W związku z ciągłymi atakami CK na moją osobę oraz ze względu na prezentowane poczucie wyższości CK nad innymi uczestnikami forum i przekonaniem o nieomylności i trafności swoich prognoz, spróbuję państwu przybliżyć jak to Chodzik Księżycowy (CK) prognozował kurs HBP.
Nie wiedzieć dlaczego, CK zainteresował się HBP, ponieważ wielokrotnie w swoich postach nazywał spółkę "ściekową" albo "badziewiem". Fakty jednak są takie, że w przestrzeni między żuchwą a ciemieniem CK, HBP zagościła na dobre.
~chodzik księżycowy [89.72.234.*], 2009-12-08 19:39
Zakres ostatecznego dna oceniłem już wczesniej znacznie ponizej 2 złociszy i nie ma żadnej podstawy do zmiany tego stanowiska. Jeszcze jedna uwaga na koniec. Jeśli mam rację co do formacji powstającej na Hydrobudowie to wyjście dołem jest paniczną wyprzedażą bez jakiejkolwiek kontroli. Niech tych co posiadają akcje Najwyższy ma w swej opiece, bo pomoc będzie im potrzebna niebawem jak amen w pacierzu.
Chodzik Księżycowy
21.12.2009 CK stawia najważniejszą prognozę. Close 3,32
Wierzę ,że w wypadku sprawdzenia się tej prognozy ludzie zrozumieją to co zawsze chciałem i chcę przekazać, że do osiągania sukcesów na rynku kapitałowym potrzebna jest wiedza. Mam nadzieję, że pomimo zdarzających się pod moim adresem bardzo brzydkich i wulgarnych wypowiedzi tym razem zachowacie odpowiednią klasę, tym bardziej, że osobiście nikogo nie obrażam , na dodatek pozwalam co poniektórym niedowiarkom zarobić całkiem niezłą kasę, i choćby dlatego zasługuję na szacunek. Do ceny waloru dodaje czas w którym to nastąpi to macie ode mnie gratis.
<< Hydrobudowa Polska najpóźniej do pierwszych dni marca 2010 roku osiągnie kursem zamknięcia dnia swój najniższy poziom na wysokości 2.10 zł ( dwa złote dziesięć groszy ) z dokładnością do 5 groszy po czym nastąpi średnioterminowa znacząca zmiana trendu ze spadkowego na wzrostowy - Chodzik Księżycowy >>
Kluczowe jest zadęcie CK i przekonanie o własnym mistrzostwie bezbłędnego wnioskowania.
Kurs Hydrobudowy zaczyna rosnąć.
30.12 pojawia się lokalny szczyt close 3,53
Nadęty CK widzi spadającą gwiazdę której nie ma
Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*], 2010-01-11 17:37
Macieju z Krakowa,
Bardzo mi się podoba twoja interpretacja spadającej gwiazdy i proszę cię abyś jeszcze raz umieścił jej dokladny opis, jak ona powinna perfekcyjnie wyglądać w/g ciebie.
Co ja o tym myślę ?
Ano myślę sobie że jak przełączysz wykres ze świecowego na liniowy, to wcale tego przebicia kanału mieć nie będziesz. Jeśli do tego dodać ten trójkąt, który wybił się do góry a miał w dół ( co jak pisałem jest tylko zmyłką ) i to ,że spółka moim zdaniem tworzy w kanale czwartą fale, która przebija często dając fałszywe sygnały kupna, i to że 95% z was pieje o nadchodzącej hossie na Hydrobudowie, to powinno być jak w moim założeniu, czyli dupa blada.
Chodzik Księżycowy
Następują sesje korekcyjne każdy spadek CK wykorzystuje aby wszystkim uzmysłowić że ma absolutną rację, żadnych wzrostów nie będzie a jego cudowne narzędzia oparte o FE są jedynie słuszne i niepodważalnie nieomylne. Wątków na forum jest duzo i łatwo sprawdzić.
Dnia 2010-01-21 o godz. 13:32 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> zgodnie z tym co napisałem wczoraj zająłem pozycję podczas
> przebijania strefy oporu na wysokości 3,94 - 3,96.
Dla mnie jest to sygnal kupna.
Chodzik Księżycowy
Otóż geniusz analizy i mistrz prognoz, CK kupuje akcje HBP po 3,94 na sesji z dotychczasowym szczytem. Płaci za nie 3,94 co oznacza:
22% wyżej niż 05.12 - "paniczna wyprzedaż - opieka Najwyższego"
19% wyżej niż 21.12 - "kobyłka u płota?
88% więcej niż jego prognoza 2.10+-5gr na początku marca
Megalomania i zadufanie w sobie CK osiągnęły poziom Himalajów
Co było dalej wiemy:
Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*], 2010-01-22 08:56
Jest tyle optymizmu na Hydrobudowie i tyle przekonania o wzrostach, kiedy widzę, że rynek całościowo wygląda coraz gorzej, i każdy mój wpis mówiący o zagrożeniu jest tylko lżony bez jakichkolwiek merytorycznych podstaw, że postanowiłem pozbyć się jednak tego papieru i nie ryzykować. Chęć pozostania bezpiecznie na kapitale jest dla mnie ważniejsza niż ryzyko jakie nad całym rynkiem moim zdaniem wisi. Dla mnie nie jest to spółka bezpieczna. Uważam, że kończy się odbicie powiedzmy nazwane hossą i w ostatnim akordzie tego odbicia uczestniczy Hydrobudowa.
Życzę posiadaczą tych akcji ogromnego zarobku i masy optymizmu. Poza tym mam już dość tych co mnie tu wyzywają, bo i po co mi to potrzebne. Zresztą zaraz pewnie się znajdą
i zaczną te swoje wywody. Szkoda tylko, że nie potrafią czegoś merytorycznie o rynku napisać i opierają swoje wywody jedynie na przekonaniu. Uważajcie aby to nie była pułapka, bardzo uważajcie.
Chodzik Ksiżycowy
Między tymi postami nie upłynęła nawet doba, a drugi był pisany przed sesją.
Wynika z tego, ze CK celowo napisał post o wejściu w papier, równocześnie sypiąc akcjami. Wiarygodność CK to pusty śmiech. Żałuję, że kiedyś go broniłem i uważałem za uczciwego człowieka.
Od Chodzika mogą się uczyć jedynie adepci gry w trzy karty.
Równocześnie w wielu wątkach, CK, sam siebie wychwala, poucza innych, wymyśla teorie i formacje które nie istnieją, lub akurat nie pasują do wykresu i co najważniejsze stawia kolejne prognozy. Nigdy nie dyskutuje merytorycznie, posty w których są zdawane konkretne pytania, a nie pasują do chodnikowej wizji, zwyczajnie ignoruje. Myli pojęcia z zakresu AT, nie rozróżnia formacji, ma kłopoty na poziomie elementarza.
Nie dostrzegł trendu wzrostowego, który wyniósł HBP z dołka 3,00 na 4,09, pomimo ewidentnych, książkowych jego oznak i kupił akcje akurat na szczytowej sesji. Jak książkowy leszcz.
Dnia 2010-02-03 o godz. 17:10 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Witam was serdecznie koledzy i koleżanki też.
Ktoś się bawi
> moim nikiem ,podszywając się pode mnie. No cóż nie pierwszy
> to i z pewnością nie ostatni raz. Nie o tym jednak chciałem
> napisać. Dzisiaj tak jak wspomniałem wcześniej postawiłem
> zlecenia kupna na 3,94 i ciut poniżej. Mam więc trochę tych
> akcji, dla niektórych pewnie dużo, ale tak na prawdę to
> spodziewam się jeszcze wyraźnego wahnięcia w dół i nie będę
> ukrywać że wykorzystam je do powiekszenia pozycji.
Nie
> tylko Maciej z Krakowa, ale też i ja po dzisiejszej sesji
> skłaniam się ku temu, że istnieje nadzieja na wygenerowanie
> wzrostu na tym papierze. Nigdy was nie okłamałem i nigdy
> tego robić nie będę, możecie być pewni moich słów. Nie
> piszę, że należy od razu popadać w euforię i rzucać się na
> Hydrobudowę w tych niepewnych czasach ,ale należy
> przeznaczyć powiedzmy 20% posiadanych zasobów finansowych i
> kupić. Ostatecznym wiarygodnym dowodem wejścia w trend
> wzrostowy będzie pokonanie niedawnego szczytu na 4.09 zł.
> Dla mnie najważniejszy jest wykres tygodniowy , który
> obecnie wygląda zachęcająco. Wszystkim tym co pozycję
> otworzyli w pobliżu dna wypada złożyć gratulacje i to
> właśnie czynię, mając nadzieję na nieco inny poziom
> dyskusji i jezyka na tym forum. Maciej z Krakowa napisał,
> że nawet podczas bessy 10% spółek z mozołem wspina się do
> góry i miejmy nadzieje, że Hydrobudowa właśnie taką spółką
> idąca pod prąd będzie. Jeśli tak to jeszcze kilka innych
> powinno dołączyć się do tego kierunku.
Pozdrawiam
Chodzik
> księżycowy
aby dzień później napisać:
https://www.bankier.pl/forum/temat_jak-widac,8025792.html
Dnia 2010-02-04 o godz. 15:36 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Durni co chcą grać przeciwko trendowi jak widać nie
> brakuje.
Pozbyłem się tego badziewia na szczęście rano.
> Tych co mnie chcą uczyć jak się gra na giełdzie i jeszcze w
> dniu dzisiejszym pisali takie teksty, wypada tylko walnąć i
> to mocno w łeb, może pomoże a może i nie.
Chodzik
> księżycowy
Stara się być niedoscignionym erudytą i używa sienkiewiczowskich kwiecistych porównań
Niestety wiedza CK o AT jest płytka i powierzchowna. Próbuje zastosować FE do wszystkiego (wbija gwoździe łopatą zamiast młotkiem). Teraz czekamy na pierwsze dni marca i 2.10+-5gr
Zestawienie faktów, tekstów z podaniem cen i dat na przestrzeni 2.5 miesiąca stawia CK na szczycie dyletanctwa, prób manipulacji, megalomaństwa i nadęcia.
Ps.
CK skopiowałem sobie cały tekst, aby powtórzyć kiedy zgłosisz moderatorowi do usunięcia. Niestety Chodziku ludzie na bankierze to nie jest stado idiotów, za jakich ich uważasz wstawiając głodne kawałki i próbując manipulować rynkiem.
Panie Macieju popieram pana w 100%. Jestem początkującym inwestorem i robię błędy pewnie jak każdy kto stawia pierwsze kroki na giełdzie .Muszę przyznać że prognozy A T '' c k ''miały wpływ na moją decyzję przy sprzedaży akcji hydrobudowy ze stratą. Dostałem nerwa gdy wkrótce ''c k ''odkrył karty i przyznał że on w tym czasie akcje hydry kupował .Wiem że takie są reguły gry ! Jednak dla mnie ''C K '' JEST cwaniakiem , oszustem , chamem i krwiopijcą !!!
a czemu nie :) fajny tekst na poczatek dnia, od samego poczatku twierdzilem ze CK to takie pomieszanie barana z..... a nie bede pisal bo znowu doniesie na moj post do moderatora
pozniej co niektorzy twierdzili ze za ostro po nim sie jedzie ale niestety sami sie przekonali bo wyszlo szydlo z worka
A jak pan ocenia teraz sytuacje HB? Zdaje sie, ze pojawila sie negatywna informacja o karach dla HB za wykonanie oczyszczalni. Jesli potwierdzi sie to mysle, ze moze to wywolac czesciowe zamieszanie w analizach kursu HB. Duza przecena na HB przy duzym wolumenie! nie rzutuje dobrze. Trend ponownie przyjal pozycje spadkowa. Za wczesnie wyrokowac jak sie rozwinie, ale pojawienie sie duzych zlecen na S moze swiadczyc o wychodzeniu graczy, ktorzy brali akcje na kredyt. Moze jest to wyrzucanie niecierpliwych i ryzykantow, ale fakt faktem, ze sytuacja zrobila sie nieciekawa.
Dnia 2010-02-20 o godz. 09:42 ~michal napisał(a):
> A jak pan ocenia teraz sytuacje HB? Zdaje sie, ze pojawila
> sie negatywna informacja o karach dla HB za wykonanie
> oczyszczalni. Jesli potwierdzi sie to mysle, ze moze to
> wywolac czesciowe zamieszanie w analizach kursu HB. Duza
> przecena na HB przy duzym wolumenie! nie rzutuje dobrze.
> Trend ponownie przyjal pozycje spadkowa. Za wczesnie
> wyrokowac jak sie rozwinie, ale pojawienie sie duzych
> zlecen na S moze swiadczyc o wychodzeniu graczy, ktorzy
> brali akcje na kredyt. Moze jest to wyrzucanie
> niecierpliwych i ryzykantow, ale fakt faktem, ze sytuacja
> zrobila sie nieciekawa.
O JAKICH KARACH MÓWISZ I JAKIEJ OCZYSZCZALNI ???
Pojawienie się dużych zleceń nie świadczy o chęci sprzedaży
ale wycofaj się póki czas bo Twoje akcje są komu innemu potrzebne
HB sprzedalem i nie posiadam. Moze ode mnie kupiles. Ale spolka jest pod obserwacja - z jednego wzgledu. Potezne obroty jakie sie zdarzaly chyba po nic nie byly. Jesli spolka wejdzie w ponownie w trend wzrostowy i bede mial kase to bardzo powaznie rozwaze kupno. W tej chwili interesuje mnie spadek.
tu jest link do infa
zamieszczony na stockwatchu. Mysle, ze dobrze by bylo, aby ktos mogl go potwierdzic. Nie znam zapisow umowy wiec to co pisze wybiorcza moze byc selektywne, a mediom to zadne kary zdaje sie nie groza.
Nie, nie masz racji o tym, że mediom nie grożą kary
Tak samo kara grozi za wypowiadanie się w ten sposób osobie która zna fakty bo jest współtwórcą tych faktów
Ja między innymi dla Ciebie wkleiłem link do informacji która jest w Twoim wspomniana
Masz tutaj i nie pisz o oczyszczalni skoro masz na myśli kanalizację
http://hbp-sa.pl/centrum-prasowe/aktualnosci/hydrobudowa-polska-s-a-zdobyla-kontrakt-na-18-1-mln-zl.html
Fakty są takie:
Miasto-Fundusz Spójności ogłosiło przetarg, który wygrała HB i na podstawie tego kontraktu ul. Motylkowa wchodzi w skład tego kontraktu zatem nie można mówić o innych datach zakończenia kontraktu jeśli jakikolwiek składnik tego kontraktu mówi o dacie jego zakończenia i jest ostatnim
Ostateczny termin zakończenia kontraktu musi być zgodny z ostatnim jej etapem
Miasto sorry urzędnicy naobiecywali mieszkańcom coś czego z góry wiedzieli, że nie mogli dotrzymać i z całą pewnością te kłamliwe obiecanki robili świadomie by ich wybrano ponownie do zarządu
Teraz mieszkańcy chcą ich rozliczyć z niedotrzymania słowa a ci nie mając na swą obronę plotą głupoty zwalając winę na HB i tu mogą nastąpić oskarżenia o oczernianie a media o to, że nie sprawdzając wiarygodności rozpowszechniają nieprawdę
Kary o których mowa niby są naliczane a spytałeś zarząd czy otrzymali jakies kary?
Na pewno nie
Ja wiem, że o żadnych karach zarząd nawet nie wie bo ich z wiadomych przyczyn dostać nie mogli a zatem po co pierdzieli zarząd miasta o nich?
Ano dlatego, że jak się tłumaczy swoje błędy zganiając na niedotrzymanie terminów no to wiadomo, że należy za coś takiego obciążyć karami umownymi jednak wiedząc, że potem mieszkańcy o te pieniądze się upomną no to z góry mówią, że ich nie dostaną bo........
Prawda zaś jest taka, że kar nie będzie a więc pieniędzy też
Odnośnie kar za głoszenie nieprawdy
Podobne oskarżenie możesz wystosować nawet Ty jesli udowodnisz, że np sprzedałeś akcje ze stratą bo ta wiadomość wydała Ci się negatywną no i spowodowała spadek kursu.
Ty jednak wiesz, że nie możesz bo pomimo, że wkleiłem wczoraj powyższe info dalej dezinformujesz innych akcjonariuszy na dodatek sprzedając akcje chyba wczoraj powtarzając te kłamliwe info liczysz na dalszy spadek byś mógł odkupić z korzyścią
badziewiak - napisze tak, wszystko byloby ok w twoim poscie, gdyby nie glupie personalne przytyki. Nie wiem skad sie biora. Info o tych karach przeczytalem dzis, akcje wywalilem kilka dni temu i nie ma w tym chyba nic zlego. Uwazam HB za spolke warta zainteresowania i oczywiscie w moim interesie jest kupic jak najtaniej. Nie naganiam na spadki bo mnie naganianie nie interesuje, natomiast interesuja mnie analizy i tyle. Jesli zamierzasz dalej walic personalne przytyki to "wal sie pokemonie". Ale aktywuj ta opcje w zaleznosci od twoich postow i przytykow. Na razie, szacunek za info.
Michał
Wiesz jaka jest między nami różnica?
Ja mam argumenty by zaprzeczyć Twojej nagonki
Ty zaś nie masz żadnych stąd Twoje wyzwiska
bez pozdrowień
wal się również
(w łeb)
Napracowałeś się Maciej a każdy kto jest na forum co najmniej rok doskonale zna Chodzika.To zwykła szuja bez godności. Przecież on sam siebie uśmiercił!! A jego wyczyny na Trakcji ? W perfidny sposób namawiał na kupno akcji a sam w tym czasie sprzedawał.
Młodzi stażem inwestorzy biorą jego speudointelektualny bełkot za ogromną znajomość tematu .Powtórzę to co napisałem kiedyś na forum-Biorąc teksty Chodzika poważnie sami stajemy się niepoważni.
W jednym tylko Chodzik ma rację- trzeba się uczyć.Wtedy otwierają się oczy.
Doktorat z Chodzika. No, to mi się podoba, to jest super. Ktoś kiedyś napisał o mnie, że jestem zajebistym psychologiem, ale doktorat przebija wszystko.
Podsumujmy jednak to co napisałem a mianowicie :
Napisałem, że spodziewam się na Hydrobudowie spadku do 2,10 zł.
Podtrzymuje to w całości.
Napisałem, że zwyżka to jedynie korekta w trendzie długoterminowym spadkowym.
Podtrzymuje to w całości.
Kupowałem i sprzedawałem sobie Hydrobudowę, ale wyrażnie zaznaczyłem ,że to tylko zabawa i taka była. Ilości którymi operowałem były bardzo niewielkie. Mało tego:
Wyznaczyłem poziom 3,94-3,96 jako poziom ogromnego oporu. Cały czas ostrzegałem przed spadkami i takie spadki następują. Mają do mnie pretensje wyłącznie osoby, które nie
chcą poświęcic odrobiny czasu aby dokładnie przeczytać to co jest napisane , również pomiedzy wierszami. Moje wpisy jak zaznaczałem są dla INTELIGENTNYCH.
I choćby przyszło tysiąc atletów i każdy zjadłby tysiąc kotletów i każdy nie wiem jak się natężał to nie udźwigną Hydrobudowy, która spadnie i tak w pobliże dwóch złotych i ciekawe czy wtedy, ktoś tu coś mądrego o mnie powie, myślę, że takiego nie będzie.
Powyrywane z kontekstu wycinki nic tu nie zmienią. Nigdy do niczego nikogo nie namawiałem, tak do kupowania jak i sprzedaży, w odróżnieniu od dostarczyciela pizzy, który
namówił wiele osób do kupienia Rubikonu po złotówce. Wspaniale spadł do 54 groszy.
Ci co jednak sprzedali jak ktoś tu napisał pod wpływem moich słów, już za kilka dni będą najwyższemu dziekować jak to badziewie walnie w dół.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
Twoja niby wiedza, umiejętności prognozowania zostały pokazane czarno na białym. A czy HBP spadnie do 2PLN czy nie, to rynek rozstrzygnie. Nawet jeżeli tak będzie, to nie zmieni faktu, ze ogłosiłeś sygnał kupna po 3,94
Powiem Ci więcej, zakończenie trendu wzrostowego jeżeli nastąpi, pozwoli na opuszczenie HBP z zyskiem, ponieważ sygnały kupna pojawiły się w 3,40-50. I na pewno będzie okazja zrealizować zysk wynikający z trendu wzrostowego.
CK piszesz o Rubikonie, bo ....nie masz o czym.
Poszukaj moich postów o:
SYNTHOS
LOTOS
BORYSZEW
SWISSMED
LENA
GROCLIN
EPD
nawet z Twoja INTELIGENCJĄ nie powinno to sprawić Ci kłopotu. Spójrz geniuszu na podane sygnały K i ówczesne ceny. A czym Ty się pochwalisz?
Uniżony sługa i fan pędzącego trójkąta, pod opieką Najwyższego - Maciej.
Maćku daj se już na luz,bądź troche poważniejszy jak na prawdziwego inwestora przystało:)
Mam takie pytanie bo jestem ciekawy czy dobrze czytam analize,chodzi o żurawia i wyszło mi że jak pokaże sie cena 1,97 to moża spokojnie brać bo będzie mocniejsze wybicie.
Mam troche racji czy niekoniecznie te wybicie musi być,może cos przeoczyłem.
Pozdrawiam
i na koniec jeszcze dwa słowa.
Przytoczone Twoje wątki nie są wyrwane z kontekstu. Wiedziałem że będziesz próbował takich politycznych, haniebnych chwytów aby odwrócić kota ogonem i dlatego podawałem daty, cenę HBP, całe wątki i linki do nich.
Ma to umożliwić czytającym umiejscowienie wątku w czasie oraz sprawdzenia czy rzeczywiście taki wątek był i czy jest skopiowany bez przeinaczeń.
Takie są Chodziku niezaprzeczalne fakty potwierdzające Twoją megalomanię, nadęcie, żenujące braki w AT a co najgorsze próby przestępstwa manipulacji.
Panie Macieju czytam Pana od kilku miesięcy i naprawdę jestem pełna podziwu
dzięki Panu kupiłam Boryszew-a na który pozwolił mi na odrobienie straty z 2007 roku
Mam pytanie odnośnie Skotana Midasa Tfon co Pan myśli o tych spółkach
Midas myślę że spokojnie da zarobić Mam nadzieje że mi pPan odpisze
pozdrawiam
nie gadaj bo namiawiales do pozbycia sie akcji daytrading to na hb sie oplacalo a teraz to sam nie wiem pozdrooooooooo dla chlopakow co trwaja ja sam wyszedlem srednia 3,34
Jak widzisz Chodziku Księżycowy, realizacja zysków z trwajacej zwyżki od poziomu 3,40PLN, od kiedy twierdziłem, że HBP wchodzi w trend wzrostowy, nie sprawia kłopotów.
Kto prawidłowo rozpoznał zmiane trendu po dywergencjach i sygnałach na oscylatorach miał i nadal ma ceny umozliwiajace zamkniecie pozycji z zyskiem.
Duzo trudniej było zrealizować zyski wg Twojego genialnego sygnału kupna po 3,94,
Czekamy zwojej prognozy 2.10+-5gr do pierwszych dni marca. Tylko nie zasłaniaj się krętaczu głópią wymówką, że nie chodziło o marzec 2010roku.
minął pierwszy tydzień marca.
Close 3,52 tj. 67.6% powyżej prognozy (2,10 w pierwszych dniach marca).
CK może czas posypać czerep popiołem i przyznać, że teoria fal BEZNADZIEJNIE opisuje zachowania pojedynczych spółek?
Twórca tej teorii, niejaki Elliot stworzył ją do opisywania całych rynków, a Ty próbujesz wbijać gwoździe szpadlem.
Efekty widać jak na dłoni.
Tylko głupiec trwa przy szpadlu, skoro ludzie już dawno wymyślili młotki
Uwaga uwaga. Chodzik znowu ma zaburzenia osobowości.
Oto vo nasz nieoceniony analityk wypisuje:
Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*], 2010-03-08 11:28
Sygnał kupna na 3.94 Macieju był oczywiście i to zjawisko opisałem dokładnie wtedy gdy został on ponownie przebity tym razem z góry w dół. Ponieważ kurs dotarł nieco wyżej i nie utrzymał się a spadł ponownie to takie przebicie ponowne tego poziomu stanowi pułapkę wzrostową i jednocześnie bardzo silny sygnał sprzedaży. Dlatego jak to się stało sprzedałem Hydrobudowę i powiadomiłem o ty wszystkich na forum i to wielokrotnie.
Macieju z Krakowa donosicielu pizzy amerykańskiej ostrej. Ty to wiesz ( bo to opisywałem dokladnie ) ja to wiem i wszyscy na tym forum wiedzą, więc po co się kompromitujesz.
Znajdź na mnie jakieś inne haki to do ciebie pasuje jak ulał. Masz ode mnie jak w mordę strzelił 2.10 niech tylko spółka poda wyniki.
2.10 w zasięgu reki, kurs na dzisiejszej sesji 3,53-3,62 a tu Chodzik napisał:
Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*], 2010-03-08 13:59
No, Panowie do roboty, bo jak na razie cała ta zwyżka to moja robota. Nie mogłem się oprzeć tak zachwalaliście.
Zdrówka życzę
Chodzik Księżycowy
Jobów nie słać, każdy swój rozum ma jak to powiedział Siemion w Czterech Pancernych
Między 11:28 a 13:59 największy analityk pędzących trójkatów zmienił zdanie i kuopował HBP wywołując zwyżkę.
Geniusz, co tu dużo gadać, geniusz nad geniusze.
Dnia 2010-03-09 o godz. 10:38 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Wiem, że tekst, który wam dzisiaj zafunduję wzbudzi wiele
> kontrowersji i niedowierzania.
Pytanie jakie trzeba zadać
> brzmi tak:
Dlaczego Chodziku Księżycowy skoro nie wierzysz
> we wzrosty Hydrobudowy to ją wczoraj kupiłeś ?
Odpowiedź na
> to pytanie z mojego punktu widzenia jest oczywista. Kupiłem
> ten papier toaletowy lekko perfumowany aby go dołować i na
> wykresie świecowym doprowadzić do odpowiedniej formacji
> spadkowej, wtedy to inni uczestnicy tego wykresu dołącza
> się do mnie i kurs powinien spadać. Dlaczego to robię ?
> odpowiedź nie wydaje mi się trudna, chcę odkupić znacznie
> taniej, a ponieważ spodziewam się kiepskich wyników, choćby
> ze wzgledu na odległy termin ich publikacji (spółka, która
> ma dobry wynik chce się przed akcjonariuszami pochwalić i
> nie opóźnia publikacji), więc moje działanie zgoła dla
> leszczy nieracjonalne jest całkowicie uzasadnione z mojego
> punktu widzenia. Poza tym robiąc to co robię wypuszczam
> taki balon próbny co to bada jaki jest przy okazji
> prawdziwy popyt .
No tak Chodziku ale ty przecież ponosisz
> stratę ?
Nie da się tego uniknąć jeśli się tak naprawdę
> chce wiedzieć co w trawie piszczy, poza tym
strata dla mnie
> jest niewielka i chętnie zapłacę te pieniądze aby się
> dowiedzieć co dowiedzieć się chcę. Jeśli jednak ktoś bardzo
> się o mnie martwi i troszczy, to zapewniam że już obecny
> zysk na TPSA jest nawet dla mnie znaczący i chętnie
> powiększe swoją pozycję na tej telekomunikacyjnej spółce.
> Tak więc widzicie, że działania nieracjonalne z punktu
> widzenia małego inwestora, są jak najbardziej racjonalne z
> punktu widzenia inwestora dużego.
Ponieważ przyrzekłem wam
> , że zawsze piszę prawdę, więc nie dawajcie wiary tym co
> wiedzą lepiej ode mnie co mam, co czynię i czyim kosztem
> się znakomicie bawię, wszak przecież nie spotkaliśmy się tu
> dla przyjemności.
Jak zawsze pozdrawiam wszystkich
Wasz
> nieoceniony i jedyny
Chodzik Księżycowy
Powyższy tekst zwyciężył w kategorii "idiotyzm roku". To nic, ze jest dopiero marzec, nie wyobrażam sobie aby ktoś napisał coś jeszcze głupszego.
Mamy nową wycenę CHODZIKA. otóż CK twierdzi, że HBP spadnie w okolice 1,55.
nasz "miszcz" przechodzi już samego siebie.
Autor | ~chodzik księżycowy [89.72.234.*] 2010-03-31 12:23
Szczere wyrazy uznania i podziwu z mojej strony dla wszystkich posiadaczy akcji Hydrobudowy. W Japoni nazywa się to sepuku, u nas trudno to nazwać śmiercią honorową, raczej można mówić o śmierci na życzenie.
Chciałbym nieco zmodyfikować swoją prognozę. Otóż spadek na Hydrobudowie zatrzyma się pomiedzy 2.10 i jest to raczej scenariusz optymistyczny a 1,55 w wydaniu najbardziej tragicznym.
Teraz tworzy się trójkąt, ale może to być też formacja rondla i właśnie mamy do czynienia
z powstającą rączką, która może być długa niestety. To powolne zwalanie zapowiada nic innego tylko katastrofę, dlaczego ? ponieważ najpierw w tamie robi się niewielka wyrwa
wraz z powiększaniem się szczeliny ze strumyczka robi się strumień a potem to już sami wiecie co. Coraz więcej posiadaczy tych akcji dochodzi do w niosku, że liczenie na wzrosty to jak liczenie gruszek na wierzbie.
No cóż przepraszam ale słowa Sztrosmajera pasuja mi tu jak ulał
,, gdyby głupota mogła latać, fruwalibyście niczym gołębice,,
i niemostnica na krai miesta też już raczej nie pomożę jeno Leśna Góra, ale prawdziwe życie jak wiecie to nie bajka i nie opowieść serialowa.
Chodzik Księżycowy
Może to co się stało w ostatnich dniach pozwoli co poniektórym przynajmniej zastanowić się nad tym jaką agresję i jaką nienawiść kierują do mnie ludzie , którzy mienią się nazywać chrześcijanami i wyznawać chrześcijańskie wartości. To tak jakbym widział zwolenników jednej z rozgłośni radiowych w świętym miejscu Polaków, którzy skaczą bez opamiętania jak koguty do oczu wszystkim tym , którzy mają czelność mieć inne zdanie ,tak jak robi to autora tego wątku - Maciej. Poświęca tylko mnie tyle czasu, czyż to nie jest obsesja, czyż to nie jest opentanie, czyż to nie jest skrywany podziw dla Chodzika Księżycowego ?
Podziw ten jak sądze zamieni się niedługo w ubielbienie, kiedy kurs Hydrobudowy zakończy swoją drogę na poziomie 2.10. Ciekawe co Maciej i inni wtedy wymyślą i co wtedy napiszą o mnie i moim talencie. Nic nie napiszą, bo resztę życia poświęcą na zastanawianie się jak można było z taką dokładnością przewidzieć to co wydaje się coraz bardziej nieuniknione. Wspominałem nie tak dawno, że miejsce na wykresie jest doprawdy wymarzone, na utworzenie się trójkąta. Teraz nauczony pewnym doświadczeniem nie piszę już o tych moich zabawach z kupnem i sprzedażą akcji Hydrobudowy, jednak muszę zaznaczyc, że nigdy nie posiadałem pakietu większego niż 50 tysięcy akcji i nie sądze, aby on w jakikolwiek sposób mógł znacząco wpływać na kurs tak przy kupnie jak i sprzedaży.
Ostatecznym testem jak zachowają się akcje tej spółki, będzie wybicie dołem z trójkąta. Jeśli do tego dojdzie , to spadek będzie znaczący i powinien doprowadzić do końca cyklu
na tym papierze jaki wyznaczyłem mu kilka miesięcy temu. Największym waszym błędem jest to, że spodziewacie się po moich wpisach reakcji natychmiastowej ,,tu i teraz,, a ona nie przychodzi od razu, ale za to przychodzi nieuchronnie.
W tych trudnych dla wszystkich chwilach zadumy, jeszcze raz apeluję do rozpalonych głów
,aby zastanowiły się nad używanymi tutaj sformuowaniami i wyrazami, które nigdy nie powinny się na tych stronach więcej pojawić. No ale cóż, przecież jedno z waszych przysłów i mądrości mówi,, mądry Polak po szkodzie,, ale powiedzcie mi ile razy można popełniać te same błędy.
Chodzik Księżycowy
miszczu, szczerze chciałem opanować tajniki Twojej niezawodnej i jedynie słusznej metody analizy opartej o fale elliota. No niestety musiałbym stosować ją odwrotnie. Kiedy pojawiasz się i piszesz o wielkich spadkach pod opieką Najwyższego, papier właśnie osiąga dołek (grudzień 2009) do dzisiaj nie pogłębiony.
Kiedy zaś ogłaszasz mocny sygnał kupna, papier natychmiast osiąga szczyt oczywiście do dzisiaj nie poprawiony.
No to sam powiedz ile można czekać na spełnienie się Twoich prognoz? Mija prawie pół roku a tu do 2.10 brakuje ładny kawał drogi.
Od grudnia 2009 na HBP masz same przestrzelone trafienia. Albo metoda jest całkiem do dupy, albo celowo miszcz CK stara się wprowadzić innych w błąd. Osobiście stawiam na to drugie. Pieniądz jest pieniądz!! jak mawiał reżyser Hoffander w Misiu.
Prawda Misiu Księżycowy?
Oj Macieju a ja myślałam- wierzyłam , że masz choć trochę szarych komórek pozytywnie nastawionych do ludzi a tu nic , tylko pustka i żal , że taki jesteś. Pzdr.
jakie znasz powody aby nie punktować oszusta?
Sądzisz naiwnie, że oszust zrezygnuje z kolejnych oszustw bo wydarzyła się tragedia w Smoleńsku?
Tylko ciągłe przypominanie na forum, że to nie błąd, nie zwykła giełdowa porażka, tylko celowe bezczelne, chamskie oszustwa robione celem uzyskania korzyści finansowych, stanowią istotę działań CK na forum.
Ułożony chronologicznie ciąg postów CK wraz z przebiegiem notowań HBP wyraźnie pokazuje jak to nasz nieoceniony miszcz stara się grać na emocjach celem wykonywania zyskownych transakcji. Jego bezczelność spowodowała, że zagiąłem parol na oszusta i dopóki będzie starał się prowadzić swój haniebny proceder, musi liczyć się z tym, że będę go boleśnie punktował publicznie. Albo CK zacznie pisać rzetelnie i uczciwie, albo musi się liczyć z permanentnym wyłapywaniem oszustw.
Chodziku księżycowy. Kończy się rok, w którym wg Twoich genialnych prognoz HBP miała osiągnąć 2,10 (w marcu) a potem 1,55. Możesz wszystkim wyjaśnić jak to się stało, że żadna z tych cen nie została osiągnięta?
chodzik żyje i znów straszy :-)HEHE- sam kiedyś mówiłeś o świecach- teraz taką masz. Punkt oporu był na 2.99 a teraz następuje odbicie w górę. Celowo straszysz by odkupić a później sprzedać po 4.01 a może i więcej, bo tak się stanie gdy nowa firma będzie kupować HB od PBG. Musi wtedy ogłosić przetarg po 4.00. Doskonale o tym wiesz.
Nasz mistrz 08.07.2011 przy cenie zamknięcia 2,15 napisał tak:
"Podszedłem do tematu z należytą uwaga i starannością i wielkie było moje zdumienie kiedy przekonałem się, że winy tu nie ma mojej w ogóle i wszystko o czym pisałem sprawdziło się prawie perfekcyjnie. Mamy więc formacje odwracającą trend spadkowy na HB, która przybrała postać MISY, czyli powolnego akumulowania akcji przez wytrawnych inwestorów.
Mamy również testowanie dna i wsparcie które znakomicie się sprawdza na poziomie 2.09,
podparte dwiema formacjami XABCD.
Najpierw jednak wspomnę, że dzisiejszy dzień zakończył się świecową formacją ,,Harami,, co powinno zaowocować wzrostami do poziomu co najmniej 2.50.
Tak wiec na wykresie 60 minutowym od najniższego punktu, czyli od 1.98 wykres tworzy wyraźną formację pięciofalową. Więc ja się was pytam moje Orły i Sokoły co to jest jeśli nie pierwszy impuls wzrostowy ? Wszak korekty są trójkami lub stanowią ich kombinację. !
Tutaj mamy jak byk piątkę na dodatek z jej falą korekcyjną ,,a b c,,. Jeśli do tego dołożymy fakty ogólnie znane o których tu wielokrotnie wspominałem ( i powtarzać już nie wypada) to obraz jaki się pojawia, wolny od złych emocji, może być tylko jeden. Wszystko idzie w dobrym kierunku. Pacjent po zawale, ale w porę pomoc dostał i choć nie bez trudu to jednak wygrzebie się z zapaści. Co do całego rynku a szczególnie Wigu 20 może być nieszczególnie
,lecz Habeta (zwłaszcza jak na nią wskoczyła dzisiaj Krystyna) zamieni się w Pegaza.
Tak więc wiosłujemy pod prąd ale z wiatrem i nie będzie tak źle jak wygląda. Dlatego też w całości podtrzymuje moje słowa zapowiadające zmianę trendu, który w mojej ocenie się już
dokonał, chociaż nie odmawiałbym niedźwiedziom prawa do ponownego testowania na coraz to jednak wyższych poziomach.
Tak więc reasumując
ja się nie chwalę
ja zwyczajnie po prostu mam talent !
Wczorajsze zamknięcie HBP (22.07.2011) wyniosło 1,77. HBP spadła od "formacji MISY odwracającej trend, która znakomicie się sprawdza" o 17.7%. Po prostu PEGAZ po zawale.
Wszystko szło zgodnie z planem tzn. trójkąty , fale misy. Mogło się walić i palić a nic nie miało zmienić tego, że HB spadnie do 2.10 +-5, a tym czasem jesteśmy dużo niżej a CK już przestał patrzyć na trójkąty i inne fale z misami i zaczął lamentować na zarząd i całe PBG. Mało tego namawia ludzi do pisania emaili do kogo się da, aby kurs ruszył z miejsca, albo chociaż przestał spadać. Moim zdaniem mamy tu doczynienia ze schizofrenią paranoidalną. Obłąkanie totalne, które powstało w wyniku porażki życiowej, człowiek już sam nie wie co robi i jak ma się ratować. Brak słów.
ależ Macieju, jesteś wybitnym analitykiem giełdowym i chylę przed Tobą czoło. jesteś niczym pogodynka: albo będzie wiało albo będzie bezwietrznie, albo będzie pochmurno albo będzie świeciło słońce. Naprawdę ta wiedza mnie poraża........a ciągłe odgrzewanie starych kotletów powoduje, ze są one coraz bardziej twarde i......niestrawność Macieju gotowa;)