każdy ma swój rozum i w myśl własnego rozumu powinien inwestować
mam nadzieję że i tu wprowadzą niedługo to co wprowadzili na parkiecie
za agitowanie i wprowadzanie w błąd nie ważne czy kupuj czy sprzedaj
200,000 kary może niektórym kolesiom specjalistom odechce się wprowadzać tzw leszczy, ludzi którzy zaczynają zabawę na giełdzie w błąd... i tego życzę wszystkim szanujmy siebie i swoje decyzje....
Jestem na giełdzie już dobrych parę lat i zasadniczo z forów nie korzystam opieram sie na analizie rynku info ze spółek i wielu innych...
lecz od pewnegu czasu mój syn zaczyna się tym interesować i kiedy widzę jak młody człowiek oszczędzając własne kieszonkowe co dotyczy wielu i waszych również dzieciaków sugeruje się wypowiedziami takiego nie innego typa który mówi o sobie jako znawca rynku itd to krew mnie zalewa. nie chcę dzieciaka ciągnąć za rękę chcę żeby sam myślał na całej niwie swojej przyszłości dlatego tak mnie to irytuje.
Czego i waszym dzieciakom życzę....
też się muszę zgodzić z monolitem, dziecku to się daje tyle kasy na takie zabawy, ile będzie mógł stracić... najlepszą metodą pedagogiczną - niestety - ale jest pozwolić dziecku co nieco stracić, nabierze trochę pokory; zarobienie sporej kasy w takim wieku prawie zawsze ma zgubne skutki dla młodocianego;
z tv, czy w ogóle mediami, to też racja - wszystkie poważne rekomendacje poważnych analityków tak manipulują tłumem, zmieniają się w zależności od pozycji, jakie będą zajmowały określone instytucje, że wszystkich trzeba byłoby najlepiej zamknąć; a ponieważ tego się nie zrobi, to racja - niech się człowiek uczy krytycznego myślenia już od dziecka i niech wie, że jakiekolwiek forum nigdy nie może być wyrocznią przy podejmowaniu decyzji, które każdy musi podejmować sam, zwłaszcze te finansowe; w przecuwnym razie syn jak dorośnie i nie będzie wiedzał, czy ożenić się z tą, czy z tamtą, zasięgnia porady na forum i mu już wybiorą :)
Dziękuję za słowa uznania. Jednakże bądźcie krytyczni wobec siebie i napiszcie teraz na temat spółki Reinhold coś, co stanowi FAKTY, a nie wasze domniemania, życzenia, marzenia, itp... Żeby dzieci mogły przeczytać i powiedzieć, że to prawda
Zgadzam się z Monlitem. Ja swoja przygodę z Reinholdem zakończyłem pełnym sukcesem. Moment wyjścia był idealny, gdyby nie to, pewnie rozpaczał bym nad kolejnym utraconym zyskiem.
Tutaj peany na cześć spółki nie wystarczą, niestety na takiej giełdzie inwestujemy, że trzeba się liczyć z takim obrotem spraw... (patrz Reinhold, Petrolinvest itp.)
Monolit, faktami oprócz tego co zostało zaprezentowane w prasie (chyba każdy umie czytać, nie ma potrzeby tego tłumaczyć), będzie dopiero raport;
wszystko pozostałe to są zawsze przypuszczenia: kiedy wejdzie sprzedaż do wyniku, czy nie pojawiły się jakieś inne, nieprzewidziane okoliczności, jak pozostałe biznesy, o których akurat się jeszcze nie pochwalili, jak się będzie zachowywał rynek nieruchomości; przypominam, ze na giełdzie kupuje się nawet nie tylko przypuszczenia, ale wręcz plotki, bo gdy realizują się fakty, to cena od dawna już to uwzględnia;
niemniej moje PRZYPUSZCZENIA sprzed kilku miesięcy o odetkaniu Reinholda i nastaniu czasów generowania nareszcie zysków się sprawdziły, w przeciwieństwie do Twoich FAKTÓW dotyczących ogłoszenia upadłości Reinhold !!! Proszę, nie prowokuj mnie, bo wyciągnę wszystkie te wątki, w których nas przekonywałeś o tym, po czym np. niegrzeczny postanowił sprzedać akcje Reinhold, bo go wystarczająco nastraszyłeś ! Podobno nie zdążył sprzedać, ale prawdopodobnie jeszcze kilka dni do newsa i by patrzył, jak kurs z 6,2 zł odjeżdża na 13 zł
To po co czytasz te fora i masz żal że cie ktoś puknął na kasę.
Najpierw zastanów się nad ideą giełdy - tu 80% polega na wyrwaniu innym pieniędzy a pozostałe kilka procent to długoterminowy rozwój, dywidendy i takie tam.
A jak chciałeś iść na dzień dobry po bandzie to ... sorry za mocno stuknąłeś i popsułeś sanki.
więc podrawiam i życzę zacznij myśleć śledzić komunikaty spółek a nie czytaj fora.