Trzymam juz 1,5 roku i jak trzeba to potrzymam jeszcze raz tyle także swoje pampersy oddam potrzebującym :)) Zapinamy pasy i rura !!!!!!!PS. Dario jak idziesz do kuchni to wstaw wodę!
wszyscy czekają na decyzje - ukończenie złotej oznacza zwrot kasy z tej inwestycji i zyski, a to bardzo polepszy sytuacje orko; do tego przypuszczam, że może taniej będą teraz budować - obecne jest niższy koszt materiałów budowlanych i może będzie/jest nowy kontrakt z podwykonawcami, a to oznacza większe zyski.......
nie wiem jak Wy, ale moja cierpliwość się kończy!!!
Oczywiście nie winię ORCO a Wojewodę za opieszałość. no ile mogą iść pierdzielone zwrotki z poczty (już liczyłem kiedyś i wyszło mi max 20-24 dni), wysyłka była jeszcze w sierpniu, no więc o co kaman!
Rozmawiałem ostatnio z Panem od W.M. i zapewniał mnie, że jak będą zwrotki, będzie decyzja!!, halo,halo, halo, Gdzie DECYZJA!
I tak sobie myślę, jak ja robie sie niecierpliwy, to jak inni pękną to polecimy jak nic na 21 pln!
Taki mnie dziś z rana pesymistyczny nastrój dopadł! (może persen zapodam :) )
Myśle że ani ja ani Ty shp wrażenia na Wojewodzie nie zrobimy, ale gdyby odwiedził go reporter TVN CNBC to zaraz byłaby konkretna informacja. Może należy do nich w tej sprawie napisać?
pewnie masz racje.... ale tak jak mówiłem, ostatnio (w tym tyg) rozmawiałem z osobą z urzędu WM i zapewniał mnie (oficialnie), że jak tylko zwrotki dotrą będzie decyzja.
Nie chce mi sie wierzyć, że zwrtoki jeszcze nie dotarły.
Wiec albo decyzja będzie dziś, albo w Poniedziałek.
Innej możliwości nie widzę, kurcze pierczone.
Zgodzę się z Tobą, że gdyby było większe zainteresowanie ze strony mediów, To Rzecznika Wojewody Mazowieckiego coś by powiedzieć musała.- a tak, nikt nie pyta, to i ona sie nie wychyla!
Szkoda, że już nie pracuje w wydawnictwie, gdzie miałbym jako-takie możliwości wywiedzenia się co się dzieje.
""Listy polecone czekają na poczcie tydzień, potem wysyłane jest drugie awizo. Dwukrotnie nieodebrane pismo uważa się za dostarczone. - Listy wysłaliśmy pod koniec sierpnia. Lada dzień zwrotki powinny zacząć przychodzić masowo. Kilkoro zawiadomionych osób już przyszło, zapoznało się z aktami. Jeżeli nie zgłoszą uwag, decyzja zapadnie w ciągu paru dni od otrzymania wszystkich zwrotek. Trudno jednak mówić o jakimś terminie, jeżeli będą uwagi - przyznaje rzeczniczka wojewody.""
To może w nieskończoność będą jakieś uwagi ??? , Polskie prawo administracyjne jest popierdzielone jak i jego opis ;))
"Prawo administracyjne - gałąź prawa obejmująca zespół norm generalnie-abstrakcyjnych o charakterze materialnym, mocy powszechnie obowiązującej w znaczeniu podmiotowym, regulujących sytuację prawną podmiotów prawnie niepodporządkowanych organom administracji publicznej. Normy te oddziałują zarówno bezpośrednio poprzez ustanawianie w nich obowiązków i uprawnień, których realizacja podlega kontroli organów administracji publicznej jak i pośrednio przez stosowanie norm w drodze decyzji administracyjnej organu."
Skubańce według prawa mieli maksymalnie 60 dni od 24 czerwca .
Tydzień dłużej bo nie dotarły wszystkie dokumenty rozumie !!!,
ale to już jest miesiąc po terminie ???????????????????
drodzy, więcej optymizmu, u niektórych wkrada się odrobina sceptycyzmu co jakiś czas.. rozumiem, cierpliwości czasem brakuje.. o i jeszcze jakiś ktoś przyczaił się na kupno po 30,26.. krew zalewa, ale I don't think so, że ktoś po tyle odda, szczególnie, że Paryż +3,78. Pozdraaawiam, ziew.. marazm, ale ZŁOTA jesień przed nami ;-)
nasmarowałem e-maila do Rzeczniczki Wojewody Mazowieckiego.
Skoro wojewoda był wstanie podać graniczny termin wydania decyzji (zanim się połapali, że brakuje im dokumentacji,poprzedni termin : 3 września br.) to nie widzę powodu aby i teraz nie był jasno określony termin takiej decyzji!
a nie zasłanianie, się, że może uwagi, analizy, dodatkowe papierki ,zwrotki - ściema i tyle.
Mają czas ustawowy, to niech się wypowiedzą!, co za kraj!
Jak mi nie odpowiedzą do poniedziałku-wtorku to dzwonie, a jak to nic nie da, to jade do nich - mam blisko.!
na razie orco nie daje zarobić - trochę to chore, że kurs spółki zależy od urzędasów, które tylko patrzą żeby wykończyć firmy jak dostaną troszke władzy, bo niby czemu inni mają lepej mieć niż ja? od taka polska zdziczała mentalność i do tego cwaniactwo połączone z chciwością wielu tubylców wawy, który jakby mogli to zjedliby swoje g......... zwykłe przygłupy i małe zawistne ludziki blokują przedsięborczość w tym kraju, a potem lamenty że kasy nie ma budzecie........
Widzę, że wszyscy czekają na oficjalne stanowisko. Spokojnie. Orco czuwa. Przecież decyzja zapadnie już lada moment. Tylko aby zgoda nie była podana w momencie wielkiej zwały na rynkach. Teraz jest w miarę optymalnie z takim pozytywnym info.
nie zmienia się reguł w trakcie gry - a polsce się zmienia, bo to dziki kraj i duzo stworzen co tylko patrzą jak drugiego okraść; urzednicy nie odpowiadają za to co robią personalnie tylko urząd i mamy takie farsy jak ta, że najpierw urząd coś dał, potem to zabrał, a teraz łaskawie się długo zastanawia czy odda to co zabrał - a najbardziej wkurza to, że pasożyty żyją z podatków i to w każdej instytucji państwowej tak wygląda - w tym kraju nic się nie zmienia