• Jak już są ustawiane starszaki, to Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    znak, że jest szansa na jakieś ruchy za jakiś czas, oczywiście w górę; przecież nikt nie sądzi, że ktoś rozsądny chce sprzedać ponad 8 kilo i tak się z tym afiszuje ;)
  • Re: Jak już są ustawiane starszaki, to Autor: ~pijok [83.22.135.*]
    Jejejej , OSIEM TYSIĘCY...!!!!!!!!!
    ...Ileż to dni trza handlować aby taką ilość upłynnić...??????
    ..no nie , to nie na mój , ten no...kalkulator...
  • Re: Jak już są ustawiane starszaki, to Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    czy to straszak, czy zapora
    nie wygląda na potwora :)
  • Cią dalszy... Autor: ~pijok [83.22.135.*]
    ..tylko raczej na ...pisiora
  • Re: Jak już są ustawiane starszaki to sprawdzimy, czy będą Autor: ~Zbigniew [77.113.189.*]
    chętni do kupowania.
    Sprawdziłem. 30 tys. szt. po średniej cenie 15 zł. = 450 tys. zł.
    I lądujemy na poziomie 20 zł., czyli o 66,66% wyżej niż obecny kurs.
    Drobna kwota za 1% kapitalu spółki.
  • Re: Jak już są ustawiane starszaki to sprawdzimy, czy będą Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    to nie tak łatwo policzyć, bo w trakcie wskrobywania się kursu do tych 20 zł, będzie wyskakiwała świeża podaż nie wspominając o ukrytej sprzedaży; zresztą jeszcze bardziej mylne co do faktycznego stanu są wystawione zlecenia kupna, popatrzysz teraz na karnet i wydawałoby się, że wystarczy sprzedać 1,2 K i braknie popytu i teoretycznie kurs mógłby zjechać do "0", po przejściu kilka razy widełek;
    a jak chcesz się upewnić, czy to straszak/zapora, czy faktyczna deklaracja sprzedaży, to zacznij nagryzać tego batona, zobaczysz jak szybko zniknie lub pojawi się wyżej, w przeciwnym razie, zgodnie z planem, on zostanie łyknięty przez "swojego"
  • Re: Jak już są ustawiane starszaki, to Autor: ~kiszonka [10.4.36.*]
    Ale KWAS Ponar wybil a wy dalej tu kisicie ogora
  • Re: Jak już są ustawiane starszaki, to Autor: ~roberto [89.78.108.*]
    I to przy 2,5 mln obrotu
  • Re: Jak już są ustawiane starszaki, to Autor: ~wasyl [83.31.222.*]
    a Wy Panowie te same pierdoły co pól roku temu, co rok temu, co póltora roku temu - kiedy Wy wreszcie wydoroślecie, a pijok kiedy wreszcie wytrzeźwieje?
  • Re: Jak już są ustawiane starszaki, to Autor: ~pijok [79.185.144.*]
    A po co wymyślać nowe pierdoły?
    Wasyl nadal masz Cerabud...?
  • Re: Jak już są ustawiane starszaki, to Autor: ~pijok [79.185.144.*]
    I jeszcze jedno . Miałeś chyba na myśli słowo :WYDOROŚLEJECIE a nie , cyt.:wydoroślecie.
    Poza tym , zadajesz za dużo pytań...
  • Re: Jak już są ustawiane starszaki, to Autor: ~Pan J. [77.253.167.*]
    Dokupiłżem se pakiecik dzisioj o 10,20 i mom aże akcjów dwie . Nie mogie sie doliczyć ile to jest procentów , bo jak na rachunkach w szkole nauczali to byłżem na chorobowem . Pomóżta mondrale. I nich sie przyzno tyn któren tego pakiecika sie dzisioj pozbył.
  • Re: Jak już są ustawiane starszaki, to Autor: ~Hektor [91.145.179.*]
    Zaczyna się dobrze dziać . Mini batoniki zaczynają być zbierane ...i to jednym zleceniem.
  • Re: Jak już są ustawiane starszaki, to Autor: ~Hektor [91.145.179.*]
    Pojawił się znowu na s malusi batonik, czy zostanie "pozaryty? jednym zleceniem?
  • Re: Jak już są ustawiane starszaki, to Autor: ~kris b [83.9.120.*]
    czyzby polna przysypana popiolem wyhylala glowe z mulu-przydal by sie obrot-i czesc ludzi by uwierzylo.wynik i rating polnej nie pomoze-musi bys akwizycja-aby grupa sie rozrastala-i wtedy rynek uwierzy-a tak negocjuja juz 2 lata-a okazji nie brakuje-olek grad za pieniadze wlasna matke by sprzedal-a jak na razie zbysiowi zwisa-a szkoda-rynek nie znosi prozni-konurencja nie spi/pozdro
  • Re: Jak już są ustawiane starszaki, to Autor: pijok [83.29.81.*]
    Zbyniu na Optimusie naprodukował w ostatnim czasie bardzo dużo podobnych sobie nieudaczników i ma satysfakcję że nie jest już sam ...
  • Polna, Optimus, Energopol, Mennica - Zbigniew to nie mój idol, ale..... Autor: emeryt_giełdowy [77.115.249.*]
    PIJOK to odpowiedź na Twoją sugestię, że ZJ to mój idol. Tak nie jest i nie będzie.

Trzeba znać historię inwestycji giełdowych Pana Zbigniewa Jakubsa, aby wiedzieć i zrozumieć co robi i jakie stosuje środki dla osiągnięcia własnych celów.
    Znam go od 1994 r. (wystąpił wtedy razem z NIMCZYCKIM w programie telewizyjnym)
    Przykre jest, że w swojej działalności JEST wspomagany jest przez media TVNCNBS (torcik urodzinowy dla redakcji bizensowej), Parkiet, itp., władze GPW i KNF. To co zastosował w OPTIMUSIE to jedna z metod tzw. inżynierii finansowej, która ma pozwolić mu zjeść ciastko i mieć ciastko.
    Pisałem już o tym - on rzadko wychodzi na 100% z inwestycji. Częściej jest to metoda stosowana przez pozostałych wielkich naszej GPW - Karkosika, Krauze i innych
    (Podwyższanie kapitału z prawem poboru akcji po niskiej cenie).
    Kto nie pamięta lub nie zna historii OPTIMUSA i POLNEJ nie poczyta https://www.bankier.pl/forum/temat_kris-b-rzuc-sily-na-optimusa-i-energopol,8799531.html
    Mam nadzieję, że znajdą się inni wielcy naszej GPW, którzy nie będą się bali podjąć walkę z zastosują takie same metody jakie PAN ZBIGNIEW stosuje w stosunku do tych, którzy są solą naszej GPW - drobnych inwestorów.
    A co mogą zrobić drobni inwestorzy.
    1/ Podłańczać się i iść z prądem.
    2/ Płakać i pisać do KNF skargi. Mogą to być pozwy zbiorowe.
    3/ STOSOWAĆ metody które stosują wielcy tej GPW, czyli zaniżać kurs poprzez sprzedawanie (rozprowadzanie) akcji wsród znajomych poniżej kursu zakupu.
    4/ Stosować metodę obstrukcji, czyli nie wchodzenia w spółki wielkich naszej GPW. Niech się sami utopią w tym co nam drobnym przygotowali.

• Re: Polna, Optimus, Energopol, Mennica - Zbigniew to nie mój idol, ale.. Autor: pijok [83.29.81.*]
    Wiesz dobrze że się z Tobą droczę .
    Dzięki za tekst , nie śledziłem jego "kariery" lecz mam wrażenie że znam go dobrze. Przedstawiona przez Ciebie historia , wcale mnie nie zaskoczyła . Prowadzę niewielkie studio reklamy , z równie niewielkimi sukcesami i poznałem w związku z tym wiele osób , właścicieli najczęściej spółek z o.o. , i mam wrażenie że jest jakaś szkoła którą oni kończą . Mówiąc krótko oprócz tzw.:"smykałki" to są to prostacy . Może dla niektórych to jest cecha , ja jednak odczytuję to jako wadę.
    My tutaj oczekujemy zaangażowania Jakubasa w podniesienie sprzedaży i rentowności firmy poprzez rozwój technologiczny . Kochani nie Jakubas , u niego takie coś jak produkcja ...? Szlachta zaściankowa brzydzi się pracą...
    Moralność ???? a kto to jest i czemu????
    Idę się nap....pokonesorować ...
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.