Do ARO
Witaj
Wiesz Aro nie należę do mądrali ,ani tym bardziej do uczonych.Staram się być człowiekiem rozważnym.Myślę ,że gdybym podał teraz moją jednoznaczną prognozę na takim badziewiu jak Mostek postąpiłbym jak dupek,a na tym mi w sam raz nie zależy.
Racjami wybrukowane jest piekło.Ja również popełniam i jeszcze będę popełniał tu błędy.
Znam na naszym forum ludzi ,którzy swoimi wypowiedziami narazili mniej doświadczonych inwestorów na straty.Dla drobnych ciułaczy były to straty ogromne.
Nie chce tego robić. Mogę tobie i innym polecić stare giełdowe prawdy ,którymi kieruję się już kilkanaście lat i wcale na tym nie wychodzę żle.Ważne by NIGDY nie kupować tylko jednej spółki . Nie pozbywać się całej kasy.Zawsze inwestować spokojnie.Nerwy są złym doradcą.USTAWIĆ ZABEZPIECZENIE poprzez STOPY to pozwala ograniczyć straty.Stosuj maksymę SPRZEDAJ i ZAPOMNIJ.Rozpamiętywanie to obłęd.Pamiętajmy ,że nic nas nie zmusza do kupna lub sprzedaży AT tylko jako uzupełnienie naszej wiedzy i nic więcej. Ważne by czasem odpocząć od papierów i być na pieniądzu. Oddech jest potrzebny i super..Z nabyciem doświadczenia NIE słuchajmy żadnych podpowiedzi ,a zwłaszcza podpowiedzi jato.Jest tego DUŻO WIĘCEJ ,ale to tak na początek.To nie jest wymądrzanie i pouczanie .To są tylko skromne rady
Pozdrawiam jato