Ludzielm sie za PGE koniec roku zamknie w granicach 30 zeta!
Jak narazie to chyba pobozne zyczenia!
Grubasy trzymaja kurs i tyle!!!!
wizja 18 zeta za walor zaczyna do mnie docierac!!!!
Nadzieja ze jak pojawi sie w wigu20 lub 30 to powinno drgnac!!!!
Ale to moze jedynie pobozne zyczenia!
Pozdrawiam akcjonariuszy!!!!
Niby jeszcze troche czasu jest ale kisi sie niesamowicie!
Osobiscie uwazam ze posiadac te papiery warto!
min zapowiedziana co roku dywidenda!
Pamietam sytuacja na KGHM jak stal 26 zeta - tez pisano ze bankrut i nic nie warty!
Do dzisiaj zaluje ze nie ubralem sie po tej cenie!
Ubrać się po cenie 26 zł za KGHM to jednak nie to samo co ubrać się po 26 zł w PGE. W tym pierwszym przypadku c/wk była niższa niż 0,5%!!! Cena była absurdalnie śmieszna i ja się ubrałem co prawda po 29 ale zawsze. Sprzedałem po 94 zł w sierpniu. C/wk dla PGE to 1,55%. I to tak tanio nie jest. Cena może spaść do c/wk=1, czyli ok 18 zł. I to pod warunkiem, że nie będzie korekty. Ja dzisiaj swoje akcje sprzedałem a miałem 35.000 zł. Tracę wiarę w sens trzymania tej spółki w krótkim terminie. Musi się wyspadać, osiąść na mieliźnie, okrzepnąć. Do tego czasu wszystko się może zdarzyć, bo nie wiadomo gdzie jest dno. Jeśli pójdzie długooczekiwana korekta, to cena może być nawet 13 zł czyli c/wk=0,75. Staciłem niewiele, bo kupowałem 25,50-25,60 w dniu debiutu. A co do dywidendy - to odsetki z lokaty są wyższe niż proponują dywidendę. Miała być dywidenda w grudniu, okazuje się, ze nie będzie. Miał dołączyć do W20 w grudniu, okazuje się że w marcu. Nie zagrali z nami fair. Tak się nie robi Panie Sobolewski i Panie Grad.
Bo widzę co się dzieje. Do strachliwych nie należę, 4 miesiace siedziałem z KGHMem pod kreską, nawet -30% bo wiedziałem, że urosnąć musi. Tu niestety ktoś manipuluje kursem i to widać było szczególnie na fixingu. Wolę być poza spółką, bo może to drogo kosztować.
Dziwię się, ze kurs spadł poniżej 25,50. Obstawiałem tu silny opór. To najniższa cena z dnia debiutu. Przemieliło się wtedy akcji za 2,5 mld zł ze średnią ceną 26 zł. Kupowały podobno fundusze, a więc jeśli sprzedają to inkasują stratę. Tylko dlaczego? Następny opór to 23 zł, jeśli go przebije w dół to mi szczena opadnie. To nadal jest c/wk=1,4, ale to też cena, po której zapisywały się grubasy wielokrotnie przebijając podaż. Skoro wtedy im cena odpowiadała, to dlaczego teraz przestała... Gdybym był złośliwy to pomyślałbym, ze ta prywatyzacja to ustawka a kupuje fundusz katarski:)
do ~Sławek a skąd wiadomo , ze nie wejdzie do wigu20 w grudniu , czy było jakoweś info czy tak twierdzisz na podstawie tego , że właśnie infa nie ma
i skąd wiadomo , że dywidendy nie będzie?
a swoją drogą to po chamsku przeprowadzili tę emisję -zamiast dać jakieś dyskonto dla indywidualnych to jeszcze napuścili tylko na odsetki bankowe przydzielając tak mała pulę akcji
- inwestorzy kupowali przy ogromnych obrotach po 25-26 zł, przy zapisach gigantyczna redukcja przy cenie 23 zł więc niby kto miałby sprzedawać po 18 zł? z taką ogromną stratą? przecież nie fundusze tfi i ofe (które głównie kupowały) bo im zależy na dobrych wynikach na koniec roku a przecież nikt nie ma akcji poniżej 23 zł i co niby naraz spanikują i sprzedzą po tak niskiej cenie - bez sensu i tyle!!!
- sprzedają ci co myśleli że szybko i dużo zarobią i się rozczarowali bo okazało się że to nie jest taki szybki papier...
- spoko poniżej 23 zł nie spadnie, warto mieć bo papier przyszłościowy.
amatorzy duĹźego i szybkiego zysku sÄ zawiedzeni i o to wĹaĹnie chodzi sypaczom odbiorÄ od was po 23zĹ a za rok sprzedadzÄ po 26 zl to i jest lepsze od obligacji
tak leszcze trzymajcie dalej to PGE i grajcie przeciwko Goldmanowi
Na pewno się dorobicie
tylko żeby później nikt nie mówił że nie ostrzegałem jak bedzie płacz i zgrzytanie zębów
mysle ze 30 do konca roku nie uda sie, ale ponad 28 na pewno, do konca roku bedziemy juz w wig20 takze od tego momentu systematycznie (acz powoli) na polnoc
Goldman nas dyma!!!!!
Zaczynam sie sam zastanawiac czy nie wyskoczyc z papiera i poczekac na te rzekome 18 zeta!
Ale jak tak wszyscy krzycza ze spadnie i to az tyle-to prawdopodobnie bedzie odwrotnie!!!!!
komus moze na tym zalezy!
Ogromne zbieranie papiera!!!!!
Komus moze zalezy zeby zebrac jak najwiecej waloru z rynku!!!!!!