a co mam powiedziec jak wyniki roczne juz sa w przybliżeniu znane.Wiadomo,ze bedą rekordowe moze nawet zysk netto 22-27 milionów ale co potem ?W 2010 wynik roczny będzie gorszy co zresztą Nowicki nie kryje.Niestety brak chetnych na akcje obrót minimalny dlatego udało mi się stąd wyjśc i się cieszę.Co oczywiście nie znaczy,ze jak bedzie hossa to bedzie 5 zł i więcej ale generalnie nie będzie łatwo bo są tu dwie rzeczy ,które się wzajemnie wykluczją.Hossa bedzie wtedy i tylko wtedy gdy złotówka się będzie umacniać w innym przypadku hossy nie bedzie.A jesli złotówka bedzie sie umacniać to dla ergisu co to znaczy kazdy wie.Tak czy owak w ergisie nie jest zle ale sa w tej chwili lepsze spółki do inwestowania co nie oznacza że ergis da jeszcze zarobić ale na pweno nie więcej niż rynek.A niezaleznie od wszystkiego uwazam,ze najlepszy moment do wyjścia z Ergisu to publikacja wyników za Q4,szczególnie dla tych co mają wiecej niz 20-30 tys akcji.Bo potem to juz na wyjście bedą dłuuuugo czekać.Ja się cieszę ,że sprzedałem ale życzę Wam duzego zysku.Mam sentyment do tej spółki i czasem tu bedę zagladał a teraz korekta szerokiego i potem znów MCI na maksa.