• Polna - podsumowanie sesji Autor: ~ed [85.119.21.*]
    W dniu dzisiejszym kontynuowana była konsolidacja kursu Polnej. Po otwarciu w okolicach środowego zamknięcia, inwestorzy nieprzychylni wzrostom na spólce doprowadzili do przejsciowych spadków wystawiając zlecenia sprzedaży niewielkich ilosci akcji. Końcówka sesji pokazała siłe popytu, a transakcja 1 akcją z godziny 16:09 pozwoliła zakończyć sesję wzrostem kursu przewyższającym wzrost szerokiego rynku.
  • Re: Polna - podsumowanie sesji Autor: ~pijok [79.191.224.*]
    ...czy ja widzę podwójnie , czy ed się jąka...?
  • Re: Polna - podsumowanie sesji Autor: bolo7 [89.75.113.*]
    Ed, pragnę docenić, że jako pierwszy z TWZ odważyłeś się na założenie własnego wątku! Nareszcie! Doceniam też pierwszą próbę "merytorycznej" oceny bieżącej sesji :)
    Pragnę tylko sprostować przedstawioną "analizę" - jak patrzę na notowania, to mi wychodzi, że ostatnia transakcja miała miejsce o godz. 16:09:12 i że było to 201 akcji, a nie jedna sztuka! Jedna z tego zlecenia 201 szt. tylko zahaczyła o drugie w kolejce zlecenie znajdujące się na 12, 67 zł. Jeśli już próbujemy analizować, to bądźmy precyzyjni :)

Nie mniej jednak doceniam pierwszą próbę, a doceniam szczególnie za humor, którym to jest podszyte; a że obyło się bez przytyków, to dodatkowo łagodzi obyczaje i jest ok, pomimo tego jednego błędu; jak to się mówi: pierwsze koty za płoty! No i doceniam za ten bardzo duży krok odwagi! Kto następny? :)
  • Re: Polna - podsumowanie sesji Autor: ~romin [78.8.107.*]
    Bawi mnie twoja analiza ed, jak cię razi zieleń na Polnej to niech Ci Jakubas kupi ciemne okulary. Większość z obecnych na forum żyje spadkami na Polnej gdy rynek rośnie, istna paranoja. A ponieważ mam kasę i Polną w portfelu to będe częściej grał w zielone na Polnej naprzekór słupom Jakubasa. Cena zakupu po 12,49 to okazja panowie inwestorzy więc skończcie te idiotyczne dyskusje. Pozdrawiam.
    Następny poważny inwestor .........
    Gdybyś oprócz kasy miał jeszcze rozum , byłoby wspaniale ...
    pijok, romin zdaje się pije do TWZ, a nie do TWA :)
    coś w tym jest, co pisze, bo jak komuś, kto deklaruje, że jest posiadaczem akcji Polnej, może tak bardzo przeszkadzać to, że spółka kończy na zielono, choć wcześniej ledwo co się otworzył handel, co zapowiadało co najwyżej kilkaset szt. obrotu, a zaraz potem do końca sesji było na czerwono pomimo ładnego dnia na rynku?
    to jest tzw. "syndrom Jakubasa": to Jakubas posiada w swoim portfelu spółki, na których nie specjalnie mu zależy, żeby rosła cena ich akcji; nazwałem to swego czasu masochizmem finansowym; widocznie jest to zaraźliwe w pewnej grupie osób; nie dziwi mnie to jednak, jeżeli jest to przy okazji grupa (TWZ), dla której Jakubas jest guru;
    ...chodzi o to iż wiemy jaki jest IQ ~eda ,
    więc naigrawanie się z jego ciemnoty jest niegrzeczne...
    a, to fakt :)
    przepraszam... ;)
  • Re: Polna - podsumowanie sesji Autor: ~wasyl [83.31.250.*]
    Bolo, Ty to jesteś po prostu gość. Same trafne analizy. Przenikliwość nie z tej ziemi. Twoje wytłumaczenie ruchów piątkowych na Polnej to poezja. A już analiza psychologiczna Jakubasa to prawdziwy majstersztyk. O tym masochiźmie, to nawet pewnie sam zainteresowany nie wie. No ale takich bystrzaków jak Wy to jest tylko dwóch na świecie.
    Zazdroszczę Tobie i pijokowi, bo z Waszą inteligencją marnujecie się na tym forum. Dlatego wybaczcie innym, jak Was czasem atakują i nierozumieją. Tak to już jest z geniuszami.
    Cieszę się też, że żadne złe siły (czytaj służby) jeszcze Was nie usuneły, bo byłoby bez was mniej śmiesznie.
    zaproponuj swoją interpretację tych dziwnych ruchów piątkowych - forum Bankiera jest wolne i również Ty masz prawo przedstawić swoje zdanie, a nie tylko skupiać się znów na innych uczestnikach forum :)

przykro mi, że w moim pisaniu o masochizmie finansowym Jakubasa nie dostrzegasz krzty ironii... to już nie będę nawet ryzykował innej delikatnej prowokacji mówiącej o rzekomym nieudacznictwie Zbigiego...

nie ukrywam, że miło by było, gdybyście wreszcie (TWZ) zajęli się analizowaniem i komentowaniem tego co się wydarzyło, co się dzieje i co się może wydarzyć na spółce oraz na kursie, a nie innymi uczestnikami forum - to będzie miarą tego, czy chcecie, żeby Wasze posty były choć w minimalnym stopniu pożyteczne (na takich próbujecie się kreować zakładając, że wszyscy pozostali według Was to zwykłe "oszołomy"), bo jak na razie to Wasza rola sprowadza się wyłącznie do najzwyklejszego czepiania się innych;
  • Re: Polna - podsumowanie sesji Autor: pijok [188.123.192.*]
    Jako że poniedziałek , to ja dzisiaj komentuję.
    Polna cały czas znajduje się w tzw Tryndzie...
    Nastąpiło wybicie dołem niejakiego eda , a wsparło się na linii wasyla .
    Mając świadomość iż TWA nie odpuści dopóty nie uzyska zakładanego minimum , prezes Jakubas idzie w zaparte, ryzykując równocześnie iż zostanie liderem w rankingu Forbes'a na tytuł największego nieudacznika przedsiębiorczości .
    Zaznaczam iż każdy z członków TWA posiada co najmniej po jednej akcji Polna sa , co daje mu prawo zwymyślania jednego uczestnika forum bankiera...
  • pijok : Polna - na WIGOMETRZE nie komentuję, a tu mogę Autor: emeryt_giełdowy [83.6.240.*]
    "Widziałeś Pan co ze mną zrobił Jakubas?" - widziałem. Niestety nie tylko Ty zostałeś zrobiony.
    Uniknął tego tylko akcjonariat EPL (a może nie zobaczymy za tydzień - teraz gra się na krótko).
    EPL to Jupiter i P. Jakubas. RUCH w interesie musi być i jest.
    Nie wiadomo tylko, czy jest to RUCH, czy inny interes.

• Re: pijok : Polna - na WIGOMETRZE nie komentuję, a tu mogę Autor: ~pijok [83.21.86.*]
    No i co , wyszło na moje, mimo że mnie to boli .Jakubas się szamoce , to początek jego końca.
  • Re: Polna - podsumowanie sesji Autor: ~pijok [83.21.86.*]
    Zapomniałem dodać iż jest to dobre dla Polnej...
  • Re: Polna - podsumowanie sesji Autor: ~wasyl [83.31.197.*]
    pijok, piasać banialuki jest łatwo, zrobić coś jest trudno. Co z tego, że masz IQ na poziomie Dody, jeśli używasz tego IQ tylko w celach destrukcyjnych, żeby kogoś skrytykować lub obrazić. Nawet jeśli Jakubas się kiedyś skończy, to jednak był na topie. A Ty kim jesteś? Anonimowym ludkiem, co sączy jad. Życzę więcej optymizmu - weź przykład z Bola, który jest pogodny i wnosi nastrój miłości na to forum,
    A Polna obroni się sama, kiedy przyjdzie odpowiedni czas - osoba z Twoim IQ na pewno to rozumie.
  • Re: Polna - podsumowanie sesji Autor: ~pijok [188.123.192.*]
    "Jakubas się kiedyś skończy, to jednak był na topie"
    O co ci chodzi? Wtrąciłeś się do rozmowy , a nie śledzisz poprzednich wątków...
    Jeżeli chodzi o sianie miłości , to proszę bardzo :

-Wasyl , zdrówko...
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.