc.
Re: IDM+ ICI!!!
Autor: bankier1972 [188.146.114.*], 2010-09-06 12:29
dziś wymianaakcjonariatu na poziomach 90-95, końcówka wzrostowa możliwa nawet do górnych wideł 1 pln, 2 wariaty: 3-4 dni konsolidacji w granicach 1 zł, wymiana akcji i odpał.2 wariat : jutro otwarcie luki powyżej szczytu rocznego 1,03 i jazda na 2,06.papier mocno odsiany
Dla nie wiedzacych ICI jest na poziomie 0,60-0,65 PLN
W chwili obecnej Bankier rekomenduje zakup :D no fakt dno sie uklepało.
Czy w przypadku Bankruta mozna mowic ze papier zachowuje sie technicznie ?? - no ty tak twierdzisz :D
No i tak RESPEC - ze sie pojawiłes- bo raczej w zwyczaju tego nie masz jak jest zle.
Pozdrawiam i zycze podciagniecia statystyki do 100% :D
A to ze nie zauwazyles - ze SL zrealizowal sie na nizszym poziomie swiadczy tylko i wylacznie o tym ze nabijasz ludzi w butelke. Bo juz dawno nie miales akcji. O czym zapomniales napisac przypadkiem :D
Dlatego kolego uwazam ze mozna ci wierzyc znacznie mniej niz przypadkowo spotkanemu psu na ulicy. Bo kazdy tutaj mysli o sobie - tylko roznica jest taka ze ty wykorzystujesz innych ludzi do swoich zagrywek ...
Miałem tu nie wracać bo wyszedłem w ostatniej chwili po1.03. Ale jak czytam te wszystkie wypociny rzałosnych flustratów to nie wytrzymałem... Panowie i panie KAŻDY JEST KOWALEM SWOJEGO LOSU. Ja straciłem 12 klocków ale nie moge miec pretensji do nikogo więcej jak do samego siebie i swojej pazerności. Na szczęście nauczyłem się patrzeć w przód a nie ciągle w tył więc od poniedziałku zaczynam odrabianie strat. Dałem sobie czas do końca roku i tego samego życze wszystkim TEXOWICZOM i przestańcie się urzalać tylko weżcie się do roboty do q.... nędzy.
FORUM TECHMEXa UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTE.
generalnie nie zamierzam dyskutować z ludżmi pokroju tech-mex , co na codzień okłamują was, pewnie i swoje rodziny bo to taka natura, twierdzisz , że SL nie zadziałałby.... otóż wątek założony był 18.10 godz 11.30 na drugi dzień techmex wyszedł dołem na normalnej sesji z otwarciem 1,81 i wyłamaniem sl 1,79, zszedł do poziomu 1,67 i zamknął sie na 1,69, tu uruchomienie SL, ale nawet gdyby taki diesel jak ty przespał, to na drugi dzień papier odnotował białą świecę (szpulkę) i miał szczyt 1,84, wiec albo ty jesteś kłamliwą pluskwą, albo jesteś pijany, albo świr, nie ma innych wariantów.
co do wymądrzania się idioty 1972 (jak sam siebie nazwał-zresztą chyba nie bez przyczyny) to obroty na DGA dochodziły do 50mln zł, a nie 500k, a co do New Connect: nie wpsominałem mego zalecenia kupna Nicolasa Games'a , ale tam przy 7 gr zalecałem zakup, kto zbył po 36 gr miał ponad 400% zysku!!, obroty wynosiły 20mln dziennie, a standardem jest 2-3 mln na tej spółce, Na Victorii obroty dzień po moim zaleceniu wynisły 2 mln zł, mimo iż wówczas kapitalizacja całej spółki wynosiła 3 mln, .
Dziwi mi skąd w was tyle debilizmu i żółci, czy naprawdę mieliście traumatyczne dzieciństwo czy co? nie rozumiem, czy to taka zawiść, zazdrość? bez sensu, Mi jak nie pasują czyjeś wpisy nie tracę czasu i nie czytam, zresztą ze świecą można znaleźć tu coś logicznego na tym forum. Zastanawiam sie czy to was dowartościuje ubliżanie komus, oczernianie, plugawe oszczerstwa? jak już chcecie coś znaczyc na tym forum, to stwórzcie coś wartościowego , logicznego i napiszcie coś z sensem, tam aby ktoś z tego korzystał, bo taki jest cel tego forum.
Kończę wpis na tym wątku, Analiz techmexu publicznie wiecej nie przeprowadzę, Tym którym najbardziej zależy na moich wpisach AT wyślemy na maile(tzw.liscie lescza), kłamliwe szuje niech radzą sobie sami
Bankier szanuje twoje posty , ja też myślę jak ktoś nie ma jaj to niech nie pęka na forum.Mało kiedy się wypowiadam ,ale cały czas czytam f.b. pewien jestem . że to laiki pędzą Cię do kąta .Ja jestem Ci wdzięczny za merytoryczne wypowiedzi.Nie zdążyłem na (listę leszcza) ale proszę o wysłanie mi AT. Ze względu na irytacje podaje e-meil tym.
endriu01@o2.pl Pozdrawiam.
Bankier jak Twoje przewidywania na poniedziałek odnośnie petrola, bo tam też trochę utopiłem.zainwestowałem ostatnio w same trupy, no ale cóż takie życe.zacząłem niedawno gać i płacę frycowe, dlatego czytam posty i rady bardziej doświadczonych i pomimo ostatnio poniesionych strat planuję odkuć straty i zacząć zarabiać, bo mnie to kręci i mam parę złoty na inwestycje ( oczywiscie nie jestem jakims oszołomem i jest to częśc pieniędzy jakie przeznaczam na gre , licząc sie oczywiscie ze stratą wkalkulowaną w tego typu "hazard" ), ale muszę nabyć trochę wiedzy, bo poprostu nie wszystko kumam.jak zacząłem czytać posty to każdy co innego pisze i jest dużo chamstwa. na poscie petrola, podobnie jak tu wiekszosc oszołomów.Jako jeden z nielicznych piszesz sensownie i widać, że posiadasz wiedzę i doswiadczenie, a czy jesteś naganiaczem, jak piszą czy prorokiem to mnie to nie interesuje.Pozdrawiam
Dobra rada kolego zaczynasz to kup sobie książkę a nie szukaj rad na forum. Kolege z nickiem bankier.... zapytaj jak stoją akcje KHS Krosno tam był wyrocznią.
Witam
Pomijając fakt że ludzie nie widząc swojego błędu chcą kogos obarczyć odpowiedzialnością za poniesioną stratę wylewają kubeł z pomyjami na jego głowe .. no trudno toż to taka nasza tradycja.
Ja wtopiłem na texie niestety jako początkujący na giełdzie raz nie zdążyłem sprzedać a później myślałem że może coś się odbije trudno nie udało się :( czasami trzeba dostać w tyłek żeby zmienić swoja polityke inwestowania i podejścia do giełdy.
Moje pytanie brzmi czy jest jakaś szansa albo sens trzymania akcji techmexa sprzedając teraz i tak jestem dużo w plecy więc czy istnieje możliwość jeszcze wybicia sie techmexa czy to już definitywny koniec ??
przemyśl to sobie
im później wyjdziesz tym więcej masz do odrobienia później
przykładowo przy stracie 20% żeby wyjść na zero musisz zyskać 25%
a przy 70% jest to już 333% wzrostu żeby wyjść na zero
Ta firma jest już trupem który niedługo zniknie z giełdy
więc, radze jak najszybciej sprzedać resztę akcji by choć trochę uratować kapitału
A na przyszłość naucz się sprzedawać ze stratą i korzystać z SL
Ja zrobię tak:jeżeli notowania nie będą zawieszone to na obecnych poziomach nie ma sensu wywalać.Podbitki będą.Przy 1,50 wywalę o ile dojdzie do takiego poziomu.Będę trzymał dalej,jeśli przed podbitką załóżmy na te 1,50 ukaże się KONKRETNE pozytywne info.Jeżeli jednak cena spadnie do 0 to i tak będę trzymał bo liczę,że po likwidacji spółki załapię się na jakieś krzesełko z firmy bo nie mam na czym siedzieć przed komputerem.
Ja napisałem otwarcie że jestem swierzak no bo tak jest, ale tu widzę 99 % doswiadczonych i specjalistów tylko dlaczego 90% umoczonych w gównianych papierach pisze i płacze na postach.GRATULACJE
p.s
gram sobie, bo mnie stać i lubię adrenalinę i jak idę do kasyna to biorę sobie 2 tyś, żeby pograć.jak wygram to wychodzę, a jak przegram to nie lecę do bankomatu,tylko jadę spokojnie do domu i nie płaczę, bo przecież przyjechałem, żeby sobie pograć.i tu też podobnie uważam, ale oczywiscie chce poznać pewne zasady, mechanizmy i opinie mądrzejszych, bo nie chcę bez sensu wtapiać.W kasynie wiem jak grać w pokera i jak przegram to nie mam do nikogo pretensji i tylko o to tu chodzi...........dlatego koledzy jak macie pisać coś w stylu kup sobie książkę czy tego typu teksty to dzięki za takie rady..pozdrawiam nowicjuszy