Forum Giełda +Dodaj wątek

Polna, Optimus, Energopol, Mennica - Zbigniew to nie mój idol, ale.....

PIJOK to odpowiedź na Twoją sugestię, że ZJ to mój idol. Tak nie jest i nie będzie.

Trzeba znać historię inwestycji giełdowych Pana Zbigniewa Jakubsa, aby wiedzieć i zrozumieć co robi i jakie stosuje środki dla osiągnięcia własnych celów.
Znam go od 1994 r. (wystąpił wtedy razem z NIMCZYCKIM w programie telewizyjnym)
Przykre jest, że w swojej działalności JEST wspomagany jest przez media TVNCNBS (torcik urodzinowy dla redakcji bizensowej), Parkiet, itp., władze GPW i KNF. To co zastosował w OPTIMUSIE to jedna z metod tzw. inżynierii finansowej, która ma pozwolić mu zjeść ciastko i mieć ciastko.
Pisałem już o tym - on rzadko wychodzi na 100% z inwestycji. Częściej jest to metoda stosowana przez pozostałych wielkich naszej GPW - Karkosika, Krauze i innych
(Podwyższanie kapitału z prawem poboru akcji po niskiej cenie).
Kto nie pamięta lub nie zna historii OPTIMUSA i POLNEJ nie poczyta https://www.bankier.pl/forum/temat_kris-b-rzuc-sily-na-optimusa-i-energopol,8799531.html
Mam nadzieję, że znajdą się inni wielcy naszej GPW, którzy nie będą się bali podjąć walkę z zastosują takie same metody jakie PAN ZBIGNIEW stosuje w stosunku do tych, którzy są solą naszej GPW - drobnych inwestorów.
A co mogą zrobić drobni inwestorzy.
1/ Podłańczać się i iść z prądem.
2/ Płakać i pisać do KNF skargi. Mogą to być pozwy zbiorowe.
3/ STOSOWAĆ metody które stosują wielcy tej GPW, czyli zaniżać kurs poprzez sprzedawanie (rozprowadzanie) akcji wsród znajomych poniżej kursu zakupu.
4/ Stosować metodę obstrukcji, czyli nie wchodzenia w spółki wielkich naszej GPW. Niech się sami utopią w tym co nam drobnym przygotowali.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.