• AT - POLNA Autor: coolturalny [217.171.61.*]
    Witam.

Skupiając się na najważniejszych wydarzeniach z wykresu widać, iż kurs swobodnie przeszedł na właściwą stronę lini trendu spadkowego. Przebił go rozpoczynając jego korektę, lub zapoczątkował budowę nowego trendu wzrostowego.
    Dno cenowe potwierdzone (kilkukrotne) na poziomie 11,05
    W kwietniu nastapiło wybicie z formacji trójkąta i zakończyło się na poziomie 14,50 dochodząc tym samym do 38.2 zniesienia Fibbonacciego spadków z września 2009 do marca 2010.
    Poziom cenowy 14,50 jest pierwszym poważnym oporem w drodze na nowe szczyty ;)
    Obecnie kurs Polnej w konsolidacji, dobre wiadomości ze spółki mogą wynieśc go na znacznie wyższe poziomy niż obecnie.
    Wygląd wykresu raczej pozytywny, biorąc pod uwage powyższe.

Link do wykresu:
    http://w690.wrzuta.pl/obraz/15mJApDBhl6/polna1

Pozdrawiam.
  • Re: AT - POLNA Autor: raf-24 [83.20.224.*]
    To do naszej perełki można dostosować jakieś AT ??!!

A tak poza tym Optimus napompowany
    Energopol napompowany
    Polna ??.......( chyba spuszczone powietrze )
  • Re: AT - POLNA Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    dzięki coolturalny, rzecz jasna, obstawiam wybicie w górę :)

raf-24, wiadomo, że przy tej płynności można malować co się chce, zwłaszcza w krótkim terminie, jednakże przy dłuższym horyzoncie czasowym, jeśli nie odnotowuje się jakichś dziwnych zagrywek na sesji, na fixach, to jakoś tam się wykres poukłada, pokazując ogólną tendencję, która w przypadku Polnej wyraźnie pokazuje, że kurs nie ma ochoty abosulutnie zwalić się poniżej np. 10 zł, a obecne poziomy to raczej minimalne na ten czas przed większym marszem w górę; nie zapominaj, że jak komuś zależy, to i na dużo bardziej płynnych spółkach może robić różne manewry, żeby odpowiednio wpływać na decyzje drobnicy (wystraszonej na ten cel, żeby grubszy się jeszcze obkupił, albo rozentuzjazmowanej, żeby upchnąć papier na podbitce)

aaa, ponieważ w krótkim terminie można robić tu co się chce, conajwyżej spodziewałbym się na chwilę fałszywego wybicia w dół z obecnej konsoli, zebranie od reszty wystraszonych, a potem marsz w górę; powinno się to zejść z publikacją najbliższego raportu; chyba, że już nikomu tu się nieche robić najmniejszych nawet zagrywek, zważywszy, że tu już naprawdę nie ma kogo straszyć, zniechęcać... ;)
  • Polna i Optimus... Autor: pijok [83.22.139.*]
    ..symptomatyczne jest to że zawsze kiedy spółki "jakubasowe" biorą udział w targach , zaczynają się spadki lub stagnacja . Panie Jakubas przestań Pan pokazywać cokolwiek ...
    To już nikogo nie podnieca...
  • Re: AT - POLNA Autor: ~pijok [83.29.83.*]
    Wszystkie spółki na GPW pokazują swoje wyniki . W związku z tym mam pytanie do wiedzących : Czy Polna w ogóle coś robi.... ?
  • Re: AT - POLNA Autor: ~Volter1970 [195.205.39.*]
    robi
    meczy dupy niezle
    niezle tu sa katusze
    ciekawe, czy to fałszywe wybicie w dół, o którym pisałem tydzień temu, czy też może co poniektórzy wiedzą, że wyniki będą kiepskawe? choć obstawiam to pierwsze, bo gdyby miały być kiepskie wyniki, to przy tej płynności zjechalibyśmy na 11,0 conajmniej, a po publikacji jeszcze niżej
  • Re: AT - POLNA Autor: ~ekspert [83.31.234.*]
    niestety, to wyniki będą słabe, pozdrawiam,
    ps. lepiej będzie dopiero w przyszłym roku
  • bolo7: Przy tym FF wyniki nie mają żadnego znaczenia, ale Autor: emeryt_giełdowy [77.112.142.*]
    znając wyniki innej spółki z tej branży sam jestem ciekaw co zaprezentuje POLNA.
    Przy takim FF, szczególnie przy takim akcjonariacie (pijok powiedziałby nieudolnym) wszystko można zrobić. Fałszywe wybicie w dół i w górę, to nie problem.
    Pozdrawiam.
  • Re: bolo7: Przy tym FF wyniki nie mają żadnego znaczenia, ale Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    jaką spółkę masz na myśli emeryt_giełdowy i jakie pokazała wyniki?
  • bolo7: jaką spółkę masz na myśli .... - TO NIE JEST SPÓŁKA Z GPW. Autor: emeryt_giełdowy [77.112.142.*]
    ale z branży i sygnalizowałem już jej nazwę.
    Wybacz więcej nie mogę powiedzieć.
  • Re: bolo7: jaką spółkę masz na myśli .... - TO NIE JEST SPÓŁKA Z GPW. Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    wybaczam i ....
    proszę o wybaczenie :) bo ni pamintom... mniejsza o większość, wkrótce będziemy wiedzieli, co tam w polance udało się lub nie poprawić; a prawdopodobnie wczesną jesienią (według niejednokrotnych zapowiedzi spółki) rozwiązanie sprawy akwizycji, które w przypadku pozytywnego scenariusza według mnie dużo bardziej rozgrzeje papier, niż nawet rewelacyjne wyniki teraz lub w późniejszych raportach
  • bolo7: jaką spółkę masz na myśli .... Autor: emeryt_giełdowy [77.112.142.*]
    https://www.bankier.pl/forum/temat_polna-na-co-pojda-pieniadze,8515786.html
  • Re: bolo7: jaką spółkę masz na myśli .... Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    chodzi Ci o Premę lub Archimedesa?
  • bolo7: wybacz Autor: emeryt_giełdowy [77.112.142.*]
    obie.
  • Re: bolo7: wybacz Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    jakie wyniki pokazały?
  • Re: bolo7: wybacz Autor: ~Volter [193.19.165.*]
    przegladnijce wyniki aplisensa i macie odpowiedz co zobaczymy we wtorek :)
  • bolo7: lepsze niż wyniki POLNEJ. Ta branża ma bariery Autor: emeryt_giełdowy [77.112.147.*]
    możliwości rozwojowych. Jej możliwości generowania zwiększonych przychodów i zysków jest pochodną szybkości wzrostu gospodarki jako całości.

Ponieważ branża, w której działa POLNA przeżywa kłopoty to nastąpił spadek przychodów ze sprzedaży. 20% spadku przychodów ze sprzedaży to nie tragedia.
    Gorzej, że nie ograniczono kosztów w tym okresie o 20%.
    W przypadku POLNEJ widać, że dodatkowo koszty pozostałej działalności operacyjnej zjadły cały zysk ze sprzedaży. Środki finansowe starczą, ale na małą akwizycję.
    Widać wyraźnie, że POLNA jest w stanie stagnacji.
    Wyniki finansowe nie będą miały wpływu na KURS spółki.
    Ale tak jak pisałem wyżej przy takiej strukturze akcjonariatu i FF dzięki inżynierii finansowej można zrobić KURS w górę i w dół w zależności od woli i strategii działania (pijok możesz sobie użyć).

Pozdrawiam.
  • Re: bolo7: lepsze niż wyniki POLNEJ. Ta branża ma bariery Autor: pijok [83.29.78.*]
    ...no dobra :
    ...Na zdrowie....
  • Re: AT - POLNA Autor: ~kris b [83.21.190.*]
    aplisens-postep w kazdym segmencie-przychody i zysk-no i max.roczny-trend wzrostowy.polna z kolei-trnd jak widzimy.male zainteresowanie-coc spolki jakubasa-energpol -optimus sie wybily-ja mam slabosc do polnej.datujaca sie z przeszlosci.dokupilem w piatek-prawie 900szt po 11.8-weszlo.zawsze po infach o skupie na malo plynnych spolkach powinno isc do gory-ale jak widze polna sie z tej reguly wylamuje.pozdro
    Volter, wyniki Aplisensa są inspirujące w naszym temacie :)

Kris, w sprawie wspomnianego skupu tak jest, bo na Polnej i ta informacja była podana tak, że w ogóle nie wiadomo, o co chodziło autorom (jak to zwykle bywa na Polnej), a więc co faktycznie będą robili... Przejrzyj zresztą artykuły prasowe w pigule informacyjnej Polnej na Parkiecie dotyczące tego...

Nie wiem jakie będą wyniki, w przeciwieństwie do experta, który parę postów wcześniej jest pewny, że będą słabe. Nie mniej uważam wciąż, że nawet jeśli będą to dobre wyniki, to powinny w jakiś sposób poprawić bieżące notowania Polnej, jednak dopiero prawdziwą jazdę w górę powinna rozpocząć jeszcze w tym roku sprawa ewentualnej finalizacji akwizycji.
  • Re: AT - POLNA Autor: ~kris b [83.9.122.*]
    ja oczywiscie wiem-ze skup uchwalono tylko formalnie-i moga sie z niego wycofac-lepiej by bylo aby za wlna kase zlewarowali kredyt pod akwizycje-wg mnie chemar to za gruby kasek.ale archimedes czy perma sa w zasiegu.wg mnie polna to poukladana bezpieczna firma i nisko wyceniana-ale jest tez pewien chaos informacyjny-np.z tym skupem.czy przewlekaniem sie akwizycji-a kasa z emisji dalej sie kisi-najwyzszy czas podejmowac decyzje/pozdro
  • Re: AT - POLNA Autor: ~Hektor [91.145.179.*]
    Coś się zaczyna dziać ,wprawdzie obrót żaden ale i nie ma chetnych do oddawania .
  • Re: AT - POLNA Autor: ~Hektor [91.145.179.*]
    Malutki "wafelek" na 12,2 połknięty jednym gryzem. Tylko tak dalej
  • Re: AT - POLNA Autor: ~kris b [83.21.206.*]
    na energoplu korekta.a zbyszek dalej pompuje optimusa-a nasza biedna opuszczona perelka stoi w koncie-ale i na nia przyjdzie czas
    Polna stoi w koncie
    lecz tym bankowym
    a da zarobić krocie
    jak z kąta wyjdzie sierpowym :)

sierpowym może być info o akwizycji, a spekuła już zwąchuje temat, gdzie będą krzyczeć wniebogłosy: następna spółka Jakuba odpalaaaaaaaaa !!!
  • Re: AT - POLNA Autor: ~kris b [83.9.115.*]
    prezes introla kiedys ujawnil ze posiada pakiet polnej-ale z hossy i interesowal sie polna-bo ta spolka ma nadplynnosc finansowa-b.zbiizona profilem do polnej-moze jakis mariaz w przyszlosci=ciekawe jaki jest poglad na to jakubasa.polna za dlugo owleka akwizycje-dlatego taka niepewnosc na papierach.ale jak sie to dokona-ruszy ostro z kopyta-poczatki hossy a biedactwo w miejscu
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.