Debiut PGE był baaaaardzo udany>>>> tylko należy zaznaczyć , że dla banków i budżetu>>>Ci co wyłozyli kasę w większości są w plecy>>> Przypomina mi się debiut BSK w 1994>>> tam też spadało bez przerwy,a najwyższy kurs był tylko w pierwszych 3 dniach notowań
To Polacy sami dali sie wydymać. 2 tygodnie przed emisją wszysttkie portale finansowe, podpłaceni anale krzyczeli do narodu ZAPISUJCIE SIE, KUPUJCIE, TO JEST PEWNIAK;-D. Fajny ten pewniak. Przecież każdy wiedział że bedzie korekta i to spora a ona jeszcze się nie zaczeła. Nie chce nawet myśleć do ilu ten szajs spadnie na bessie. Niestety też na tym wtopiłem ale wyskoczyłem w pore. Trzeba będzie odrabiać straty ale gorzej gdybym trzymał. A ci co zostali no cóż możecie pisać.... że spłka przyszłosciowa i ze za 3 lata da zarobić..... Może i da ale na lokacie też za 3 lata zarobisz 15%. Do czasu kiedy PGE nie wejdzie do Wigu i zagraniczni investory w to nie wejdą ja bym tego nie tykał.
Co za bzdury. Mysmy, drobnica kupili papiery za 600 mln, a za ciezkie miliardy kupila zagranica i fundusze. realizuja zyski , na sile robia korekte, naszym kosztem, to prawda. Ale sa jeszcze na plusie, niedlugo przestana sie pozbywac. Ja juz nie sprzedaje, sprzedawac trza bylo po 26.
Re: PGEPDA Autor: ~GS i JP wypad z Pol. [81.190.229.*]
Najpierw okradli Amerykanów teraz caly świat chcą okradać.
Jakie są podstawy spadku PGE? Zyski, solidne przychody, inwestycje w atom? Przecież to jest ściema, gra na kontrakty terminowe i czas najwyższy żeby GPW coś z tym zrobiła, bo dwa podmitoy nie mogą mieć 85% pozycji na kontraktach.
Skladam zawiadomienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez Goldmana i Morgana, a dotyczącego celowego manipulowania kursami spółek. Jeśli jakiś prokurator to czyta niech wszczyna z urzędu dochodzenie.
Tu pelna zgoda. Graja skur... na kontraktach, zeby nas wyr.. z akcji. Ja nie sprzedam juz, trudno, jak goryl liczy na 21, to niech czeka, moze sie doczeka, ja poczekam dluzej, nie ma sily, cena wroci z powrotem, kwestia czasu, jak goldmany wrzuca L na kontraktach. W grudniu najpozniej, w razie czego poczekam nawet dluzej.
Prawda jak zwykle leży w pośrodku. Akurat teraz jest czas korekty i ci co się lewarowali uciekają tnąc straty. Gdyby była kontynuacja hossy kurs rwałby w górę. To jest giełda gdzie się gra niestety, nie zaś pewna inwestycja w cokolwiek co się kupi.
Ja kupiłem dzisiaj po 24,07 bo nie pchałem się wcześniej z lewarem.
Pozdrawiam.
JA TEŻ KUPILEM DZIS PO 24,10 WCZESNIEJ MIAŁEM OKOLO 500 Z DEBIUTU, JEŻELI UTRZYMAJĄ JUTRO 24ZL, TO W KOŃCU BEDZIE KIERUNEK PÓŁNOC. INSTYTUCJE W KOŃCU ZACZNĄ DOKUPYWAĆ, JUŻ TERAZ NIE OPŁACA IM SIE ZA BARDZO SPRZEDAWAĆ( TERAZ OFE W PRTFELACH TEZ BEDA MUSIAŁY DOKUPYWAC). PRZYPOMINA MI SIE HISTORIA PKO BP TEZ W PIERWSZYCH DNIACH SPADAŁO, ALE PO MIESIĄCU (GRUDZIEŃ) KURS SZEDŁ DO GÓRY, POMIMO ZE JESZCZE NIE BYŁ W WIG20. NIE PANIKOWAC A ZAROBKI PRZYJDA.
Jak czytam komentarze że was wykiwano i oszukano to mi się śmiać chce
Ludzie kiedy do was dojdzie to że żeby zarabiać na giełdzie trzeba się na tym znać a nie wystarczy tylko pójść po kredycie do biura maklerskiego i czekać sobie aż kurs pofrunie w przestworza aż do samego nieba.
Nikt was nie oszukał to sami mieliście jakieś złudne nadzieje na nie wiem co
Czy wy liczyliście ze na tej transakcji zarobicie sobie na wille z basenem i mercedesy?
Zakład energetyczny jakim jest PGE sprzedał wam część udziałów poprostu.
Czy w prospekcie emisyjnym który czytaliście ( lub nie czytaliście bo wam się nie chciało lub nie umiecie czytać ze zrozumieniem) czy pisało tam o tym że po kupieniu akcji tej społki cena pójdzie w w kosmos ?
Czy jeśli kupujecie od kogoś używany samochód to ktoś wam przed sprzedażą gwarantuje że cena pojazdu będzie gwałtownie rosła? Ludzie wy jestescie poprostu chorzy i tyle