Dlaczego? Ano bo mamy taki akcjonariat trzesacy portkami. Wystarczy ze kupujacy troche przytrzymaja to juz sprzedajacy zachowuja sie jak napalona k...a oddajac papiery za bezcen.
Mysle, ze stracimy to wszystko co bylo wczoraj ugrane???
Zalosne ale prawdziwe.
Na jakis konkretny ruch trzeba bedzie wiec poczekac do polowy grudnia.
Jak jeszcze czas to na razie polecam przeskok na SYGNITY. Spółka miała problemy. Wykazała za pierwsze półrocze straty, jednak czysto księgowe, które poszły na odpisy. To spowodowało, że zdołowali kurs do 14 letniego minimum. Aktualnie perspektywy są bardzo obiecujące. Wchodzi kontrakt za kontraktem, spółka odbiera nagrody za lidera branży IT. W czwartym kwartale deklaruje wypracowanie zysku operacyjnego, a kurs jak bankruta. Perspektywy XXX% zysku w niedługim czasie.
zgadza się ale w tej sytuacji to jest b. niekorzystne bo sprzedaż niewielu akcji dołuje znacznie kurs.
było wystawione 100 akcji po 3,38 - miałem kupić wtedy 150 akcji by wywindować kurs to jakiś MATOŁ wystawił 700 szt za 3,37. kompletnie ciołki nie myślą ! niech wydupcaja z tej spółki i idą na pge
właśnie pozbyłem się 40% akcji i kasa będzie leżeć z boku aby dokupić, bo jestem z tych jednych osłów i zdupcyłów, podziękujcie za to jabu, wracam w lutym 2010r, pozdrawiam
jak patrzę na ta dzisiejsza sesje to stwierdzam, że to cioły nad ciołami. zamiast nie sprzedawać akcji to łajzy non stop dołują. ja uważam, że nimi powinna zając się prokuratura.
mam tyle tego że tak szybko ci nie spieprzę, zabrakło by chętnych na kupno więc zamęczę cie i sprowadzę do parteru abyś nauczył się trochę szacunku do akcjonariatu i ludzi którzy to czytają
Dnia 2009-11-25 o godz. 13:27 ~kratos napisał(a):
> właśnie znowu sobie zredukowałem o 20% po tym co napisałeś,
> dzięki za motywacje - ciołek
Wiele tego jak widac nie masz....
Redukuj szybciej bo jak mi puszcza nerwy to wystawie swoje na S PKC(stac mnie na to) i nie zdazysz wyjsc.
Zjedziemy wtedy na bank w oklice 1 zl.
Tak na przekor takim ciulaczom/grosikom bo chcialbym zobaczyc ich miny.
jabu_74 przekonales mnie wiec z mojej/naszej strony spoko.
Jeszcze jedna rada i zapamietaj:
Nie przezywaj tego tak. Traktuj to jako inwestycje srednioterminowa!!
Jaka masz srednia?
Zapewniam Cie, ze przyjdzie czas(a zapewniam - przyjdzie) kiedy bedziesz mocno zarobiony. Nie marnuj zdrowia. Nie obserwuj notowan tej spolki w tej chwili. Ewentualnie ustaw alert na 9 zl i wtedy sie przygladaj.
Pozdrawiam i pamietaj co napisalem.
muszę to przeżywać bo jestem bezrobotny, a w giełdę wsadziłem wszystkie moje skromne oszczędności
jeżeli chodzi o inwestowanie w tą spółkę to mogę podzielić na dwa takie okresy. w pierwszym okresie zainwestowałem dużo mniej niż obecnie. coś tam w tym pierwszym okresie zarobiłem ale niewiele. ja różnie kombinowałem z tymi akcjami nawet sprzedawałem już po mniejszej cenie niż zakupiłem . męczę się tak od końca sierpnia (drugi okres). Zrobiłem sobie taki prosty arkusz kalkulacyjny w excelu i tam wpisuje wszystkie zlecenia i to mi wszystko dość sprawnie liczy.
Ale wracają do twojego pytania to już odpowiadam - wychodzi, że na zero wyszedłbym (uwzględniając wspomniane dwa okresy oraz opłaty za zlecenia kupna/sprzedaży) gdybym sprzedał po 6,63 zł/akcję. Nietrudno się domyślić po moich poprzednich postach i to nie jest żadna tajemnica, że mam na chwilę obecną 8 tys akcji.
Do Saul człowieku nie morduj psychicznie jobu-pamiętaj dzisiaj jesteś na górze ale pieniądze nie wszystko - mogą w pewnej chwili obrócic się przeciw Tobie.Pamiętaj zawsze dobro i także zło wraca (zło z podwójną siłą) Przemyśl i wyciągnij wnioski.Pozdrawiam
Do jabu_74: skoro masz taka srednia to dlaczego nie wychodziles wczoraj???
Do obser : czytaj ze zrozumieniem co pisze. Gdzie widzisz znecanie psychiczne nad jabo_74? Przeczytaj raz jeszcze co pisalem!
Dnia 2009-11-25 o godz. 15:12 jabu74_-_ekspert napisał(a):
> nie było wczoraj szans srzedać
Nie sledzilem dokladnie notowan tej spolki(zaczne jak bedzie w okolicach 12 zl) ale jak sprawdzilem kurs byl nawet 6.70. Wiec nie mogles wyjsc chociaz z czesci aby Ci ulzylo?
Jeszcze raz wrzuc na kompletny luz. Na zero wyjdziesz napewno. Jak bedziesz troche bardziej cierpliwy dobrze zarobisz. KONIEC.