• do jato... Autor: olinek24 [85.89.183.*]
    i jak kolego szanowny - skubnąłeś trochę?
  • Re: do jato... Autor: ~jato [79.184.114.*]
    Witaj 24
    Nie kupowałem po 1.60,nie kupowałem tym bardziej dziś.
    Podwyżka kursu może cieszyć,ale obrót był nędzny i to psuje dobre wrażenie o papierze.
    Zauważ inaczej było na całym rynku.Obrót PIĘKNY w granicach 1.5miliarda zł.
    Myślę ,ze powoduje to koniec roku i fundy zaczynają się mieszać do gry.Co cieszy to, to,że jednak dzisiaj była znaczna przewaga spółek rosnacych nad tracącymi.
    Jestem raczej pesymistą,ale dzisiejsza sesja może sugerować ,że następne sesje mogą być sesjami rosnącymi.
    Mimo tego ja z zakupem Mostka JESZCZE poczekam.Dla mnie jest to papier ,któremu ja nie mam podstaw by obecnie wierzyć i tylko żal NOWYCH ,którzy zamykają oczy i kupują papier.Mój sprzeciw budzi obecne ZARZĄDZANIE SPÓŁKĄ. DLA MNIE TO OBŁĘD.
    Często mnie pytano dlaczego w takim razie jestem na MSX.Wówczas odpowiadam- kto mi zabroni..Oprócz tego takiej wesołości jak tu nigdzie bym nie przeżył.Z finansami też nie jestem w całokształcie kilkunastoletniej gry na Mostku do tyłu .
    Pozdrawiam jato
  • Re: do jato... Autor: ~ fachowiec [83.29.233.*]
    hossa -mówiłem.
  • Re: do jato... Autor: olinek24 [85.89.183.*]
    fachowiec nie popadajmy w skrajności... ;)

wziąłem pakiet kontrolny z zachowaniem szczególnej ostrożności choć twierdzę że nie powinno wiele spaść, wydaje mi się że niewielkie obroty spowodowane są faktem że niewielu chce oddawać na obecnych poziomach ale oczywiście mogę być w błędzie... a jeśli chodzi o sytuację w firmie to zupełnie nie mam pojęcia co tam się wyprawia.... ;)

pozdrawiam 24 ;)
    Do Olinka
    Witaj 24
    Jaki jest mocny Mostostal Export zobaczymy czy złoży swoją ofertę na Wrocław.
    Przy Narodowym moim zdaniem dokazywali wspólnie z chinolami by nas rozśmieszyć.
    Ciekawe te duże zlecenia na kupnie.Czyżby cwaniaczkowie znów -zreszta jak zwykle wiedzieli od nas więcej.Mimo wszystko ja to przy tych władzach widzę cieniutko.
    Wszystkiego najlepszego z Nowym Rokiem dla Ciebie i całej ferajny będącej na papierze
    Pozdrawiam jato
  • Re: do jato... Autor: ~hr [83.20.124.*]
    ... co ty piszesz msx z chinolami ma budować stadion. ŚMIESZNOŚCI MOJE - budowę bez przetargu może przejąć tylko konsorcjum które złożyło drugą ofertę po Mostostalu W-wa
    Do hr
    Słuchaj no ty ŚMIESZNOŚCI MOJE.Widać ,że nie masz zielonego pojęcia o budownictwie i przetargach na roboty.
    Zobaczysz uczony czy budowac Wrocław będzie drugi na liście.
    jato
    PS
    Nastepny ,który może i umie czytać ,ale już zrozumieć co jest napisane to dla niego za trudne.
  • Re: do jato... Autor: ~hr [83.20.124.*]
    ... ty to niezły burak jesteś. Jak to było ŚMIESZNOŚCI MOJA znawca wszechwiedzący
  • Re: do jato... Autor: ~prorok [213.199.253.*]
    Jato jest okej nigdy nie namawiał do kupna ,tylko wyraża swoje zdanie jest mu wolno Miej pretensje do zarządu to ich spółdzielnia dołowała kurs ale to jest zgodne z ich założeniem Czas pozwoli to zrozumieć Tu jest trudno zarobić niecierpliwym ze słabym portfelem
  • Re: do jato... Autor: ~ghfgj [87.105.250.*]
    po co wklelili te info z mostal W-wa przeciez to nie dotyczy mostexport
  • Re: do jato... Autor: ~jato [79.184.116.*]
    Do PROROKA
    Witaj
    Dzieki. za dobre słowo. Moim zdaniem dzisiaj był ciekawy i cudaczny dzień na Mostku.
    Zapewne zauważyliście zlecenia kupna w granicach 100.000 akcji.Moim zdaniem to te same cwaniaczki od kupna 20.000akcji na zamknięciu.Oni zmienili taktykę oszustwa drobnych inwestorów. Przy 20.000 akcji uznali ,że są za mało widoczni i zbyt niewielu daje się oszukiwać . Proszę nie dajcie się i nie róbcie z siebie większych idiotów jak oni.Dzisiaj na zrównoważeniu jakiś debil wystawił chęć kupna za 129.990 i oczywiście o 16;09 , a więc przed dogrywką uciekł i się wycofał.Nie wiem czy to pamiętacie ,ale tak już na Mostku bywało i drobni zawsze byli wystawiani przaz cwaniaków na straty.Dzisiejszy dzień wymaga gruntowniejszej analizy, tylko czy zawsze muszę być wielbłądem?
    A co mi tam Wasze pieniądze wasza strata.
    Pozdrawiam jato

• Re: do jato... Autor: ~aro [79.162.105.*]
    czytam Twoje wypowiedzi i jestem troche pod wrażeniem do tej pory cały czas masz rację tylko tak naprawdę proszę Cię o konkret warto w tą spółkę jeszcze inwestować czy szukać innych ?
  • Re: do jato... Autor: ~jato [79.184.116.*]
    Do ARO
    Witaj
    Wiesz Aro nie należę do mądrali ,ani tym bardziej do uczonych.Staram się być człowiekiem rozważnym.Myślę ,że gdybym podał teraz moją jednoznaczną prognozę na takim badziewiu jak Mostek postąpiłbym jak dupek,a na tym mi w sam raz nie zależy.
    Racjami wybrukowane jest piekło.Ja również popełniam i jeszcze będę popełniał tu błędy.
    Znam na naszym forum ludzi ,którzy swoimi wypowiedziami narazili mniej doświadczonych inwestorów na straty.Dla drobnych ciułaczy były to straty ogromne.
    Nie chce tego robić. Mogę tobie i innym polecić stare giełdowe prawdy ,którymi kieruję się już kilkanaście lat i wcale na tym nie wychodzę żle.Ważne by NIGDY nie kupować tylko jednej spółki . Nie pozbywać się całej kasy.Zawsze inwestować spokojnie.Nerwy są złym doradcą.USTAWIĆ ZABEZPIECZENIE poprzez STOPY to pozwala ograniczyć straty.Stosuj maksymę SPRZEDAJ i ZAPOMNIJ.Rozpamiętywanie to obłęd.Pamiętajmy ,że nic nas nie zmusza do kupna lub sprzedaży AT tylko jako uzupełnienie naszej wiedzy i nic więcej. Ważne by czasem odpocząć od papierów i być na pieniądzu. Oddech jest potrzebny i super..Z nabyciem doświadczenia NIE słuchajmy żadnych podpowiedzi ,a zwłaszcza podpowiedzi jato.Jest tego DUŻO WIĘCEJ ,ale to tak na początek.To nie jest wymądrzanie i pouczanie .To są tylko skromne rady
    Pozdrawiam jato
  • Re: do jato... Autor: ~aro [91.94.135.*]
    Dzięki ! Fantastycznego 2010 roku !!
  • Re: do jato... Autor: ~RK [188.147.203.*]
    szkoda że nie ma takich rozważnych forumowiczów na Petrolu albo Biotonie
    może nowi by trochę ochłonęli

pozdrawiam
  • Re: do jato... Autor: ~prorok [213.199.253.*]
    Jato z moich nieoficjalnych informacji wynika że to ma być rok tej spółki Na pewno nie będzie tu sylwestrowego wystrzału Swoje zdanie na ten temat chwilowo przemilcze
  • Re: do jato... Autor: ~jato [79.184.155.*]
    Do Proroka
    Witam
    Chciałoby się napisać jak nie teraz to kiedy?
    Podstaw do wzrostów za bardzo nie widać ,choć istnieje na Mostku wyrażny potencjał by pójść do przodu.
    Do + można zaliczyć jeżeli oczywiście spółka podaje prawdziwe dane.
    - pełny portfel zleceń
    - zabezpieczenie bankowe kontraktów
    - dobrze rozpoznany rynek rosyjski
    - w miarę dość przyzwoite finanse spółki./ choć zastanawia tu podawany zysk operacyjny /
    - mimo wszystko uznanie dla prezesa i władz spółki za to ,że nie dali się wmanewrować
    w opcje.

O minusach nie będę pisał bo jest tego sporo ,a przecież w nowy rok mamy wchodzić z optymizmem.Nie będę też pisał o AT, bo na Mostku to bez sensu.
    Liczę też na psychologię tłumu .Tu wbrew logice ciągłe spadki mogą przełożyć się na wystrzał i wzrosty.Ludzi na papierach może wreszcie zdenerwować ciągłe ponoszenie strat i poddadzą się sprokurowanym wzrostom.Wszystkim nam potrzeba małej iskierki by popchnąć papier w górę.Czy będzie to racjonalne ,a kogo to będzie obchodzić?
    To jak będą wzrosty?
    Pozdrawiam jato
  • Re: do jato... Autor: ~bankier94 [77.112.9.*]
    Mieć dobrego propagandzistę to połowa sukcesu ( to nazywa się marketing). Drugą polowa to propaganda ( forum to jest małą częścią składową całego systemu)

Wystarczy trochę Mostek do góry i zlatują się muchy do miodu. Przybywa na forum blogerów z których prawie kazdy kupił na dołku i sprzedał na górce

Bankier 94 pozdrawia wszystkie muchy które przybędą do miodu
  • Re: do jato... Autor: ~molel [79.139.12.*]
    czyzby jato zajął długą:)
    Witaj MOLEL
    NIGDY DŁUGIEJ.
    Widzisz molel dla mnie długa oznacza zawsze ,że ktoś jest w plecy i tylko udaje ,że interesują go notowania spółki w długim terminie.
    Może i pewnie są autentyczni długoterminowcy ,ale jest ich niewielu ich wybór i ich prawo. Nigdzie nie jest napisane ,że to ja muszę mieć rację.Może to ja popełniam błąd Każdy może mieć swoje odrębne zdanie i proszę szanujmy je.
    Pozdrawiam jato
    PS Myślę ,że zgodzisz się ze mną ,że można ominąć długi termin.
    Jest na to PROSTY sposób.Wystarczy ustawić STOPA.
    Nie będę opisywał jak to zrobić bo to powinniśmy wiedzieć. Jeżeli ,ktoś nie wie jak to zrobić to chętnie podpowiem.
  • Re: do jato... Autor: ~zielony [83.30.169.*]
    Do JATO.Bardzo proszę o podpowiedź na temat ustawiania stp losów.Jestem nowy i nie bardzo wiem jak to zrobić aby dużo nie stracić i żeby wrazie czegos akcje zostały sprzedane.Pozdrawiam.
    Do Zielonego. WITAJ
    ODPOWIADAM----Stop loss to najprościej ustawienie PRZEZ NAS sprzedaży naszych akcji w Biurze Maklerskim po kursie ,który uznamy za kurs ,który pozwoli nam sporo zarobić lub odwrotnie czyli ograniczyć straty.Do stopów musimy ZAWSZE podać: liczbę akcji ,którą chcemy sprzedać / nie muszą to być wszystkie nasze akcje .Może to być tylko ich część. /.Podajemy też datę ,jak długo chcemy trzymać akcję na stopie.Przy stop lossie
    kurs ustawiamy PKC.Tu wiesz ,że PKC ma zawsze pierwszeństwo w transakcjach stąd to BARDZO WAŻNE.By Cię nie nudzić podam przykład
    PRZY CENIE Mostka 1.68zł obawiamy się dalszych spadków stąd wystawiamy STOPA
    na sprzedaz po 1.50zł w PKC.Gdy kurs spadnie poniżej tej ceny AUTOMATYCZNIE nasze zlecenie się uaktywni i jako ,że jest na sprzedazy PKC zostanie wywalone jako pierwsze,
    To wszystko wcale NIE JEST PROSTE.Tu musimy miec wyczucie czy dobrze ustawiliśmy cenę akcji na stopie.Pomyślmy gdy akcje następnie odbiją do 1.60 to będziemy 0.10zł w plecy na każdej akcji.ODWROTNIE gdy kurs mostka będzie spadał dalej np do1.40 to zyskamy 0.10zł na sprzedanej akcji.
    Jest jeszcze STOP LIMIT ,ale dajmy sobie z tym spokój.
    Wybacz za dużo pisaniny ,ale starałem sie to wytłumaczyć najprościej jak potrafiłem.
    Jak masz jeszcze jakiś problem to jestem do dyspozycji.
    Pozdrawiam jato i życzę szczęścia w 2010roku.
  • Re: do jato... Autor: ~zielony [83.30.169.*]
    Serdeczne dzięki.Pozdrawiam i najlepszego w 2010r.
    witam w nowym lepszym 2010 ;) nie chcę być ani dobrym ani złym prorokiem a po prostu podzielić się moimi przemyśleniami... właśnie kurs odbił się (mniej więcej) od wsparcia piętnastoletniego trendu wzrostowego,bardzo możliwe że dołek na 1,60 zostanie jeszcze udeptany ale to tylko lepiej... jednak patrząc na zachowanie kursu odnoszę wrażenie że za obecne odbicie na niewielkich obrotach winna jest praktycznie nieisniejąca podaż... a zbierający od 3zł w dół widocznie nie są zbyt nerwowi... na ostatnich sesjach już nawet nie ukrywali się że chętnie dokupią 50k lub 100k ale dęsperatów nie znaleźli - może nawet sami coś tam sobie sprzedali... tak to widzi moja skromna osoba,jeśli rynek się nie zawali to uważam że przy obecnym kusie ryzyko straty do ewentualnego zysku jest bardzo niewielkie... ale to tylko gpw... pozdrawiam 24 ...
  • Re: do jato... Autor: -Logic [91.94.141.*]
    24 zerknij sobie na famur

pozdrawiam
  • Re: do jato... Autor: ~ostry jak przecinak [95.160.242.*]
    Och jato, prawdziwy geniusz który zawsze ma rację, tylko jakoś nie zauważył że papier już nie kosztuje 1,60 zł ( a tym bardziej 1,40) bądź niżej i nic nie wskazuje na to żeby w krótkim terminie miał spaść do tych poziomów.
    Co do stop loss i " dobrych rad" - Jeśli masz akcje za więcej niż kilka tysięcy złotych to ten Stop Loss z PKC może cię drogo kosztować bo może okazać się ze przy osiągnięciu ceny 1,50 częśc akcji sprzedałeś np.za 1,20 zł.
    Stosowanie stopów z PKC na mało płynnych spółkach przynosi więcej szkody niż pożytku, tylko o tym nowy przekona się na własnej skórze.
  • Re: do jato... Autor: ~jato [79.184.121.*]
    Do TEMPEGO
    Witaj
    Znowu się znalazłeś i jak zwykle błysnąłeś intelektem. Ale przylałeś jato.Ty to jesteś mądry .Jato przy Tobie to durnota.
    Tak wogóle to jak zwykle MYLISZ i PLACZESZ podstawowe pojęcia.Ale niech i tak będzie.
    I to by było na tyle.
    jato
    PS dlaczego dobrodzieju mój chcesz bym sprzedał akcje na STOPIE po 1.20zł.
    Zlituj się i podnieś wycenę do 1.21zł.ŚMIESZNOŚCI TY MOJA.
  • Re: do jato... Autor: ~ostry jak przecinak [95.160.242.*]
    Pisz, pisz te swoje pierdoły- ja wolę zarabiać.Po to jestem na giełdzie.
  • Re: do jato... Autor: ~jato [79.184.123.*]
    Witam
    No i jak tam chłoptasie.
    Miało być tak pieknie ,a znów dało o sobie znać badziewie.
    Papier wrócił do starych zachowań w notowaniach -albo spadek ,albo kiszonka czyli jak mówią anale papier chodzi bokiem.
    Trzeba powitać kolejną partię będących w plecy.a co tam -ich pieniądze ich strata i wara jato od nich i ich strat. Ludzie dlaczego i jak długo jeszcze dacie sobą śmiesznie kierować i to kierować zawsze na straty.
    pozdrawiam jato
    PS szczególne wyrazy uznania dla mojego ulubieńca TEMPEGO JAK PRZECINAK
    Cieszę się ,że jesteś zarobiony po pachy. ŚMIESZNOŚCI TY MOJE
    siemka, moje dzisiaj poszły po 1,76 bo widziałem tą męczarnię i od wczoraj z ukrytego sprzedawali, wziąłem przez kilka dni tyle co na rocznej lokacie bym dostał więc nie jest źle ;) trzeba czekać na kolejną okazję - może 1,5 tym razem, dzięki jato za chłodną ocenę sytuacji,narazie zapominam o msx...
  • Re: do jato... Autor: -Logic [87.96.117.*]
    Wiesz jak gram i ja twierdze ze zapomnieć o msx to błąd w obecnej chwili - msx 7 sesji temu to objęcie hossy i wyraźny ruch w gore na niskich ATR dziennych i wysokich średnich obrotach patrząc na ostatnie półrocze. Papier posiadam i zabezpieczam stopem na wysokości 60% zysku jaki uzyskalem.
  • Re: do jato... Autor: ~Piter [109.243.44.*]
    witam jak wrazenia w nowym roku na msx? z perspektywy czasu musze przyznac ,ze jato ma sporo racji a czasami jej nie ma, kurs msx ni jak ma sie do analiz technicznych nie dzialaja tu zadne fibo wsparcia itd itp trzeba miec tu po prostu farta i tego zycze w nowym roku akcjonariuszom mostostalu export
    ps. jestem ciekawy jak kurs zachowa sie przy glebszej korekcie na wig-ach ;)
  • Re: Piter [109.243.44.*], Autor: -Logic [83.8.185.*]
    Dzialaja dzialaja tylko trzeba je odpowiednio czytac
  • Re: do jato... Autor: ~jato [79.184.166.*]
    Do PITERA
    Witaj.
    Dawno u nas nie byłeś.
    Na innym poście PROROK napisał byśmy zostawili samych ze swoimi papierami cwaniaczków, którzy bawią się z papierem próbując to robić naszym kosztem.
    Absolutnie to popieram ,Myślę ,że już dość głupich zagrań i żartów.Niech sie teraz oni kiszą we własnym sosie. Niech się wykarzą swoimi możliwościami w grze między sobą. Dzisiejsze obroty może stąd są na tak żenującym poziomie.
    Mostek ruszy ,bo wiecznie nie będzie spadać ,ani się kisić.
    Pozdrawiam jato
    PS- tym ,którzy piszą ,że jestem tylko za spadkiem Mostka radzę przemyśleć dzisiejszy mój post.
  • Re: do jato... Autor: ~DOLAR [87.205.162.*]
    Witamy w klubie pozdrawiam.
[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.