Nie, nie masz racji o tym, że mediom nie grożą kary
Tak samo kara grozi za wypowiadanie się w ten sposób osobie która zna fakty bo jest współtwórcą tych faktów
Ja między innymi dla Ciebie wkleiłem link do informacji która jest w Twoim wspomniana
Masz tutaj i nie pisz o oczyszczalni skoro masz na myśli kanalizację
http://hbp-sa.pl/centrum-prasowe/aktualnosci/hydrobudowa-polska-s-a-zdobyla-kontrakt-na-18-1-mln-zl.html
Fakty są takie:
Miasto-Fundusz Spójności ogłosiło przetarg, który wygrała HB i na podstawie tego kontraktu ul. Motylkowa wchodzi w skład tego kontraktu zatem nie można mówić o innych datach zakończenia kontraktu jeśli jakikolwiek składnik tego kontraktu mówi o dacie jego zakończenia i jest ostatnim
Ostateczny termin zakończenia kontraktu musi być zgodny z ostatnim jej etapem
Miasto sorry urzędnicy naobiecywali mieszkańcom coś czego z góry wiedzieli, że nie mogli dotrzymać i z całą pewnością te kłamliwe obiecanki robili świadomie by ich wybrano ponownie do zarządu
Teraz mieszkańcy chcą ich rozliczyć z niedotrzymania słowa a ci nie mając na swą obronę plotą głupoty zwalając winę na HB i tu mogą nastąpić oskarżenia o oczernianie a media o to, że nie sprawdzając wiarygodności rozpowszechniają nieprawdę
Kary o których mowa niby są naliczane a spytałeś zarząd czy otrzymali jakies kary?
Na pewno nie
Ja wiem, że o żadnych karach zarząd nawet nie wie bo ich z wiadomych przyczyn dostać nie mogli a zatem po co pierdzieli zarząd miasta o nich?
Ano dlatego, że jak się tłumaczy swoje błędy zganiając na niedotrzymanie terminów no to wiadomo, że należy za coś takiego obciążyć karami umownymi jednak wiedząc, że potem mieszkańcy o te pieniądze się upomną no to z góry mówią, że ich nie dostaną bo........
Prawda zaś jest taka, że kar nie będzie a więc pieniędzy też
Odnośnie kar za głoszenie nieprawdy
Podobne oskarżenie możesz wystosować nawet Ty jesli udowodnisz, że np sprzedałeś akcje ze stratą bo ta wiadomość wydała Ci się negatywną no i spowodowała spadek kursu.
Ty jednak wiesz, że nie możesz bo pomimo, że wkleiłem wczoraj powyższe info dalej dezinformujesz innych akcjonariuszy na dodatek sprzedając akcje chyba wczoraj powtarzając te kłamliwe info liczysz na dalszy spadek byś mógł odkupić z korzyścią