Nowy odnośnik który pojawił się na stronie paczkomatów pod mapą zasięgu, wreszczie chyba doczekamy sie szybka startu platnosci sms(wg zapowiedzi niestety rok opóźnienia) Lista Punktów Obsługi Klienta InPost, do których możesz zanieść wypełnione formularze Mobilnych Płatności
Dnia 2010-05-07 o godz. 23:53 ~ready13 napisał(a):
> Ja dzisiaj dostalem z faktura z tpsy zajefajny
> formularz/umowe mobilnych platnosci-firmowana przez TPSA I
> INPOST!!!!super!
Cóż to za usługa? nie słyszałam o niej jeszcze ale znając inpost to na pewno coś rewelacyjengo ;)
zostawiasz swoje dane,nr dowodu i nr rachunku bankwego z ktorego po zaakceptowaniu smsem platnosci(dostajesz info ze np tpsa wystawila ci fa na kwote x i czy chcesz ja zaplacic)-odpowiadasz na tego smsa akceptujac TAK w odpowiedzi-i tyle-faktura zaplacona!sciagaja kwote z twojego wskazanego rachunku.nie chcesz placic-nie odpowiadasz na smsa-banalnie genialnie proste.stoje w korku -i place swoje rachunki.co wiecej na bazi etej jednej zgody moge placic nie tylko tpse ale tez innych klientow inpostu-np orange,era,plus,pgnig i zapowiadaja ze duzo duzo wiecej.dla mnie to bedzie hit roku
Wielkie dzięki ready, raczej w ten sposób jednak rynku nie zawojują niestety to zwykłe polecenie zapłaty potwierdzane smes-em. Ma to tylko sens dla ludzi posiadających rachunek bankowy i nie korzystających z polecenia zapłaty lub bankowości internetowej. Nie jest to na pewno propozycja dla ludzi bez rachunku lub telefonu kom. Pozostaje mieć tylko nadzieję że już nie długo za ich usługi będzie można zapłacić płatnym sms-em szybciej i prościej niż zabawa z kartami lub nawet bezposrednimi transferami na rachunek albo rozliczeniem bezstykowym telefonem z paczkomatem lub awizomatem
Propozycje usługowe spółki generalnie są skierowane do ludzi otwartych na nowości a także szanujących swój czas . Wśród takich ludzi upatrywałbym popularyzację nowej usługi.
Wiadomo że emeryt czy rencista ,któremu listonosz przynosi pieniądze do domu i ma telefon stacjonarny ,z uslug spółki nie skorzysta.Pójdzie na pocztę i tam nada paczkę i opłaci rachunki.....i jeszcze wyżali się w kolejce na swoją ....rwe kulszową.
dokladnie zgadzam sie z kryniu77 - to wygodna usluga dla ludzi ktorzy nie maja czasu placic rachunkow w terminie,nie chca kolekcjonowac faktur ,pamietac o platnosciach.polecenia zaplaty jest mniej niz 2% na rynku!!!dlaczego?bo ludzie nie wiedza jaka kwota zostana obciazenie-przy akceptacji smsem ta bariera niewiedzy ZNIKA!!!co wiecej w formularzu klient godzi sie tez na otrzymywanie e-faktur-czyli spolka zarobi i na smsie i na kazdej efakturze dla tego klienta!!!
Dotarłem do informacji że to bank Citi Handlowy jest pionierem płatności sms w Polsce.
Jednak w ten sposób mogą opłacać polisy tylko klienci Aegon TUW na Zycie.
-https://www.bankier.pl/wiadomosc/Pierwsze-w-Polsce-mobilne-polecenie-zaplaty-2114748.html
-http://blog.money24.pl/polecenie-zaplaty-przez-sms-w-citi-handlowym/
Jeżeli Integer zaproponuje sms płatności nie tylko rachunków TPSA ale większości
swoich duzych klientów,zwieksza szanse na sukces.
Swoja drogą to byloby ciekawe,jak mówi Gad,płacić smsem za nadanie lub odebranie paczki w paczkomacie.Jeden smes na odpowiedni numer,system cię identyfikuje i ściąga z karty pieniądze.
usluga city to tylko POWIADOMIENIE o realizowaniu transakcji a usluga inpostu to fizyczne URUCHOMIENIE tej transakcji-to znaczaca roznica
jesli chodzi o mozliwosc platnosci za nadania paczek-to rozumiem ze to jest mozliwe dla kazdej osoby ktora podpisze taki formularz bo srodki moga byc sciagane z tegoz zdefiniowanego konta
to w cale nie jest dobra wiadomosc. Jeśli dużo abonentów wypełni formularze i zdecyduje się na e-fakturę to będzie oznaczalo spadek wolumenu przesyłek w Inpoście,
czyli spadek przychodu.
Wydaje się że zysk będzie nadal ponieważ sms-płatności to dużo mniejsze koszty niż doręczanie przesyłek, ale prawda jest taka że zmniejszenie liczby przesyłek bardzo źle odbije się na ledwo zipiących oddziałach agencyjnych Inpostu.
Widmo fali bankructw franczyzobiorców zmusi zarząd do dopład do świadczonych przez nich usług. A to spowoduje pogorszenie wyników finansowych spółki.
Integer zaczyna zjadac sam siebie.
"niepohamowana pogoń prezesa za Więcej".
To etap, na którym prezes chętnie opowiada na łamach prasy biznesowej o planowanych przejęciach, szybkim zwiększaniu sprzedaży czy wchodzeniu na nowe obszary rynku. Integer łatwo zapomina, że sukces w jednym obszarze rynku wcale nie gwarantuje powodzenia w innym. To ten moment, w którym firma, która osiągnęła sukces w na polskim rynku kolportażu druków bezadresowch, zaczyna bez opamiętania otwierać oddziały na Ukrainie. Jak to wyszło każdy wie.
Nowe przedsięwzięcia zaczynają pochłaniać nieproporcjonalnie dużo uwagi prezesa, oczywiście kosztem podstawowej działalności, która przecież wciąż przynosi zyski.
To jest równia pochyła drodzy Państwo
Ja uważam że to dobra wiadomość.
Inwestycja spółki w nowy kanał dystrybucji swoich usług jest bardzo dobrą strategią marketingową i może zwiększyć liczbę klientów.
Nie sądze żeby jednen kanał dystrybucji wyparł drugi,raczej będą funkcjonowały obok siebie.Pamietajmy że na końcu jest klient i to on zdecyduje jaką forme płatności wybrać.
Otwarci na nowinki wybiorą sms,tradycjonaliści-przesyłke.Rolą spółki była propozycja
nowoczesnej usługi i z tego się wywiązała.
Co do biznesu na Ukrainie ,to nikt nie mógł przewidzieć że kryzys tam dosłownie ,,położy na łopaty''gospodarkę,i która do tej pory nie może się podnieść.
Plany były dobre:to kraj większy obszarowo i pod wzgledem liczby ludności.
A co do prezesa Brzoski to mówiąc kolokwialnie,gość mnie ani ziębi ani grzeje.
Interesuje mnie tylko jedno,czy zarząd wnosi wartość dodaną do spółki.
Wg mnie wnosi.Chwali się?Jeżeli ma czym.To też jest element gry marketingowej.
Jeszcze taka ciekawostka.
Co prawda ,daleko zarządowi Integera do zarządu Google,ktory za prace w firmie otrzymuje wynagrodzenie roczne w wysokości 1$.Zarząd Integera miał za 2009r
wynagrodzenia na poziomie LEKARZY.
Abstrahując od zarobków bankierów,a porównując firmy o podobnych przychodach,
proszę zobaczyć ile zarobili panowie Leszczyński i Abratański z IDM w 2008r przy ponad
102 mln straty i pan Waczkowski z Ipopemy.
Dlaczego o tym piszę ,choć lepiej liczyć swoje pieniądze niz cudze?
Czasami lubię wiedzieć ,czy zarząd w postaci horrendalnych zarobków ,,wyprowadza
pieniądze ze spółki'' czy nie.Zarzęd Integera tego NIE ROBI.
Powyższe można sprawdzić w raportach rocznych i polecam art w dzisiejszym Parkiecie
,,Gieldowe spółki byly hojne dla menadzerów''.
Z prospektu emisyjnego wynika że 41 % + 10 % razem 51% akcji należy do spółek należączych do członków zarządu zarejestrowanych w rajach podatkowych.
To jest model nastawiony ewidentnie na sprzedaż.
Po co wypłac sobie duże wynagrodzenia i drażnic inwesorów.
Po co wypłacac dydwidendy, lepiej inwestowac to dobrze wygląda.
kryniu77 jesteś doskonałym przykładem skuteczności powyższej strategii (no chyba, że jesteś w jakiś sposób powiązany ze spółką i ten entuzjazm nie był szczery)
A co będzie dalej, dopowiedźcie sobie sami...
Na szczęście dla wszystkich akcjonariuszy, sprzedaż nastąpi przy cenie dużo wyższej niż obecna. Teraz byłby to ułamek ceny którą mozna będzie uzyskac.
Więc perspektywa jest ogromna, dla spekulantów.
powiem tak - spolke i zarzad ocenia sie przez pryzmat realizacji strategii.przez ostatnie 4 lata strategia jest realizowana z konsekwencja i precyzja godna chirurga.prezes mowi-wyniki za kwartal beda dobre-i sa dobre,i tak co kwartal.prezes mowi-wzrosniemy w tym samym tempie co rok wczesniej-i spolka tak rosnie.czegoz chciec wiecej?i zarzad i spolka na kazdym kroku uwiarygadniaja to co robia.a pesymisci tacy jak "obserwator" czy "Lolo" -od kilku miesiecy wieszcza zalamanie kursu,zle wyniki ,itd- i jakos te wizje sie nie spelniaja.oczywiscie zaraz odpowiedza-poczekajcie do wynikow za 1Q.ja odpowiem tak - no poczekajcie i jesli sie mylicie to nie siejcie zametu na tym i innym forum(Obserwator na wyraz aktywnie kontestuje wszelkie dzialania spolki n aroznych forach-m in na gazeta.pl i blogu Inpostu).jesli wyniki beda zle - ja zamilkne.miejcie odrobine przyzwoitosci
W Integer inwestuje tak jak Ready13 czy Jon Snow i to jest moje jedyne powiązanie ze spółką.
Jestem skoncentrowany na niej i jej rynkach a nie na p.Brzosce i Kołpie.
Oni mają ,,robić swoją robotę''i to rynek ich oceni w postaci wzrostu lub spadku notowań.
Ich raje podatkowe mnie nie obchodzą jako inwestora.To nie ma nic wspólnego z działalnością spółki.Natomiast ewidentnie ww panowie zyskaja na podatku przy wypłacie dywidendy lub sprzedaży akcji.Najwazniejsze że obecnie nie drenują spółki wynagrodzeniami, jak np p.Filipiak spółke Comarch.
Czy jest to model nastawiony na sprzedaż pakietu kontrolnego ,bo chyba o niego Ci chodzi?W krótszym terminie szczerze wątpię.Nie zarzyna się kury znoszącej złote jajka.
W dłuższym terminie, tego nikt nie wie co zrobią główni udziałowcy.
Dnia 2010-05-07 o godz. 23:47 ~gad napisał(a):
> Nowy odnośnik który pojawił się na stronie paczkomatów pod
> mapą zasięgu, wreszczie chyba doczekamy sie szybka startu
> platnosci sms(wg zapowiedzi niestety rok opóźnienia)
> Lista Punktów Obsługi Klienta InPost, do których możesz
> zanieść wypełnione formularze Mobilnych Płatności