• ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~ergis [83.5.12.*]
    Jak uwazacie, kiedy ergis dojdzie do 4zl? Jest szansa na to w styczniu? Rok zakonczyl na 3,91zl - tylko 3 gr ponizej maksimum z 2009 roku.
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~bu [91.146.192.*]
    ??? ze jak 3 gr ponizej max z 2009 ??? Te 3,91 to wlasnie max. Wczesniej najwiecej bylo 3,85. To niezwykly papier 4 zlote moze byc na pierwszej sesji tego roku albo dopiero na ostatniej.
    bylo 3,84 a nie 3,85 ;]
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~ergis [83.5.12.*]
    3,94zl http://stooq.pl/q/?s=eef
    Ale te 3,94 to bylo w trakcie sesji ! a nie na jej koniec a to ogromna roznica. Najwyzsze zakmniecie mamy teraz. Co kogo obchodzi ile bylo w trakcie sesji (szczegolnie ze na ergisie mozna 1 akcja kilka % zrobic).
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~Beata [92.249.161.*]
    Chyba trzeba będzie poczekać do wyników za IV kwartał 2009. Do tego czasu kurs będzie się kisić miedzy 3,6 - 3,9 zł. Generalnie w tym roku powinno być bardzo dobrze. Zachowawczo obstawiam 6-7 zł.
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~paaulinka [77.253.37.*]
    No i mamy 4 zł,już na pierwszej sesji w nowym roku.Myślę,że ten rok może być dobry dla naszej spółki,że rynek wreszcie zacznie Ergisa wyceniać właściwie,zgodnie z potencjałem któty w nim drzemie.
    Pozdrawiam akcjonariuszy.Dla mnie właściwa cena akcji to min 10 zł!
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~Janek [79.187.45.*]
    Dnia 2010-01-04 o godz. 09:49 ~paaulinka napisał(a):
    > No i mamy 4 zł,już na pierwszej sesji w nowym roku.Myślę,że
    > ten rok może być dobry dla naszej spółki,że rynek wreszcie
    > zacznie Ergisa wyceniać właściwie,zgodnie z potencjałem
    > któty w nim drzemie.
    Pozdrawiam akcjonariuszy.Dla mnie
    > właściwa cena akcji to min 10 zł!

Tylko 10 zł? Ja uważam, że milion złotych za akcję nie będzie przesadą. Bez żadnego wysiłku emerytura na Hawajach.
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~xyz [77.91.63.*]
    obecne wskaźniki spółki pokazują ze na tle sektora jest wyraźnie najtańsza i jeśli kolejne raporty kwartalne będą bynajmniej tak dobre jak poprzedni to 10 zl jest bardzo realne
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~donek [148.168.40.*]
    a co na to redaktor przecież śmiał sie ze mnie ze nie spadnie ponizej 3,5
    No i wybilo sie mocno z konsolidacji. Ciekawe co przyniesie ten miesiac. Zaczelo sie dobrze. Donek spelnil sie to na co dawales 20% i dobrze ;]
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~zizu [83.4.163.*]
    Fondy nie brałyby obligacji zamiennych po 4 zł w listopadzie, gdyby miało być inaczej. Jest spora przestrzen do wzrostów. Cena spółki jest ciągle poniżej wartości ksiegowej więc ? :)))
    Pozdrowionka
    Miłe zaskoczenie, ale dzisiaj cała giełda rośnie. Tak jak napisałam wcześniej 6-7 zł jest realne, ale czy 10 zł? Zobaczymy. Nie można bez końca zwiększać zysk operacyjny jeżeli nie ma inwestycji. Czy ktoś wie gdzie można sprawdzić jakie instytucje kupiły te obligacje?
    Jak nie ma inwestycji ?

ostatnia aktualizacja 19-11-2009 07:25

Ergis-Eurofilms podjął decyzje o budowie, kosztem 24 mln zł, nowej linii produkcyjnej w Oławie.

Dzięki niej na przełomie 2010 i 2011 r. ruszy produkcja folii stretch nowej generacji. – W efekcie nasze moce produkcyjne zwiększą się w tym asortymencie o 17 tys. ton. Obecnie wynoszą 27 tys. ton rocznie – mówi Tadeusz Nowicki, prezes Ergis-Eurofilms.

Dodaje, że inwestycja w około 40 proc. będzie sfinansowana ze środków unijnych. Spółka dostała właśnie na ten cel 9,6 mln zł dotacji w ramach programu operacyjnego „Innowacyjna gospodarka”. Pozostała część będzie pochodzić ze środków własnych oraz kredytów. Zarząd nie martwi się o popyt na wyroby pochodzące z nowej linii, gdyż dzisiaj realizuje tylko część zamówień zgłaszanych przez odbiorców.
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~ergis [83.5.13.*]
    no i mile zaskoczenie, na dzisiejszej sesji poszlo 4zl, pytanie czy to byl dobry moment na sprzedaz, gdy ktos kupil taniej, czy teraz kurs znowu bedzie sie przez dlugie miesiace kisil albo bedzie spadal? jak uwazacie?
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~Beata [212.108.198.*]
    No i kurs się zatrzymał. Teraz będzie tak stać aż do podania wyników za ostatni kwartał?
    a co chciałabyś codziennie 7% wzrostu ?
    Nie miałabym nic przeciwko :)
    Pozdrawiam!
    ja tam wole aby codziennie po 1% sobie rosło, powoli ale stabilnie, nawet po 0,5% bo duże wzrosty zachęcają tylko do sprzedaży, choć podaży to tu naprawdę nie widać.
    Dziś w TVNCNBC był ciekawy wywiad na temat spółki
    PZD
    A mozesz stresic co mowili ?
    hmm to nie takie proste, bo dość długo gadali ale ogólnie to wszystko ok, wkrótce pewnie na http://www.tvncnbc.pl/ będzie można obejrzeć
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~Beata [212.108.198.*]
    Wydaje się, że ktoś powoli skupuje akcje. Jak tylko pojawia się trochę więcej akcji na sprzedaż, to od razu jest na nie popyt. Ciekawie to wygląda. Jeżeli ostatni kwartał będzie dobry to bariera 5 zł chyba zostanie przełamana. Zastanawiałam się czy nie dokupić trochę akcji za ok. 4,40 zł na akcję. Uważacie, że warto?
    a któż to wie......
    wszystko niby układa się bardzo dobrze a gdzieś trzeba mieć kapitał ulokowany, bo lokaty już chyba miały swoje 5 minut
    pożyjemy zobaczymy
    Wlasnie obejrzałem wywiad. Bardzo ciekawy. Generalnie 2009 byl swietny rok 2010 ma byc porownywalny a zadluzenie bedzie spadac ;] Polecam obejzec.
    Obejrzałam ten wywiad. http://media.ergis-eurofilms.eu/PressOffice/PressKit.731.po?category_id=778 Rzeczywiście, prezes mówił ok reokordowym 2009 roku, a ten prezes nie kłamie. Spadek zadłużenia do ok. 100 mln zł (było 160 zł). Czwarty kwartał trochę słabszy, ale wciąż dobrze, no i kilkanaście groszy do przodu od każdego euro z obecnego zadłużenia. Będzie 5 zł za akcję ...
    a co chciałeś usłyszeć ?
    jakie wyniki mieli za IV kwartał ?
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~Jejo [79.187.45.*]
    Super dzień na drobne zakupki :)
    rynek robi się nerwowy i niektórzy nie wytrzymują ciśnienia
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~Hehe [79.187.45.*]
    Pytanie znowu aktualne ;)
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~Hehe [79.187.45.*]
    Dnia 2010-01-14 o godz. 16:09 ~Hehe napisał(a):
    > Pytanie znowu aktualne ;)

Hehe ;)
    kilka już takich drobnych korekt w drodze do 4 zl było, wiec pewnie i jakaś będzie w drodze do 5zl
    Ktos sie zainteresowal Ergisem oprocz PZU

15.01. Warszawa (PAP) - Zestawienie przedstawia zaangażowanie OFE Warta w kapitale zakładowym giełdowych spółek na koniec 2009 i 2008 roku. Przedstawia również procentową zmianę udziałów OFE Warta w kapitale spółek na koniec 2009 roku w porównaniu z końcem 2008 roku.

Zestawienie sporządzone na podstawie wyliczeń PAP opartych na rocznej strukturze aktywów OFE Warta.

SPÓŁKA Wartość Udział Wartość Udział Zmiana
    na w kap. na w kap. 09/08 w
    31.12.09 31.12.09 31.12.08 31.12.08

Ergis 1543510 1,00% 0 0,00% -

reszty spolek nie wpisuje tylka ta dotyczaca watku ;]
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~donek [83.14.126.*]
    sorry ale prędzej MCI bedzie po 10 niz ergis po 5
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~kuba [83.12.169.*]
    No to zobaczymy po raporcie rocznym co powiesz ?
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~donek [148.168.40.*]
    a co mam powiedziec jak wyniki roczne juz sa w przybliżeniu znane.Wiadomo,ze bedą rekordowe moze nawet zysk netto 22-27 milionów ale co potem ?W 2010 wynik roczny będzie gorszy co zresztą Nowicki nie kryje.Niestety brak chetnych na akcje obrót minimalny dlatego udało mi się stąd wyjśc i się cieszę.Co oczywiście nie znaczy,ze jak bedzie hossa to bedzie 5 zł i więcej ale generalnie nie będzie łatwo bo są tu dwie rzeczy ,które się wzajemnie wykluczją.Hossa bedzie wtedy i tylko wtedy gdy złotówka się będzie umacniać w innym przypadku hossy nie bedzie.A jesli złotówka bedzie sie umacniać to dla ergisu co to znaczy kazdy wie.Tak czy owak w ergisie nie jest zle ale sa w tej chwili lepsze spółki do inwestowania co nie oznacza że ergis da jeszcze zarobić ale na pweno nie więcej niż rynek.A niezaleznie od wszystkiego uwazam,ze najlepszy moment do wyjścia z Ergisu to publikacja wyników za Q4,szczególnie dla tych co mają wiecej niz 20-30 tys akcji.Bo potem to juz na wyjście bedą dłuuuugo czekać.Ja się cieszę ,że sprzedałem ale życzę Wam duzego zysku.Mam sentyment do tej spółki i czasem tu bedę zagladał a teraz korekta szerokiego i potem znów MCI na maksa.
    jedno mnie dziwi, ze takie rożne wynalazki jak Ampli, Patentusy, Ace, Chemosy i inne padaczki rosną a tu gdzie są fundamenty zdrowe to idzie to wszystko jak krew z nosa. Prawda jest taka, ze spółka musi być medialna, z odpowiednia płynnością i odwiedzana przez spekulantów bo inaczej to można przespać cala hossę i załapać się jeszcze na zdrowa korektę
  • Re: ERGIS - KIEDY 4 ZL? Autor: ~ppp [89.79.125.*]
    Ergis chyba nie jest zagadką. Słabe zainteresowanie Ergisem ma kilka źródeł.

1. Pierwsze to zaufanie do Zarządu i Właścicieli. Fundusze mają z nimi jakiś problem.
    2. Drugie to pytanie o przyszłość Ergisu. Jeśli bedzie to tylko fabryka folii to brak jest tu pierwiastka innowacyjnego. Chemia ma super perspektywy ale Ergis nie wysyła takich sygnałów do rynku
    3. Obawa przed mocna złotówką. tu Zarzad nie generuje jasnej strategii. Trochę dziwne że nie szukają innych rynków niz rynek euro. Nie śledzę aż tak skrupulatnie, ale być może mogli by wykorzystać niemieckie spółki do wejścia na inne rynki np rosyjski.

Czy jest to spółka medialna ? Na tyle ile robi, moim zdaniem tak. Są tak czesto na wizji jak mają coś do powiedzenia. Jeśli tematem jest tylko folia to trudno o tym gadać w kółko. Jak by napisali że mają zamiar zrobić coś wspólnego z jakimś "BASFem" ,myślę że kurs poszybowałby w górę bardzo szybko.

Cena akcji jest odpowiedzią na perspektywy spółki. Mam ciagle ich akcje bo wierzę, ze po dołku w jaki wpadli kupując spółki niemieckie (za wczesnie je kupili !) przejda do ofensywy i kurs się poprawi. Jeśli nie zdaży sie to w ciągu H1 2010 to chyba sprzedam ich akcje niezaleznie od kursu.
[x]
ERGIS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.